Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

καλημερα αλεξαντρα και καλως ορισες εχει δικιο ο giorgopoylos και πιστευω οτι δεν θελει να σε αποτρεψει απο το να ερθεις αλλα μην παθεις κατι χειροτερο και μετα τρεχετε...
    εγω ηρθα ετσι, με ολη την οικογενεια 3 παιδια, ομως ειχα κανει οργανωση απο ελλαδα, στην πορεια ομως δεν μου βγηκε ετσι οπως υπολογιζα γιατι δεν γνωριζαμε και γερμανικα... ελαχιστες λεξεις....
    εκλεισα πανσιον απο ελλαδα, (φανταζεσαι να εψαχνα να βρω δωματιο μαζι με τα παιδια? ο συζυγος μου εχει μια ειδικοτητα που εχει ζητηση στην γερμανια και με αυτα τα λιγα γερμανικα του δρομου που ηξερε μεχρι τοτε, βρηκε σχεδον αμεσως (οδηγος νταλικας) ηρθα με τοσα λεφτα ωστε να εχπυμε να ζησουμε για περιπου 5 μηνες μεχρι να κατασταλαξει για δουλεια, αμεσως σχεδον πιασαμε μια δουλεια σε φιρμα ωστε να παρουμε το συμβολαιο για να νοικιασουμε το σπιτι, ενα σπιτι που επρεπε να δωσω γυρω στο 3000 ολα μαζι και με τον μεσιτη, να πληρωσω την πανσιον που δεν ηταν λιγοτερα απο 1200 τον μηνα... βεβαια το σπιτι το βρηκαμε γυρω στα 180 χιλ. απο την δουλεια στην φιρμα, οποτε αναγκαστηκα φυγαμε και απο εκει (ουτως η αλλως θα φευγαμε γιατι ο αντρας μου δεν υπηρχε περιπτωση να κατσει σε ενα κλειστο μερος την στιγμη που εχει μαθει να δουλευει αλλιως (καταλαβαινεις πως το λεω... οχι οτι ειναι υποτιμητικο η φιρμα, ισα ισα που παντα για αρχη εγω την υποστηριζω), αλλα απο την στιγμη που το αντικειμενο του ειχε ζητηση εδω...
    και βεβαια καποια λεφτα για τα επιπλα μας,
    αν με ρωτας αν το εχω μετανοιωσει θα σου πω οχι δεν μετανοιωσα που ηθαμε ολοι μαζι αλλα εμεις ηρθαμε οργανωμενα, αν δεν ηξερα που θα παω να μεινω, τι δουλεια θα κανω, πως θα ανταπεξελθω τους πρωτους μηνες μεχρι να σταθεροποιηθουμε, πως θα βρω και θα ειμαι ενταξει στο σπιτι, δεν υπηρχε θεωρια να κανω τετοιο βημα, θα συνεχιζε ο συζυγος να δουλευει ευρωπη...Ολες οι περιπτωσεις δεν ειναι το ιδιο, σε αλλους καθονται καλα, σε αλλους οχι, απλα υπολογισε και μετρησε ολες τις πιθανες ολες τις αρνητικες και θετικες καταληξεις ωστε να μην βρεθεις προ εκπληξεων και την πατησεις...
    καλη τυχη σε οτι αποφασισεις, και οτι λεμε εδω μεσα παντα ειναι για το καλυτερο συμφωνα με τις εμπειριες σε κανεναν μας δεν αρεσει να βλεπει συμπατριωτες μας να περνανε ασχημα και να ταλαιπωρουνται!!!!!

Comment

Originally posted by giorgopoulos@yahoo.g View Post
      patrioten θα παρεις κοσμο στον λαιμο σου, προσεχε τι λες και ''δεν στην λεω''..... αλλα σου εφιστω την προσοχη
      αν και ειμαστε Off Topic, υπαρχουν και στεκουν και οι 2 αποψεις.

απο την μια υπαρχει η αποψη φευγει αυτος/η που εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες για να βρει σιγουρη εργασια και ακολουθουν οι υπολοιποι

και

απο την αλλη φευγουν ολοι και ψαχνουν ταυτοχρονα αντρας και γυναικα μαζι. οποιος βρει πρωτος θρεφει και τους υπολοιπους.

