πριν την καταιγιδα δεν επιανε τιποτα απο astra μονο hotbird. βεβαια απο τα γερμανικα επιανε μονο το κρατικο, το zdf. σημερα δεν πιανει τιποτα ουτε hotbird ουτε καν το zdf δεν υπαρχει τιποτα.. σαν καποιος να τα εχει διαγραψει ολα. ουτε καν σε ενα καναλι δεν μπορω να παω. υπαρχει μονο μαυρο. δεν με βγαζει για παραδειγμα στο mega. τουλαχιστον να με εβγαζε στο MEGA και να ηταν μαυρη η οθονη... τιποτα.. αυτο τωρα που ειπες με το DVB αξιζει να το κανω η τζαμπα κοπος;; θελω να πω εχω πιθανοτητες;
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Η ζωή στη Γερμανία ....
Collapse
X
-
Κώστα ...ο συγκεκριμένος αποκωδικοποιητής είναι προβληματικός...είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις μπλοκαρίσματος και κολλήματος από τον συγκεκριμένο δέκτη hd 831 ...ακριβώς με το ίδιο πρόβλημα που μας έχεις περιγράψει...στην καταιγίδα μάλλον έγινε κάποια ελαφρά πτώση τάσης και μπλόκαρε κόλλησε...και πολλή σου κράτησε 6 μήνες...ρίξε μια ματιά στο google για να καταλάβεις...που έμπλεξες..."Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."
Comment
-
Τελικα γυρω στα μεσα Ιουνιου αποφασισαμε με την γυναικα μου να αρχισουμε να ετοιμαζομαστε για Γερμανια!!!! Μπορω να πω οτι υπαρχει ενα σχετικο αγχος - αβεβαιοτητα, αλλα προτιμουμε να σκεφτομαστε αισιοδοξα! Εξαλλου οτι ειναι να γινει θα γινει, εξελιγμενη χωρα ειναι η Γερμανια, ξεφραγο αμπελι απο τι λεγεται δεν ειναι, ε ελπιζουμε να πανε ολα καλα!!! Γυρω στις 20 Αυγουστου ελπιζουμε να ανηφορισουμε, με το αυτοκινητο!!!
Εκτος απο διαφορες αποριες που εχω και θελω να ρωτησω, εδω θα γραφω και τι κινησεις εκανα-κανω-θα κανω μεχρι να τακτοποιηθω εκει (μακαρι) ωστε να μπορουν να βοηθηθουν οσοι διαβαζουν το φορουμ οπως βοηθηθηκα και εγω (υπαρχει και ο οδηγος μεταναστευσης, αλλα οσο πιο πολλα γραφονται τοσο πιο καλα).
Με το που παρθηκε η αποφαση ξεκινησε το τρεξιμο! Να ετοιμασουμε τα χαρτια μας για να παντρευτουμε, δεν ειναι και απο ελλαδα η γυναικα μου, και δωστου τρεξιμο, δωσε μεταφρασεις, τρεχα στα δημαρχεια εφημεριδες κτλ, ολα του γαμου δυσκολα και ακριβα που λενε. Τελειωσαμε και με αυτο και θελουμε μονο να βαλουμε σφραγιδες χαγης και να μεταφρασουμε πιστοποιητικο και ληξιαρχικη πραξη γαμου για να ειμαστε κομπλε και για γερμανια!
Η γυναικα μου εχει διαβατηριο, εγω εβγαλα ενα για να με διευκολυνει λιγο στην καθημερινοτητα μου. Μπορουσα φυσικα να κινηθω μονο με ταυτοτητα καθως και στην αγγλια που εζησα ενα χρονο, εκανα τα παντα με ταυτοτητα, αλλα υπηρχαν πολλες περιπτωσεις που καθυστερησα (σε αεροδρομιο, τραπεζα, μεχρι και σε ξενοδοχειο). Για να ξεμπερδευω λοιπον, Διαβατηριο!!
Επισης εχω κανει αιτηση για αλλαγη του διπλωματος οδηγησης σε νεου τυπου, αυτο που ειναι σαν καρτα. Και με το παλιο μπορουσα να κανω τη δουλεια μου, αλλα αντε να καταλαβει ο Γερμανος τους ελληνικους χαρακτηρες και να μην χασεις καμια ωρα σε ελεγχο. Γιαυτο λοιπον, Διπλωμα νεου τυπου!! Επισης κανονιζω με την ασφαλιστικη μου να μου βγαλει το bonus malus γιατι θα χρειαστει για οταν αλλαξω πινακιδες.
