Originally posted by DiD666
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Η ζωή στη Γερμανία ....
Collapse
X
-
Originally posted by Cj Georgio View PostΜε την προιπόθεση να μιλάς τέλεια Γερμανικά να υποθέσω...
Polizei Bayern !"Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."
Comment
-
Originally posted by patrioten View Post.....
Polizei Bayern !
Comment
-
Εχω δουλέψει σχεδόν 4 μήνες Γερμανία σε 3 διαφορετικές δουλειές με χαρτιά δηλωμένος και η γυναίκα μου δουλεύει 3 μήνες σε minijob 2 ώρες.
Άμα πάω στο Jobcenter θα δικαιωθώ επίδομα? Έκανα τα χαρτιά μου στην Arbaitsamt για να βρω δουλειά και με έστειλαν χαρτί για ραντεβού τέλη του μήνα. Τώρα αυτήν την στιγμή δεν δουλεύω θα ξανάρχήσω μετά της 10 του μήνα. Να αρχίσω δουλειά και μετά να πάω η ο καιρός που δούλεψα μπορεί να με βοηθήσει να δικαιωθώ κάτι?
Comment
-
Η ζωή για τα ελληνόπουλα στη Γερμανία
Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω οσους βρίσκονται στη γερμανια και συγκεκριμένα στη στουγκαρδη (ειδικοτερα τις μανουλες) πως ειναι η ζωη για τα παιδια στη γερμανια.. σκεφτομαστε με τον αντρα μου να αφησουμε τξν ελλαδα αλλα με αγχωνει το τξ θα αντιμετωπισει ο 5χρονος γιος μου αν ξερει καποιος πως γινεται η μυηση των παιδιων στα σχολεια οταν δεν γνωρισουν καλα γερμανικα η και καθολου...τι γινεται με του παιδικους σταθμους...γιατι σε λιγους μηνες θα αποκτησουμε και μια ζουζουνα...περιμενω τις απαντησεις πατριωτακια!!!!
Comment
-
Ο μεγάλος μου γιος ήταν 5 χρόνων όταν ήρθε στο Μόναχο (Αύγουστος 2013).
Ο μεσαίος ήταν 3,5 και η μικρή 2 χρόνων.
Το τελευταίο για το οποίο θα πρέπει να έχεις άγχος είναι η προσαρμογή των παιδιών σε τέτοιες ηλικίες.
Τα παιδιά μου ξεκίνησαν παδικούς σταθμούς τον περασμένο Οκτώβρη και πλέον μιλάνε γερμανικά ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!
Πάθαμε πλάκα με τη γυναίκα μου από το πόσο γρήγορα έμαθαν να συνεννοούνται και να μιλάνε.
Η γυναίκα μου πηγαίνει φροντιστήριο από τον Οκτώβρη (όταν και τα παιδιά ξεκίνησαν στους παιδικούς σταθμούς) και πολλές φορές της λέει κάτι η μικρή (2 χρόνων και 4 μηνών) στα γερμανικά και δεν καταλαβαίνει.
Τα παιδιά στην παιδική χαρά παίζουν και μιλάνε με τα άλλα παιδάκια στα γερμανικά. Επίσης, μιλάνε και στο τηλέφωνο στα γερμανικά.
Πολλές φορές, παίζοντας στο σπίτι ή στον κήπο αρχίζουν από συνήθεια να μιλάνε μεταξύ τους γερμανικά και προσπαθούμε ομαλά και με ήρεμο τρόπο να τους το "κόψουμε" για να μην ξεχάσουν τα ελληνικά.
Γενικά, φανταζόμουν ότι τα παιδιά θα προσαρμοστούν πολύ εύκολα, αλλά δεν το περίμενα να εείναι τόσο εύκολα!
Μην έχεις κανένα απολύτως άγχος.
Comment
-
ετσι ειναι, τα παιδια ρουφανε,
και οσο πιο νωρις φυγουν, τοσο πιο καλα...
