Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by eleonora@ View Post
    πρεπει να απευθυνθεις στο δημαρχειο της περιοχης,σου δινουν ενα εντυπο στο οποιο συμπληρωνεις ολα τα εισοδηματα οπως μισθοι ,kindergeld ,αλλα και το τι ενοικιο πληρωνεις.Μαζι σου πρεπει να εχεις διαβατηρια και φωτοτυπια τους τρεις τελευταιους μισθους.Καταθετεις τα χαρτια και μετα τις στελνουν ταχυδρομικως στο σπιτι.Στην ουσια βγαινει με εισοδηματικα κριτηρια και αναλογα με το ποσα παιδια εχεις.
    Σου στελνουν μαζι ενα βιβλιαρακι που αναγραφει που εχεις εκπτωση.Για παραδειγμα στον ζωολογικο κηπο εχεις 4 ευρω εκπτωση στο εισητηριο ενηλικου.
    Περα ομως απο τα μουσεια ,την εισοδο στα κολυμβητηρια σημαντικη ειναι η εκπτωση στο vollhochschule.Eγω εκανα την εγγραφη μου στο vollhochschule για β2 χωρις την καρτα,την επομενη μερα πηγα και ξανα και τους ειπα οτι ειμαι κατοχος bonus καρτα.Κατευθειαν μου εκανα εκπτωση 40% και μου εδωσαν τα χρηματα μου πισω !!!!!!!!Χωρις ταλαιπωρεια ,υπογραφες και αριθμους πρωτοκολλου οπως θα ζητησουν στην Ελλαδα....
    Οπως επισης και στον παιδικο.Οταν εκανα την εγγραφη τον Σεπτεμβριο μου ειχαν πει οτι ειχα μια εκπτωση τον μηνα 8 ευρω με την family card.Μαζι με την family κρατουσα ΤΥΧΑΙΑ στα χερια μου και την bonus, oταν την ειδε δασκαλα με ρωτησε αν ειναι δικη μου .Και μου ανακοινωσε οτι δεν πληρωνω τιποτα για τον παιδικο!!!!!!!!!!
    Ελπιζω να βοηθησα!!!!!
    Ευχαριστώ βοήθησες πολύ. Δύο ερωτήσεις.
    1:Η κάρτα θέλει ανανέωση μετά από κάποιο καιρό
    2:Για το σχολείο στην αρχή έχεις μια εκπτωση 50% με την κάρτα πάει+40% άρα σου βγαίνει σχεδόν τζάμπα?

Comment

Originally posted by Cj Georgio View Post
      Θα σε στείλω πμ μόλις μάθω τον αριθμό του.
      Μακάρι να σου κάτσει. Κοίτα και εσύ μόλις μάθεις κάποια πράγματα να ενημερώνεις άλλους που ψάχνουν.
      Προς το παρων ειμαι στα χαμενα αλλα φυσικα εχεις δικιο αν δεν ενημερωνουμε ολοι ολους αυτη η σελιδα θα ειναι αχρηστη οσο μπορω θα συμβαλλω κ γω με καθε γνωση που θα εχω

Comment

Ευχαριστώ βοήθησες πολύ. Δύο ερωτήσεις.
        1:Η κάρτα θέλει ανανέωση μετά από κάποιο καιρό
        2:Για το σχολείο στην αρχή έχεις μια εκπτωση 50% με την κάρτα πάει+40% άρα σου βγαίνει σχεδόν τζάμπα?
        H καρτα εκδιδεται και ισχυει ανα ημερολογιακο ετος.Και οσο για το σχολειο δεν ειχα αλλη εκπτωση .Απο την αρχικη τιμη μου εκαναν εκπτωση 40%.
        Ειχα ακουσει οτι για το β2 δεν ειναι οπως με το β1 που εχεις την επιδοτηση απο το κρατος.Αν καποιο πατριωτακι εχει ακουσει κατι συγκεκριμενο για επιδοτηση για β2
        και με ποιες προυποθεσεις ας μας γραψει!!
        Καλη δυναμη σε ολους!!

Comment

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ..

