Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ευχαριστώ πολύ milu, το δωμάτιο το θέλω για ένα μήνα τουλάχιστον μέχρι να μπορέσω να βρω μια δουλειά (είμαι αισιόδοξη βλέπεις ότι δεν θα μου πάρει περισσότερο:D) και γενικά να μπορέσω να τακτοποιηθώ μέχρι να δώσω το πράσινο φως στον σύζυγο!! Ευτυχώς θα έχω μεταφέρει και το ταμείο ανεργίας (461,50 ΟΛΟΚΛΗΡΑ € χιχι).
    making the wrong move at the right time

Comment

Originally posted by Areti View Post
      είμαι αισιόδοξη βλέπεις ότι δεν θα μου πάρει περισσότερο:D
      Μια πολύ πολύ παλιά αναφορά λέει: (την άλλαξα λίγο) :D

..... Achte auf deine Gedanken, denn sie werden dein Schicksal..

… και δεν είχαμε αισιοδοξία... ζήτω που καήκαμε...

Καλή τύχη

Comment

Originally posted by milu View Post
        Μια πολύ πολύ παλιά αναφορά λέει: (την άλλαξα λίγο) :D

..... Achte auf deine Gedanken, denn sie werden dein Schicksal..

… και δεν είχαμε αισιοδοξία... ζήτω που καήκαμε...

Καλή τύχη
        ευχαριστώ πολύ.

Πες μου κάτι τελευταίο (και σημαντικό) που ξέχασα να ρωτήσω: Αν νοικιάσω εκεί δωμάτιο μπορώ να δηλωθώ ότι μένω εκεί;

Comment

HELP......

Καλησπέρα και απο εμένα!Είμαι καινούριο μέλος και ενδιαφέρομαι και γω για Γερμανία!Είμαι 24 ετών και έχω σπουδάσει marketing στα ΤΕΙ Θεσ/νίκης.Σκέφτομαι να ανέβω Γερμανία το Μάρτιο.Γερμανικά γνωρίζω σε επίπεδο Β1 και τώρα κάνω μαθήματα για Β2.Αρχικά θα ήθελα να βρω μια δουλειά και μετά αν όλα πάνε καλά να κάνω ένα μεταπτυχιακό.Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι η διαμονή!Που μπορώ να κοιτάξω για οικονομικά διαμερίσματα στο Μόναχο????

Comment

Αν νοικιάσω εκεί δωμάτιο μπορώ να δηλωθώ ότι μένω εκεί;
            Όχι. Ξενοδοχείο, τσουπ..

Θα σου ζητήσουν το συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας (Wohn-Mietvertrag)

βλεπε και εδω

κοιτάξω για οικονομικά διαμερίσματα στο Μόναχο????
            τυπακι γεια

κανε ένα κλικ εδώ στο ποστ 28

Comment

Originally posted by milu View Post
              Όχι. Ξενοδοχείο, τσουπ..

Θα σου ζητήσουν το συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας (Wohn-Mietvertrag)

βλεπε και εδω
              omg!! Πολύ χρήσιμο αυτό το site που μου έστειλες σ' ευχαριστώ. Πες μου σε παρακαλώ αν βρω δωμάτιο επιπλωμένο σε σπίτι, εκεί σε δηλώνουν;
              sorry milu για τις ερωτήσεις απλά θα προτιμούσα από την αρχή να είμαι δηλωμένη κανονικά.

Comment

Originally posted by Areti View Post
                omg!! Πολύ χρήσιμο αυτό το site που μου έστειλες σ' ευχαριστώ. Πες μου σε παρακαλώ αν βρω δωμάτιο επιπλωμένο σε σπίτι, εκεί σε δηλώνουν;
                sorry milu για τις ερωτήσεις απλά θα προτιμούσα από την αρχή να είμαι δηλωμένη κανονικά.
                σε δηλωνουν χωρις προβλημα

Comment

milu σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Και όταν ανέβω πρέπει να δηλωθώ στο δήμο.Ετσι δν είναι?Μαζί μου τι ακριβώς πρέπει να έχω για να δηλωθώ?Και κάτι ακόμη,εσείς απο την εμπειρία σας που ζήτε εκεί,που θα ήταν καλύτερα να κοιτάξω για δουλειά?Υπάρχουν δουλειές στον κλάδο μου εκεί?Ή να κοιτάξω για ότι να ναι για αρχή?:confused:

Comment

Originally posted by typaki View Post
                    Και όταν ανέβω πρέπει να δηλωθώ στο δήμο.Ετσι δν είναι?Μαζί μου τι ακριβώς πρέπει να έχω για να δηλωθώ?
                    Τους πρώτους 3 μήνες θεωρείσαι τουρίστας και δεν υποχρεώνεσαι να δηλωθείς.
                    Ως τόσο, αναζητώντας θέσει εργασίας η στέγη, κινείσαι άνετα και νόμιμα.
                    Αυτό αλλάζει βέβαια μετά και πέρα, η όταν νοικιάσεις κάποιο κατάλυμα, διαμέρισμα, δωμάτιο κλπ.
                    ...

Σχετικά, σαν πολίτης της ΕΕ χρειάζεσαι κυρίως το διαβατήριο.

Για γραφειοκρατικά κλπ.
                    Βλεπε εδω το ποστ 4, 6, καλύτερα βέβαια να μελετήσεις όλα τα ποστ.. θα σου επιλύσει πολλές απορίες.