Originally posted by fotios View PostΠολλές φορές, παίζοντας στο σπίτι ή στον κήπο αρχίζουν από συνήθεια να μιλάνε μεταξύ τους γερμανικά και προσπαθούμε ομαλά και με ήρεμο τρόπο να τους το "κόψουμε" για να μην ξεχάσουν τα ελληνικά.
ας σου μιλανε γερμανικα. εσυ θα τους μιλας ελληνικα.
(ή και ενας γονεας τους μιλαει μονο ελληνικα, ο αλλος μονο γερμανικα) αλλα δεν θα εναλλασσονται οι ρολοι.
αλλη η γλωσσα του σπιτιου, αλλη του σχολειου.
Comment
-
Originally posted by fotios View PostΟ μεγάλος μου γιος ήταν 5 χρόνων όταν ήρθε στο Μόναχο (Αύγουστος 2013).
Ο μεσαίος ήταν 3,5 και η μικρή 2 χρόνων.
Το τελευταίο για το οποίο θα πρέπει να έχεις άγχος είναι η προσαρμογή των παιδιών σε τέτοιες ηλικίες.
Τα παιδιά μου ξεκίνησαν παδικούς σταθμούς τον περασμένο Οκτώβρη και πλέον μιλάνε γερμανικά ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ!!!
Πάθαμε πλάκα με τη γυναίκα μου από το πόσο γρήγορα έμαθαν να συνεννοούνται και να μιλάνε.
Η γυναίκα μου πηγαίνει φροντιστήριο από τον Οκτώβρη (όταν και τα παιδιά ξεκίνησαν στους παιδικούς σταθμούς) και πολλές φορές της λέει κάτι η μικρή (2 χρόνων και 4 μηνών) στα γερμανικά και δεν καταλαβαίνει.
Τα παιδιά στην παιδική χαρά παίζουν και μιλάνε με τα άλλα παιδάκια στα γερμανικά. Επίσης, μιλάνε και στο τηλέφωνο στα γερμανικά.
Πολλές φορές, παίζοντας στο σπίτι ή στον κήπο αρχίζουν από συνήθεια να μιλάνε μεταξύ τους γερμανικά και προσπαθούμε ομαλά και με ήρεμο τρόπο να τους το "κόψουμε" για να μην ξεχάσουν τα ελληνικά.
Γενικά, φανταζόμουν ότι τα παιδιά θα προσαρμοστούν πολύ εύκολα, αλλά δεν το περίμενα να εείναι τόσο εύκολα!
Μην έχεις κανένα απολύτως άγχος."Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."
Comment
-
Οσοι βρισκεστε στην περιοχη της Στουτκαρδης ,σπευσατε στο δημαρχειο στο οποιο ανηκετε για την εκδοση της family card για το 2014.Η καρτα εκδιδεται στο ονομα του παιδιου,στην ουσια ειναι μια καρτα φορτωμενη με 60 ευρω για το παιδι.Ισχυει για ενα χρονο.Μαζι σας να εχετε φωτοτυπια τους 3 τελευταιουσ μισθους.Εκδιδεται εκεινη την στιγμη , χωρις ταλαιπωρεια και αναμονη!!
καλη χρονια σε ολους!!
Comment
-
Περιγραφή της διαδικασίας αλλαγής από Ελληνικές πινακίδες σε Γερμανικές (Ιανουάριος 2014).
Έγγραφα:
φόρμα συμπηρωμένη (Antrag Zulassung, θα τη βρείτε εδώ: Dienstleistungen der Kfz-Zulassungsstelle - Berlin.de)
νούμερο eVB (ένα είδος "προασφάλιστρου" που βγαίνει δωρεάν από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρία - βγαίνει με ένα απλό τηλέφωνο σε μια ασφαλιστική)
άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου (αυτή την κράτάνε και τη στέλνουν στη χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου για να γίνει απεγγραφή του αυτοκινήτου εκεί)
τις παλιές πινακίδες (αν θέλουμε να κρατήσουμε τις παλιές πινακίδες και να μην τις παραδώσουμε, το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή στην/στον υπάλληλο, είναι σημαντικό)
anmeldung από το Buergeramt
διαβατήριο/ταυτότητα
πιστοποίηση TÜV (αυτό που λέμε ΚΤΕΟ). Το περνάμε σε διάφορα σημεία στο Βερολίνο.
