Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Blacktulip σε χαιρομαι απίστευτα..μπραβο σου

Comment

Blacktulip Να χαίρεσαι την οικογένειά σου και να είστε καλά και δυνατοί
      Μπορεί να απογοητευτείς αν αποτύχεις, αλλά είσαι χαμένος αν δεν προσπαθήσεις.
      ~Beverly Sills~ | (Αμερικανίδα υψίφωνος) | γ. 1929

Comment

Καλησπερα παιδια! Μια ερωτηση επι του θεματος: διαβασα στο ιντερνετ πως στα χαρτια που ανεφεραν οι παραπανω (άδεια γάμου και πιστοποιητικό γεννήσεως) χρειαζεται και σφραγιδα Χαγης και μεταφραση στα γερμανικα πριν τα παμε πισω στην Πρεσβεια. Γνωριζετε αν οντως ειναι ετσι?

Comment

οδοντιατρικη καλυψη μεσω ασφαλειας

εχω μια απορια στην γερμανια υπαρχει η δυνατοτητα μεσω καποιας ασφαλειας ιδιωτικης ή μη ιδωτικης να εχεις οδοντιατρικη καλυψη?
          και αν υπαρχει τετοια καλυψη ειναι μεχρι καποιο ποσο ?
          η αναλογα με το προβλημα που υπαρχει?

Comment

Καλησπέρα Γιώτα ,

είμαι στο Αμβούργο ένα χρόνο περίπου και μπορώ να σου δώσω αρκετές πληροφορίες για τη πόλη, η οποία παρεπιμπόντως είναι πολύ ωραία.
            όσον αφορά την εύρεση εργασίας , χωρίς να ξέρω το αντικείμενό σου , νομίζω ότι θα είναι δύσκολη χωρίς γερμανικά ή έστω αγγλικά.Αν θέλεις άλλες συγκεκριμένες πληροφορίες , μπορείς να ξαναρωτήσεις

Comment

Γιαννη και εγω το ψαχνω αυτο....η κανονικη σου ασφαλεια σου καλυπτει ελεγχο καθαρισμο και απλο σφραγισμα, απο εκει και περα ειτε εχεις ιδιωτικη ειτε πληρωνεις απο την τσεπη σου.....με μια γρηγορη ματια που εχω ριξει και απο συζητησεις με φιλους ξεκινας πληρωνεις την ιδιωτικη σου ασφαλεια και μετα απο καποιο συγκεκριμενο χρονο μπορεις να την χρησιμοποιησεις. ενας φιλος απο Μοναχο που η κορη του θα χρειαστει σιδερακια σε 3 χρονια θα της κανει ασφαλεια κ ετσι σε 3 χρονια θα του καλυπτει τα παντα. οι τιμες ξεκινανε απο 60 το μηνα και ανεβαινει με το τι περιλαμβανει μεσα...γενικα ειναι ενα θεμα που το ψαχνουμε και το συζηταμε να δουμε αν αξιζει η οχι....

Comment

η κανονικη ασφαλεια σε καλυπτει μονο για καθαρισμο, σφραγισμα, βγαλσιμο, και νομιζω απονευρωση, ΟΜΩΣ πχ στα παιδια που τα ξεκινας απο νωρις και καθε εξαμηνο κανουν το κοντρολ τους και φαινετε αυτο και χρειαστουν καποια στιγμη στο μελλον κατι εξτρα μια οδοντιατρικη φροντιδα η οποια θα κοστιζε αρκετα, αυτο τους το παρεχει δωρεαν!

Comment

Ωραία αρα ξεκιναω την ασφάλεια μου και μετά από κάποιο καιρό πάω στον οδοντίατρο γιατί αν πάω απευθείας θα με ρίξουν άκυρο οπως γίνεται με την μικτή ασφάλεια του αυτοκινήτου αν τρακαρεις μεσα σε 6 μήνες σε δίνουν τα μισα λεφτά γιατί δεν έχεις κλείσει χρόνο .
                  Κάπως έτσι δεν είναι?

Comment

Μιια σειρά απο βίντεο στο YouTube για ότι μας αποσχολεί. Τι λέτε;

Καλημέρα, Καλημέρα Παιδία! Και Καλό Μήνα!

