Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by thanasakisgsxr View Post
    παιδια να σας ρωτησω αν γνωριζεται..για να βγαλω διαβατηριο πρεπει να εχω τελειωσει το φανταριλικη??
    Οχι, Μπορεις να το βγαλεις σε οποια ηλικια θελεις χωρις καμια προυποθεση.
    You Can Have Whatever You Like...

Comment

Originally posted by Chrisgr View Post
      Καλύτερα σε ορκωτό μεταφραστή η δικηγόρο με δικαίωμα μετάφρασης. Οι γερμανοι δεν ζητανε πολλα πολλα μια σφαγιδούλα εγκυρη και εισαι οκ
      Γεια σου πατριωτακι.....θα ηθελα.να σε ρωτησω για της δουλειες στην γερμανια ψαχνοματε να φυγουμε με το συζηγο κ θα ηθελα να ξερουμε τι γινετε εκε...ευχαριστω πολυ......Μαρια-Γιωργος (κρητη)

Comment

nk christina εξω απο στουτγαρδη ειναι πιο καλα η οχι?σ ευχαριστω παντως για τα φωτα σου..καλες γιορτες

Comment

Η Στουτγκάρδη είναι η πόλη με την ποιο πολύ αστυνόμευση στην Γερμανία. Πατριώτες που σας αρέσει το ποτό μην κάνετε το λάθος και έρθετε σε αυτήν την πόλη. Επιλέξτε περιοχή Μονάχου. Σε περίπτωση που σε πάρουν το δίπλωμα λόγο καταναλώσεις αλκοόλ θέλεις κοντά στα 4.000€-5.000€ για να το ξανά πάρεις πίσω. Ακόμα και σε εκπομπές που δείχνουν επεμβάσεις της αστυνομίας στην Γερμανία οι ποιο πολλές περιπτώσεις αφορούν την Στουτκαρδη. Στην Βαυαρία πολύς κόσμος έχει πινακίδες από την χώρα τους στα αμάξια τους εδώ στην Στουτγκάρδη της αλλάζουν πολλοί σε Γερμανικές λόγο φόβου. Στην Βαυαρίας ψάχνεις να βρεις κάμερες και εδώ έχει παντού. Το καλό με την πολύ αστυνόμευση εδώ είναι ότι η πόλη είναι καθαρή από αποβρασματα ενώ το κέντρο του Μονάχου είναι αίσχος. Πάρα την πολύ αστυνομία όμως πολλές επειχηρησεις δουλεύουν στα μαύρα και κλέβουν το κράτος.

Comment

Άλλοι κλείνουν τα εργοστάσια και τα ανοίγουν σε χώρες με ποιο φτηνά μεροκάματα αλλά οι Γερμανοί είναι ποιο έξυπνοι. Άνοιξαν τα σύνορα και φέρανε τους φθηνούς εργάτες από Ινδία (μέσω Ελλάδας) στην Γερμανία για δουλειά. Δουλεύουν στην Mercedes, Bosch και άλλες μεγαλες πόσες φίρμες για 950€ τον μήνα.

Comment

Originally posted by maria1980 View Post
              Γεια σου πατριωτακι.....θα ηθελα.να σε ρωτησω για της δουλειες στην γερμανια ψαχνοματε να φυγουμε με το συζηγο κ θα ηθελα να ξερουμε τι γινετε εκε...ευχαριστω πολυ......Μαρια-Γιωργος (κρητη)
              Αν μιλατε Γερμανικα θα βρειτε δουλεια σίγουρα. Ακομα και σε Leihfirma να πατε για αρχη καλα ειναι να ξεκινήσετε. Δουλειες υπαρχουν.Μακρια απο τους Ελληνες ακομα και παπάς να είναι μακριά αυτο μπορω να πω εγω μονο.Σαν εργοδότες αν οχι ολοι οι περισσοτεροι ειναι οτι ναναι και δεν σεβονται τους νομους ενω το ποιο σιγουρο ειναι να βρεθεις να δουλευεις στα μαυρα.
              Αν δεν ξερεις γερμανικα μπορεις να ξεκινησεις σε Putzenfirma που ειναι για καθαρισμους η σε ξενοδοχεία. Επίσης υπαρχουν και μαυροδουλειές π.χ αποθηκες εργοστασια κτλπ που σε μερικα θα εισαι οκ σε μερικα θα εισαι χαλια.
              Το πιο συνηθες ειναι το 9 ευρω την ωρα σε ολες αυτες τις δουλειες εκτος απο οδηγος η εργατης σε αποθηκες που εχει λιγο καλυτερα λεφτα απο 1200-1500 ευρώ αλλα πολλές ωρες 8-14. Και τα λεφτα ειναι πολυ καλά αν σκεφτεις οτι για αυτες τις δουλειες δεν πρεπει να εισαι μορφωμενος και δεν μιλας γερμανικα. Τι περιμενεις να σου δωσουν 2000 ευρω?
              Παντως δουλειες εχει ...τωρα επειδή ο καθενας λεει την αποψη του καλυτερα οτι και να ειναι οτι και να χρειάζεσαι , να πηγαινεις μονη σου να ρωτας γιατι ο καθενας λεει το κοντο του και το μακρυ του .Μεχρι και στο προξενειο αλλα λενε σημερα αλλα αυριο...ειδικα αυτοι που μενουν εδω και ειναι ολοι "φιλοσοφοι"
              Never interrupt your enemy when he is making a mistake.