Comment

Μαλλον το μηνυμα μου ηταν πολυ μικρο και σας μπερδεψα,σας εχω συστηθει σε αλλο μηνυμα παλαιοτερα αλλα μαλλον δεν το θυμαστε.Πρωτα απο ολα ευχαριστω για τον κοπο σας να απαντησετε.Οσο αφορα το αν διαβασα το φορουμ το ξερω απο εξω και το παρακολουθω καθημερινα.Blacktulip το εγχειρημα αυτο το ετοιμαζουμε δυο χρονια τωρα και οχι ελαφρα την καρδία.Ο αντρας μου γεννηθηκε στην Γερμανια και εζησε καποια χρονια εκει οποτε γνωριζει καποια γερμανικα εγω μαθαινω εδω και καιρο οπως και η μεγαλη μας κορη απο την δευτερα δημοτικου.Εχουμε ξενοικιασει το σπιτι μας,εχουμε μαζεψει τα υπαρχοντα μας εχουμε πουλησει επιπλα και γενικα οτι μπορουσαμε να δωσουμε και αυτη τη στιγμη ειμαστε φιλοξενουμενοι.Οτι εχουμε ειναι το αυτοκινητο το οποιο θα παρουμε μαζι μας οχι γιατι θελουμε να ταξιδεψουμε τραλαλο τραλαλι....αλλα γιατι ειναι σχεδον καινουριο και θα μας βοηθησει τον πρωτο καιρο στην μετακινηση.Οσο αφορα γιατι στο wiesbaden?Γιατι πολυ απλα οπως διαλεγεις χωρα που θελεις να ζησεις ετσι διαλεγεις και πολη!Εχουμε συγγενεις στην γερμανια σε αλλες πολεις ομως στους οποιους δεν μπορουμε να βασιστουμε και νομιζω οτι ειναι καλυτερα ετσι..καλυτερα να ζοριστεις παραπανω αλλα οτι καταφερεις να το εχεις κανει μονος σου..Οσο αφορα τα χρηματα λιγο πολυ ολοι πριν ξεκινησουμε εχουμε κανει τους υπολογισμους μας και με το παραπανω και πιστεψτε με δεν παω για να μεινω στον δρομο σε καμια περιπτωση.το πλανο μας λοιπον ειναι να παμε να δηλωθουμε εκει στον οαεδ και να επιδοτουμαστε για το τριμηνο που δικαουμαστε(ειναι ενα εξτρα εισοδημα και αυτο)χωρις να βασιζομαστε σε αυτο για να ζησουμε.Φυσικα απο την πρωτη στιγμη θα ψαχνουμε για δουλεια.Οσο αφορα τους ανθρωπους διαφορετικης καταγωγης απο την δικη μας εγω δεν τους χωριζω σε ρατσες και θεωρω πως ολοι εχουν το δικαιωμα στην αξιοπρεπη ζωη αρκει να ειναι ευνομουμενοι πολιτες και ολοι χωραμε να ζησουμε κατω απο τον ιδιο ηλιο χωρις παρεξησηση!Εγω πανω απο ολα ηθελα την γνωμη σας οσο αφορα τα παιδια και την ψυχολογια τους!Σαφως ειναι πολυ πιο ευκολο και ασφαλες να παει ενας απο τους γονεις πανω αλλα υπαρχουν και αλλοι οδοι που εχουν αλλα προτερηματα!
        φιλικα
        αλεξανδρα

Comment

Γειά σου Αλεξάνδρα κ καλώς ήρθες στην παρέα μας

Θα πω κ εγώ την γνώμη μου...
          Μάλλον το βλέπεις σαν: "πάμε διακοπές στην Γερμανία κ ότι κάτσει"
          Αν έχετε πολλά λεφτά κ μιλάει ο ένας από τους δύο καλά τα γερμανικά κάντε το...!!!
          Κ αν δεν σας βγει κάθεστε όσο αντέχουν τα οικονομικά σας κάνετε κ τον γύρο της Γερμανίας κ όλα μέλι γάλα... δηλαδή με λίγα λόγια έτσι όπως το έχετε σκεφτεί μας αφήνεις να καταλάβουμε ότι λες (τι είχαμε? τι χάσαμε?) κ σου απαντώ (μόνο €€€)...!!!

