παιδια εγω διαβασα πως το Muttergeld το παιρνουν μητερες που δουλευαν πριν κανουν παιδι και μετα αποφασισαν να μεινουν για τα τρια χρονια με το παιδι και μετα που θα παει κανονικα βρεφονηπιακο ξαναγυρνανε στη δουλεια....ειναι κατι σαν τα χρηματα που δινει ο ΟΑΕΔ στις εργαζομενες μητερες για το 6μηνο που μενουν με τα παιδια....μπορει να λεω και χαζομαρες...πρεπει να το ψαξω!
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Η ζωή στη Γερμανία ....
Collapse
X
-
Milu μου το ανεφεραν ως επιδομα Muttergeld, μπορει να λεω βλακειες ομως ξερω δυο ελληνιδες οι οποιες γεννησαν ελλαδα, ηρθαν και οι δυο εδω οταν το μωρο της μιας ηταν 40 ημερων, και το μωρο της αλλης 9 μηνων, τα πηραν κανονικα επερναν καθε μηνα γυρω στα 300 ευρω χωρια το επιδομα παιδιου, μολις εγινε το μωρο 1 ετους της μειωθηκαν στα μισα, μεχρι να γινουν 3 ουτε εφεραν καποιο χαρτι απο οαεδ στην ελλαδα ουτε ειχαν δουλεψει στην ελλαδα, αυτα ειναι οσα ξερω προσωπικα εγω και ξανατονιζω μου ανεφεραν οτι λεγεται muttergeld αν μου τα ειπαν λαθος λαθος τα λεω και εγω...θα το ψαξω και εγω πιο αναλυτικα και θα ενημερωσω!
Comment
-
eleonora@ στο VHS θα αγορασεις το βιβλιο σου που στοιχιζει γυρω στα 13 ευρω το καθε modul, πολλοι ομως που τους εχει
στειλει η Landratsamt και το jobcenter τους αγοραζουν και τα βιβλια καθως εμαθα απο τον δασκαλο οτι ακομα και το λεξικο τους αγοραζουν
Οσο αφορα τις δραστηριοτητες εμαθα οτι η καθε ΑΟΚ εχει προγραμμα με το οποιο πας τα παιδια στην δραστηριοτητα που θελουν και που ειναι συμβεβλημενη με την ΑΟΚ προκαταβαλεις εσυ τα λεφτα που στοιχιζουν και μολις κανεις τα χαρτια σου στα επιστρεφουν πισω, ομως εκει δεν χωραει <<δεν πηγαινω, βαριεμαι>> τελικα εγω δεν ασχοληθηκα γιατι η δραστηριοτητες ηταν γυρω στα 20 χιλ. στην περιοχη του δικου μου κρατιδιου οποτε τα εγραψα στην γειτονικη πολη του αλλου κρατιδιου που μενω, σε δραστηριοτητες απο το TGS (κατι σαν του δημου) τα οποια ειναι απιστευτα οικονομικα, δηλ 7 ευρω το παιδι οποια δραστηριοτητα θελει απο ποδοσφαιρο και κολυμπι μεχρι ταεκβοντο, ορειβασια, σκι, κλπ...) αξιζει να το ψαξεις...
Comment
-
καπου διαβασα οτι βρηκες αλλου δουλεια και θελεις να μετακομισης? καλο αυτο αλλα γνωριζει ο καινουργιος εργοδοτης οτι εισαι εκγυος? fridushka καταλαβαινω οτι εχεις αγχος και βρισκεστε στα δυσκολα αλα δεν απαντας ξεκαθαρα στης ερωτησης μου, τι θα πει "Λογικα απεριοριστη πρεπει να εινα", ναι η οχι? τι απαντησης να δοσω βαση υποθεσης? δεν γνωριζω ποσο γρηγορα θα σε βρουν εργασια αλα εσης ζειται κατο απο το ελάχιστο όριο συντήρησης (Existenzminimum) και αφοσον δουλευτε ηδη 7 μηνες με χαρτια δικαιουστε βοηθεια απο το κρατος γιαυτο θα πατε στο Jobcenter για "Beihilfe zum Lebensunterhalt" εκαι θα τα σηζητησετε ολα και πες τους και για το WBS
Comment
-
Καλησπέρα!Σας ευχαριστώ όλους!η βοήθειά σας είναι καταλυτική!Εχω αρκετές απορίες για το μωρό...Είναι κάποια μανούλα που έχει στείλει το μωρό της σε βρεφονηπιακό σταθμό;Επίσης γνωρίζεται να μου πείτε τι συμβαίνει με το βιβλιάριο του παιδιού είναι αναγνωρισμένο εκεί;χρειάζεται μετάφραση; τα εμβόλια ειναι τα ιδια και στη γερμανία;θα συνεχίσει κανόνικα η πρέπει να του κάνουν άλλα; (συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου...)
