Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

hahhahahaahhahahah με εκανες και γελασα βραδιατικα!!!!! σε καλο να μας μπει Vag.!!!
    You Can Have Whatever You Like...

Comment

γιατι σε εκανα και γελασες ?

Comment

Originally posted by thanasakisgsxr View Post
        Φιλε μου καλησπερα..μπορεις να μου πεις λιγο τις διαδικασιες αν ειναι ευκολο στην αλλαγη επαγγελματικου διπλωματος;αρχες ιανουαριου ανεβαινω πάνω και εγω..επιτελους....
        Έλα φίλος για να αλλάξης το δίπλωμα σου θα έρθεις εδώ θα πας στην Landrazamt (κάπως έτσι γράφεται) παραδίδεις το δίπλωμα σου αυτοί στέλνουν ένα email στο συγκοινονιών της περιοχής σου να δουν αν όντως το δίπλωμα σου είναι σε ισχή.Αν όλα είναι οκ όλο αυτό πέρνει καμία βδομάδα πας μια φωτογραφία σου για να σου βγάλουν το καινούργιο δίπλωμα.Σε όλη την φάση που είσαι χωρίς δίπλωμα σε δίνουν ένα χαρτί που επιτρέπεται να οδηγάς.Όταν έρθει το δίπλωμα πρέπει να παραδώσεις το χαρτί που σου έδωσαν για να κυκλοφορείς και θα πάρεις το καινούργιο σε κάρτα. Από κόστος για όλο αυτό είναι 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
        Ότι άλλο θέλεις...

Comment

ευχαριστω πολυ αγορινα..να σαι καλα...

Comment

Originally posted by thanasakisgsxr View Post
            ευχαριστω πολυ αγορινα..να σαι καλα...
            Τίποτα Θανάση. Να έρθεις με το καλό και να βοηθάς και εσύ όποιον έχει απορίες. Πολλοί εδώ το έχουν ξεχάσει αυτό.

Comment

Cj Georgio έχεις πμ

Comment

Originally posted by pagouras View Post
                Cj Georgio έχεις πμ

sorry ρωτησαν αρκετοί και σε ξεχασα.Σου απάντησα.

Comment

ο cj georgio ειναι απο τα καλητερα παιδια...να σαι καλα για ολοι την βοηθεια που προσφερεις!!κ ολοι μας οταν ανεβουμε καλο θα ειναι να μην ξεχασουμε αυτο το φορουμ ειναι πολυτιμο για οσους κανουντο βημα κ χρειαζονται βοηθεια!!καλητυχη θαναση

Comment

Originally posted by GEOPAZ View Post
                    ο cj georgio ειναι απο τα καλητερα παιδια...να σαι καλα για ολοι την βοηθεια που προσφερεις!!κ ολοι μας οταν ανεβουμε καλο θα ειναι να μην ξεχασουμε αυτο το φορουμ ειναι πολυτιμο για οσους κανουντο βημα κ χρειαζονται βοηθεια!!καλητυχη θαναση
                    Παιδιά είναι καλό να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να ήμαστε καλοί. Οι περισσότεροι δεν έχουν καταλάβει ότι ακόμα και στην Ελλάδα που μένουν είναι και εκεί μετανάστες. Ότι πληροφορία έχει ο καθένας να την μοιράζεται. Ακόμα και εγώ έχω πολλές απορίες και είναι άτομα εδώ που ξέρουν αλλά δεν θέλουν να βοηθήσουν.Τέτοια άτομα τα κάνουμε στην άκρη. Άλλο ένα κακό σκεπτικό που έχουν πολλοί Έλληνες εδώ είναι κάνω παρέα κάποιον για το συμφέρον μου και μόνο. Έχει πολλούς παιδιά προσοχή. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια GEOPAZ,με έκανες και χάρηκα να σαι καλά.