Προσωπική μου γνώμη: πρέπει να πάει ό ένας από τους δύο κ φυσικά αυτός που μιλάει την γλώσσα κ έχει τα ανάλογα προσόντα για να βρει σπίτι, δουλειά σίγουρη κ όταν ετοιμάσει το έδαφος ανεβαίνουν κ οι υπόλοιποι της οικογένειας...!!!

Η απόφαση δική σας...!!!

Σας εύχομαι καλή τύχη κ υγεία πάνω απ'όλα..!!!
          Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Originally posted by jimathens View Post
            Γειά σου Αλεξάνδρα κ καλώς ήρθες στην παρέα μας

Θα πω κ εγώ την γνώμη μου...
            Μάλλον το βλέπεις σαν: "πάμε διακοπές στην Γερμανία κ ότι κάτσει"
            Αν έχετε πολλά λεφτά κ μιλάει ο ένας από τους δύο καλά τα γερμανικά κάντε το...!!!
            Κ αν δεν σας βγει κάθεστε όσο αντέχουν τα οικονομικά σας κάνετε κ τον γύρο της Γερμανίας κ όλα μέλι γάλα... δηλαδή με λίγα λόγια έτσι όπως το έχετε σκεφτεί μας αφήνεις να καταλάβουμε ότι λες (τι είχαμε? τι χάσαμε?) κ σου απαντώ (μόνο €€€)...!!!

Προσωπική μου γνώμη: πρέπει να πάει ό ένας από τους δύο κ φυσικά αυτός που μιλάει την γλώσσα κ έχει τα ανάλογα προσόντα για να βρει σπίτι, δουλειά σίγουρη κ όταν ετοιμάσει το έδαφος ανεβαίνουν κ οι υπόλοιποι της οικογένειας...!!!

Η απόφαση δική σας...!!!

Σας εύχομαι καλή τύχη κ υγεία πάνω απ'όλα..!!!
            Απο που συμπαιρενετε ολοι οτι το βλεπουμε σαν διακοπες ολο αυτο?Δεν το εχει κανει ποτε κανεις να φυγουν ολοι μαζι?Ξερω πως ειναι να μενουν τα παιδια πισω το χει ζησει η μαμα μου το χω ζησει και εγω...Οσοι γραφουν εδω μεσα γνωριζαν αριστα τη γλωσσα?Ειχαν ολοι πτυχια?Εχω κανει πολλες δουλειες στην ζωη μου και δεν φοβαμαι καμια,ειμαι διατεθιμενη να δουλεψω!!

Comment

Επειδή όπως λές ότι μας μπέρδεψες γιατί το ποστ σου δεν είναι αναλυτικό για να καταλάβουμε το τι σκέφτεστε κ φυσικά όλοι απάντησαν στο ποστ Νο1, ούτε κ θα μπούμε όλοι στην διαδικασία να ψάχνουμε όλα τα ποστ που γράφει ο καθένας από τα μέλη γιατί έχουμε κ λίγο χρόνο.
              Μην παρεξηγιέσαι γιατί παίρνεις απαντήσεις στο ερώτημα που έχεις θέσει κ δυστυχώς δεν θα είναι όλες σαν την απάντηση που περιμένεις να διαβάσεις...!!!

υ.γ. Δεν έχω παρεξηγηθεί κ ελπίζω ούτε κ εσύ...!!!

Καλή τύχη κ πάλι.

Comment

Συγνωμη που παρεμβαινω κ εγω, χωρις να εχω να συνεισφερω κατι στη συγκεκριμενη συζητηση, απλα η κοπελα σας λεει οτι προετοιμαζουν 2 χρονια το βημα αυτο, οτι εχουν διαθεση για δουλεια, οτι ξερουν καποια Γερμανικα κ οτι οικονομικα εχουν κανει τα κουμαντα τους για να περασουν καποιο χρονικο διαστημα εκει μεχρι να βρουν δουλεια.
                Κ εσεις της απαντατε οτι παει για διακοπες!!!
                Ενταξει δεν παει κ στον πολεμο ρε παιδια! Σε μια ανεπτυγμενη κ πολιτισμενη χωρα παει κ θεωρω οτι ο προγραμματισμος της ειναι ικανοποιητικος κ θα τα καταφερει μια χαρα.

