Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Όποιος ενδιαφέρεται για δουλειά στην Stuttgart μπορεί να με στείλει μήνυμα.
    Υπάρχουν 3 Leihfirmes που παίρνουν άτομα για την Mercedes στα 4 εργοστάσια που έχει.
    Ο μισθός είναι ικανοποιητικός. Οι συνθίκες εργασίας είναι που θα πέσεις,σε ποιο εργοστάσιο και σε τι πόστο.
    Δεν είναι απαραίτητη η γνώση τέλειων Γερμανικών.

Comment

Originally posted by eleonora@ View Post
      την ιδια καρτα μπορουν να την χρησιμοποιησουν δυο ατομα?
      Ναι. Η κάρτα δεν γράφει τα στοιχεία σου. Λέει πάνω Plus+ Και μετά από κάποια ώρα μπορεί να την χρεισημοποιήση και άλλο άτομο.Πχ αν ο άντρας δουλεύει πρωί έχει την κάρτα και μετά από της 6 το απόγευμα μπορεί να την πάρει και η γυναίκα για να πάει στην δουλειά της.Είναι με 2 ωράρια ζώνες. Απλά θέλει να την πρωπληρώσεις. πληρώνεις 10 μήνες και είναι για 12. χώρια αυτό άσχετα πόσες ζώνες έχεις 2-3-4 το σάββατο και την κυριακή μπορείς να πας σε όλες της ζώνες.

Comment

Originally posted by GEOPAZ View Post
        να σαι καλα για ολες τις πληροφοριες που δινεις φιλε γιωργο!!!!
        Βοηθάτε αλλήλους...

Comment

Για δουλειές υπάρχουν και οι mini job. Δηλαδή δουλεύεις 1.5 η 2 ώρες καί παίρνεις 300€ η 390€ αντίστοιχα. Τα λεφτά αυτά δεν φορολογουνται και υπάρχει η προυποθεση ότι πρέπει να έχεις και κακονικια δουλειά να είσαι ασφαλισμενος η αν δουλεύει ο άντρας η η γυναίκα να είσαι ασφαλισiμενος από αυτόν/ην.
          Δεν μπορείς να κάνεις 2 Mini jobs δηλαδή να δουλεύεις 4 ώρες και να παίρνεις 800€. Καλά θα ήταν. Έχει αρκετές εταιρείες καθαρισμού και ξενοδοχεία. Τώρα κάποιοι κάθονται πολύ κάποιοι άλλο θα βρούνε κάτι καλύτερο και θα αλλάξουν δουλειά.

Comment

Καλησπερα Cj Georgio ψαχνω για δουλεια αλλα βρισκομαι Gunzburg περιπου 100 χλμετρα απο Stuttgart,δεν ξερω Γερμανικα σχεδον καθολου...δεν ξερω αν ειμαι κ πολυ ιδανικος τι λες;

Comment

Originally posted by metanasths View Post
              Καλησπερα Cj Georgio ψαχνω για δουλεια αλλα βρισκομαι Gunzburg περιπου 100 χλμετρα απο Stuttgart,δεν ξερω Γερμανικα σχεδον καθολου...δεν ξερω αν ειμαι κ πολυ ιδανικος τι λες;

Κάθε αρχή και δύσκολη. Είσαι λίγο μακριά οπότε και δουλειά να πιάσεις σε εργοστάσιο θα σε συμφέρει να κάνεις 1.5 ώρα για να πας στην δουλειά? Μια δουλειά καθαρισμού 4-5 ώρες με μέσο όρο τον μήνα 600€-700€ θα σε καλύπτει. Για καθαρισμό ποιο εύκολα θα πιάσεις αν δεν μιλάς γρι γερμανικά.

Comment

Καλησπερα cj georgio εχω 10 χρονια εμπειρια στον κλιματισμο και 8 μηνες βοηθος μηχανικου σε φορτηγα εχω και τους 2 πτυχια επισης αδεια για φυσικο αεριο και συντομα διπλωμα γ κατηγοριας απο γερμανικα θα παρω το β1.Πιστευεις εχω ελπιδες για μια τεχνικη δουλεια η εστω σαν οδηγος,αποθηκαριος,εργατης παραγωγης και τι μισθους δινει μια καλη φιρμα γιατι ξερω οτι δεν ειναι ολες καλες?