Μετά από σκέψη και μετά από κάποια έρευνα διαπίστωσα πως δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σε βίντεο (πέρα από το φόρουμ μας βέβαια) που να βοηθούν και να δίνουν κάποιες βασικές ιδέες, οδηγίες και πληροφορίες για την ζωή στην Γερμανία και έτσι αποφάσισα να κάνω το μεγάλο βήμα. Ξεκίνησα στο YouTube μια σειρά από βίντεο στα οποία αναφέρομαι σε βασικά προβλήματα και ζητήματα που απασχολούν κάποιον ο όποιος σκέπτεται ή έχει κάνει το μεγάλο βήμα της μετανάστευσης. Είναι κάτι ερασιτεχνικό και βασισμένο κυρίως στις δίκες μου εμπειρίες και γνώσεις. Δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε καθ' ύλην αρμόδια, θέλω απλά να βοηθήσω γιατί ξέρω πόσο δύσκολη είναι η μετάβαση. Αν έχετε κάτι να μου προτείνετε είτε σε θέματα είτε κάποια συμβουλή είτε ακόμα-ακόμα αν έχω κάνει κάποιο λάθος θα χαρώ να μου στείλετε! Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τα καλύτερα.

Χριστίνα

Wir werden über die Runden kommen!

Comment

εχεις κανει πολυ καλη δουλεια, και μονο που θελεις και εσυ να βοηθησεις με την σειρα σου, με οποιον τροπο μπορεις ειναι ανεκτιμητο! και μονο που εκτιθεσαι στο βιντεο δειχνει ποσο θες να βοηθησεις!
                      Συνεχισε αυτο που κανεις ολοι πρεπει τις εμπειριες και τις οποιες γνωσεις μας να τις μοιταζονται μηπως ετσι βοηθησουμε και αλλους συμπατριωτες μας!

Comment

(να τις μοιραζομαστε )εννοω!

Comment

Αποστολή χρημάτων από Γερμανία στην Ελλάδα

Paidia kalispera ,eimai sxetika kainourgios stin germania 4 mines pleon kai tha ithela an mporei na yparxei mia voitheia.
                          Kathe fora pou plironomai exo to idio provlima , prepei na stirizomai sto afentiko mou na mou steilei ta lefta se logariasmo stin ellada pragma pou de ton kanei kai idiaitera xaroumeno ,xerei loipon kaneis kapoion tropo oste na kano tin oli diadikasia monos mou ,na enoimeroso oti akoma den eimai dilomenos kai to spiti pou meno to nikiazei ekeinos (mpas kai paizoun kapoio rolo)

Comment

Originally posted by pagi69 View Post
                            Paidia kalispera ,eimai sxetika kainourgios stin germania 4 mines pleon kai tha ithela an mporei na yparxei mia voitheia.
                            Kathe fora pou plironomai exo to idio provlima , prepei na stirizomai sto afentiko mou na mou steilei ta lefta se logariasmo stin ellada pragma pou de ton kanei kai idiaitera xaroumeno ,xerei loipon kaneis kapoion tropo oste na kano tin oli diadikasia monos mou ,na enoimeroso oti akoma den eimai dilomenos kai to spiti pou meno to nikiazei ekeinos (mpas kai paizoun kapoio rolo)
                            Γιατί δεν ανοίγεις έναν λογαριασμό στην Γερμανία; Αν πρέπει να έχεις τα λεφτά στην Ελλάδα τα στέλνεις μέσω web banking. Πάντως αν δεν σε δηλώσει σύντομα καλύτερα να ψάξεις για νέο εργοδότη.

Comment

ΑΔΗΛΩΤΟΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ !!!

Originally posted by pagi69 View Post
                              Kathe fora pou plironomai exo to idio provlima , prepei na stirizomai sto afentiko mou na mou steilei ta lefta se logariasmo stin ellada pragma pou de ton kanei kai idiaitera xaroumeno ,xerei loipon kaneis kapoion tropo oste na kano tin oli diadikasia monos mou ,na enoimeroso oti akoma den eimai dilomenos kai to spiti pou meno to nikiazei ekeinos (mpas kai paizoun kapoio rolo )
                              Όλα αυτά που περιγράφεις είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ !!!
                              Δουλεύεις ΑΔΗΛΩΤΟΣ και ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ πληρώνεσαι ΜΑΥΡΑ και ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΙΣ !!!
                              ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ και εσύ και ο εργοδότης σου !!!
                              Με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο !!!