Comment

Αν μιλατε Γερμανικα θα βρειτε δουλεια σίγουρα. Ακομα και σε Leihfirma να πατε για αρχη καλα ειναι να ξεκινήσετε. Δουλειες υπαρχουν.Μακρια απο τους Ελληνες ακομα και παπάς να είναι μακριά αυτο μπορω να πω εγω μονο.Σαν εργοδότες αν οχι ολοι οι περισσοτεροι ειναι οτι ναναι και δεν σεβονται τους νομους ενω το ποιο σιγουρο ειναι να βρεθεις να δουλευεις στα μαυρα.
                Αν δεν ξερεις γερμανικα μπορεις να ξεκινησεις σε Putzenfirma που ειναι για καθαρισμους η σε ξενοδοχεία. Επίσης υπαρχουν και μαυροδουλειές π.χ αποθηκες εργοστασια κτλπ που σε μερικα θα εισαι οκ σε μερικα θα εισαι χαλια.
                Το πιο συνηθες ειναι το 9 ευρω την ωρα σε ολες αυτες τις δουλειες εκτος απο οδηγος η εργατης σε αποθηκες που εχει λιγο καλυτερα λεφτα απο 1200-1500 ευρώ αλλα πολλές ωρες 8-14. Και τα λεφτα ειναι πολυ καλά αν σκεφτεις οτι για αυτες τις δουλειες δεν πρεπει να εισαι μορφωμενος και δεν μιλας γερμανικα. Τι περιμενεις να σου δωσουν 2000 ευρω?
                Παντως δουλειες εχει ...τωρα επειδή ο καθενας λεει την αποψη του καλυτερα οτι και να ειναι οτι και να χρειάζεσαι , να πηγαινεις μονη σου να ρωτας γιατι ο καθενας λεει το κοντο του και το μακρυ του .Μεχρι και στο προξενειο αλλα λενε σημερα αλλα αυριο...ειδικα αυτοι που μενουν εδω και ειναι ολοι "φιλοσοφοι"
                Αν εισαι τεχνιτης και ξερεις Γερμανικα σε επιπεδο Β1, ποσο δινουν την ωρα περιπου,Χρηστο;

Comment

εξαρτάτε τον εργοδότη..τεχνιτης σε τι ? παντως απο 9 ευρω την ωρα και πανω μικτα...εκει ειναι αναλογα παντως να ξερεις..αν πας σε Leihfirma και γω πτυχιο εχω αλλα 8.74 παιρνω και απο αυτον τον μηνα μας πηγανε 9.20 . και ο διπλα μου ομως που δεν εχει παει καν σχολειο τα ιδια παιρνει...
                  Αν βγεις εξω ομως στην αγορα και εισαι τεχνιτης ας πουμε σε καποιον που εχει δικο του συνεργειο εκει μπορει να πιασεις απο 9 ευρω εως και 15-16 ευρω ισως και παραπανω αναλογα ποσο "σημαντικος" εισαι στην εργασια.
                  Παντως το θεμα ειναι οτι δουλειες υπαρχουν απειρες..αρκει να ψαχνεις και να μπορεις να συννενοηθεις στα γερμανικα εστω και λιγο, αλλα η καλη γνωση και το B1 που ειναι το 1ο εγγραφο που ζηταν ολες οι εταιριες και οι εργοδοτες αν ειναι να δουλεψεις σε σοβαρη δουλεια και να θες να σε παρουν σοβαρα , ειναι απαραιτητο..τωρα υπαρχουν και ατομα που πιστευουν οτι τα γερμανικα δεν χρειαζονται και δεν τα μαθαινουν και το εχω ακουσει πολλες φορες αλλα τι να πεις..ειναι δυνατον να μην ξερεις την γλωσσα της χωρας που ζεις? το ποιο αυτονοητο.
                  Οποιος ερθει παντως μην φοβαται..ισως ματωσει στην αρχη αλλα την ακρη θα την βρει. Θαρρος θελει τιποτα αλλο...θάρρος και θράσος . Οχι υπεροψία γιατι σκοτώνει αυτο

