Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by Cj Georgio View Post
    Σέβομαι την Ελλάδα
    Σέβομαι τον χριστιανισμό

Δεν θα μου το αλλάξετε αυτό.

Πατρίδα θρησκεία τιμή.

Έλληνας χριστιανός γεννήθηκα
    Έλληνας χριστιανός θα πεθάνω

Μονο που σ αυτο εδω το φορουμ ,θα πρεπει να σεβεσαι και οσους ανηκουν σε άλλες φυλετικες ,κοινωνικες και θρησκευτικες ομαδες.
    ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

Comment

Good night

Comment

το μονο προβλημα με το σπιτι ειναι να μην νοικιασεις μικροτερο απο τα ατομα που ειστε δηλ δεν θα παρεις με 2 κρεββατοκαμμρες αν εχεις 3 παιδια, δεν θα στο νοικιασουν επειδη και εγω σε λιγους μηνες θα μετακομισω για αυτο το λογο γιατι θα ερθει ο παππους μας απο την ελλαδα για μονιμα, θα κοιταξω να παρω με μια κρεββατοκαμαρα επιπλεον σιγουρα, στο κατω κατω θα βοηθαει και με την συνταξη του! οποτε δεν θα σκεφτω να βρω ενα σπιτι και με 100 η 200 ευρω παραπανω! Για επιδοματα δεν γνωριζω καθολου αν δικαιουσαι πανω σε αυτο το θεμα...

Comment

Ευχαριστώ για την απάντηση! Κι εγώ έτσι κάπως σκεφτόμουν ότι θα γίνεται. Και αφού θα βοηθάει οικονομικά και σε εμάς, από την αρχή καλύτερα να νοικιάσουμε ένα μεγαλύτερο σπίτι αντί να παιδευόμαστε με μετακομίσεις...Να είσαι καλά!

Comment

Από ότι είδα έχει και την Αυστραλία μέσα στην λίστα... οπότε πρεπει το πιστοποιητικό γεννήσεως και η ληξιαρχική πράξη γεννήσεως να έχουν την σφραγίδα της Χάγης από πίσω δλδ?

Comment

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΛΕΙΨΙΑ

Χαίρεται ανοίγω αυτό το θεμαγιατι πιστεύω οτι πολύ θα το έχουν αναγκη, όπως και εγώ.στην Λειψία τον μονοελληνα γιατρό που ξέρω είναι μια γυναικολόγος Johanna Trantakis,αν γνωρίζει κανείς και κάποια αλλο γιατρο θα ηταν καλό να ενημέρωση!!!ευχαριστώ σε ολους...

Comment

εχει δυο αδερφια στο νοσοκομειο saint george, κυπριοι ειναι γυναικολογοι και οι δυο.

Comment

Führungszeugnis

Καλησπερα εποιασα προσφατα δουλεια στο αεροδρομιο Μοναχου και χρειαζομαι για να παρο το πασο μου ενα αντιγραφο ποινικου μητρωου η Europaisches Führungszeugnis στα Γερμανικα.Δεν γραφει καπου μεσα για Apostille μονο οτι θελουνε το γνησιο πρωτοτυπο μαζι με επισημη μεταφραση.Πιστευετε θα χρειαστει Apostille και αν ναι μπορει καποιος συγγενεις μου να το παει να του βαλουνε?

Comment

Originally posted by Xrysanthos View Post
                    Καλησπερα εποιασα προσφατα δουλεια στο αεροδρομιο Μοναχου και χρειαζομαι για να παρο το πασο μου ενα αντιγραφο ποινικου μητρωου η Europaisches Führungszeugnis στα Γερμανικα.Δεν γραφει καπου μεσα για Apostille μονο οτι θελουνε το γνησιο πρωτοτυπο μαζι με επισημη μεταφραση.Πιστευετε θα χρειαστει Apostille και αν ναι μπορει καποιος συγγενεις μου να το παει να του βαλουνε?
                    Χρύσανθε το Europäisches Führungszeugnis μπορείς ως πολίτης χώρας της Ε.Ε. να το ζητήσεις και να το πάρεις εδώ στο Μόναχο, δεν χρειάζεται να το πάρεις από την Έλλάδα. Πρέπει να πας στο Kreisverwaltungsreferat (υποθέτω ότι είσαι δηλωμένος στο Μόναχο) με το διαβατήριο σου και να κάνεις αίτηση. Κοστίζει 17 ευρώ και συνήθως το παίρνεις μέσα σε 6 εβδομάδες. Οι Γερμανικές αρχές ζητάνε υπηρεσιακώς από τις ελληνικές αρχές να τους στείλει τις αναγκαίες πληροφορίες. Το Europäisches Führungszeugnis μπορούν να το δώσουν σε εσένα ή να το στείλουν κατευθείαν στον εργοδότη σου. Σου στέλνω την σελίδα του Kreisverwaltungsreferat