Strafen und Bußgelder
                              Die Sanktionen, die wegen Schwarzarbeit und illegaler Beschäftigung drohen, sind vielfältig. Je nach Lage des Einzelfalls kommen hierbei nicht nur Bußgelder (bis zu 500.000 Euro) oder Freiheitsstrafen (bis zu 10 Jahren) in Betracht sondern werden gegebenenfalls auch umfängliche Regress- oder Haftungsansprüche begründet (Haftung des Arbeit- bzw. Auftraggebers für die Abschiebungskosten eines illegal beschäftigten Ausländers, Schadensersatzansprüche bei Unfällen von Schwarzarbeitern usw).

Κυρώσεις και πρόστιμα
                              Οι κυρώσεις για αδήλωτη εργασία και της παράνομης απασχόλησης είναι πολλαπλές.
                              Ανάλογα με την εκάστοτε κατάσταση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο τα πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ, αλλά και ή φυλάκιση έως 10 ετών ανάλογα με την περίπτωση ευθύνεται και ο εργοδότης.
                              Και με απέλαση των παράνομα απασχολουμένων και αξιώσεις αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος...........

Verstoß / Rechtsgrundlage / Bußgeld /Strafe

Strafen und Bußgelder Illegale Ausländerbeschäftigung !

Die Bekämpfung der Schwarzarbeit geht uns alle an Strafen und Bußgelder !
                              "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

Comment

Προσωπικά δεν θα έκανα ασφάλιση ιδιωτική για δόντια.
                                Και εξηγώ το γιατί:
                                Πρώτον δεσμεύεσαι να την πληρώνεις με 3ετής μίνιμουμ συμβόλαια και δεν καλύπτει τα πάντα, παρά μόνον με ποσοστά, συν ότι μπορεί να αθετήσουν τις καλύψεις τους με τα "ψιλά γράμματα" ή να αρχίσουν να τσεκάρουν όπισθεν τα πάντα προ συμβολαίου με ατελείωτη γραφειοκρατία και χάσιμο χρόνου.

Δεύτερον τα λεφτά που θα δώσεις για κάποια εξτρά επέμβαση και καλύτερα υλικά που δεν καλύπτει η υποχρεωτική ασφάλιση, δεν θα σου κοστίσουν σε βάθος τριετίας περισσότερο από την ιδιωτική ασφάλιση που δεν θα σου επιτρέπει να ελιχθείς με το ίδιο ποσό.

Τέλος, υπάρχουν κάποιες λίγες υποχρεωτικές ασφαλιστικές όπως πχ. "Β.Κ.Κ." (υπάρχουν πολλές με το ίδιο όνομα σε όλη την Γερμανία) που καλύπτουν εξτρά το "καθαρισμό δοντιών" (ο καθαρισμός πέτρας είναι δωρεάν, αλλά ο ολικός καθαρισμός πληρώνεται εξτρά) με συνεργασία κάποιων συμβεβλημένων οδοντογιατρών.

Ο ολικός καθαρισμός κοστίζει 70-90 ευρώ συνήθως και σου επιστρέφουν ένα ποσό πχ 150 ευρώ τον χρόνο ως μπόνους, εφόσον κάνεις κάθε χρόνο τα εμβόλια και τις εξετάσεις που ορίζουν προαιρετικά.

Υπόψιν, ότι μπορείς να πηγαίνεις σε όποιον οδοντογιατρό διαλέξεις μέσω της υποχρεωτικής ασφάλισής σου και εφόσον αυτός δεν συνεργάζεται για τον "εξτρά" ολικό καθαρισμό με την πχ ΒΚΚ, τότε μπορείς να πηγαίνεις εξτρά σε άλλον που συνεργάζεται με αυτήν μόνον για τον ολικό καθαρισμό.

Επίσης να ενημερώσω, ότι στα σφραγίσματα η υποχρεωτική ασφάλεια δεν σου καλύπτει παρά μόνον απλά υλικά δωρεάν.
                                Με 80 ευρώ περίπου εξτρά ανά δόντι, μπορείς πλέον να βάλεις το καλύτερο υλικό που υπάρχει σήμερα στον κόσμο και είναι μίγμα οργανικό και μεταλο-πορσελάνης.
                                Πολύ πιο υγιεινό και μακράν καλύτερο στις αντοχές.

Ως πρώην βοηθός οδοντοτεχνίτης στην Γερμανία, έχω κάποια εμπειρία και παρακολουθώ τις εξελίξεις
                                "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."

Comment

Working...
                                X