Comment

Originally posted by sakisg View Post
                    Αρα μου λες Patrioten να βγαλουμε ολοι διαβατηρια;Πολλα λεφτα ρε φιλε,ειμαι και ανεργος,δεν ξερω τι να κανω!
                    Εγω λεω οχι σε διαβατηρια εκτος απο τα παιδια που δεν εχουν ταυτοτητες. Τα παιδια ας βγαλουν . Η ταυτοτητα μετραει και το ξερω πρωτο χερι οχι απο εμενα αλλα απο την γυναικα μου που ειναι 7 μηνες με ταυτοτητα και εχουμε κανει τα παντα το ξαναλεω..απο δουλεια ασφαλεια γιατρους μεταβιβαση το αμαξι που ηταν στο ονομα της ολα ολα..αν εισαι ανεργος μην κανεις περιττα εξοδα και μην απελπιζεσε...
                    Και ο Patrioten εχει δικιο χωρις λεφτα μην ανεβεις πανω..δεν θα σε βοηθησει κανεις δεν θα σε λυπηθει κανεις...συμπονια χωρις ανταλλαγμα δεν υπαρχει απο κανεναν . ΣΤα λεω ωμά για να μην βρεθεις προ εκπληξεως..
                    Προς θεου οχι τα παιδια πανω χωρις λεφτα. Σπιτι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ειδικα με παιδια που δεν δινουν και ευκολα οι Γερμανοι εδω ΣΤουτγδαρδη και φυσικα αδυνατον να μεινεις σε πανσιον η μοτελ με λιγοτερο απο 600 ευρώ ( με τα παιδια ). Ισως ισως αν εισαι τυχερος να βρεις εξαιρεση δεν λεω αλλα μην το ρισκαρεις.
                    Για εμενα ανεβα πανω μονος σου αν θες σου λεω να πας και καρφι στην Leihfirma που ειμαι εγω και ζηταει ατομα και μας εκανε και αυξηση αυτον τον μηνα στα λεφτα κατσε 2-3 μηνες να βρεις σπιτι να κανεις τα χαρτια σου ολα και μετα φερε οικογενεια..
                    Προσωπική μου αποψη φυσικά .

Comment

Originally posted by fotios View Post
                      - Επίσημη μετάφραση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από την οποία φαίνεται αν είμαι παντρεμένος και αν έχω παιδιά.
                      Χρειάστηκε στην εφορία για να πάρω την steuerklasse 3
                      Αυριο θα παω κι εγω να αλλαξω steuerklasse, εχω το πιστοποιϊτικο οικογενειακης καταστασης μεταφρασμενο, θα χρειαστω επιπλεον και τα Abmeldung της συζυγου και της κορης μου; Κατι επιπλεον ισως; Ευχαριστω.

Comment

Εγω λεω οχι σε διαβατηρια εκτος απο τα παιδια που δεν εχουν ταυτοτητες. Τα παιδια ας βγαλουν . Η ταυτοτητα μετραει και το ξερω πρωτο χερι οχι απο εμενα αλλα απο την γυναικα μου που ειναι 7 μηνες με ταυτοτητα και εχουμε κανει τα παντα το ξαναλεω..απο δουλεια ασφαλεια γιατρους μεταβιβαση το αμαξι που ηταν στο ονομα της ολα ολα..αν εισαι ανεργος μην κανεις περιττα εξοδα και μην απελπιζεσε...
                        Και ο Patrioten εχει δικιο χωρις λεφτα μην ανεβεις πανω..δεν θα σε βοηθησει κανεις δεν θα σε λυπηθει κανεις...συμπονια χωρις ανταλλαγμα δεν υπαρχει απο κανεναν . ΣΤα λεω ωμά για να μην βρεθεις προ εκπληξεως..
                        Προς θεου οχι τα παιδια πανω χωρις λεφτα. Σπιτι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ειδικα με παιδια που δεν δινουν και ευκολα οι Γερμανοι εδω ΣΤουτγδαρδη και φυσικα αδυνατον να μεινεις σε πανσιον η μοτελ με λιγοτερο απο 600 ευρώ ( με τα παιδια ). Ισως ισως αν εισαι τυχερος να βρεις εξαιρεση δεν λεω αλλα μην το ρισκαρεις.
                        Για εμενα ανεβα πανω μονος σου αν θες σου λεω να πας και καρφι στην Leihfirma που ειμαι εγω και ζηταει ατομα και μας εκανε και αυξηση αυτον τον μηνα στα λεφτα κατσε 2-3 μηνες να βρεις σπιτι να κανεις τα χαρτια σου ολα και μετα φερε οικογενεια..
                        Προσωπική μου αποψη φυσικά .
                        Χρηστο καλημερα ευχαριστωγια τις πληροφοριες,ναι στην αρχη μονος θα ανεβω,εχει σπιτι ο θειος μου στην Στουτγκαρδη και στην αρχη θα μενω εκει μεχρι να βρω πανω στην δουλεια μου,τωρα που ειπες για τεχνιτες,ειμαι 22 χρονια ξυλουργος τεχνιτης,μονταρισμα,σχεδιο...τα παντα απο επιπλα κ.λ.π.,σαν ξυλουργο τεχνιτη ποσο να δινουν την ωρα περιπου...ευχαριστω!!!

