Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

milu καλησπερα ειμαι ικανος να εργαζομαι και οχταωρο.Απλα στην ελλαδα η ψυχικη ασθενεια ειναι παρεξεγημενη γι αυτο ρωτησα για την γερμανια μηπως ειναι το ιδιο προκατελημενοι οπως εδω.θα ψαξω τις υπηρεσιες που μου ειπες.

Ευχαριστω πολυ

Comment

Οπως εχει αναφερει και καποιος/α (συνχωρεστε με που δεν θυμαμαι το ονομα) σε αλλο topic μεσα στο forum, "στην γερμανια εχουν υπουργο σε αναπηρικο καροτσακι". Αυτο λεει πολλα για μενα.

Δεν ξερω καθολου λεπτομεριες για αυτο το θεμα. Παντως σιγουρα θα εχεις παραπανω προσοχη και αποδοχη απο οτι στην πατριδα σου.

Spyros
      You Can Have Whatever You Like...

Comment

milu καλησπερα εχω καποιες αποριες στα λεγομενα σου.Μηπως θα πρεπει να μεινω τουλαχιστον ενα χρονο γερμανια ωστε να πληρωσω φορους και να εχω τις οποιες παροχες μου προσφερει η χωρα και ας υποθεσουμε οτι δεν ειμαι ικανος να εργαζομαι 8 ωρες και ειμαι ικανος να εργαζομαι 3 οπως μου προανεφερες θα πληρωνομαι για οχταωρο.Θα σου ημουν ευγνωμων αν μου ελεγες τι ειναι η υπηρεσια ζοτσιαλαμτ και η διακονια(φανταζομαι ειναι κατι της εκκλησιας)?

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Comment

α ξεχασα να ρωτησω και κατι ακομα αν παω μεσω λαι φιρμας για δουλεια να τους το αναφερω η οχι?

Comment

Originally posted by Blacktulip View Post
            Περαστικα σου Δημητρη, ευχομαι αυτη να ειναι και η τελευταια κακοτυχια, γρηγορα καλα και να συνεχισεις να γραφεις!!!!
            Τελικα την δουλεια σου την εχασες η οχι? ελπιζω οχι!
            καλως ορισες!!!
            Ευτυχώς όχι...!! Έπεσα σε καλό άνθρωπο, και φάνηκα τυχερός στην ατυχία μου!

Comment

Καλημέρα... Το πρόβλημα με τα μωρά είναι ότι πως οταν πας να βγάλεις ένα μωρό απο την χώρα πρεπει να μπορέις να αποδείξεις ότι είναι δικό σου. Για αυτό και χρειάζοντε να βγάλουν διαβατήρια με την παρουσία και την συγκατάθεση και των 2 γονέων. Μιας και το μωρό ειναι πολύ μικρό θεώρω ότι θα χρειαστείς σίγουρα εγγραφο ταυτοποροσωπίας με φωτο επικυρωμένη και σφραγισμενη. Τωρα χωρίς διαβατήριο δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορείτε να πετάξετε εκτος και αν τους καλύπτει η ταυτοπροσωπία και ολα τα εγγραφα που προανέφερες.. Οπως είπες και πιο πάνω ας ρωτήσεις στις αεροπορικές!!

Comment

Φιλε μου καλησπερα..μπορεις να μου πεις λιγο τις διαδικασιες αν ειναι ευκολο στην αλλαγη επαγγελματικου διπλωματος;αρχες ιανουαριου ανεβαινω πάνω και εγω..επιτελους....

Comment

Νυρεμβέργη.

Καλησπέρα,
                  Τον Μάρτιο που μας έρχεται ετοιμαζόμαστε να φύγουμε εγω με την έγκυο κοπέλα μου.

Θα ήθελα εάν γνωρίζετε να μου πείτε αν η Νυρεμβέργη είναι καλή περιοχή όσον αφορά στο θέμα εργασία, δηλαδή υπάρχουν εταιρίες εργοστάσια εκεί η στις γύρω περιοχές;

Είναι κατάλληλη επιλογή για ένα νέο ζευγάρι με στενή οικονομική κατάσταση;

Δώστε τα φώτα σας σας παρακαλώ.