Βλέπε και εδώ για αριθμό μητρώου (Lohnsteuerkarte, Steuernummer)

που θα ήταν καλύτερα να κοιτάξω για δουλειά?
                    τοπικές εφημερίδες, βλέπε και εδώ για καλύτερες δικτυακές πύλες για κενές θέσεις εργασίας στο ποστ 3

και εδω και εδω

Υπάρχουν δουλειές στον κλάδο μου εκεί?Ή να κοιτάξω για ότι να ναι για αρχή?:confused:
                    Πολλές δουλείες στο κλάδο σου, μόνο που ιδίως στο Marketing είναι η πολύ καλή γνώσει της γλώσσας απαραίτητη. Ανεξαρτήτους, καλώ θα ήταν να υπαρχή ένα βιογραφικό στα Γερμανικά, έτσι κ` αλλιώς θα σου το ζητήσουν αν πας στο Γερμανικό ΟΑΕΔ.

Για αρχή ότι να ναι και ο Θεός βοηθός.

Comment

Danke schön milu!Δεν έχω κάποιον να μείνω εκεί οπότε θα νοικιάσω κάποιο κατάλυμμα.Αρα αν κατάλαβα καλά αφού θα νοικιάσω θα πρέπει να δηλωθώ απο την αρχή?

Comment

Originally posted by typaki View Post
                        Danke schön milu!Δεν έχω κάποιον να μείνω εκεί οπότε θα νοικιάσω κάποιο κατάλυμμα.Αρα αν κατάλαβα καλά αφού θα νοικιάσω θα πρέπει να δηλωθώ απο την αρχή?
                        Κατά τον νόμο, ναι καλά κατάλαβες. Όταν θα βρεις κατάλυμα με σύμβαση δηλ. συμφωνητικό μίσθωσης κατοικίας (Wohn-Mietvertrag) θα πρέπει να το δηλώσεις (Anmeldung) άμεσα (σε 2-3 μέρες).

Συνήθως όλες η δηλώσεις γίνονται στο Rathaus (Δημαρχείο).

E αν όχι ανάλογα σε πια πόλη η κρατίδιο θα είσαι, για το Anmeldung (κάτοικος Γερμανιας) μπορείς να πας και στο Bezirksamt της περιφέρειας και εκεί συγκεκριμένα στο Einwohnermeldeamt, με το διαβατήριο και το Wohn-Mietvertrag.

Μετά, όταν σου βγάλουν το Anmeldung, θα πας με αυτό (και πάντα βέβαια το διαβατήριο μαζί) στο Ausländeramt και θα βγάλεις το Freizügigkeitsbescheinigung (άδεια παραμονής).

Όπως ανάφερα παραπάνω αυτά τα χαρτιά βγαίνουν συνήθως και στο Δημαρχείο (ανάλογα που θα κατοικείς).

Παραπέρα:

Η εργοδότες ζητούν

την Lohnsteuerkarte
                        αυτό θα το βγάλεις στην εφορία που θα σε βγάλει και το Steuernummer (αριθμός μητρώου - Α.Φ.Μ.)

και

το Sozialversicherungsnummer ( Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης)
                        αυτό θα το βγάλεις στην AOK (ΙΚΑ)

Ο καθένας που εργάζεται, παίρνει έναν αριθμό κοινωνικής ασφάλισης. Αυτό θα καταγραφεί στους φορείς συνταξιοδοτικής ασφάλισης LVA (Landesversicherungsanstalt) που θα είναι στη συνέχεια και αριθμός των συντάξεων σου.

Αυτά.

Comment

Originally posted by synnefaki View Post
                          σε δηλωνουν χωρις προβλημα
                          Danke synnefaki :D

Αλήθεια πείτε μου σας παρακαλώ επειδή θα ξεκινήσω να στέλνω mail και να παίρνω τηλέφωνα για σπίτι/δωμάτιο κλπ πως ρωτάω αν με δηλώνουν? Ξέρω ότι λέγετε Anmeldung αλλά γράψτε μου μια προτασούλα. :D

Comment

Απορια

παιδια εχω μια απορια και θελω την βοηθεια σας ...Το 1998 βρεθηκα για δουλια στην Γερμανια εκατσα 3 μηνες στο διαστημα αυτο δηλωθηκα κανονικα στο δημαρχειο και εβγαλα πρασινη καρτα τοτες διαρκειας 5χρονια αλλα λογο ανωτερας βιας αναγκαστηκα να γυρισω Ελλαδα αλλα δεν ξεδηλωθηκα,τι γινετε τωρα που ενδιαφερομε να ξαναπαω για εργασια,συνεχιζει να ισχυει η ξανα δηλωνομαι κανονικα.Σας ευχαριστω Δημητρης.

Comment

Originally posted by takhs_alfa View Post
                              παιδια εχω μια απορια
                              Ναι πρέπει να δηλωθείς. 'Αλλάξαν τα νομικά, η “πράσινη κάρτα” δεν υπάρχει άλω.
                              Συνήθως επιβάλλουν μια προφορική προειδοποίηση χωρίς πρόστιμο σε κάποιον που “ξέχασε” να δηλώσει αλλαγή κατοικίας.
                              Αυτό που δεν άλλαξε και ούτε... είναι το Sozialversicherungsnummer και το Steuernummer.

Comment

milu το Identifikationsnummer ειναι το Steuernummer?

Comment

Working...
                                X