Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

kalispera kai pali,
    Areti den m kourases katholou , isa isa pou exo ti protes diskolies me ton OAED kai thelo voithia. piga na doso to u2 kai mou elege oti to thelei sta germanika eno itan grameno me latinikous xaraktires, eprepe na to eixa metafrasei kai auto?
    sinantisa mia kopelitsa se ena kafe tis polis kai mou eipe oti auti me ti mama tis irthan apo tin elleda kai dilothikan san anerges ston OAED xoris u2 opos emeis, kai mou eipe oti tous kalipti kai to enikio kai ta misa lefta stin ekmathsi tis glosas kai den pigeni sto vhs alla kapou alou idiotiko.
    ti na kano kai ego na pao san aplos anergos kai na dilotho i na epimino me to u2 mou menoun dio meres akoma na to xrisimopioso meta tha mou einai axristo giati apo ellada mou egrapsan mexri 10 to mina.
    to eyxaristo einai oti simera eklisa to spitaki mou ena epiplomeno domatio koukla apo edo Immobilien, Wohnungen und H
    opoios kserei leptomeries perisoteres peri OAED as voithisi.

Comment

episis ksexasa na po oti afou dilothikan san anerges meta pigan ston OAKA kapos etsi to lene edo kai asfalistkan gia tixon iatrofarmakeftiki perithalpsi, dialdi pali OAED tous ta kalipti. fantazomai oti den eixe logo na mou leei psemata i kopela i opoia mou fanike mia xara, malon iparxoun oles aytes iparoxes.

Comment

Εγώ που βρίσκομαι στο Βερολίνο κατά πόσο θεωρείται ανατολική γερμανία? Γιατί διάβασα κάποια πράγματα και νομίζω ότι βρίσκομαι αλλού

Comment

@Meinh Με βάση ποια αναφερόμενα?
          Software is like Sex... It's better when it's free...

Comment

Originally posted by SpawNerGR View Post
            @simone Δεν μπορείς να έχεις άποψη αφού δεν είσαι ακόμα εδώ. Αν κυκλοφορήσεις λίγο θα μάθεις κάποια πράγματα. Μπορεί να είμαστε απέναντι σε κάποιους λαούς ρατσιστές, αλλα πρώτον γιατί αυτοί οι λαοί κάτι έχουν να κάνουν με την ιστορία μας, Αλβανοί ας πούμε και το κυριότερο είναι πως απέναντι στους "ξένους" στην χώρα μας δεν ασκούμε βία. Ίσα ίσα τόσο χαλαροί που είμαστε έχουν ενταχθεί χωρίς καμια δυσκολία στην Ελλάδα.
            Φοβάμαι οτι ούτε εσύ μπορείς να έχεις απόψη (για την Ελλάδα) απο μακρυά, ειδικά αν κρίνω από αυτα που γράφεις δεν εχεις καμία ιδεα από την ελληνική πραγματικότητα!
            Την αλήθεια την ξέρουμε πάντα μέσα μας όλοι..

Comment

Παρακαλώ να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις,δεν βγάζουν ΠΟΥΘΕΝΑ !!
              Δεν έχουμε να χωρίσουμε ΤΙΠΟΤΑ !
              Τhank YOU!

Comment

Μια και μπήκαμε τώρα όλη σε „τάξη“, θα θέλατε τώρα να μάθετε με πια „αταξία“ κατεβαίνουνε τα mp3!?

XAXAXAXA

Comment

[QUOTE=SpawNerGR;40210]@simone Δεν μπορείς να έχεις άποψη αφού δεν είσαι ακόμα εδώ. Αν κυκλοφορήσεις λίγο θα μάθεις κάποια πράγματα. Μπορεί να είμαστε απέναντι σε κάποιους λαούς ρατσιστές, αλλα πρώτον γιατί αυτοί οι λαοί κάτι έχουν να κάνουν με την ιστορία μας, Αλβανοί ας πούμε και το κυριότερο είναι πως απέναντι στους "ξένους" στην χώρα μας δεν ασκούμε βία. Ίσα ίσα τόσο χαλαροί που είμαστε έχουν ενταχθεί χωρίς καμια δυσκολία στην Ελλάδα

Ζητησες τις σκεψεις μας φιλε μου..
                  Και μπορει αποψη να μη εχω ακομη αλλα εχω γνωμη.

Comment

Παίρνουν το λεγόμενο Hartz IV, βλέπε εδώ http://www.patriotaki.net/%CE%9C%CE%...html#post39512

Έχουμε κάτι αστέρια στο ΟΑΕΔ άστα να πάνε, καλέ σου δώσανε το U2 στα Ελληνικά αντί στα Αγγλικά με την γνώση ότι φεύγεις για Γερμανία!?
                    Να απορώ; Μπα, νομίζω ότι τα τελευταία 7 χρόνια ήταν αρκετά για να έχω άποψη ΚΑΙ για την Ελλάδα.

Τώρα; φοβάμαι ότι έπεσες και στο Γερμανικό ΟΕΑΔ σε “στρίγκλα/ο”.
                    Μια λύση είναι, που μάλλον δεν θα την δεχτούν, να πας με τα φιλαράκια σου και το πιο όμορφο χαμόγελο που έχεις σε άλλον αρμόδιο υπάλληλο με το αντίστοιχο γερμανικό U2 και μετά από παράκλησή να τους αναφερθείς ότι λόγου “όλα αυτά τα έγγραφα είναι τυποποιημένα εντός ΕΕ” κλπ. Αλλιώς, άμεσα τηλέφωνο Ελλάδα

Α, ναι ΑΟΚ λέγετε (Allgemeine Ortskrankenkasse) κρατική και ιδιωτική ασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αυτά!