Landeshauptstadt München - Führungszeugnis beantragen München

Έτσι δεν χρειάζεσαι σφραγίδα της Χάγης και μεταφράσεις.

Comment

Εχω κανει ηδη αιτηση εκει απο τις 27/1 και μου ειπανε εκει το αργοτερο 3 εβδομαδες οτι θα κανει αλλα ακομα δεν εχε ερθει τπτ.Τα ορια μου στενευουνε καθως το αργοτερο πρεπει να το εχω μεχρι τις 27/2 .Ετσι αναγκαστικα εβαλα την μητερα μου και εβγαλε ενα αντιγραφο ποινικου μητρωου απο Ελλαδα και μου το μετεφρασε.Απλα δεν γνωριζω αν χρειαζεται σφραγιδα αυτο.

Comment

Εχω κανει ηδη αιτηση εκει απο τις 27/1 και μου ειπανε εκει το αργοτερο 3 εβδομαδες οτι θα κανει αλλα ακομα δεν εχε ερθει τπτ.Τα ορια μου στενευουνε καθως το αργοτερο πρεπει να το εχω μεχρι τις 27/2 .Ετσι αναγκαστικα εβαλα την μητερα μου και εβγαλε ενα αντιγραφο ποινικου μητρωου απο Ελλαδα και μου το μετεφρασε.Απλα δεν γνωριζω αν χρειαζεται σφραγιδα αυτο.
                        Μπορείς να πεις στον εργοδότη σου ότι έχεις κάνει ήδη στην Γερμανία αίτηση και ότι καθυστερεί. Ρώτησε τον αν (και μέχρι να έρθει η απάντηση από το Kreisverwaltungsreferat) δέχεται απλά την επίσημη μετάφραση της Ελλάδας ή θέλει οπωσδήποτε σφραγίδα της Χάγης (Apostille). Μόνο ο εργοδότης σου μπορεί να σου πει αν την απαιτεί οπωσδήποτε.

Comment

Δυστυχως δεν εχει να κανει με τον εργοδοτη αλλα με την αρμοδια υπηρεσια αεροδρμιου.Ο εργοδοτης μου ειπε δεν εχει προβλημα να περιμενει μεχρι να ερθει το χαρτι.Και δεν γνωριζει αν χρειαζεται σφραγιδα γιατι πρωτη φορα του ετυχε να μην το βρισκει απο μονη της η εταιρια

Comment

Δυστυχως δεν εχει να κανει με τον εργοδοτη αλλα με την αρμοδια υπηρεσια αεροδρμιου.Ο εργοδοτης μου ειπε δεν εχει προβλημα να περιμενει μεχρι να ερθει το χαρτι.Και δεν γνωριζει αν χρειαζεται σφραγιδα γιατι πρωτη φορα του ετυχε να μην το βρισκει απο μονη της η εταιρια
                            Τότε πρέπει να ρωτήσεις αυτούς. Έχεις κάποια βεβαίωση από το Kreisverwaltungsreferat ότι έχεις κάνει ήδη αίτηση; Αν όχι πήγαινε και ζήτα τους μία. Αν ναι, τότε πάρε αυτήν την βεβαίωση και πήγαινε στην υπηρεσία αεροδρομίου (υποθέτω ότι εννοείς την υπηρεσία που εκδίδει τα πάσα για να έχεις πρόσβαση και στις "ευαίσθητες" περιοχές του αεροδρομίου) και δείξ´τη τους. Ενημέρωσε τους ότι σου είπαν για τρεις εβδομάδες αλλά δεν έχει έρθει ακόμη κτλ. Κάτι παραπάνω δεν μπορείς να κάνεις αφού αυτό είναι κάτι που γίνεται υπηρεσιακώς. Παράλληλα τους λες ότι λόγω της καθυστέρησης φρόντισες να στείλεις κάποιον στην Ελλάδα για να πάρει το χαρτί πιο γρήγορα και τους ρωτάς αν δέχονται το ελληνικό έγγραφο επίσημα μεταφρασμένο (τουλάχιστον μέχρι να έρθει το άλλο από το Kreisverwaltungsreferat) ή αν θέλουν και σφραγίδα της Χάγης.

