Announcement
Collapse
No announcement yet.
Εργασια στην γερμανια
Collapse
X
-
Georget, το ΤΣΜΕΔΕ, πάει για φούντο ούτως ή άλλως. Ήταν το πιο υγιές ταμείο και το συγχωνεύσαν με τα προβληματικά! Ώ! τι σπουδαία μεταρρυθμιστική πολιτική!!
Να διώχνουν όλους τους πτυχιούχους (μπορούν πιο εύκολα να φύγουν), τους οικογενειάρχες, τα νέα παιδιά...Μπράβο στους ηγέτες που μας σώσανε χρεώνοντας τα δισέγγονά μας (για τα παιδιά και εγγόνια μου, αν καταφέρω να φύγω δεν το βλέπω να επιστρέφουμε πίσω...)
Comment
-
Originally posted by i.lag View PostΑκριβώς, Dipl. Ing. (FA).
Αν σε αγγελία, βλεπεις να ζητανε Dipl. Ing. τοτε στελνεις κανονικοτατα! Απο όσο γνωρίζω η διαφορα του να είσαι επίσημα Dipl. Ing.(γίνεσαι μεσω μιας διαδικασιας που την εχει περιγραψει καποιος καπου στο φορουμ) είναι οτι μπορεις να συστηνεσαι ως τετοιος.
Λοιπόν? Το Anabin π.χ. λειτουργεί ως αποτέλεσμα αυτού του σχεδίου με της πιστωτικές μονάδες ECTS που αποσκοπεί στη διευκόλυνση της αξιολόγησης, της αναγνώρισης και της επικύρωσης τίτλων σπουδών σε σχέση με την διάρκεια σπουδών η ποια καταγράφετε πχ. σε κατηγορία Α3 ( 3,5 με 4 έτη σπουδών) κλπ.
Ως τώρα, οι καθιερωμένοι τίτλοι σπουδών που απένειμαν τα γερμανικά πανεπιστήμια ήταν το Diplom [Δίπλωμα], π.χ. «Diplom-Ιngenieur» [διπλωματούχος μηχανικός] και το Magister Artium (MA) [αντίστοιχο με το Master of Arts]. Η εξέταση Staatsexamen επέχει θέση τίτλου σπουδών, αποτελεί προϋπόθεση που απαιτείται για συγκεκριμένα επαγγέλματα υπό κρατική εποπτεία, όπως τα νομικά, η ιατρική, κλπ.
Τα πανεπιστήμια Εφαρμοσμένων Επιστημών («Fachhochschulen») απονέμουν το πτυχίο Diplom (FH) για προπτυχιακές σπουδές στους κλάδους της μηχανικής, των οικονομικών και των κοινωνικών σπουδών.
Τα πτυχία που έχουν αποκτηθεί στα «Fachhochschulen», πρέπει να διατηρηθούν υπόχρεος με την προσθήκη (FH).
Σαν αποτέλεσμα της Διαδικασίας της Bologna, το όρια μεταξύ των διαφόρων τύπων ιδρυμάτων της ανώτερης εκπαίδευσης γίνονται συνεχώς πιο δυσδιάκριτα και οι δύο τύποι ιδρυμάτων πλησιάζουν μεταξύ τους. Από το 2010 δε θα υπάρχουν διαφορές σχετικά με τα ακαδημαϊκά προσόντα: τα πανεπιστήμια και τα Fachhochschulen θα απονέμουν Bachelor και Master σύμφωνα με την ίδια διάρθρωση σπουδών.
Comment
-
Για τις επιχειρήσεις όμως σήμερα ακόμη το Diplom έχει υψηλότερη θέση από ό, τι το Bachelor / Master έτσι ώστε οι υποψήφιοι με Bachelor / Master να επικρατούν έντονα κατά των αποφοίτων με Diplom.