Comment

Originally posted by Chris Pol View Post
                      Έχω μια ερωτηση βρε παιδια (αχ μεχρι να παω ολο θα ρωταω...)
                      Ακουσα πως στην Γερμανια, αν αλλαξεις πολη σε καποιο χρονικο διαστημα, αλλαζεις και το διπλωμα οδηγησης (μιας και στο ειχε βγαλει ο δημος που πρωτογραφτηκες) αλλα και πινακιδες αυτοκινητου. Αν εγω τα φτιαξω αυτα στην Κολωνια ας πουμε, και βρω δουλεια στο Duesseldorf και μετακομισω εκει, θα πρεπει να τα ξαναβγαλω.??
                      Ισχυει κατι τετοιο.??
                      Και κατι αλλο πριν φερω το αυτοκινητο (audi) να το κανω ενα σερβις και χειμερινα εδω.?? Φανταζομαι θαναι πιο φτηνα (τουλαχιστον το σερβις) απο Γερμανια.
                      ευχαριστω
                      καλη δυναμη σε ολους...
                      Χρηστος
                      Δεν χρειάζεται να αλλάξεις πινακίδες οχι .
                      Ουτε το δίπλωμα το αλλάζεις.
                      Και ναί κάνε σερβις Ελλάδα και βάλε και χειμερινά λαστιχα ειναι πολυ ποιο φτηνα εκεί. Ενδεικτικά μόνο να σου πώ για Fiat Stilo ( οχι audi ) τακάκια μπρος πίσω και δισκόπλακες μπρος πίσω στην Ελλάδα 250 ευρώ στην Γερμανία η αντιπροσωπεί μου είπε 1370 ευρώ...μου πετάχτηκαν τα ματια εξω..τελικα τα εφτιαξα σε εναν πολυ καλο Ελληνα εδώ με 430 ευρώ...
                      Εδώ πανε με εργατοώρα δυστυχώς δεν το γλυτώνεις...
                      Never interrupt your enemy when he is making a mistake.

Comment

εσυ να εισαι παντα καλα γιωργο!!!ετσι ειμαστε μεταναστες στν ιδια μας την πατριδα...ξερει ο γιωργος τι λεει...βρωμαει ο τοπος απο κακια ..μην κανει ο αλλος ενα βημα παραπανο απο εμας να τον φαμε..ας γινουμαι λιγο ανθρωποι..

Comment

το διπλωμα δεν εχει σχεση
                          αλλα πινακιδες πρεπει να αλλαξεις...

Comment

Originally posted by Cj Georgio View Post
                            Η συνέχεια της ιστορίας του διπλώματος. Η Landratsamt μου έστειλε ενα χαρτί οτι μπορώ για 2 μήνες να Κυκλοφορώ με το δίπλωμα και να το παραδώσω. Πήγα σήμερα το παρέδωσα σε έναν ευγενεστατο κύριο του εξηγεισα τι έγινε με κοιτούσε με περίεργα και γελούσε για τα χάλια του συστήματος μας. Θα στείλει το δίπλωμα Ελλάδα. Θα του στείλουν ένα χαρτί με της παραβάσεις που έκανα. Οι παραβάσεις-πόντοι στην Γερμανία σβηνονται μετά από δύο χρόνια. Οι παραβάσεις που έκανα στην Ελλάδα θα μετατραπούν σε γερμανικές. Δλδ. Άλλοι νόμοι εκεί άλλοι εδώ. Μόλις πάρουν το χαρτί με της πληροφορίες απο Ελλάδα και δουν οτι οι πόντοι δεν είναι απο κλήση με αλκοόλ (το κυνηγάνε πολλοί εδώ στην Γερμανία) θα μου βγάλουν Γερμανικό δίπλωμα με όλα όσα έχω χωρίς να ξανά δώσω εξετάσεις. Της χαζομαρες της Ελλάδας δεν θα της διωρθωσει η Γερμανία. Απλά για 1-2 μήνες δεν έχω δίπλωμα και θα περιμένω να με στείλουν χαρτί από την Landratsamt. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά. Τώρα σπίτι και εκμάθηση Γερμανικών....;)

Μιας και πέρασαν αρκετοί μήνες θα θέλαμε να μάθουμε την εξέλιξη του διπλώματος
                            Think before you driving@world.......

Comment

Γεια σας συμπατριώτες. Έχω έρθει πρόσφατα από Ελλάδα και θα πάω μεθαύριο στο Strassenverkehrsamt της πόλης για να δηλώσω το αυτοκίνητό μου και να πάρω γερμανικές πινακίδες.

Στο πιο κάτω Link του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ θα βρείτε πολύ χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την οριστική διαγραφή αυτοκινήτου λόγω εξαγωγής του στο εξωτερικό:

Οριστική διαγραφή αυτοκινήτου λόγω εξαγωγής του στο εξωτερικό - Μετοικεσία, Διπλώματα και άλλες υπηρεσίες σχετικά με αυτοκίνητα

και εδώ:

YME.gr

Ελπίζω να βοηθήσει …

Comment

Διάφορες πληροφορίες για την ταξινόμηση του αυτοκινήτου σας εδώ: Ταξινόμηση αυτοκινήτου: πρόταση της ΕΕ για απλοποίηση των διαδικασιών
                                Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Working...
                                X