Τους βγαίνει φθηνότερη η διαμονή σε πανσιόν? Από το λίγο που έχω κοιτάξει λιγότερο από 600 ευρώ το μήνα δεν βγαίνει. Ίσως να μην έψαξα καλά. Εγώ σκεφτόμουν να συγκατοικήσω το πρώτο διάστημα. Αλλά εάν μπορέσω να βρω φθηνή διαμονή σε πανσιόν γιατί όχι....
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Εργασια στην γερμανια
Collapse
X
-
το θεμα ειναι να μπορεις να συννενοηθεις στην συνεντευξη. Και οταν σου λεει ο προισταμενος "αδειασε αυτη την παλετα στα ραφια" να καταλαβαινεις
Απο εκει και περα στο ταμειο εινια μια αλλη ιστορια.
Δεν ξερω για αλλα κρατιδια αλλα εγω στην Στουτγγαρδη ειχα ενα προβλημα λογω οτι εκει που δουλευα ειχε πολλους ηλικιωμενους πελατες που μιλουσαν καπως Schwaben....
ε στο ταμειο ειχε ενα σοου...ελεγε κατι η γιαγια, δεν καταλαβαινα ΤΙΠΟΤΑ, ελεγα ενα echt??? απαντουσε αυτη doch, doch και γελουσε...γελουσα και εγω, πληρωνε και εφευγε και ολοι ημασταν χαρουμενοι.χαχαχαχαχαχα
το θυμαμαι και γελαω ακομα
Παντως τα καλυτερα λεφτα ειναι σε αυτα τα δυο που σου προαναφερα και ισως και σε ενα ακομα
για καποια αλλα δεν εχω ακουσει τα καλυτερα λογια για τα λεφτα. Βεβαια για αρχη ολα καλα ειναι αλλα...
Comment
-
Originally posted by johan View PostTurms ποια σούπερ μάρκετ ακριβώς εννοείς όταν λες αυτά τα δύο?
Comment
-
Originally posted by maria1980 View PostΓεια σας πατριωτακια.....ειμαι η μαρια απο κρητη κ ψαχνομαστε με το συζηγο να φυγουμε για νυρεμβεργη που εχουμε κ σπιτθ εκει μιας φιλης....αλλα παρακολουθω εδω κ καιρο τα φορμου κ εχω μπερδευτη γενικα γινετε χαμος αλλα λεει ο ενας αλλα ο αλλος.πιστευω οτι παντου δυσκολα ειναι παντα στην αρχη αν υπαρχει θεληση κ πεισμε πιστευω ολα φτιαχνουν..κ εδω που ειμαστε τι κανουμε κοιταμε τα ντουβαρια τον σπιτιων μας...κρατος τελειωμενο υποστηριξει απο πουθενα...αρα οπου κ να παμε θα ειναι δυσκολα αλλα κατι γινετε εξω απο δουλειες κ στηριζει το κρατος κ εχεις μια καποια ελπιδα.....μην δυσταζουμε λυπον στο να ρισκαρουμε κατι θα βγει κ ας δυσκολευτουμε,γιατι εδω τελειωσαμε .....καλη τυχη σε ολους μας
Comment
-
Πριν ένα μηνα γυρισα από γερμανια και δουλευα για εναμιση χρονο με μια λαιφιρμα για 8,19 την ωρα , καπιοι δουλευαν για δεκα χρονια στο ιδιο εργοστασιο χωρις να τους μετακοινισουν,γιαυτο λεω πως είναι αναλογα σε τη φιρμα θα πεσεις, αλλα και λιγα λευτα να περνεις, θα σου τα σημπληρωνει το κρατος
Comment
-
συμφωνω οτι ειναι λιγα τα λεφτα αλλα οπως και να το κανουμε για καποιον που δεν ξερει την γλωσσα ειναι μια αρχη, εχεις συμβολαιο και ασφαλιση, και στο κατω κατω ξεκινας να μαθεις και την γλωσσα και στην πορεια βρισκεις κατι αλλο καλυτερο.... απο το να μην εχεις τιποτα και ουτε την πολυτελεια να διαλεξεις εφοσον δεν ξερεις την γλωσσα ποια απαιτηση μπορει να εχει ο καθενας? σαμπως στην ελλαδα εχει καποιος αυτα τα 1000 ευρω με ασφαλιση δωρεαν? και το κρατος ειναι διπλα σου σε οποια βοηθεια χρειαστεις....
Comment
-
Originally posted by Chrisgr View PostΠιστέυω αυτές οι εταιρίες θα είναι η καταστροφή του εργατικού δυναμικού της Γερμανίας...( και των δικαιωμάτων τους )
Comment
-
Originally posted by Blacktulip View Postσυμφωνω οτι ειναι λιγα τα λεφτα αλλα οπως και να το κανουμε για καποιον που δεν ξερει την γλωσσα ειναι μια αρχη, εχεις συμβολαιο και ασφαλιση, και στο κατω κατω ξεκινας να μαθεις και την γλωσσα και στην πορεια βρισκεις κατι αλλο καλυτερο.... απο το να μην εχεις τιποτα και ουτε την πολυτελεια να διαλεξεις εφοσον δεν ξερεις την γλωσσα ποια απαιτηση μπορει να εχει ο καθενας? σαμπως στην ελλαδα εχει καποιος αυτα τα 1000 ευρω με ασφαλιση δωρεαν? και το κρατος ειναι διπλα σου σε οποια βοηθεια χρειαστεις....
Βάλε τα ενοίκια όμως που έχει εδώ. Καλά είναι τα λεφτά αλλά ζεις δεν είναι όπως παλιά που έκανες και μια περιουσία. Και την γλώσσα να ξέρεις πάλι σε αυτές της εταιρίες είσαι.
Comment
-
Originally posted by Giannis1980 View PostΕγω με την γυναίκα μου πήγαμε σε 3 διαφορετικές life firma εδω στο Aachen με πολυ καλές γνώσεις αγγλικών και με πτυχία και μας είπαν χωρίς Γερμανικά δεν παίρνουν πλέον κανέναν... Οπότε μην πολυβασιζεστε σε αυτές τις εταιρίες πλέον..
Comment
-
Originally posted by DiD666 View PostΑυτες οι εταιριες δεν ξεκινησαν προσφατα. Εχουν περιπου 15 χρονια που ξεκινησαν να γινονται αυτα, ασχετως αν τα μαθαινουμε εμεις τωρα. Γιατι καταστροφη δεν καταλαβαινω; Αν δεν ηταν κι αυτες πολυς κοσμος θα ηταν ανεργος. Ξαφνικα ρε παιδια το χιλιαρικακι μας κακοφαινεται δηλαδη;
Comment
Comment