Καλη τυχη!

Comment

Φυσικα και δεν παρεξηγουμε ,φυσικα και δεν περιμενω να διαβαζετε οτι γραφει ο καθενας και για αυτο σας ευχαριστησα απο την αρχη που απαντησατε οποια και αν ηταν η απαντηση σας!Δεν περιμενα να μου χαιδεψετε τα αυτια ,καθε απαντηση την φιλτραρω και αποκομιζω οτι μπορει να με βοηθησει!

Comment

Originally posted by Theo85 View Post
                    Συγνωμη που παρεμβαινω κ εγω, χωρις να εχω να συνεισφερω κατι στη συγκεκριμενη συζητηση, απλα η κοπελα σας λεει οτι προετοιμαζουν 2 χρονια το βημα αυτο, οτι εχουν διαθεση για δουλεια, οτι ξερουν καποια Γερμανικα κ οτι οικονομικα εχουν κανει τα κουμαντα τους για να περασουν καποιο χρονικο διαστημα εκει μεχρι να βρουν δουλεια.
                    Κ εσεις της απαντατε οτι παει για διακοπες!!!
                    Ενταξει δεν παει κ στον πολεμο ρε παιδια! Σε μια ανεπτυγμενη κ πολιτισμενη χωρα παει κ θεωρω οτι ο προγραμματισμος της ειναι ικανοποιητικος κ θα τα καταφερει μια χαρα.

Καλη τυχη!
                    Θα το ξαναπώ... εγώ απάντησα στο ποστ Νο 1 που γράφει αυτά:

Θα ηθελα την συμβουλη σας!

Καταρχας γεια σας,ειμαστε και μεις στην διαδικασια μεταναστευσης και εχουμε αποφασισει να κατευθυνουμε στο wiesbaden.Για διαφορους λογους ομως αποφασισαμε να φυγουμε ολοι μαζι με τον αντρα μου και τα παιδια μας 9 και 1 ετους.δεν ξερω αν το εχει κανει καποιος αυτο ή πως σας φαινεται,αλλα εμεις νομιζουμε οτι ειναι καλυτερα μιας και θα ταξιδεψουμε οδικως.το αγχος μου βεβαια ειναι το μερος που θα μεινουμε τον πρωτο καιρο καθως δεν εχουμε κανεναν συγγενη ή φιλο.υπαρχουν πανσιον που μπορουμε να νοικιασουμε με τον μηνα?Και αν ναι ειναι ασυμφορες?Πρεπει να μεινουμε καπου μεχρι να γραφτουμε στον οαεδ εκει για εδω επιδοτουμαστε,να δηλωθουμε στον δημο να βρουμε δουλεια, σπιτι και τα λοιπα.Πως σας φαινεται η αποφαση μας κανουμε καλα?περιμενω με αγωνια την γνωμη σας!
                    αλεξανδρα
                    Κατάλαβες ?

Τώρα για αυτά που έγραψε μετά αν προσέξεις την ώρα του δικού της ποστ κ του δικού μου έχουν μισή ώρα διάφορα που για να γράψω με το κινητό κ με κάποιες απώλειες του σήματος βγήκε αυτή η διαφορά.
                    Άσχετο με αυτό γιατί πρέπει να πω αυτή την απάντηση που θέλει να ακούσει ? (Το κάθε μέλος)

Comment

alex-gva, οσω για τα παιδια που αναφερες, ισος το διαβασες στον οδηγο.. αν οχι καπιες πληροφοριες εδω:

Για γονείς με μικρά παιδιά

Σχολεία
                      Το Γερμανικό Εκπαιδευτικό Σύστημα
                      πως διασφαλίζετε το μέλλων των παιδιών σας;
                      ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι ΜΟΥ ∆ΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;

κατα καιρους γραφτικαν και αρκετα αλλα με ορθες συμβουλες απο γονεις νεομεταναστες, με λιγο αναζητηση θα τα βρεις

