Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by metanasths View Post
    Αν ο σκοπος σου δεν ειναι να μεινεις πολυ καιρο εδω αλλα ενα συντομο χρονικο διαστημα πιστευω πως δεν σε επηρρεαζει κ πολυ το θεμα του δανειου η της συνταξης, λογο φοροδιαφυγης του εκαστοτε αφεντικου..τουλαχιστον ετσι το σκεφτομαι τωρα εγω δεν ξερω.
    Ξέρεις πόσοι Έλληνες κάτσανε κάποια χρόνια στην Γερμανία μετά κατέβηκαν Ελλάδα και ξανάγυρισαν Γερμανία?
    Αμέτρητες περιπτώσεις ξέρω εγώ και φαντάζομαι άλλες πόσες όλοι οι άλλοι. Μην κοιτάμε μόνο το τώρα αλλά καλό είναι να κοιτάμε και το μετά.
    Τα χρόνια περνάνε.

Comment

Originally posted by Cj Georgio View Post
      Ξέρεις πόσοι Έλληνες κάτσανε κάποια χρόνια στην Γερμανία μετά κατέβηκαν Ελλάδα και ξανάγυρισαν Γερμανία?
      Αμέτρητες περιπτώσεις ξέρω εγώ και φαντάζομαι άλλες πόσες όλοι οι άλλοι. Μην κοιτάμε μόνο το τώρα αλλά καλό είναι να κοιτάμε και το μετά.
      Τα χρόνια περνάνε.
      εχεις δικιο δεν αντιλεγω το καλυτερο ειναι να σκεφτεσαι κ να "μαγειρευεις πριν πεινασεις" οπως λενε και στην πατριδα..ελπιζουμε να φυγουμε κ να μην χρειαστει να ξαναγυρισουμε γι αυτο και το λεμε αλλα εδω που τα λεμε φανταζομαι λιγο πολυ ολοι μας εδω μεσα αυτο θα θελαμε..

Comment

Originally posted by sid13 View Post
        καλησπερα και απο εμενα.για περιοχη stuttgart-wolfbush υπαρχουν θεσεις ταχυδρομου.500 ευρω καθαρα συν ασφαλεια εννοειται.απο τριτη μεχρι σαββατο 4 ωρες καθημερινα.για καθε επιπλεον ωρα στο περιπου συν 6 ευρω και κατι . προυποθεση να γνωριζει ο αλλος γερμανικα-απλα πραγματα- και να οδηγαει μηχανακι.το διπλωμα για μηχανακι δεν ειναι αναγκαιο. μπορεις και με διπλωμα για αυτοκινητου.εργοδοτης bw-post.παιδια για να λεμε απλα και ωραια.η δουλεια δεν ειναι γκασμας εννοειται, αλλα τρως βροχη,κρυο κτλ.εγω την κανω την δουλεια ενα τετραμηνο και συνεχιζω μεχρι να βρω κατι καλυτερο.και εγω πληροφορικος ειμαι,με πτυχια αγγλικων και γερμανικων αλλα ειπαμε.υπομονη παιδια,υγεια και ολα ερχονται.καθε αρχη και δυσκολη.οποιος-οποια ενδιαφερεται ας μου στειλει μηνυμα.η προσληψη ειναι αμεση.
        Μπραβο για την αγγελια!!

Comment

Ταυτότητα με Λατινικούς χαρακτήρες αναγκαίο ( Διαβατήριο ακόμα καλύτερα )
          Πιστοποιητικό γάμου οπως και δήποτε για να δηλωθείς στην εφορία κλάση ωστε να έχεις και τα προνόμια. Αυτό το θέλει μεταφρασμένο στα γερμανικά
          Δίπλωμα αυτοκινήτου το καινούργιο ( δλδ την κάρτα ) . Και το παλιό κάνει αλλα να εχει λατινικούς χαρακτήρες .
          Βεβαίωση απο την ενωση ασφαλιστών για το Bonus Malus σου .
          Έγγραφα σπουδών μεταφρασμένα στα γερμανικά ( Πανεπιστήμιο σχολειο κτλπ )
          Προυπηρεσία απο εργοδότες ειναι καλο να εχεις επίσης ( οχι αναγκαίο )

Αυτα εν συντομία θα σου χρειαστούν τα βασικα δλδ..
          Never interrupt your enemy when he is making a mistake.

