Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Θα ήθελα την βοήθειά σας σχετικά με κάποιες μεταφράσεις που πρέπει να κάνω.
    Ρώτησα σε δικηγόρο και μου ζήτησε 35€ την σελίδα. Βρήκα από εδώ την μεταφραστική που γράψατε και είναι πολύ λιγότερο. Επειδή έχω γύρω στα 20 πτυχία-συστατικές κτλ. και το κόστος ξεφεύγει θέλω να ρωτήσω τα παρακάτω:

1. Τα πτυχία τύπου Proficiency of Cambridge, ECDL, και Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας που είναι γραμμένα σε ελληνικά αλλά και αγγλικά ταυτόχρονα, χρειάζονται μετάφραση και apostille;

2. Εδώ μου είπαν ότι για να μου βάλουν apostille πρέπει να πάω στην αρχή που τα εξέδωσε και να μου βάλουν σφραγίδα ότι ισχύουν. Για να μπει η apostille μετά θα πρέπει να γίνει μέσω ΚΕΠ γιατί δεν βρίσκονται αυτοί οι οργανισμοί στην πόλη μου....το Proficiency όμως το πήραμε στο Βέλγιο....πολύ μπέρδεμα, μήπως να μην το μεταφράσω-επικυρώσω;

3. Τις συστατικές επιστολές να τις κάνω επίσημη μετάφραση στην μεταφραστική με σφραγίδα γνησιότητας ή να κάνω απλή μετάφραση από την καθηγήτριά μου; Θέλουν να δουν ότι είναι γνήσιες;

Ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε!
    Ευχαριστώ.

Comment

Job-Center,εργασία

Καλησπέρα μενω στην γερμανια εδω κ 5 μήνες,βρήκα δουλεια στα McDonald's με Teilzeit συμβόλαιο κ ετσι με γράφτηκα κ στο Jobcenter για βοήθεια(ξέρετε σπίτι σχολείο μεχρι να μάθω να μιλαω κ να ασκήσω το επάγγελμα μου).λοιπον πήγα στο γιατρό κ με έβγαλε άρρωστο μια βδομάδα κ μου είπαν απο τη δουλεια πως μαλλον να με απολυσουν.εαν με διώξουν απο τη δουλεια το Jobcenter τι θα πει για αυτο;θα με διώξει κ αυτο;
      Εαν μπορούσε κάποιος να μου πει τι γίνετε σε αυτήν την περίπτωση;;

Comment

xainti εγώ δεν χρειάστηκα ΚΑΜΙΑ επίσημη μετάφραση από Ελληνικά σε Γερμανικά. Μόνο, οι πάντα τόσο προσεκτικές ελληνικές αρχές.....ζητάνε επίσημες μεταφράσεις (από Γερμανικά στα Ελληνικά) για να μας ταλαιπωρούν και στο εξωτερικό!

Γενικά εδώ δέχονται τα έγγραφα ακόμα και με mail σε pdf. Δεν είναι κομπλεξικοί ούτε καθυστερημένοι.

Comment

Με διευκολύνει απίστευτα αυτό που μου λες και σε ευχαριστώ. Τουλάχιστον να κάνω επίσημη μετάφραση μόνο κάποια από τα πτυχία μας, για να είμαι πιο σίγουρη μιας και αυτά θα απευθυνθούν σε δημόσιες υπηρεσίες κατά κύριο λόγο και όχι σε ιδιώτες. Αλλά ότι είναι γραμμένο στα Αγγλικά να μη μπω καν στον κόπο και στα έξοδα! Αν πάλι κάποιο άλλο μέλος συνάντησε κάτι διαφορετικό ας μας πει τη γνώμη του!

Comment

Παιδικοί σταθμοί Γερμανίας και κυρίως Μόναχο

Καλησπέρα!! Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη απο Ελλάδα!!
            Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανείς πως είναι οι παιδικοί σταθμοί-νηπιαγωγεία στη Γερμανία και κυρίως στο Μόναχο!! Και όταν ρωτάω πως είναι δηλαδή
            Τι πρόγραμμα έχουν?
            Τι ωράρια δουλεύουν?
            Πόσο δύσκολο είναι να συνενοηθείς στα Γερμανικά? καθημερινά στη δουλειά και στις άλλες δραστηριότητες.
            Ρωτάω γιατί κατά πάσα πιθανότητα και αν πάνε όλα καλά θα ανέβω Μόναχο το αργότερο μέχρι Οκτώβριο με δουλειά μέσω μιας εταιρείας!!
            Ευχαριστώω πολύ εκ των προτέρων

Comment

οσα ειναι στα αγγλικα δεν νομιζω οτι χρειαζονται μεταφραση.
              Για τα αλλα ισως καποια πολυ επισημα εγγραφα να χρειαζονται σφραγιδα χαγης...πχ πιστοποιητικο γαμου, γεννησης κλπ

Comment

οσα ειναι στα αγγλικα δεν νομιζω οτι χρειαζονται μεταφραση.
                Για τα αλλα ισως καποια πολυ επισημα εγγραφα να χρειαζονται σφραγιδα χαγης...πχ πιστοποιητικο γαμου, γεννησης κλπ

Comment

Βρε πατριωτάκια μια απάντηση κανεις δεν εχει να μου δώσει;;

Comment

Krankmeldung: Rechte und Pflichten des Arbeitnehmers.

Krankmeldung: Rechte und Pflichten des Arbeitnehmers.
                    Αναρρωτική άδεια: τα δικαιώματα και τα καθήκοντα του υπαλλήλου.