Comment

Agapiti alex-gva,

Arxika signomi gia ta Greeklish. Skeftome ti tha mporousa na sou po apo xthes, den se ksero prosopika opote tha prospathiso apla na ekfero tin apopsi mou mono me auta pou exeis grapsei eos tora. Eimai sigouros oti mia oikogeneia prin kanei to opoiodipote vima exei skeftei exei kanei ypologismous ktl kai den leei oti kai stravei na katsei tha koimithoume sto amaksi. An eisai monos mporeis na to kaneis kai auto alla to megalo thema einai ta paidia kai tipota allo. Kai prosexe einai periodos xeimonas pou erxete kryo, xiona, ksimeronei stis 8:30 kai nixtonei stis 16:00 den einai opos to kalokairi pou mporeis na vgaleis kai ta paidia mia volta stin poli na peksoun, na kseskasoun. Tha sas symvouleua me to xeri stin kardia na min anevite apeutheias oloi mazi ton proto kairo alla mono o antras sou, opo tin ora pou milaei liga germanika na paei opos eipes na dilothei ston Arbeitsamt na pernete to epidoma anergeias pou tha eperne stin ellada gia 3 mines diladi ta 400€, na meinei se ena ftino domatio (yparxoun me 300-400 ton mina gia monoklino) kai tha vrei grigora ergasia se kapoia etairia enikoiaseis prosopikou an einai anidikeutos. Molis vrei ergasia na noikiasei spiti gia oloi tin oikogeneia, pistepse me sen einai katholou eukolo na vreis spiti opos to thes akoma kai simvoleo ergasias na exeis. Meta to spiti mporei na thelei bapsimata, na ftiakseis kouzines, epiplosi, krevatia ktl pou einai pragmata pou pernoun pragmatika xrono kai den einai oti kalytero na einai ta paidia stin mesi. Esy mporeis na koimitheis kai 2 ores tin imera kai na sfikseis ta dontia kai na proxoriseis, ta paidia? Apo tin ora pou tha exoun taxtopoiithei ola ta parapano an ola pane kala kai vrei ergasia kai spiti amesos den tha paroun perissotero apo 1 mina kanei ena akoma taksidi pros ta kato kai erxeste meta oloi mazi me ta paidakia sas se ena spiti kai oxi se pasion kai domatia ksenodoxeion. Episis o xeimonas kai h maurila epimeno se auto leitourgei anastaltika stin psyxologia olon ton anthropon otan allazoun perivalon kai poso mallon ton paidion. Gia na kleiso gnomi mou einai na erthete eseis meta apo 1-2 mines (den einai megalo diastima pisteuo oute gia to zeugari oute gia ta paidia) kai na valete ta pragmata meta se mia seira me ta paidia eidika gia to megalo pou tha paei sxoleio apo tin kainourgia xronia edo stin Germania.

Gia ta xrimata den kano anafora mias kai o kathena kserei ta oikonomika tou alla ton proto kairo na eisai sxedon sigouri oti tha xreiastoun 7.000-10.000€. Sas euxome mesa apo tin kardia mou to kalytero.

Filika,
                        It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Κανεις δεν ειπε να γραφεις αυτα που θελει να ακουσει ο καθενας! Δεν ειναι αυτος ο σκοπος του forum αλλωστε.
                          Απλα με τη σειρα που ειναι γραμμενα τα μηνυματα φαινονταν λιγο αστοχες οι απαντησεις.
                          Καλα εκανες κ το διευκρινησες.

Comment

Επετρεψε μου να πω και εγω την δικια μου ιδεα..

Εχετε σκεφτει το ενδεχομενο να αφησετε τα παιδια σου πισω, σε καμια γιαγια-παππου ή σε καποια θεια-θειο (φυσικα που να εχετε πληρη εμπιστοσυνη και να εχετε καλες σχεσεις), και να ανεβειτε μονο εσυ με τον αντρα σου οπου θα τρεχετε για χαρτουρα, στις δημοσιες υπηρεσιες, για δουλεια, για σπιτι. Εστω για κανεναν μηνα για το πολυ αρχικο σταδιο. Ετσι θα ειχατε και διπλασιες πιθανοτητες για δουλεια, απο οτι αν ανεβεναι γερμανια ο ενας γονειος.