Γράφε στο Βιογραφικό σου Dipl. Ing. (FA) και στέλνε απανωτός... αν δεν είσαι σίγουρος πως να βρεις το επάγγελμα στο Anabin, διάβασε λίγο εδώ πως να βρεις τους αρμοδίους αναγνώρισης και παροχής στα κέντρα συμβουλών στη Γερμανία ανά κρατίδιο
Ένα παράδειγμα πως να εξερευνήσετε το επάγγελμα σας και να οδηγηθείτε με αναφορά σε συγκεκριμένα δικαιολογητικά για την αίτηση αναγνώρισης.
Comment
-
καλημερα ντινο ειμαι οδηγοσ νταλικασ πολυ εμπειροσ και με ταξιδια στο εξωτερικο τον αυγουστο λεω να δοκιμασω και εγω την τυχη μου.λεω να ανεβω γερμανια εχω ξεκινισει γερμανικα εχω το Α1και πιστευω μεχρι των αυγουστο να εχω παρει μια ιδεα απο το Α2.υπαρχει καποιο links με δουλεισ η ακομα καλυτερα εαν μπορει να βοηθησει καποιοσ ευχαριστω.
Comment
-
εβρισκε πολυ ευκολα δουλεια σε φορτηγα , εχει δουλειες οσο αφορα το τομεα αυτον και απο οτι ξερω προτιμουν τους ελληνες απο πολωνους, ρουμανους.Ολες τις δουλειες τις εβρισκε απο το σαιτ που σου εγραψα, οσον αφορα την γλωσσα αλλες θελουν αλλες παλι οχι πολυ... εξαρταται παντα την δουλεια απο οτι εχω καταλαβει παιζει και το αλλο: αν σε δει ο γερμανος ενταξει στην δουλεια κανει και λιγο τα στραβα ματια οσον αφορα τη γλωσσα βεβαια δεν ειπαμε να μην ξερεις τιποτα πχ πως σε λενε...(γιατι οπως ξερεις και εσυ δεν ειναι ολοι οι οδηγοι το ιδιο)
μεσα σε 1 μηνα τον πηραν 7 εταιρειες να παει αλλα ειχε τακτοποιηθει...
Comment
-
Originally posted by georgescania View Postκαλημερα ντινο ειμαι οδηγοσ νταλικασ πολυ εμπειροσ και με ταξιδια στο εξωτερικο τον αυγουστο λεω να δοκιμασω και εγω την τυχη μου.λεω να ανεβω γερμανια εχω ξεκινισει γερμανικα εχω το Α1και πιστευω μεχρι των αυγουστο να εχω παρει μια ιδεα απο το Α2.υπαρχει καποιο links με δουλεισ η ακομα καλυτερα εαν μπορει να βοηθησει καποιοσ ευχαριστω.
Comment
-
[QUOTE=georgescania;69375]Σασ ευχαριστω πολυ ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο υπαρχει καποιο σαιτ που μπορω να βαλω εγω αγγελια με τα προσοντα μου και οτι ζηταω δουλεια ωσ οδηγοσ συγνωμη αν σασ κουραζω.[/QUOT
εδω ολα γινονται μεσω email θα μπορουσες να στελνεις το βιογραφικο σου μεσω εμαιλ ακομα και αν δεν χρειαζονται (η εταιρεια που πρασλαβε τον αντρα μου οταν εστειλε το βιογραφικο του δεν ειχε αναγκη απο προσωπικο και μετα απο 1 μηνα το πηραν τηλ.)στην αρχη πηγαινε και απο εκει σπαστα γερμανικα κουτσα στραβα συννενοουταν... στην πορεια ειδαμε και εμεις πως ολα γινονται μεσω εμαιλ, οποτε γλυτωσαμε και τις βενζινες (ακομα και αν ηταν αρνητικη η απαντηση του απαντουσαν... δεν χανεις τιποτα νομιζω απο την αλλη πιστευω πως επειδη υπαρχει προσφορα απο οδηγους η εκαστοτε εταιρεια δεν θα μπει στην διαδικασια να ψαξει σε σαιτ αυτη, παιρνει τα βιογραφικα ο αρμοδιος και διαλεγει...
Comment
Comment