Comment

Originally posted by mamra1983 View Post
                  Καλησπερα cj georgio εχω 10 χρονια εμπειρια στον κλιματισμο και 8 μηνες βοηθος μηχανικου σε φορτηγα εχω και τους 2 πτυχια επισης αδεια για φυσικο αεριο και συντομα διπλωμα γ κατηγοριας απο γερμανικα θα παρω το β1.Πιστευεις εχω ελπιδες για μια τεχνικη δουλεια η εστω σαν οδηγος,αποθηκαριος,εργατης παραγωγης και τι μισθους δινει μια καλη φιρμα γιατι ξερω οτι δεν ειναι ολες καλες?
                  Γνωστός μου σαν θερμουδραυλικος σε εταιρία εδώ πιάνει 1800€. Τώρα για το φυσικό αέριο δεν το έχω ψάξει. Σαν οδηγός είναι σε ποια εταιρία θα σου κάτσει. Οι ώρες είναι χαλαρά 10-12 πάνω στο τιμόνι και με Γ δίπλωμα ανύπαντρος θα είσαι στα 1500€ παντρεμένος 1800€. Σαββατοκυριακα σαυτα τα επαγγελματα κάθεσαι.
                  Έχει φίρμες στο τιμόνι που δίνουν και 1300€
                  Όλοι ξεκινάμε από κάπου και κοιτάμε να ανεβούμε.
                  Βοηθάει να έχεις γνωστούς γενικά. Το ότι συνεννοήσε στα γερμανικά είναι θετικό

Comment

ναι η αληθεια ειναι πως με προβληματιζει η αποσταση λιγακι οσων αφορα ειδικα τα καυσιμα,εχω κ διπλωμα Ε με πει αλλα μαλλον δεν εχει να κανει με τις θεσεις που συζηταμε

Comment

ναι η αληθεια ειναι πως με προβληματιζει η αποσταση λιγακι οσων αφορα ειδικα τα καυσιμα,εχω κ διπλωμα Ε με πει αλλα μαλλον δεν εχει να κανει με τις θεσεις που συζηταμε
                      Νερεμβεργη έχει Έλληνα με φορτηγά. Θέλει άτομα. Στέλνει και εξωτερικό. Είσαι μακριά? Μπορώ να σου δώσω πληροφορίες άμα είσαι προς τα εκεί.
                      Με Ε δίπλωμα πας στα 2.500€ αλλά θα φτυσεις αίμα.
                      Έχει δουλειά μπορεί να πιάσεις και κοντά στα 3.000€.
                      Το κακό είναι ότι θα σε δηλώνει ποιο λίγα στην εφορία, οπότε θα θέλεις να πάρεις κανένα δάνειο και δεν θα σε δίνουν.

Comment

ευχαριστω ....
                        να δωσω και εγω μια πληροφορια για την περιοχη της Στουτκαρδης που για καλη μου τυχη ανακαλυψα τυχαια...
                        Εχοντας βγαλει την καρτα Bonus , δεν πληρωνω τιποτα στο kindergarten!!
                        Δεν ξερω τι ισχυει για τις αλλες περιοχες, παντως για την Στουτκαρδη ισχει 100%!!!

Comment

Originally posted by eleonora@ View Post
                          ευχαριστω ....
                          να δωσω και εγω μια πληροφορια για την περιοχη της Στουτκαρδης που για καλη μου τυχη ανακαλυψα τυχαια...
                          Εχοντας βγαλει την καρτα Bonus , δεν πληρωνω τιποτα στο kindergarten!!
                          Δεν ξερω τι ισχυει για τις αλλες περιοχες, παντως για την Στουτκαρδη ισχει 100%!!!
                          Έλεονορα δώσε σε παρακαλώ πληροφορίες για το πως βγάζεις κάρτα μπόνους, τι χαρτιά θέλει που τα καταθέτεις και ποια τα οφέλη της. Ευχαριστώ.