Comment

Στο γερμανικο προξενειο της Ελλαδας αυτα ολα τα χαρτια που χρειαζομαι τα μεταφραζουνε?Τι ειναι η βεβαιωση απο την ενωση ασφαλιστων για το Βοnus Malus ?

Comment

Originally posted by sakisg View Post
              Τι ειναι η βεβαιωση απο την ενωση ασφαλιστων για το Βοnus Malus ?
              Βεβαιωση για να αποδειξεις οτι τουλαχιστον τον τελευταιο χρονο (οσα πιο πολλα χρονια τοσο πιο καλα) δεν ειχες προκαλεσει κανενα ατυχημα στην Ελλαδα, και ετσι οταν πας στην Γερμανια ή οπου αλλου επιλεξεις, το δινεις στην εταιρεια ασφαλισεως για το αμαξι σου και πληρωνεις λιγοτερα ασφαλιστρα. Αυτο το χαρτι ομως δεν το δεχονται ολες οι εταιρειες ασφαλισεως, οποτε πρεπει να ψαχτεις λιγο εκει.

ps. Για την πρωτη σου ερωτηση δεν ειμαι σιγουρος να σου απαντησω. Περιμενε απαντηση απο τα πιο εμπειρα μελη.

Μια δικια μου ερωτηση:

Αυτη η βεβαιωση πρεπει να ειναι μονο απο την ενωση των ασφαλιστων? Γιατι πριν λιγο καιρο που πηγα για να ανανεωσω μια ασφαλεια (μην φανταστεις σε καμια πολυεθνικη, ενα μαγαζακι ηταν), τον ρωτησα για αυτο το πραγμα, και μου ειπε πως μπορει και αυτος απο εκει να μου δωσει αυτο το χαρτι. Επισης, οταν τον ρωτησα αν χρειαζομαι και βεβαιωση απο προηγουμενες ασφαλιστικες εταιρειες απο που μπορω να την παρω. Και μου ειπε οτι μπορει να μπει στο συστημα των ασφαλιστων και βαζοντας εκει τον αριθμο πινακιδας, μπορει να βρει ολο το ιστορικο του αμαξιου και να μου βγαλει και βεβαιωση για ολους.
              You Can Have Whatever You Like...

Comment

Ευχαριστω παιδια!!!

Comment

Τοπος κατοικιας.

Καλησπερα.
                  θα ηθελα παρακλω τα φωτα σας.

τον φλεβαρη σχεδιαζουμε μαζι με την κοπελα μου να ανεβουμε Γερμανια.
                  Για να δηλωθει κανεις χρειαζεται μια διευθυνση κατοικιας.
                  σαν διευθυνση κατοικιας μπορουμε να βαλουμε αυτη του ξενοδοχειου-ξενονα που θα μεινουμε αρχικα?

γινεται αυτο????

Comment

Πολλοί ανεβήκαμε με τα αμάξια μας από Ελλάδα. Άλλοι τα κάνανε Γερμανικές πινακίδες κατευθείαν ενώ άλλοι όχι. Άμα έχεις ελληνικές πινακίδες και φας κλείσεις για παρκάρισμα η φωτογραφία υπέρβασης ορίου ταχύτητας οι κλείσεις πάνε Ελλάδα? Εμένα πάντως Ελλάδα ακόμα δεν πήγε τίποτε. Έβαλα το πράσινο σήμα με το νούμερο 4 για να κυκλοφορώ στους δρόμους της Γερμανίας.