ΤΗΝ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΟΤΑΚΙΑ..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ..ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΚΑΝΤΑΝΤΗΣΕ..
          ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ Η ΑΛΛΙΩΣ GIENGEN AN DER BRENZ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 100 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΑΡΧΕΣ ΓΕΝΑΡΗ.. ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΥ ΑΔΕΡΦΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ (((ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ)))... ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΘΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ..
          ΕΓΩ 24 ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 23.. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΒΑΣΙΚΑ ΕΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ..ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ..
          ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ Ε ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΒΑΝ ΕΩΣ 3.500 ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ... ΜΕΓΑΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ..
          ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΟΔΙΚΟΣ ΓΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΝΑ ΠΑΡΩ..
          ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ ANCONA?Η ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΩ ΝΤΟΥΓΡΟΥ ΟΔΙΚΟΣ? ((((ΕΧΩ ΕΝΑ HUYNDAI TUCSON 2.0 ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΖΙΠ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ)))))
          ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΣΤΙΧΑ,ΔΕΝ ΦΟΡΑΩ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΩ ΠΑΝΩ..ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
          ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ..ΘΕΛΕΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ 2??
          ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΙΡΩΝ..ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ..

Comment

με το καλο thanasakisgsxr ..καλο κουραγιο και μη ξεχνας να μας ενημερωνεις και μας ..

Comment

Originally posted by epoptis View Post
              με το καλο thanasakisgsxr ..καλο κουραγιο και μη ξεχνας να μας ενημερωνεις και μας ..
              ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ..ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ..ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ..

Comment

Τελικά πήγα στον τρίτο οδοντίατρο σε Γερμανό.
                Είδε της ακτίνες και μετά από διάφορα τεστ τελικά δεν θέλει απονεύρωση το δόντι. Απλά έβρισκε και εγώ είχα την συνήθεια να τα τρίβω. Μου το τροχισε λίγο να δούμε πως θα πάει. Η απόνευρωση είναι δωρεάν άμα χρειαστεί που στην δικιά μου περίπτωση δεν χρειάζεται. Οπότε οι 2 πρώτοι μια χαρά κοροϊδεύουν κόσμο και τους παίρνουν τα λεφτά. Κοροϊδία παντού μην δούνε νέο πελάτη να του φάνε λεφτά. Τον συγκεκριμένο οδοντίατρο τον βρήκα από φίλους. Είναι στο κέντρο bad cannstatt και έχει Ελληνίδα βοηθό . οποίος έχει θέμα να με στείλει πμ να τον δώσω πληροφορίες.

Comment

Να πω μερικά πράματα για την δουλειά του οδηγός φορτηγού εδώ στην Γερμανία. Καταρχάς είναι ένα επάγγελμα που δεν θέλει γνώσεις απλά υπομονή στην οδήγηση. Ήρθαν πολλοί από τα Βαλκάνια, Βούλγαροι Έλληνες Τούρκοι Αλβανοί πήραν μερικά φορτηγά και άνοιξαν δικές τους εταιρίες. Πολλοί που μετανατσευουν δεν μιλάνε την γλώσσα και λένε θα γίνω οδηγός. Οι μετανάστες με λίγα λόγια που έγιναν αφεντικά το εκμεταλλευονται αυτό. Η φοροδιαφυγή σε αυτά τα επαγγελματα είναι τεράστια. Ενώ κάποιος που παίρνει καθαρά πχ 2.500€ μικτά πρέπει από είναι 3.400€ περίπου. Το αφεντικό τον έχει δηλωμένο ότι παίρνει 1.500€ μικτά Δλδ κανένα 1.250€ καθαρά και τα υπόλοιπα του τα δίνει στα μαύρα. Ποιο είναι το αποτέλεσμα από όλο αυτό? 1: Άμα θέλεις να πάρεις δάνειο με 1500€ μικτά θα σε δώσουν κανένα 10.000€ ενώ με 3.400€ μικτά παίρνεις πχ και 70.000€. Φαίνεται ότι έχεις εισόδημα. 2: όταν φτάσει η ώρα κάποτε να πάρεις συντάξει άλλη θα πάρεις στην μια φάση και άλλα στην άλλη.
                  Υπάρχουν βέβαια και οι Γερμανικές εταιρίες που εκεί ο Γερμανός πιστεύω από ότι ακούω δεν κάνει τέτοια κόλπα. Τώρα κάποιοι έξυπνοι θα πούνε μας δηλώνουν λίγα για να μην τα παίρνει η εφορία. Καλά μετά από 30 χρόνια που θα πάρεις μια απλή σύνταξη και το αφεντικό σου που θα είναι με 3-4 σπίτια και πόσα λεφτά στην άκρη κάτσε βάρα το κεφάλι σου στον τοίχο. Η φοροδιαφυγή στην Γερμανία έχει έρθει μαζί με τον μετανάστη. Αυτά