Comment

Originally posted by Cj Georgio View Post
                            Έλεονορα δώσε σε παρακαλώ πληροφορίες για το πως βγάζεις κάρτα μπόνους, τι χαρτιά θέλει που τα καταθέτεις και ποια τα οφέλη της. Ευχαριστώ.
                            πρεπει να απευθυνθεις στο δημαρχειο της περιοχης,σου δινουν ενα εντυπο στο οποιο συμπληρωνεις ολα τα εισοδηματα οπως μισθοι ,kindergeld ,αλλα και το τι ενοικιο πληρωνεις.Μαζι σου πρεπει να εχεις διαβατηρια και φωτοτυπια τους τρεις τελευταιους μισθους.Καταθετεις τα χαρτια και μετα τις στελνουν ταχυδρομικως στο σπιτι.Στην ουσια βγαινει με εισοδηματικα κριτηρια και αναλογα με το ποσα παιδια εχεις.
                            Σου στελνουν μαζι ενα βιβλιαρακι που αναγραφει που εχεις εκπτωση.Για παραδειγμα στον ζωολογικο κηπο εχεις 4 ευρω εκπτωση στο εισητηριο ενηλικου.
                            Περα ομως απο τα μουσεια ,την εισοδο στα κολυμβητηρια σημαντικη ειναι η εκπτωση στο vollhochschule.Eγω εκανα την εγγραφη μου στο vollhochschule για β2 χωρις την καρτα,την επομενη μερα πηγα και ξανα και τους ειπα οτι ειμαι κατοχος bonus καρτα.Κατευθειαν μου εκανα εκπτωση 40% και μου εδωσαν τα χρηματα μου πισω !!!!!!!!Χωρις ταλαιπωρεια ,υπογραφες και αριθμους πρωτοκολλου οπως θα ζητησουν στην Ελλαδα....
                            Οπως επισης και στον παιδικο.Οταν εκανα την εγγραφη τον Σεπτεμβριο μου ειχαν πει οτι ειχα μια εκπτωση τον μηνα 8 ευρω με την family card.Μαζι με την family κρατουσα ΤΥΧΑΙΑ στα χερια μου και την bonus, oταν την ειδε δασκαλα με ρωτησε αν ειναι δικη μου .Και μου ανακοινωσε οτι δεν πληρωνω τιποτα για τον παιδικο!!!!!!!!!!
                            Ελπιζω να βοηθησα!!!!!

Comment

Originally posted by Cj Georgio View Post
                              Νερεμβεργη έχει Έλληνα με φορτηγά. Θέλει άτομα. Στέλνει και εξωτερικό. Είσαι μακριά? Μπορώ να σου δώσω πληροφορίες άμα είσαι προς τα εκεί.
                              Με Ε δίπλωμα πας στα 2.500€ αλλά θα φτυσεις αίμα.
                              Έχει δουλειά μπορεί να πιάσεις και κοντά στα 3.000€.
                              Το κακό είναι ότι θα σε δηλώνει ποιο λίγα στην εφορία, οπότε θα θέλεις να πάρεις κανένα δάνειο και δεν θα σε δίνουν.
                              με ενδιαφερει πολυ φιλε μου για να κανω μια αρχη θα μ ειναι πολυ χρησιμο πιστευω αν μπορεις στειλε μου πληροφοριες να μιλησω μαζι του,ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον

Comment

με ενδιαφερει πολυ φιλε μου για να κανω μια αρχη θα μ ειναι πολυ χρησιμο πιστευω αν μπορεις στειλε μου πληροφοριες να μιλησω μαζι του,ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον
                                Θα σε στείλω πμ μόλις μάθω τον αριθμό του.
                                Μακάρι να σου κάτσει. Κοίτα και εσύ μόλις μάθεις κάποια πράγματα να ενημερώνεις άλλους που ψάχνουν.

Comment

Working...
                                X