Originally posted by random
View Post
Περασα και απο Γερμανια ομως..
Λοιπον εγω τους Γερμανους δεν τους ηξερα, δεν ειχα κανεναν γνωστο να με προιδεασει.. και οταν πηγα Γερμανια επαθα σοκ..
Οι Γερμανοι ειναι μηχανοποιημενοι και εχουν τεραστιο προβλημα γραφειοκρατιας..
Δηλαδη για να κανεις μια απλη αιτηση για δουλεια πας με ενα ντοσιε ή καλυτερα πακο απο χαρτια που αποδεικνυουν ενα προς ενα οτι γραφεις στο βιογραφικο σου..
Δεν νομιζω να καταφερνα ποτε να προσαρμοστω στη Γερμανια απο πλευρας ανθρωπων και ζωης..
Και δουλεια να μου προσφερουν δεν ξαναπαταω το ποδι μου εκει!!!..
Και το κυριοτερο οι θεσεις μηχανικων ηταν λιγο πολυ ολες με επιστημονικη ερευνα.. δηλαδη ζητουσαν διδακτορικους, επιστημονικους συνεργατες, ερευνητες.. Ακαδημαικους ψαχνανε πιο πολυ.. Η ηλικια δεν ειναι προβλημα..
Καποιους που γνωρισα και πιασανε δουλεια σαν μηχανικοι στη Γερμανια μου ειπαν οτι τους προτεινανε καποιοι καθηγητες απο Ελλάδα ή ειχαν ερθει στην Ελλαδα οι Γερμανοι απο καποιες συγκεκριμενες εταιριες για συγκεκριμενα προτζεκτς και τους βρηκαν.. Δηλαδη ολοι τους ειχαν καποιο ακαδημαικο κονε λιγο πολυ ή τα ειχαν προσυμφωνησει πριν πανε στη Γερμανια..
Επιγειοι παραδεισοι δεν υπαρχουν.. Σε συγκριση με τη Γερμανια ομως εμενα η Σουηδια μου φανηκε πολυ καλυτερη επιλογη σε ολους τους τομεις για μονιμη μεταναστευση..
Comment