Announcement

Collapse
No announcement yet.

Ενοικιαση κατοικιας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Οκ ευχαριστώ!Δηλαδή το ρεύμα που καις στο σπίτι σου το πληρώνεις μόνος σου σε ξεχωριστό λογαριασμό και στο nebenkosten είναι το νερό σου, η θέρμανση σου (αυτό κατα περίπτωση όπως είπε και η Χριστίνα) και μετά ότι έχει να κάνει με την οικοδομή (κοινόχρηστο νερό, ρεύμα, καθαριότητα και αποκομιδή σκουπιδιών) σωστά;

Πόσο περίπου κοστίζει το ρεύμα; πχ 2,000Απότι είχα δει οι εταιρίες έχουν "πακέτα" με βάση τη κατανάλωση αλλά δε μπόρεσα να καταλάβω λεπτομέρειες για τη χρέωση και τι συμφέρει

Comment

Originally posted by nk_christina View Post
      Kosofos, είχα ακούσει το το gas είναι οικομικότερο, νομίζω οτι το είχε γράψει και το synefaki παλιότερα.
      Αυτό έγραψα (το πετρέλαιο είναι λιγο πιο ακριβό τον τελευταίο χρόνο) αλλα στο σπίτι σε χρεώνουν πιο πολλά κοινόχρηστα λόγω πιο ακριβής συντήρησης απο τον καυστήρα πετρελαίου και μεγαλύτερης ασφάλειας που πληρώνουν για το κτιριο. Ρίξε μια ματιά σε ένα site που υπολογίζει το κόστος για το αέριο κατα μέσο όρο http://vergleich.toptarif.de/gas/gas...120814053258:s

Originally posted by Dealer
      Πόσο περίπου κοστίζει το ρεύμα; πχ 2,000Απότι είχα δει οι εταιρίες έχουν "πακέτα" με βάση τη κατανάλωση αλλά δε μπόρεσα να καταλάβω λεπτομέρειες για τη χρέωση και τι συμφέρει
      Για δύο άτομα σε σπίτι 65τ.μ πληρώνω €40 τον μήνα. Πάλι γνώμη μου είναι στην αρχή μην μπλέκεις με προγράμματα απο τις εταιρίες. Πλήρωνε όσο κάψεις!
      It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Originally posted by Dealer View Post
        Σ'εμάς για 83 τμ, για πενταμελή οικογένεια έστειλε η εταιρεία μέσο όρο 150ευρώ τον μήνα.
        Και έχουμε και 100 ευρώ στο nebenkosten, που απ' ότι κατάλαβα αυτό μάλλον πάει με τα τετραγωνικά του σπιτιού και όχι με πόσα άτομα είμαστε.

Comment

Αν είναι εύκολο μπορείτε να μου πείτε τις kwh που καίγατε κάθε μήνα / στον εκκαθαριστικό ;
          Λογικά κάθε μήνα δίνεις έναντι για το ρεύμα και έρχεται εκκαθαριστικός κάθε 3-4 μήνες έτσι;

Comment

Originally posted by Dealer View Post
            Αν είναι εύκολο μπορείτε να μου πείτε τις kwh που καίγατε κάθε μήνα / στον εκκαθαριστικό ;
            Λογικά κάθε μήνα δίνεις έναντι για το ρεύμα και έρχεται εκκαθαριστικός κάθε 3-4 μήνες έτσι;
            Εμείς δεν έχουμε πολύ καιρό που μπήκαμε στο σπίτι. Το μόνο που μας έχει έρθει ειναι το συμβόλαιο της εταιρείας με το ποσό που μας προτείνει για να πληρώνουμε κάθε μήνα. Νομίζω οτι πληρώνουμε ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα και μια φορά τον χρόνο μετράνε και γίνεται εκκαθάριση. Πέρνεις πίσω ή πληρώνεις την διαφορά αν έκαψες παραπάνω.

Comment

Originally posted by turms View Post
              να πας στον ζωολογικο κηπο οπωσδηποτε.
              Και βαλε στο google να βρεις schwimmbad stuttgart

εχει αρκετα. Διπλα στον ζωολογικο κηπο εχει μια πισινα που εχει και παιδικο μερος με τσουληθρες κλπ
              Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ turms. Στον ζωολογικό κήπο πήγαμε και ήταν πάρα πολύ ωραία. Τώρα σκεφτόμαστε να πάμε στις πισίνες, νομίζω οτι λέγεται Leuze.

Κανείς άλλος καμία άλλη ιδέα;
              Κανένα κατάστημα παιχνιδιών αντίστοιχο μετα jumbo υπάρχει;

Comment

Μιας που αναφέρθηκε η Στουτγάρδη αν μπορεί κάποιος που μένει εκεί να μου στείλει ένα πμ, θέλω να ρωτήσω κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για την πόλη, πχ για τα ΜΜΕ αν υπάρχει κάποια μηνιαία κάρτα που να συμφέρει κτλ

Comment

Δεν βρισκουμε σπιτι!!!!

