Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

δεν ξερω τι ειναι το panasat ουτε και το LNB, αλλα ναι η εγκατασταση ειναι κεντρικη δεν υπαρχει καποιο εξτρα πιατο. ευχαριστω πολλυ για την απαντηση σου!!! ναι εισαι καλα!!! ολοι απο την ελλαδα δεν απαντανε

Comment

Originally posted by Κωστας99 View Post
      δεν ξερω τι ειναι το panasat ουτε και το LNB, αλλα ναι η εγκατασταση ειναι κεντρικη δεν υπαρχει καποιο εξτρα πιατο. ευχαριστω πολλυ για την απαντηση σου!!! ναι εισαι καλα!!! ολοι απο την ελλαδα δεν απαντανε
      Panasat είναι η μάρκα των δορυφορικών δεκτών που δίνει η ίδια η NOVA (τουλάχιστον μέχρι πριν 1 χρόνο), LNB είναι το πλαστικό αυτό πράγμα που κάθετε πάνω στο μπράτσο του δορυφορικού σου πιάτου και στο οποίο καταλήγει το καλώδιο. Αν έχει πρόσβαση στο πιάτο πήγαινε και δες αν είναι καταρχάς ένα ή δύο πιάτα , αν είναι ένα θα έχει λογικά δύο lnb πάνω σε αυτό το ένα για Astra και το άλλο για hotbird. O ASTRA είναι στις 19 μοίρες και ο Hotbird στις 13 άρα ο Αστρα είναι αριστερά του hotbird, επειδή το σήμα ανακλάται πρώτα στο πιάτο το lnb για τον hotbird θα είναι το αριστερό όπως κοιτάει το πιάτο, δες αν το καλώδιο είναι καλά τοποθετημένο και αν έχει κάποιο σημάδι φθοράς το LNB. Αν τώρα είναι δύο τα πίατα δυστυχώς πρέπει να βρείς μόνος σου πίο ειναι για κάθε δορυφόρο, παιζει βέβαια να εχει και δέκτη για eutelsat, eurobird οπότε δεν θα βγάλεις άκρη.

Comment

επειδη δεν το εχω και πολλυ με αυτα, σου γραφω τι καταλαβα: εαν υπαρχει ενα πιατο, υπαρχουν 2 LNB! το δεξιο ειναι για hotbird και αριστερα για astra, εγω τωρα πρεπει να δω εαν το lnb του hotbird είναι συνδεδεμένο με το καλώδιο ή αμα έχει καποια φθορά!! αυτά κατάλαβα εγώ!! αποσο ξερω εχουμε 1 πιατο αλλα δεν ειμαι σιγουρος. μια ακομα ερωτηση (ισως λιγο χαζη), για να εχω προσβαση στο πιατο δεν πρεπει να ανεβω στη σκεπη; μην με παρεξηγησεις δεν εχω ιδεα απο αυτα!! παντως δεν ξερω πως να σε ευχαριστησω για τις απαντησεις σου!! χιλια ευχαριστω!!!

Comment

Originally posted by thanasakisgsxr View Post
          Φιλε μου σε ποιο μέρος βρίσκεσαι.;
          Στο Aachen.

Comment

ααα και κάτι αλλο... εβαλα το γερμανικο reciever και ορίστε τι μου βγάζει στην επιλογή: Δορυφόροι

Astra 1F/1G/1H/1KR/1L - (19.2E)- Neue Sender
            Astra 1F/1G/1H/1KR/1L - (19.2E)- Provider
            Astra 1F/1G/1H/1KR/1L - (19.2E)- Sender

Hotbird6/7A/8 - (13.OE) - Neue Sender
            Hotbird6/7A/8 - (13.OE) - Provider
            Hotbird6/7A/8 - (13.OE) - Sender

μερικα καναλια απο αλλες χωρες (αραβια, κλπ) που εκπεμπουν απο το hotbird παίζουν κανονικά με το γερμανικό reciever. το μπουκετο NETMED με τα ελληνικα κανλια βρισκεται στο Hotbird- Provider (το δευτερο απο αυτα που σ εγραψα)

Comment

Για να έχει πρόσβαση στην κεραία όντως θα πρέπει να ανέβεις στην σκεπή, εφόσον όμως λες ότι αλλα κανάλια στον ίδιο δορυφόρο τα βλέπεις δεν νομίζω να χρειάζετε.
              Την ίδια την NOVA δοκίμασες να την πάρεις;
              Οταν επιλέγεις κάποιο κανάλι της Nova στον δεκτη σου τί μύνημα σου βγάζει; no signal, blocked, scrambled?
              Αν πας στην επιλογή που δείχνει το signal strength τι τιμές έχεις για strength και quality για την συγκεκριμένη συγχνότητα?

Comment

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ!!!!!μολις πηγα να κανω αυτο που μου ειπες, να δω τι μυνημα βγαζει κτλπ. επανηλθαν ολα τα καναλια κανονικα!!!!! ΕΜΕΙΝΑ!!!! αλλα φοβαμαι παλλι μηπως ξανα χαθει το σημα αμα βρεξει η σε καποια ανυποψιαστη στιγμη!! τι με συμβουλεβεις να κανω;; στην nova δεν μπορω να παρω γιατι παρανομα πιανουμε τα καναλια... το εχουμε δηλωση στην ελλαδα και το χρησημοποιουμε εδω!