Comment

Τελικά πήγα στον τρίτο οδοντίατρο σε Γερμανό.
                    Είδε της ακτίνες και μετά από διάφορα τεστ τελικά δεν θέλει απονεύρωση το δόντι. Απλά έβρισκε και εγώ είχα την συνήθεια να τα τρίβω. Μου το τροχισε λίγο να δούμε πως θα πάει. Η απόνευρωση είναι δωρεάν άμα χρειαστεί που στην δικιά μου περίπτωση δεν χρειάζεται. Οπότε οι 2 πρώτοι μια χαρά κοροϊδεύουν κόσμο και τους παίρνουν τα λεφτά. Κοροϊδία παντού μην δούνε νέο πελάτη να του φάνε λεφτά. Τον συγκεκριμένο οδοντίατρο τον βρήκα από φίλους. Είναι στο κέντρο bad cannstatt και έχει Ελληνίδα βοηθό . οποίος έχει θέμα να με στείλει πμ να τον δώσω πληροφορίες.
                    Cj Georgio οταν βρεις χρονο στειλε με πμ τα στοιχεια και του οδοντιατρου και του παθολογου !!
                    ευχαριστω!!!

Comment

Αν ο σκοπος σου δεν ειναι να μεινεις πολυ καιρο εδω αλλα ενα συντομο χρονικο διαστημα πιστευω πως δεν σε επηρρεαζει κ πολυ το θεμα του δανειου η της συνταξης, λογο φοροδιαφυγης του εκαστοτε αφεντικου..τουλαχιστον ετσι το σκεφτομαι τωρα εγω δεν ξερω.

Comment

Originally posted by metanasths View Post
                        Αν ο σκοπος σου δεν ειναι να μεινεις πολυ καιρο εδω αλλα ενα συντομο χρονικο διαστημα πιστευω πως δεν σε επηρρεαζει κ πολυ το θεμα του δανειου η της συνταξης, λογο φοροδιαφυγης του εκαστοτε αφεντικου..τουλαχιστον ετσι το σκεφτομαι τωρα εγω δεν ξερω.
                        πολλοι εχουν φυγει με αυτο το σκεπτικο και ποτε δεν γυρισαν πισω...!!

Comment

Originally posted by thanasakisgsxr View Post
                          πολλοι εχουν φυγει με αυτο το σκεπτικο και ποτε δεν γυρισαν πισω...!!
                          ελπιζω να μην μπω σε αυτη τη λιστα προσωπικα...

Comment

καλησπερα και απο εμενα.για περιοχη stuttgart-wolfbush υπαρχουν θεσεις ταχυδρομου.500 ευρω καθαρα συν ασφαλεια εννοειται.απο τριτη μεχρι σαββατο 4 ωρες καθημερινα.για καθε επιπλεον ωρα στο περιπου συν 6 ευρω και κατι . προυποθεση να γνωριζει ο αλλος γερμανικα-απλα πραγματα- και να οδηγαει μηχανακι.το διπλωμα για μηχανακι δεν ειναι αναγκαιο. μπορεις και με διπλωμα για αυτοκινητου.εργοδοτης bw-post.παιδια για να λεμε απλα και ωραια.η δουλεια δεν ειναι γκασμας εννοειται, αλλα τρως βροχη,κρυο κτλ.εγω την κανω την δουλεια ενα τετραμηνο και συνεχιζω μεχρι να βρω κατι καλυτερο.και εγω πληροφορικος ειμαι,με πτυχια αγγλικων και γερμανικων αλλα ειπαμε.υπομονη παιδια,υγεια και ολα ερχονται.καθε αρχη και δυσκολη.οποιος-οποια ενδιαφερεται ας μου στειλει μηνυμα.η προσληψη ειναι αμεση.

Comment

ΤΙ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

Μηπως μπορει καποιος να μου πει ρε παιδια τι χαρτια χρειαζονται για να ταξιδεψεις μονιμα στην Γερμανια;Εννοω αν χρειαζεται να βγαλουμε διαβατηριο η μονο με τις ταυτοτητες;Εγω η γυναικα μου και ο μεγαλος ο γιος(16χρ.) εχουμε ταυτοτητα με λατινικους χαρακτηρες,ενω ο μικρος ο γιος(10χρ.) χρειαζεται να βγαλει διαβατηριο η καλυτερα να βγαλουμε ολοι μας,θα χρειαστει καπου αργοτερα να μας χρησιμευσει;Ευχαριστω και σορρυ αν σας κουρασα;

Comment

Καλημέρα κ καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Ξεκίνησε από εδώ: http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%...83%CE%B7-2955/
                                κ γενικά διάβασε πολύ καλά μέσα στο φόρουμ της Γερμανίας κ θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες.
                                Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Working...
                                X