Από δικές μου περιπτώσεις έχω πολλές φορές διαπιστώσει, ότι ενώ αδιαμφισβήτητα υπάρχει γραφειοκρατία, οι Γερμανοί δεν είναι παράλογοι. Αν δουν ότι έχεις κάνει τα πάντα
                            θα βρουν μια λύση. Μην ανησυχείς τόσο. Απλά ενημερωσέ τους.

Comment

SOS Απορία - Ενημέρωση - Βοήθεια

Γνωρίζει κανείς κάτι για τις εταιρίες που σε στέλνουν Γερμανία κ προσφέρουν «εκπαίδευση – πρακτική» ,
                              στην ουσία από τι κατάλαβα δουλεύεις και εκπαιδεύεσαι εκεί με πολύ χαμηλό μισθό ,
                              κάτι σαν ερασμους κ το πτυχίο δεν έχει και πολύ μεγάλη αναγνωριστικότητα .

Είχε κάποιος ανάλογη εμπειρία?

Comment

Πριν ενα χρονο που ηρθα ο μεγαλος στα 10 πηγαινε στην ελλαδα 4η ο μεσσαιος στα 8 πηγαινε 2α και ο μικρος στα 6 πηγαινε νηπιο ερχομενοι εδω πηγαν μια ταξη πριν οι δυο μεγαλοι, και ο μικρος παιδικο οι δυο μεγαλοι εκαναν επιπλεον ωρα γερμανικων στο σχολειο, (ηταν τα μονα αλλοδαπα) και ομως γι αυτους εφερναν δασκαλο για 3 ωρες καθε εβδομαδα, ο μικρος δεν εκανε πολλα γερμανικα στο παιδικο, φετος 1η κανει γερμανικα γυρω στις 4 ωρες επιπλεον απο αυτα που κανει στο σχολειο, μην τα φοβασαι καθολου τα παιδια μαθαινουν αμεσως, λιγη γερμανικη τηλεοραση λιγο ενα αθλημα που θα τα ξεκινησεις σε γρηγορο χρονο, θα δεις τεραστια διαφορα, αν ακουσεις τους δυο τους μεγαλους μου πλεον δεν καταλαβαινεις τι λενε απο το ποσο γρηγορα τα μιλανε(πολλες φορες καθομαι και τα κοιταω και σκεφτομαι καλα τωρα τι λενε...)
                                Ολο το παιχνιδι ειναι στο πως θα τα βοηθησεις εσυ να προσαρμοστουν δηλ αν βλεπουνε εσενα αρνητικη και αυτα θα ειναι αρνητικα, αν τα βοηθησεις να εχουν μια ομορφη μη στερημενη ζωη εδω και αυτα θα το νοιωθουν και θα ειναι θετικα
                                ξερω οικογειες που εχουν ερθει και τα παιδια τους ειναι σε ενα διαμερισμα κλεισμενα και εχουν γινει αρνητικα, θελουν να γυρισουν πισω γιατι δεν περνανε καλα! και δεν χρειαζεται να χαλασεις λεφτα για να περασεις καλα, πχ μια βολτα στο δασος οπου τα παιδια θα παιξουν μπαλα, δεν κοστιζει τιποτα, η μια δραστηριοτητα μεσω του δημου, η οποια ειναι πολυ πιο καλυτερη απο καποιο διιωτικο σπορ στην ελλαδα δεν κοστιζει τιποτα, οποτε και τα παιδια νοιωθουν αλλιως...

Comment

Working...
                                X