Comment

Το πίο πιθανό τοτε είναι κάπου να μην κάνει το καλώδιο καλή επαφή. Αν είναι μετά απο κακοκαιρία θα έλεγα μάλλον στην σκεπή. Εκτός βέβαια και αν κάποιος εβαλε χέρι στον διακλαδωτή του κτιρίου.
                  Στην Nova μπορείς να πάρεις κανονικότατα, απο την στιγμή που τους πληρώνεις δεν τους νοιάζει καθόλου. Θεωρητικά πάντα δεν επιτρέπετε γιατι δεν έχουν δικαιώματα να δείχνουν κάποια προγραμματα στην Γερμανία αλλά δεν μπορεί κανεις να τους πιάσει, την ευθύνη την φέρεις εσύ ούτος η άλλως οπότε δεν ενδιαφέρονται.
                  Για να είσαι 100% σίγουρος απλά ανοιξε skype βάλε 1-2 ευρώ στον λογαριασμό σου και κάλεσε τους μέσω αυτού και πές ότι εισαι Ελλάδα, οπότε ούτε γατα ούτε ζημιά.

Αυτό όμως κάνε το όταν θα έχεις πρόβλημα, προς το παρόν θα σου έλεγα μην κάνεις τίποτα αστο και δες πως θα παει.
                  Σημείωση αν το quality είναι γύρω στο 70-75% τότε είσαι οριακά και ακομα και με συννεφία θα χασεις το σήμα, σε αυτην την περίπτωση μάλλον ο αερας το μετακίνησε λιγο.

Comment

τα καναλια μεχρι αυτην την ωρα παιζουν κανονικα. σε μενα βγαζει αυτο:
                    σταθμη σηματος: 54%
                    Ακριβεια σηματος: 80%
                    προφανως επειδη αυτες τις μερες και ειδικα σημερα εχουμε παρα πολυ ζεστη (30 βαθμους)!! την κυριακη ομως εμαθα εδω σε μας θα ξανα κανει ισχυρες καταιγιδες!! οποτε θα πουμε στην διαχειριστρια να καλεσει καποιον τεχνικο γιατι δεν κανει καλη επαφη! τελευταια ερωτηση: μηπως, λεω εγω τωρα υπάρχει πιθανοτητα την κυριακη που θα κανει καταιγιδα να κανω εγω τιποτα για να προλαβω την ζημια;; ξερω γω να βγαλω κανενα καλοδιο και να το ξανα βαλω μολις τελειωσει η καταιγιδα;; μηπως ετσι θα μπορεσω να τα κρατησω η μπα;; παντως πραγματικα δεν ξερω πως να σ ευχαριστησω!!!

Comment

και εχω μια ακομα απορια, πως γεινετε να πιανουμε τα ελληνικα καναλια μονο μεσω του reciever της νοβα και οχι μεσω του γερμανικου reciever; αφου και οι 2 εκπέμπουν hotbird ετσι δεν ειναι; θελω απλα να το καταλαβω γιατι δεν το εχω καταλαβει ακομα!! και μια αλλη ερωτηση, μπορει να συμβενει το εξης: λογο της καταιγιδας να βραχηκε κατι και τωρα που κανει πολλυ ζεστη να στεγνωσε;; στην διαχειριστρια πως να το πω το προβλημα μας; να πω οτι δεν πιανουμε hotbird; αλλα μερικα ξενα καναλια απο hotbird παιζουνε.. δεν ξερω τι να της πω μπορεις να με βοηθησεις;

Comment

Λογικά και οι δύο δέκτες λαμβάνουν σήμα απο τον Hotbird αρά και τα ελληνικά κανάλια. Ομως το σήμα της Nova είναι κωδικοποιημένο, αν ο γερμανικός δέκτης δεν έχει το κατάλληλο σύστημα κωδικοποίησης (irtedo) και φυσικά μέσα την κάρτα από την Nova τότε θα σου δείχνει ότι έχει σήμα αλλά στην οθόνη θα βλέπεις ενα scrabled.
                        Αυτό εφόσον και στον γερμανικό έχεις Hotbird παντα, γιατί αν έχεις μονο Astra τότε απλά δεν έχει σεταριστη ο πρώτος ή απλά ο δεκτης δεν υποστηρίζει dsque (πραγμα σχεδον αδύνατο).
                        Επειδη είναι κεντρική εγκατάσταση και οι γνώσεις σου στο θέμα ειναι περιορισμένες θα σου έλεγα εσυ να μην κάνεις τίποτα, υπάρχει κίνδυνος να χαλάσεις και τα γερμανικά κανάλια και οι γείτονες θα σε φάνε. Για αυτό που λές ότι κάποια ξένα έπαιζαν δεν μπορώ να σε βοηθήσω είσαι σίγουρος οτι δεν αρχισαν να παίζουν πίο μετα μαζι με την nova απλά αργησες να το καταλάβεις;
                        Στην διαχειρίστρια τώρα βασικά δεν μπορείς να της πεις τίποτα και τεχνικός να έρθει θα πρέπει να υπάρχει το πρόβλημα για να του το δείξεις, αλλίως θα κάνει έναν υποτυπόδει έλεγχο και θα φύγει. Περίμενε να δείς αν θα στο ξανακάνει και μόλις το πρόβλημα εμφανιστή πάρε και πες ότι δεν λαμβάνεις τα καναλία από τον δορυφόρο που σε ενδιαφέρη και να στείλη κάποιον να το δεί. Ερχονται μεσα σε δύο μέρες συνήθως.
                        Σημείωση, τα ελληνικά κανάλια μπορείς να τα δείς και online μεσω XBMC