Φυσικα ειμαι 25 χρονων και χωρις οικογονεια ακομα.. δεν ξερω αν θα σου ελεγα αυτην την ιδεα μου αμα ειχα οικογενεια. Απλα μου περασε απο το μυαλο μια σκεψη και ειπα να στην πω.

Σε περιπτωση που ανεβειτε ολοι μαζι πανω, εχε στον νου σου που μαλλον θα μπορειτε να παιρνετε καποιο επιδομα για τα δυο σας παιδια. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο. Ας στο εξακριβωσουν καποια πιο εμπειρα μελη οπου ειναι ηδη γερμανια και ξερουν πως εχουν τα πραγματα.

Σπύρος
                            You Can Have Whatever You Like...

Comment

Originally posted by claus View Post
                              αν και ειμαστε Off Topic, υπαρχουν και στεκουν και οι 2 αποψεις.

απο την μια υπαρχει η αποψη φευγει αυτος/η που εχει τις περισσοτερες πιθανοτητες για να βρει σιγουρη εργασια και ακολουθουν οι υπολοιποι

και

απο την αλλη φευγουν ολοι και ψαχνουν ταυτοχρονα αντρας και γυναικα μαζι. οποιος βρει πρωτος θρεφει και τους υπολοιπους.
                              νομιζω οτι δεν ξερεις τι λες, τι δουλεια να ψαξει ρε φιλε η αλεξανδρα? και τα παιδια τι θα τα κανει? διαβασες τι ειπε? 9 ετων και 1 ετους αντιστοιχα.
                              οσοι ποσταρετε καλο θα ηταν εαν ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ.

θα παρετε κοσμο στον λαιμο σας
                              πολλοι γραφετε χωρις λογικη, απλα για να πειτε την κουβεντα σας, ειλικρινα δεν ξερω πως και γιατι το κανετε αυτο το πραγμα.
                              διαβασες τι εγραψε πιο πανω η Blacktulip ? διαβασες τα ποσα? διαβασες που βρηκε δουλεια και που δουλευε πριν?
                              η λογικη του περνω φορα και παω σε μια ξενη χωρα ειναι ρισκο με σχεδον βεβαιη αποτυχια.
                              ισως κανω λαθος που τα λεω ετσι χυμα με κινδυνο να παρεξηγηθω αλλα απο το να φαει τα μουτρα της η αλεξανδρα και να κακοπερασουν αυτη και τα δυο μικρα παιδια της εγω τα λεω και εσεις πειτε οτι θελετε.

Comment

Originally posted by Diamond Spy View Post

Σε περιπτωση που ανεβειτε ολοι μαζι πανω, εχε στον νου σου που μαλλον θα μπορειτε να παιρνετε καποιο επιδομα για τα δυο σας παιδια. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος για αυτο. Ας στο εξακριβωσουν καποια πιο εμπειρα μελη οπου ειναι ηδη γερμανια και ξερουν πως εχουν τα πραγματα.

Σπύρος
                                κανενα επιδομα για παιδια δεν δινουν οι γερμανοι εαν τα παιδια δεν ειναι εδω παρα μονο εαν τα φερεις τα δηλωσεις και μετα τα ξαναστειλεις πισω αλλα υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα να σε καλεσουν με τα παιδια σε καποια υπηρεσια και τοτε τι παιδια θα παρουσιασεις? αυτα που θα εχεις στειλει πισω? ακομα με την εναρξη της σχολικης χρονιας θα αναζητησουν τα παιδια σε ποιο σχολειο πανε? και φυσικα και σε αυτη την περιπτωση θα πρεπει να δωσεις μια απαντηση
                                το μονο οφελος που εχει εαν ανεβουν οι δυο γονεις μαζι ειναι οτι η φορολογικη κλιμακα θα ειναι χαμηλοτερη απο οτι εαν ερθει μονο ο ενας μια και στην δευτερη περιπτωση ο ενας λογιζετε σαν ανυπαντρος (φορολογικα παντα)
                                οι πιθανοτητες του να βρει καποιος δουλεια εχει να κανει οχι με το ποσοι θα ανεβουν αλλα τι προσοντα εχουν και τι εξειδικευση, σε ποιον τομεα και σε τι επιπεδο ξερουν την γλωσσα

Comment

Working...
                                X