Πατριωτάκια θα ηθελα κι εγω τη βοήθεια σας....
                  ψαχνουμε μέσω ιντερνετ να κλείσουμε ενα wohnen auf zeit στο Μόναχο και δεν μας κλείνουν τουλάχιστον σε ενα συγκεκριμένο μεσιτικό (statt hotel) που απευθυνθήκαμε μας αντιμετώπησαν αρνητικά μολις ακουσαν οτι ειμαστε Ελληνες....
                  εχει νοικιάσει κάποιος απο εκει σπίτι?
                  υπάρχει κάποιο αλλο μεσιτικό που να σας εχει νοικιάσει σπιτι?

Comment

Γεια σου και καλη αρχη σε ο,τι κ αν κανεις.ΚΟιτα εγω δεν ξερω καποιο γραφειο αλλα ο αδερφος μου που ειναι Γερμανια(στο Ααχεν) εδω και εναμιση χρονο ,ανεβηκε εχοντας κλεισει καποιο ξενοδοχειο κ απο κει εψαξε για σπιτι.Ξεκινησε ρωτωντας σε ενα ελληνικο εστιατοριο και απο πορτα σε πορτα βρηκε μια Ελληνιδα που νοικιαζει σπιτια και ακομα σε αυτην νοικιαζει.Αυτο στο λεω για τον εξης λογο:Οταν πηγα ερασμους (στη Βουδαπεστη,οχι Γερμανια ,αλλα η τακτικη γενικα των μεσιτκων ειναι ιδια παντου),εψαχνα απο δω καποια γραφεια ενοικιασης αλλα δεν το ειχα κλεισει απο την Ελλαδα το σπιτι...Κ ευτυχως!Υπηρχαν σπιτια τα οποια μου αρεσαν απο εικονες που ειχα δει και οταν τα ειδα απο κοντα....Αστα!Το μεσιτικο μου ελεγε για παραδειγμα:Σε αυτο το σπιτι δεν λειτουργει το πλυντηριο ρουχων(παρολο που απο τις φωτογραφιες ηξερες πως υπαρχει και το γραφανε και στον εξοπλισμο του σπιτιου)..και οταν τους ελεγα πως οφειλει το γαρφειο να μου το φτιαξει, μου ελεγαν πως ο ιδιοκτητης δεν ειναι διατεθειμενος να το φτιαξει κ πρεπει να το νοικιασω ετσι αν θελω..Καπου αλλου μου ελεγαν την τιμη ενοικιασης και εγω έμενα με αυτην την εντυπωση κ στο τελος μου ελεγαν...Α!Ξερεις και για τη θερμανση ειναι +150ευρω...Κ αυτα τα 50 που μου ειπατε πριν(?),τους ρωτουσα....Α!Αυτα ειναι για τη φροντιδα της πολυκατοικιας κλπ κλπ...Κ το χειροτερο?Μας ερχονταν λογαριασμοι απληρωτοι των προηγουμενων και μαλιστα μια φορα ηρθαν να μας κοψουν το ρευμα γτ δεν ειχαμε πληρωσει τους λογαριαμους(των προηγουμενων...)...Κ στο τελος ,το μεσιτικο δν μας επεστρεψε ποτε τα χρηματα σε περιπτωση καταστροφης κατι εντος του σπιτιου,που ειχαμε δωσει στην αρχη...Κυνηγι ατελειωτο,τσακωμοι,φωνες κλπ κλπ..Με αυτα θελω να σου πω πως κατανοω το γεγονος πως οταν ανεβεις πανω θα θελεις να τα βρεις ολα ετοιμα και να μην εισαι με μια βαλιτσα στο χερι και το αγχος να βρεις που θα μεινεις κλπ κλπ ,ομως προσεχε γτ ολα τα μεσιτικα εχουν την ιδια τακτικη...Ισως θα ηταν καλυτερο να ψαξεις να βρεις ενα φτηνο σχετικα ξενοδοχειο,να κανεις ενα διακανονισμο στις μερες κ τα χρηματα,να σημειωσεις πιθανα μεσιτικα αλλα και να σημειωσεις τη διευθυνση καποιου ελληνικου εστιατοριου και να αρχισεις απο κει να ρωτας..Φυσικα δν λεω πως ειναι πανάκεια αυτος ο τροπος, γτ μπορει να πεσεις κ σε Ελληνες λαμογια, αλλα νομιζω πως απο κοντα θα εχεις τουλαχιστον μια πιο ολοκληρωμενη αισθηση για το τι νοικιαζεις, τι συμπεριλαμβανεται στα nebenkosten και τι οχι...Αν παλι , θες οπωσδηποτε να νοικιασεις κτ απο δω, καλο ειναι να ρωτησεις για αυτα τα ψιλα γραμματα που προανεφερα και οταν πας εκει με το καλο να εχεις τα παραπανω στο μυαλο σου...(ειδικα με τους λογαριασμους που σε πιανουν πολυ κοροϊδο...)...
                    Αυτα απο μενα...Μακαρι καποιος να μπορεσει να σε κατατοπισει περισσοτερο...Καλη τυχη σε ο,τι κ αν κανεις!