Αν δεν είνα δικό μας το αυτοκίνητο, ίσως χρειαστεί και πωλητήριο, κάτι σε σχέση με ΦΠΑ κ.α. Κοιτάξτε στη λίστα με τα έγγραφα εδώ: Dienstleistungen der Kfz-Zulassungsstelle - Berlin.de.
Διαδικασία:
κλείνουμε ραντεβού στο Dienstleistungen der Kfz-Zulassungsstelle - Berlin.de στο ραντεβού
δίνουμε τη φόρμα συμπληρωμένη και όλα τα έγγραφα που γράφω παραπάνω
βγαίνει το νούμερο από τις πινακίδες αφού γράψει η υπάλληλος όλα τα στοιχεία στο σύστημα
πληρώνουμε το παράβολο σε μια από τις αυτόματες μηχανές (Kassenautomat, μας εξηγούνε εκεί που το βρίσκουμε μέσα στο κτίριο - δέχεται μετρητά ή κάρτα) και παίρνουμε την απόδειξη
πάμε για την εκτύπωση των πινακίδων. Οι πινακίδες εκτυπώνονται από κάτι "περίπτερα" που βρίσκονται απέναντι από την υπηρεσία. Διαλέγουμε οποιονδήποτε, δεν έχουν διαφορά στην τιμή ούτε και στην ποιότητα.
επίστρέφουμε στο γραφείο που έγινε η εγγραφή με: 1) τις παλιές πινακίδες, 2) τις νέες πινακίδες και 3) την απόδειξη πληρωμής από το Kassenautomat
μας δίνουν το πράσινο σηματάκι (που θα μπει στο παρπρίζ) και τις καινουργιες πινακίδες αφού κολλήσουν πάνω τις κατάλληλες στάμπες
φοράμε πινακίδες (πίσω μπαίνει αυτή με τις δύο στάμπες, και μπρόστά αυτή με τη μία στάμπα), κολλάμε το σηματάκι στο παρπρίζ
επισκεπτόμαστε μια ασφαλιστική και κάνουμε ασφάλεια το συντομότερο
Χρήσιμες πληροφορίες:
Τις πινακίδες τις περνάμε μόνοι μας, άρα, θα χρειαστεί κατσαβίδι ή πιρτσιναδόρος, ανάλογα με το πως ήταν οι παλιές πινακίδες περασμένες στο αυτοκίνητο. Εναλλακτικά, πληρώνουμε κάποιον εκεί που τις εκτυπώσαμε - νομίζω ζητάνε ~35 ευρώ.
Καλά είναι να αγοράσουμε με ~10 ευρώ (από τα περίπτερα απέναντι, που λέγαμε) ένα πλαστικό πλαισιο για τις πινακίδες σε περίπτωση που δεν είχε ήδη το αυτοκίνητο. Το πλαίσιο βιδώνει στο αυτοκίνητο (με βίδες ή πιρτσίνια) και η πινακίδα μπαίνει στο πλάσιο.
Υπάρχει ένα site που μπορεί κάποιος να επιλέξει τον αριθμό της πινακίδας του και να τον δώσει στην/στον υπάλληλο. Αν το βρει κάποιος ας το προσθέσει εδώ.
Κόστος:
- TÜV: ~90 ευρώ
- Πινακίδες: 40 ευρώ,
- Παράβολο: ~50 ευρώ
Χρόνος:
~1 ώρα (γραφειοκρατία + πέρασμα πινακίδων, δεδομένου ότι είχαμε ραντεβού και δεν περιμέναμε στην ουρά)
Comment
Comment