Ευχαριστώ και ζητώ συγνώμη για της πολλές ερωτήσεις.

Comment

Εγκυμοσύνη!

καλησπέρα !!!σε τρεις μήνες φεύγω για Γερμανία και βασικά Νυρεμβέργη ..Είμαι έγγυος όχι σε μεγάλο μήνα ...απλά το θέμα είναι πως μπορώ να ασφαλίσω εμένα και το παιδί ..?????????? τι πρέπει να κάνω με το που φτάσω γερμανία ???????

Σασ παρακαλώ πολύ βοηθήστε με ....
                    Ευχαριστώ

Comment

πες κατι παραπανω..ειναι πολυ αοριστο αυτο που ρωτας..για να το ασφαλισεις πρεπει να δουλευεις καπου και να σου πληρωνει την ασφαλεια ο εργοδοτης η να την πληρωνεις μονη σου ..αν δεν πεις παραπανω πως θα απαντησουμε?
                      Never interrupt your enemy when he is making a mistake.

Comment

πρώτη φορά παω γερμανια ....δεν εχω εκει καποιον να με βοηθησει περα απο τον συντροφο μου ....δεν ειμαστε παντρεμενοι το παιδι δεν ηταν στα αμεσα σχεδια μασ απλα ηρθε...δεν μπορω να μεινω αλλο ελλαδα οι συνθηκεσ ειναι αθλιες και ειμαστε ανεργοι κ οι δυο εδω και 7 μηνες ......περα απο το οτι πρεπει να δουλευω για να ασφαλιστω εγω και το παιδι,εαν τοιχον δεν μπορω να δουλεψω λογο εγγυμοσυνης τι μπορω να κανω για να ασφαλισω το παιδι ?υπαρχει καποια βοηθεια απο το κρατος..?φτιαχνουμε καποια χαρτια ?τι γινετε?

Comment

καταρχας θα αρχισεις απο Jobcenter εκει θα εχεις απιστευτη βοηθεια, μεχρι και ρουχα εγκυμοσυνης θα σου παρουν, χωρια ποσα βοηθηματα θα εχεις σαν ανυπαντρη μητερα!
                          στην ελλαδα που εισαι εχεις ασφαλιση? αν ναι βγαλε την ευρωπαικη καρτα η οποια ισχυει και εδω για οποια νοσηλεια θελεις και για γεννα, εκτος της καισαρικης οσο αφορα να πληρωνεις μονη σου την ασφαλεια ειναι 155 ευρω τον μηνα και εχεις ασφαλεια εσυ και το παιδι (μπορεις να γεννησεις, ακομα και καισαρικη καλυπτουν)δεν ξερω αν μπορεις να δουλεψεις σαν εγγυος, αλλα ξερω σιγουρα οτι στο jobcenter θα εχεις απιστευτη βοηθεια ...Βεβαια για να πας στο jobcenter θα φτιαξεις εκει οσα χαρτια σου ζητουν θελει πολυ τρεξιμο, και αν δεν γνωριζεις την γλωσσα θα πρεπει να εχεις καποιον εκει να σε βοηθαει, γιατι πρεπει να αποδειχτει οτι δεν τους κοροιδευεις και εχεις οντως αναγκη, δεν δινουν ευκολα λεφτα...Ολα ξεκινανε απο την γλωσσα,....

Comment

εχεις πμ!

Comment

τι ειναι το πμ?? γερμανικα μιλαω οχι πολυ καλα αλλα ξερω να συννενοουμε τα βασικα....επειδη εχω προορισμο νυρεμβεργη εχει εκει jobcenter? στην ελλαδα εχω ασφαλεια αλλα ειμαι 22 και σε ενα χρονο βγαινω απο το βιβλιαριο τ πατερα μου ,εβγαλα και καρτα υγειας απλα δεν ξερω αν θα ισχυει ομωσ η καρτα απο τ στιγμη που θα βγω απο το βιβλιαριο ...ισχυει ?
                              και γιατρο σου βρισκουν εκει ?

Comment

Π.μ. σημαινει ότι έχεις προσωπικο μύνημα, κοιτα στο inbox σου!

Comment

Working...
                                X