Comment

καλησπερα παιδια..δεν θελω να απογοητευσω κανεναν κ προπαντων ουτε τον εαυτο μου που θα παω κ γω γερμανια σε 1,5 μηνα..ομως ειναι η φιλη μου εκει εδω κ 1 μηνα στο dusseldorf κ δεν εχει βρει σπιτι!ρωταει παντου αλλα τιποτα!τα λεφτα για ξενοδοχειο τελειωνουν κ τιποτα!απελπιστηκε,ομως τρεχει δεν το βαζει κατω γιατι γυρισμος δεν υπαρχει..στα χειροτερα!πηγε σε 14 μεσιτικα(τα οποια της εδωσε λιστα το job center)υποτιθεται οτι ειναι για μεταναστες κ απο εκει σε βρισκουν χωρις ενοικια μπροστα..χωρις καθολου λεφτα,τα κανονιζουν μεταξυ τους!ομως πηγε σε ΟΛΑ κ η την διωχναν γιατι δεν μιλαει την γλωσσα κ δεν εμπαιναν καν στον κοπο,ασχετα αν τους ελεγε στα αγγλικα οτι το job center της την εδωσε την λιστα να την βρουν η τελοσπαντων να δουν αν εχουν κατι..αυτα τα μεσιτικα συνεργαζοντε με αυτους κ πληρωνονται απο το κρατος.οσοι της μιλησαν με το ζορι κ με παρακαλητο επειδη την λυπηθηκαν,της ειπαν οτι ειναι πολιτικη της εταιρειας να μην κλεινουν συμβολαιο σε κανεναν εαν δεν γνωριζει γερμανικα!τοτε γιατι δινουν την κωλολιστα(συγγνωμη κιολας)απο το job center????επιτηδες το κανουν δεν μπορω να καταλαβω!!!???σε αλλα μεσιτικα εκτος λιστας..το ιδιο!!δεν μιλας γερμανικα?λυπομαστε! η εαν εχει χαρτι οτι δουλευεις τουλαχιστον 3 μηνες..πως να τα κανει αυτα αν δεν εχει καπου να μεινει????πως??? 2-3 δουλειες εχει βρει ομως δεν εχουν σπιτι..ο ενας εργοδοτης (ελληνας) ψαχνω να νοικιασω κ δεν βρισκω κ μετα θα σε βαλω,κ οι αλλοι απλα δεν διναν σπιτι!! πειτε μου εσεις δηλ.τι να κανει?????τι????της ειπαν οτι ηρθε την χειροτερη περιοδο γιατι ολοι λειπουν σε διακοπες κ δεν εχει δουλειες αυτην την εποχη ,οι γερμανοι λειπουν..κ ας μην πω για τα χαρτια που χρειαστεικε να κανει...δεν την βαζαν καν στο job center επειδη δεν μιλαει την γλωσσα!ξερουν ολοι αγγλικα αλλα απαγορευετε να μιλανε,της το ειπε μια καλη κοπελα που δουλευε εκει ψιθυριστα!!απορειτε??για να τα κανει παρακαλουσε απο δω κ απο κει να ρθει καποιος ελληνας μαζι της που τα μιλαει κ με πληρωμη οχι τζαμπα!κ ΜΟΝΟ μια κοπελα που δουλευει κιολας σε ενα καφε,την πηγε,παρακαλεσε κ αυτη το αφεντικο της γιατι την λυπηθηκε!ρωσουσε ολους τους ελληνες που μπορει να βρει καποιον επαγγελματια να τον πληρωσει να παει μαζι της κ τιποτα!!δηλ.αυτο που καταλαβα εγω...χωρις τα γερμανικα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.το ξεραμε οτι θα ηταν δυσκολα..αλλα αλλο να ειναι δυσκολα κ αλλο να μην μπορεις να κανεις τιποτα κ να περναν οι μερες παρακαλοντας!!τι να πω..ο θεος δεν αφηνει κανεναν!!!!!!!!σε αυτον πιστευουμε κ περιμενουμε..κ φυσικα θελει προσπαθεια ,υπομονη κ επιμονη συνεχεια,μπας κ σπασει ο διαολος το ποδαρι του!ευχομαι σε ολους μας καλη τυχη παιδια!!την χρειαζομαστε.οποιος ξερει τιποτα περι του θεματος παρακαλω παρα μα παρα πολυ,ασ γραψει οτι ξερει..