Παραλληλα εδω και ενα μηνα ξεκινησα γερμανικα. Μακαρι να ειχα περισσοτερους μηνες στην διαθεση μου.. Επελεξα να κανω ιδιαιτερα με γερμανιδα, ωστε να εξοικειωθω λιγο και με την προφορα, που ειναι πολυ δυσκολη. Ενταξει στην αρχη ειδικα αλλα και τωρα βεβαια, υπαρχουν φασεις που δεν καταλαβαινω ουτε γραμμα απο ολοκληρες προτασεις!! Δυστυχως ο χρονος μου και για διαβασμα αλλα και για μαθημα ηταν λιγο περιορισμενος, για διαφορους λογους και τελικα κανω 2 το πολυ 3 ωρες τη βδομαδα. Τεσπα ενας μηνας μαθημα ειναι τιποτα στην ουσια, ελπιζω να κανω αλλον εναν μηνα, οχι οτι θα μαθω και πολλα. Εχθες συμπτωματικα με εβαλε να γραψω ενα διαγωνισμα, απο goethe παλιοτερο διαγωνισμα για Α1. 70+% πηρα στο γραπτο και στο προφορικο μια χαρα για το επιπεδο μου. Ελπιζω μεχρι να παω να ειμαι τουλαχιστον Α1 πραγματικο και πολυ καλο. Οχι για δουλεια, με Α1 ουτε για πλακα, αλλα μπας και μπορω να συννενοηθω σε μερικα βασικα πραγματα.
Αυτη τη στιγμη μια σκεψη-απορια τριγυριζει στο μυαλο μου. Το που θα παμε. Σκεφτομαι ή Στουτγκαρδη ή Μοναχο. Ειναι 2 μεγαλες πολεις, λογικα περισσοτερες θεσεις εργασιας σε σχεση με μικροτερα μερη και ειναι νοτια, βολευει το ταξιδι με το αυτοκινητο. Το Μοναχο εχω καταλαβει οτι ειναι πιο ακριβο (αλλα πανεμορφο). Καλως ή κακως τα γερμανικα μου ειναι ουσιαστικα στο μηδεν, αρα θα στηριχτω στα αγγλικα μου. Μηπως το Μοναχο ειναι λιγο πιο εξοικειωμενο με τα αγγλικα (λογω τουρισμου)?? Οσοι εχετε εμπειρια απο γερμανια γενικα, αλλα και απο αυτες τις 2 πολεις ειδικα, θα εκτιμουσα οτι πληροφορια μου δινατε.
Comment
-
τι πραγμα ειναι αυτο Θεε μου; σαν να μας καταραστηκε καποιος να μην βαλουμε ΠΟΤΕ ελληνικα καναλια... στην αρχη ειχαμε με το ιντερνετ τα καναλια, κοπηκαν, μετα πηραμε τη NOVA και ειπαμε: ενταξει τωρα δεν υπαρχει κανενας κινδυνος. και τωρα συμβενει αυτο... πφφ τελως παντων. εγω βαρεθηκα να ασχολουμε αλλο. απο δω και περα τι με συμβουλευετε να κανω τωρα; γεινετε να παρω στη νοβα και να πω οτι ειναι προβληματικος η θα μου πουν οτι ειναι παρανομο και θα μου το κοψουν μια και καλη; και αν μας πουν να το στειλουμε πισω και το βαλουν αυτοι εκει στην ελλαδα και παιζει τι θα κανουμε μετα; βοηθεια σας παρακαλω..
Comment
-
Η Στουτγκάρδη έχει πιο πολλές δουλειές απο το Μόναχο. Βέβαια εδώ αρκετοι (οχι όλοι) Γερμανοί μηλάνε και μια άλλη διάλεκτο που λέγεται schwäbisch. Κάτι σαν τα ποντιακά που έχουμε εμείς. Αν τους μηλήσεις κανονικά γερμανικά σε καταλαβένουν αλλά θα σου απαντήσουν στην διάλεκτο τους. Δεν είναι και τόσοο δύσκολη, αμα συνηθήσει το αυτί σου, θα καταλαβένεις πατ κιούτ τι σου λένε. Αλλά απο όσο γνωρίζω και στο Μόναχο έχουν συγκεκριμένη διάλεκτο. Επίσης εγώ που μένω Στουτγκάρδη έχω να σου πώ οτι είναι μια πάρα πολλύ όμορφη πόλη, πεντακάθαρη και το επειδή είμαστε νότια το κλίμα είναι πιο καλό απο άλλες πόλεις. Το μόνο ελάτωμα της Στουτγκάρδης είναι οτι δεν βρίσκεις εύκολα σπίτι (λόγω της Mercedes) και το νοίκι είναι λίγο τσιμπιμένο. Η απόφαση ειναι δική σου, μόνο μη κάνεις το λάθος να πάς Βερολίνο ή Ντίσελντορφ. Εκεί τα πράγματα είναι πολύ άσχημα (σε δουλειές).