Comment

δεν το πιστευω! παλι χαθηκαν τα καναλια!!! σημερα το πρωι πηγα να το ανοιξω και παλι τα ιδια... κοιτα, απο τον αποδηκοποιητη της nova παιζουν κανονικα τα ελληνικα και καποια αλλα ξενα απο hotbird, τα γερμανικα δεν παιζουν (εκτος το zdf) απο την ημερα της καταιγιδας δεν παιζει Τ Ι Π Ο Τ Α πια απο την nova ουτε ελληνικα ουτε τιποτα.. ακομη και τα μπουκετα διαγραφτηκαν. . τωρα απο το γερμανικο αποδηκοποιητη παιζουν ολα τα γερμανικα (και σχεδον ολα τα υπολοιπα καναλια απο astra) αλλα ταυτοχρονα παιζουνε και μερικα ξενα καναλια απο hotbird (χωρις τα ελληνικα φυσικα). ελπιζω να με καταλαβες.. τωρα στην διαχειριστρεια δεν ξερω τι να πω.. αμα της πω οτι δεν λαμβανω τα ελληνικα απο τον hotbird ενω ολη τη χρονια επαιζαν κανονικα, θα μου πει ε τοτε πως παιζουν αλλα καναλια απο τον hotbird; πφφφ δεν ξερω ειμαστε σε απογνωση... τα γερμανικα δεν εχουν τιποτα μονο κατι αμερικανικες αστυνομικες ταινιες απο αυτες που στις δευτερες διαφημησεις εχεις κοιμηθει ηδη...

Comment

Internet & Nova για Ελληνικά κανάλια.
                            from Chrisgr: δορυφορική 3 μοίρες με κλειδιά Biss και είσαι τζιτζι...δωρεάν...
                            Οποιος ενδιαφέρεται για Ελληνικά κανάλια και όχι μόνο (ας στείλει Π.Μ. στον Chrisgr) Χωρίς κεραίες χωρις δορυφορικά χωρις τιποτα..Μόνο 1 σύνδεση Ιντερνετ και 1 δέκτη IPTV που θα τον αγοράσει μόνος του η με την συνδρομή .
                            Η συνδρομή ειναι 20 ευρώ τον μήνα για όλα τα Ελληνικά κανάλια και 30 ευρώ για όλα τα Ελληνικά καναλια και Premium με ταινίες κτλπ.
                            Δεν ειναι παράνομη υπηρεσία ειναι IPTV απο κανονική εταιρία που δίνει IPTV συνδρομές νομιμη κατοχυρωμένη.
                            Πολύ καλή ποιοτητα και διακοπή συνδρομής οποτε θελετε εσείς..
                            ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ και το γράφω μονο και μόνο για να εξυπηρετήσω άτομα.
                            Λειτουργεί παντου Γερμανία Αυστραλία Βορειο πολο οπου δήποτε υπάρχει ιντερνετ.
                            Μινιμουμ γραμμη 2mbit .
                            Πληροφορίες Π.Μ

from Chrisgr/δορυφορική 3 μοίρες με κλειδιά Biss και είσαι τζιτζι...δωρεάν...
                            "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

Comment

επειδη ειχαμε παλαιοτερα ελληνικα καναλια με ιντερνετ και κολουσε συνεχεια, αποφασισαμε να το βγαλουμε και βαλαμε nova. για να το παρω λοιπον πρεπει να ρωτησω και αλλους που το εχουνε αν η ποιοτητα ειναι καλη, αμα κολαει και τετοια.. ας δουμε ομως προτα τι θα γινει με την nova και αν δεν γινει τιποτα θα το σκευτουμε

Comment

Originally posted by Κωστας99 View Post
                                επειδη ειχαμε παλαιοτερα ελληνικα καναλια με ιντερνετ και κολουσε συνεχεια, αποφασισαμε να το βγαλουμε και βαλαμε nova. για να το παρω λοιπον πρεπει να ρωτησω και αλλους που το εχουνε αν η ποιοτητα ειναι καλη, αμα κολαει και τετοια.. ας δουμε ομως προτα τι θα γινει με την nova και αν δεν γινει τιποτα θα το σκευτουμε
                                Κώστα ποιός έκανε την εγκατάσταση στο Nova ?
                                "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

Comment

Working...
                                X