Comment

Χρηστο καλημερα ευχαριστωγια τις πληροφοριες,ναι στην αρχη μονος θα ανεβω,εχει σπιτι ο θειος μου στην Στουτγκαρδη και στην αρχη θα μενω εκει μεχρι να βρω πανω στην δουλεια μου,τωρα που ειπες για τεχνιτες,ειμαι 22 χρονια ξυλουργος τεχνιτης,μονταρισμα,σχεδιο...τα παντα απο επιπλα κ.λ.π.,σαν ξυλουργο τεχνιτη ποσο να δινουν την ωρα περιπου...ευχαριστω!!!
                          Συμφωνώ με τον Chrisgr ανέβα πάνω, πιάσε δουλειά βρές σπίτι και μετά σιγά σιγά κοίτα να αξιοποιήσεις την δουλειά που ξέρεις.Στην ερώτηση ,πόσο δίνουν την ώρα δεν υπάρχει σαφής απάντηση, θέλει υπομονή και ψάξιμο από κοντά και καλή χρήση της γλώσσας .
                          Να πούμε και ένα στον Chrisgr που έχει την καλή διάθεση να σε βολέψει από δουλειά στην Leihfirma .
                          "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

Comment

Δεν ξερω ποσα θα παιρνεις αλλα το επαγγελμα εδω μετραει ..γενικά οι τεχνίτες μετράνε και συνήθως επειδή οι Ελληνες ειμαστε πατεντιάρηδες ενώ οι γερμανοί τα πάνε ολα κατα γράμμα , μας εκτιμούν περισσότερο γιατι βρίσκουμε και λύσεις ποιο ευκολα...
                            Για την Leihfirma μπορω να σου δωσω οτι οδηγίες θες που θα πας τι θα πεις τι θα κανεις αρκει να μιλας εστω λιγο γερμανικά. Μπορεις να δοκιμάσεις και χωρίς γερμανικά και βλέπουμε. Σου προτείνω ομως αφου θα μεινεις στον θειο σου ψαξουν πρωτα στην τεχνη σου μην χωθεις στα εργοστάσια

Comment

Δεν ξερω ποσα θα παιρνεις αλλα το επαγγελμα εδω μετραει ..γενικά οι τεχνίτες μετράνε και συνήθως επειδή οι Ελληνες ειμαστε πατεντιάρηδες ενώ οι γερμανοί τα πάνε ολα κατα γράμμα , μας εκτιμούν περισσότερο γιατι βρίσκουμε και λύσεις ποιο ευκολα...
                              Για την Leihfirma μπορω να σου δωσω οτι οδηγίες θες που θα πας τι θα πεις τι θα κανεις αρκει να μιλας εστω λιγο γερμανικά. Μπορεις να δοκιμάσεις και χωρίς γερμανικά και βλέπουμε. Σου προτείνω ομως αφου θα μεινεις στον θειο σου ψαξουν πρωτα στην τεχνη σου μην χωθεις στα εργοστάσια
                              Εγινε ρε Χρηστο,ευχαριστω πολυ!!!

Comment

Originally posted by DiD666 View Post
                                Αυριο θα παω κι εγω να αλλαξω steuerklasse, εχω το πιστοποιϊτικο οικογενειακης καταστασης μεταφρασμενο, θα χρειαστω επιπλεον και τα Abmeldung της συζυγου και της κορης μου; Κατι επιπλεον ισως; Ευχαριστω.
                                Tα Anmeldung των μελών της οικογένειας χρειάζεσαι.

Comment

Working...
                                X