Comment

Τώρα έχω μια γενική εικόνα για τα μεροκάματα που δίνουν οι leihfirma. Στην Mercendes έχει αρκετές εταιρείες με μικτά 8.19€-8.74€. Με 21 μεροκάματα κάποιος που είναι ανύπαντρος πιάνει 950€-1000€-1050€ και κάποιος που είναι παντρεμένος 1150€-1200€.
                      Τα μεροκαματα έχουν πέσει παιδιά.
                      Τον Ιανουάριο θα είμαι σε άλλο εργοστάσιο της Mercedes με άλλη εταιρία που βρήκα. Ποιο ξεκούραστη θέση αλλά και πάλι τα λεφτά θα είναι σε αυτήν την κατηγορία. Άμα κάνεις 6 μήνες σε ανεβάζουν κάτι ψηλά.
                      Γενικά θέλει ψάξιμο για να βρεις κάτι καλό και εγώ δεν κάθομαι όλα θα τα γυρίσω και θα λέω τα αρνητικά και τα θετικά.

Comment

Μια δικια μου ερωτηση:

Αυτη η βεβαιωση πρεπει να ειναι μονο απο την ενωση των ασφαλιστων? Γιατι πριν λιγο καιρο που πηγα για να ανανεωσω μια ασφαλεια (μην φανταστεις σε καμια πολυεθνικη, ενα μαγαζακι ηταν), τον ρωτησα για αυτο το πραγμα, και μου ειπε πως μπορει και αυτος απο εκει να μου δωσει αυτο το χαρτι. Επισης, οταν τον ρωτησα αν χρειαζομαι και βεβαιωση απο προηγουμενες ασφαλιστικες εταιρειες απο που μπορω να την παρω. Και μου ειπε οτι μπορει να μπει στο συστημα των ασφαλιστων και βαζοντας εκει τον αριθμο πινακιδας, μπορει να βρει ολο το ιστορικο του αμαξιου και να μου βγαλει και βεβαιωση για ολους.
                        Ισχύει μπορει και αυτός να στο βγάλει

Comment

Στο γερμανικο προξενειο της Ελλαδας αυτα ολα τα χαρτια που χρειαζομαι τα μεταφραζουνε?Τι ειναι η βεβαιωση απο την ενωση ασφαλιστων για το Βοnus Malus ?
                          Καλύτερα σε ορκωτό μεταφραστή η δικηγόρο με δικαίωμα μετάφρασης. Οι γερμανοι δεν ζητανε πολλα πολλα μια σφαγιδούλα εγκυρη και εισαι οκ

Comment

Δηλαδη μπορω στα εγγραφα να βαλω και σφραγιδα απο αστυνομια η δεν μετραει?Γιατι ρωτησα σε προξενειο γερμανιας εδω στον ΒΟΛΟ και μου ειπανε την καθε σελιδα απο 20-30ευρω οτι κοστιζει,μαζι με σφραγιδες,υπογραφες και μεταφραση.

Comment

Αν ειναι ποιστοποιητικο γεννησεως αντι για ληξιαρχικη πραξη γεννησεως θα το δεχτούν; ;;

Comment

Originally posted by Chrisgr View Post
                                Καλύτερα σε ορκωτό μεταφραστή η δικηγόρο με δικαίωμα μετάφρασης. Οι γερμανοι δεν ζητανε πολλα πολλα μια σφαγιδούλα εγκυρη και εισαι οκ
                                Δηλαδη μπορω στα εγγραφα να βαλω και σφραγιδα απο αστυνομια η δεν μετραει?Γιατι ρωτησα σε προξενειο γερμανιας εδω στον ΒΟΛΟ και μου ειπανε την καθε σελιδα απο 20-30ευρω οτι κοστιζει,μαζι με σφραγιδες,υπογραφες και μεταφραση.
                                Η ελληνική αστυνομία δεν μπορεί να σφραγίσει εγγραφα στα Γερμανικά. Ο Chris εννοεί όταν θα πας στον μεταφραστή θα σου βάλει και σφραγίδα.
                                Εμείς πάντως στην Στουτγάρδη δεν μεταφράσαμε κανένα χαρτή, τους δώσαμε μόνο τα διαβατήρια μας και ληξιαρχική πράξη γάμου και οικογενειακή κατάσταση στα Ελληνικά.

Comment

Working...
                                X