Originally posted by Bergischer13 View Post
                    Βρε πατριωτάκια μια απάντηση κανεις δεν εχει να μου δώσει;;
                    https://www.berlin.de/special/jobs-u...t-mit-kue.html

https://www.berlin.de/special/jobs-u...en-des-ar.html

Kündigung während Krankheit : Wie es zur Kündigung während einer Krankheit kommen kann - Nachrichten Gesundheit - Specials - Krankheit - DIE WELT

Hensche - K

Mitteilungspflichten bei Krankheit - Arbeitsgemeinschaft der Industrie- und Handelskammern zu Flensburg, zu Kiel und zu Lübeck
                    "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

Comment

Επειδή θα με τρελάνουν εδώ με τα έγγραφα να ρωτήσω βρε παιδιά κάτι άλλο.
                      Το απολυτήριο Λυκείου μου το έβαλα σφραγίδα της Χάγης, αλλά ούτε στα ΚΕΠ αλλά ούτε και στο γραφείο που μου έβαλαν την σφραγίδα δέχονται να μου κάνουν κάποιο ακριβές αντίγραφο έτσι ώστε να το στείλω για μετάφραση και στις υπηρεσίες που θα απευθυνθώ στην Γερμανία να μπορώ να δώσω το ακριβές αντίγραφο και όχι το πρωτότυπο. Μήπως στην Γερμανία απλά συγκρίνουν το πρωτότυπο με την φωτοτυπία και δέχονται την φωτοτυπία ή θέλουν να τους προσκομίσω πρωτότυπο με σφραγίδα Χάγης και μεταφρασμένο με επικυρωμένη μετάφραση; Γιατί αν ισχύει το 2ο τότε εγώ θα έχω μόνο ένα το πρωτότυπο και αν το δώσω δεν θα έχω τίτλο σπουδών πράγμα αδιανόητο....
                      Μου φαίνεται πολύ τρελό ένα επίσημο έγγραφο με την σφραγίδα της Χάγης να μην μπορεί κανένας εδώ να μου το κάνει ακριβές αντίγραφο...

Μήπως μπορώ να κάνω κάτι άλλο στην Γερμανία;

Comment

Ουπς διπλή εγγραφή συγνώμη...

Comment

Καλησπερα Καλησπερα! Χριστος ανεστη ! Κρατω την υποσχεση μου και ανεβαζω ενα βιντεακι με καθημερινα προιοντα και τιμες απο σουπερ μαρκετ! Να ειστε ολοι καλα!
                          Wir werden über die Runden kommen!

Comment

Originally posted by Kristen* View Post
                            Καλησπερα Καλησπερα! Χριστος ανεστη ! Κρατω την υποσχεση μου και ανεβαζω ενα βιντεακι με καθημερινα προιοντα και τιμες απο σουπερ μαρκετ! Να ειστε ολοι καλα!

Γεια σου Χριστινα και ευχαριστω πολυ για αυτο το video σου.

Σημερα πηγα και εγω στο super market, γνωστη τοπικη αλυσιδα εδω στην Κρητη που βρισκομαι αυτη την περιοδο για επαγγελματικους λογους.

Πηρα:

- Δυο (2) εξαδες επιτραπεζιο νερο
                            - Πεντε (5) σοκολατες Υγειας Παυλιδη
                            - Ενα (1) μπουκαλι γαλα ΟΛΥΜΠΟΣ
                            - Ενα (1) κουτι ανταλλακτικα πανακια Swiffer duster
                            - Ενα (1) κουτι ανταλλακτικα πανακια Swiffer για το πατωμα
                            - Τρια (3) γιαουρτια ΟΛΥΜΠΟΣ
                            - Ενα (1) καφε φιλτρου Jacobs
                            - Μισο ανθοτυρο ξηρο τοπικο (τυρι για μακαρονια)
                            - Ενα (1) βουτυρο Αλτις Soft
                            - Μια (1) συσκευασια ΓΑΛΑ ΒΛΑΧΑΣ ΕΒΑΠΟΡΕ (εχει 6 κουτια)
                            - Ενα (1) σφουγγαρακι κουζινας Scotch Brite
                            - Τεσσερις (4) συσκευασιες ΦΙΛΤΡΑ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΚΑΦΕ (για καφετιερα) ιδιωτικης εττικετας (0,73 η καθε μια).

Ορισμενα προϊοντα ειχαν και εκπτωση! (γελια...)

ΣΥΝΟΛΟ = 50,92 €

Comment

Κατοικος εξωτερικου

Καλησπερα .Μπορει να μου λεισει καποιος μια απορια?Εχω ερθει απο τον Οκτωμβρη Μοναχο και εχω δηλωθει κανονικα.Τι πρεπει να κανω οσον αφορα το φορολογικο κομματι προς την Ελλαδα?Πρεπει να δηλωθω κατοικος εξωτερικου?
                              Γνωριζει καποιος ακριβως τι πρεπει να κανω?Ευχαριστω πολυ
                              Εψαξα στο φορουμ βρηκα αρκετες πληροφοριες αλλα να πω την αληθεια μου εχω μπερδευτει

Comment

Ρωτησε εναν φοροτεχνικο στην Ελλαδα. προσωπικα δεν σκοπευω να κανω τιποτα απολυτως. το μαγαζι ετσι κι αλλιως κατα διαολου παει. Ειχα ρωτησει σε 2 διαφορετικα καταστηματα ΔΟΥ στο ενα μου ειπαν μετα απο 6 μηνες να ξαναρωτησω, σε ενα αλλο μου εδωσαν κατι φορμες να συμπληρωσω. Τις πεταξα γιατι ηταν γραμμενες στην καθαρευουσα και απευθυνονταν στο Βασιλειο της Ελλαδος.

Comment

Working...
                                X