Comment

Παιδιά ευχαριστω για τις πληροφορίες, πραγματικά καθε γνωμη κι εμπειρία μας κάνει πιο ετοιμους να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες θέλω να πιστευω!!! Τι να πω ειναι πολυ δύσκολα τα πραγματα αλλα δεν εχουμε αλλη επιλογη εδω που ειμαστε άπραγοι τοσο καιρο για να περιμένουμε να γίνει το θαυμα και να αλλάξει κάτι στη χωρα μας....
                        cho7088 εχεις δικιο στο θεμα του σπιτιου πως αν δεν δεις τι νοικιάζεις δεν ξέρεις τι σε περιμένει αλλά εμεις εχουμε μωρο και δεν μπορουμε να μεινουμε σε ξενοδοχειο οπότε αναγκαστικά θα συμβιβαστούμε με οτι μας δώσουν(τουλαχιστον θα ειναι για λιγους μηνες).....μέχρι να βρεθεί μια δουλειά και πάμε σε κανονικό σπίτι....
                        Ευχομαι σε ολους μας καλυ τυχη και οσο μπορουμε να βοηθάμε γιατί κι εμεις εχουμε κατι γνωστους στο Μόναχο που περιμέναμε οτι θα ενδιαφερθούν και θα μας βοηθήσουν αλλα τιποτα.......
                        Κουράγιο!!!!

Comment

Originally posted by mary_v View Post
                          υπάρχει κάποιο αλλο μεσιτικό που να σας εχει νοικιάσει σπιτι?
                          Εδώ θα βρείτε ιδιωτικά διαμερίσματα ή δωμάτια προς ενοικίαση για μια ημέρα ή για λίγους μήνες / εβδομάδες σαν υπομίσθωσης. Τα πιο πολλά συνήθως χωρίς προμήθεια.

Privatzimmer, Apartments und Privatunterknfte kostenlos bei EUROPE LIVING suchen und anbieten.
                          Wohnung Berlin : 1-Zimmer-Wohnungen Angebote in Berlin
                          zwischenmiete.de - Kostenlose und provisonsfreie Wohnungs-B

Comment

Originally posted by nk_christina View Post
                            Καλημέρα! Γνωρίζεται οικονομικά καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, εμπορικά ή οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι ενδιαφέρον στην Στουτγάρδη;
                            Επίσης αν ξέρετε χώρους διασκέδασης για παιδιά, πισίνες, παιδότοπους κ.ο.κ, που να είναι εύκολα προσβάσιμοι με το τραίνο.
                            Δεν έχω γνωστούς και φίλους να με κατατοπίσουν λιγάκι.
                            Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για ρουχισμό γενικά και όχι μόνο υπάρχει το Metzingen (outlets), περίπου 30-40 χλμ. από Στουτγκάρδη με όλες τις μάρκες για φθηνά και ακριβά ρούχα, και να μην ψωνίσεις αξίζει για μια βόλτα, αν δεν έχεις αυτοκίνητο με το sbahn είσαι απευθείας εκεί σχετικά γρήγορα.
                            Τώρα αν θες στην Στουτγκάρδη, πας στο κέντρο και όχι μόνο και θα βρεις πολλά, H&M - ZARA - C&A........
                            Για τα υπόλοιπα σχετικά με παιδιά, θα ρωτήσω την γυναίκα μου και συγγενείς γενικώς και από το νέο έτος που θα είμαι και εγώ θα σου πω περισσότερα!

Comment

Originally posted by babis74 View Post
                              Για ρουχισμό γενικά και όχι μόνο υπάρχει το Metzingen (outlets), περίπου 30-40 χλμ. από Στουτγκάρδη με όλες τις μάρκες για φθηνά και ακριβά ρούχα, και να μην ψωνίσεις αξίζει για μια βόλτα, αν δεν έχεις αυτοκίνητο με το sbahn είσαι απευθείας εκεί σχετικά γρήγορα.
                              Τώρα αν θες στην Στουτγκάρδη, πας στο κέντρο και όχι μόνο και θα βρεις πολλά, H&M - ZARA - C&A........
                              Για τα υπόλοιπα σχετικά με παιδιά, θα ρωτήσω την γυναίκα μου και συγγενείς γενικώς και από το νέο έτος που θα είμαι και εγώ θα σου πω περισσότερα!
                              Σ'ευχαριστώ πάρα πολύ babis74 πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου.
                              Με το καλό να έρθεις! Καλή τύχη!

Comment

εγω θελω να μεταφερω 4 κουτες μεσαιου μεγεθους
                                ποσο περιπου πρεπει να μου κοστισει κατι τετοιο;
                                ετσι για να ξερω περιπου στα ποσα πρεπει να πω οκ.

Comment

Working...
                                X