Comment
-
Originally posted by Blacktulip View PostΟσο αφορα τις δραστηριοτητες εμαθα οτι η καθε ΑΟΚ εχει προγραμμα με το οποιο πας τα παιδια στην δραστηριοτητα που θελουν και που ειναι συμβεβλημενη με την ΑΟΚ προκαταβαλεις εσυ τα λεφτα που στοιχιζουν και μολις κανεις τα χαρτια σου στα επιστρεφουν πισω, ομως εκει δεν χωραει <<δεν πηγαινω, βαριεμαι>> τελικα εγω δεν ασχοληθηκα γιατι η δραστηριοτητες ηταν γυρω στα 20 χιλ. στην περιοχη του δικου μου κρατιδιου οποτε τα εγραψα στην γειτονικη πολη του αλλου κρατιδιου που μενω, σε δραστηριοτητες απο το TGS (κατι σαν του δημου) τα οποια ειναι απιστευτα οικονομικα, δηλ 7 ευρω το παιδι οποια δραστηριοτητα θελει απο ποδοσφαιρο και κολυμπι μεχρι ταεκβοντο, ορειβασια, σκι, κλπ...) αξιζει να το ψαξεις...
Comment
-
εμεις δεν εχουμε παιδακια ακομα...αλλα τωρα που τρεχω με γιατρους χρειαστηκε να δειξω το παιδικο βιβλιαριο υγειας μου (γεννημενη το '82 επομενως σχετικα παλιο βιβλιαριο) το εδειξα σε γιατρους και απλα καποια πραγματα που ηταν μονο ελληνικα (εμβολια αναγραφονται και στα αγγλικα) τους τα εξηγησα στα αγγλικα και ολα καλα. βεβαια καποια μανουλα ισως ξερει περισσοτερα πανω στο θεμα αυτο....
Comment
-
Originally posted by glek View PostΚαλησπέρα!Σας ευχαριστώ όλους!η βοήθειά σας είναι καταλυτική!Εχω αρκετές απορίες για το μωρό...Είναι κάποια μανούλα που έχει στείλει το μωρό της σε βρεφονηπιακό σταθμό;Επίσης γνωρίζεται να μου πείτε τι συμβαίνει με το βιβλιάριο του παιδιού είναι αναγνωρισμένο εκεί;χρειάζεται μετάφραση; τα εμβόλια ειναι τα ιδια και στη γερμανία;θα συνεχίσει κανόνικα η πρέπει να του κάνουν άλλα; (συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου...)
Τον δικό μου τον μικρό δεν το έστειλα σε βρεφονηπιακό γιατί οι ιδιωτικοί μου εχουν πει οτι είναι πανάκριβοι και στους κρατικούς δεν έχει ελεύθερες θέσεις. Παρακολουθώ μαθήματα γερμανικών με Kinderbetreuung. Στον χώρο που κάνω μαθήματα, υπάρχει ένα δωμάτιο που μια κυρία προσέχει τα παιδιά, χωρίς επιπλέον κόστος.
Στην Γερμανία τα περισσότερα παιδιά πάνε παιδικό στα 3, αλλά πέρα από τους κρατικούς σταθμούς που κρατάνε τα παιδιά μέχρι το απόγευμα,, οι άλλοι είναι της εκκλησίας ευαγγελικής και καθολικής, που τα παιδιά μένουν μέχρι της 1:30 και σε κάποιους μέχρι τις 2:00, άρα είναι και πάλι δύσκολο σε μια μητέρα να πάει να δουλέψει και να προλαβαίνει να παρει το παιδί της.
Comment
-
Originally posted by marion82 View Postμηπως ξερεις που μπορουμε να βρουμε περισσοτερες πληροφοριες για τον ΑΟΚ και τις δραστηριοτητες?? ευχαριστωωωω
Comment
-
Originally posted by Blacktulip View Posteleonora@ στο VHS θα αγορασεις το βιβλιο σου που στοιχιζει γυρω στα 13 ευρω το καθε modul, πολλοι ομως που τους εχει
στειλει η Landratsamt και το jobcenter τους αγοραζουν και τα βιβλια καθως εμαθα απο τον δασκαλο οτι ακομα και το λεξικο τους αγοραζουν
Οσο αφορα τις δραστηριοτητες εμαθα οτι η καθε ΑΟΚ εχει προγραμμα με το οποιο πας τα παιδια στην δραστηριοτητα που θελουν και που ειναι συμβεβλημενη με την ΑΟΚ προκαταβαλεις εσυ τα λεφτα που στοιχιζουν και μολις κανεις τα χαρτια σου στα επιστρεφουν πισω, ομως εκει δεν χωραει <<δεν πηγαινω, βαριεμαι>> τελικα εγω δεν ασχοληθηκα γιατι η δραστηριοτητες ηταν γυρω στα 20 χιλ. στην περιοχη του δικου μου κρατιδιου οποτε τα εγραψα στην γειτονικη πολη του αλλου κρατιδιου που μενω, σε δραστηριοτητες απο το TGS (κατι σαν του δημου) τα οποια ειναι απιστευτα οικονομικα, δηλ 7 ευρω το παιδι οποια δραστηριοτητα θελει απο ποδοσφαιρο και κολυμπι μεχρι ταεκβοντο, ορειβασια, σκι, κλπ...) αξιζει να το ψαξεις...
θα ψαξω για τις δραστηριοτητες απο το ΤGS.Για αυτες απευθυνομαι στο δημαρχειο της περιοχης μου?<ειμαι στην περιοχη της Στουτκαρδησ>
Ευχαριστω και παλι!
Comment
Comment