Comment
-
γεια σας κ απο μενα.. Εγω εχω 2 μηνες εχω ξεκινησει Γερμανικα μαζι με την κοπελα μου και θελουμε να κανουμε το μεγαλο βημα σε 2 μηνες θα παμε σε συγγενεις που εχουμε και οι 2 στη stutgard για 10 μερες για να παρουμε μια γευση και θελω να μου πειτε καποιες συμβουλες στο τι να κανω αυτες τις μερες!! να συμπληρωσω οτι εγω δεν εχω προβλημα να μεινω κιολας απο το σεπτεμβριο αν τυχει κατι απλα η κοπελα μου τελειωνει τον δεκεμβριο την πρακτικη της!! εγω ειμαι 22 χρονων εχω πτυχιο υδραυλικου και ηλεκτρολογου διπλωμα φορτηγου και εχω εμπειρια σε κλαρκ και bobcat λογο οικογενειακης επιχειρισης (υλικα οικοδομων) γνωριζω αρκετα καλα και υδραυλικα γιατι πηγαινω εδω κ χρονια μαζι με τον αδερφο μου που ειναι επισης υδραυλικος!! τι μπορω να κανω ? που να ψαξω? πολλες ερωτησεις
Comment
-
Originally posted by Κωστας99 View Postτι πραγμα ειναι αυτο Θεε μου; σαν να μας καταραστηκε καποιος να μην βαλουμε ΠΟΤΕ ελληνικα καναλια... στην αρχη ειχαμε με το ιντερνετ τα καναλια, κοπηκαν, μετα πηραμε τη NOVA και ειπαμε: ενταξει τωρα δεν υπαρχει κανενας κινδυνος. και τωρα συμβενει αυτο... πφφ τελως παντων. εγω βαρεθηκα να ασχολουμε αλλο. απο δω και περα τι με συμβουλευετε να κανω τωρα; γεινετε να παρω στη νοβα και να πω οτι ειναι προβληματικος η θα μου πουν οτι ειναι παρανομο και θα μου το κοψουν μια και καλη; και αν μας πουν να το στειλουμε πισω και το βαλουν αυτοι εκει στην ελλαδα και παιζει τι θα κανουμε μετα; βοηθεια σας παρακαλω..
Αν είναι στην εγγύηση θα σου δώσουν άλλον...αλλά.... και ο καινούργιος μετά από λίγο θα κάνει ακριβώς τα ίδια...κάπου διάβασα ότι κάποιος τον άλλαξε 3 φορές...!!!...και πάλι...και τις 3 φορές το ίδιο πρόβλημα......όλοι τους πουλάνε όσο δουλεύουν...15 το πολύ 20 ευρώ...σε κανένα άσχετο...
Διάβασε ... εδώ !"Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."
Comment
-
καταλαβα.. λοιπον σε 2 εβδομαδες παω Ελλαδα.. μεχρι τοτε θα περιμενω μηπως γινει κανενα θαυμα. Αν μολις γυρισω τον Σεπτεμβριο δεν εχει γινει τιποτα.. (θα πουμε και σε εναν γνωστο μας να ερθει να δει μηπως γνωριζει κατι) τοτε θα διακοψουμε το συμβολαιο και τελος.. αναγκαστικα τωρα απο ιντερνετ η με 20 ευρω το μηνα η ισως με καποιον αλλον τροπο... παντως σας ευχαριστω ολους παρα πολυ για την βοηθεια, αν δεν μου λεγατε κ σεις 5 πραγματα τωρα δεν θα ηξερα τιποτα. και παλι ευχαριστω καλη συνεχεια
Comment
-
Αν ειναι να πάς Ελλάδα παρε τον δέκτη μαζι σου να στον ελέγξουν. Αν πάλι το πρόβλημα είναι γενικό με τους δέκτες της Nova μπορείς πάντα να αγοράσεις έναν δέκτη πίο αξιοπιστο, κοίτα επίσης το πακέτο του OTE-sat αν έχεις λείψει. Επιλογές υπάρχουν, καταλαβαίνω ότι σου την έχει σπάση που η nova χρεώνη τα μαλιοκέφαλα της και δείνει δέκτες του πεταματου αλλά μην απελπίζεσε.
Comment
-
Ταπεζικό Χρέος στο εξωτερικό
Χαιρετώ όλη την παρέα και θα είθελα να σας ρωτίσω εαν τα χρέη σε Τράπεζες στήν Ελλάδα (φένονται) στο εξωτερικό π.χ εαν ανήξω λογαριασμό στην Γερμανία
κινδυνεύω να χάσω χρήματα απο πιθανή κατάσχεση? Δεν μιλάω για δανειοδότιση απο τράπεζα στη Γερμανία αυτό το ξεχνάμε
αλλά για καταθετικό λογαριασμό, ξέρετε τι πέζει?
Comment
-
Originally posted by DiD666 View PostΗ ηλικια ειναι το τελευταιο που πρεπει να σε απασχολησει. Τη γλωσσα αν στρωθεις θα τη μαθεις, ειδικα αν εισαι εδω σε καθημερινη τριβη. Οι οδηγοι εχουν ζητηση και θα βρεις δουλιτσα σιγουρα.
Ko omos file, stis 12 meres pou eimai Berlin exo faei 2 fores porta logo ilikias se ellinikes tavernes.
Comment
Comment