Comment

eyxaristo milu, ayto tha kano, tha tous po oti to xarti ayto einai etsi apo tin europaiki enosi kai aplos to perimenoun me fax apo esas stin ellada, exo kai fax kai email mazi mou, ta exoun grapsei epano sto u2 eytixos.
                      simera tha pao ksana , o theos voithos, tha sas po molis mporeso nea mou.

Comment

Παιδιά όπως είπε και ο australian ας μην ξεκινήσουμε πάλι τους τσακωμούς.
                        @SpawNerGR ζήτησες απ' ότι βλέπω τις σκέψεις μας. Αν τις ζήτησες για να μαζέψεις πληροφορίες, να τις φιλτράρεις και μαζί με τις δικές σου εμπειρίες να βγάλεις συμπεράσματα τότε να σου πω και τη δική μου σκέψη. Αν όμως σε ενδιαφέρει να έρθουμε σε αντιπαράθεση τότε σε παρακαλώ να μην λάβεις υπόψη σου καθόλου αυτό το post.

Είμαι στη Στουτγκάρδη απο τις 22/1 μέχρι στιγμής δεν με έχει αντιμετωπίσει κάποιος ρατσιστικά. Σε μια μικρή δουλειά που εργάζομαι (2 ώρες την ημέρα) η Ελληνίδα, της οποίας πήρα τη θέση γιατί βρήκε καλύτερη δουλειά, μου είπε τα χειρότερα για 2 γερμανίδες εκεί δλδ ότι δεν πάνε τους ξένους, ότι της είχαν κάνει τη ζωή δύσκολη κλπ. Απο τις 30/1 που ξεκίνησα και μέχρι σήμερα πρόβλημα δεν μου έχει δημιουργήσει κανένας. Το σημαντικό είναι να κάνεις τη δουλειά σου σωστά, αν το κάνεις αυτό δεν μπορεί κανείς να σου πει τπτ. Αντίθετα σκέφτομαι περιπτώσεις στην Ελλάδα που ακόμα και σωστά να κάνεις τη δουλειά σου πάντα κάτι θα σου βρούνε (αδίκως) και πάντα εσύ θα είσαι ο χαμένος γιατί το δίκιο σου δεν το βρίσκεις στην Ελλάδα με την καμία.
                        Σε όλες τις χώρες υπάρχουν άνθρωποι που είναι ρατσιστές, εγκληματίες κλπ. Βλέπε π.χ αυτό που έγινε στη Νορβηγία, το περίμενε κάνεις? Αντιπροσωπεύει αυτό τη χώρα? Όχι δεν το νομίζω. Το ίδιο ισχύει και για τη Γερμανία.
                        Όσον αφορά την αναφορά σου στους αναρχικούς πρέπει να σου πω ότι είναι αδύνατο να είσαι αναρχικός και ρατσιστής ταυτόχρονα, αν έχεις συναντήσει ποτέ κάποιον που σου είπε ότι είναι "αναρχορατσιστής" τότε κάποια από τις δυο έννοιες δεν έχει καταλάβει καλά.
                        Εν κατακλείδι δεν πιστεύω ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων της Γερμανίας είναι ρατσιστές και ότι κινδυνεύει ο μετανάστης περισσότερο απο τον γερμανό πολίτη ή περισσότερο απο το να είναι στην Ελλάδα.
                        making the wrong move at the right time

Comment

Βαγγέλη μου συγνώμη για την καθυστέρηση.
                          Ο νόμος λέει ότι η κάθε χώρα πρέπει να εκδίδει το U2 στην γλώσσα της. Αν τα κενά είναι συμπληρωμένα με λατινικούς χαρακτήρες τότε δεν έχει λόγο να μην δεχτεί το έγγραφο. Εγώ όπως σου είπα το βρήκα στα γερμανικά απο το internet και το συμπλήρωσα μόνη μου ίσα ίσα για να μπορέσει να καταλάβει η /ο υπάλληλος τι γράφει. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟ U2.
                          Τώρα για αυτά που σου είπαν οι 2 κυρίες δεν μπορώ να εγγυηθώ γιατί δεν τα έχω ακούσει. Αλλά για πιο λόγο να χαρίσεις το ταμείο σου αφού το δικαιούσαι για 3 μήνες? Πήγαινε πάλι και αν έχει πρόβλημα γράψε μας και θα σου πω. Καμιά φορά τυχαίνει και στη Γερμανία να μην πέφτουμε σε φιλικό και εξυπηρετικό υπάλληλο. Όλα θα πάνε καλά και μην αγχώνεσαι έχεις 7 ημερολογιακές μέρες για να δηλωθείς στο Arbeitsamt.
                          making the wrong move at the right time

Comment

Milu πες μας αυτο το μυστικο, για το πως να κατεβαζουμε!!! ειναι λιγο σος εδω!!!!

Comment

Originally posted by Meinh View Post
                              Milu πες μας αυτο το μυστικο, για το πως να κατεβαζουμε!!! ειναι λιγο σος εδω!!!!

Οι σειρες και οι ταινιες (Αμερικανικες κτλ) εχω ακουσει πως ειναι μεταγλωτισμενες στην Γερμανια.Ισχυει αυτο;;
                              Αν ναι,χρειαζεται "αταξια" και για ταινιες και για σειρες!!

Comment

Originally posted by simone View Post

Οι σειρες και οι ταινιες (Αμερικανικες κτλ) εχω ακουσει πως ειναι μεταγλωτισμενες στην Γερμανια.Ισχυει αυτο;;
                                Αν ναι,χρειαζεται "αταξια" και για ταινιες και για σειρες!!
                                Νομίζω ότι σε όλη την ευρώπη έτσι είναι. όπως εδώ. Υπάρχουν και χειρότερα βεβαίως όπως πολωνία που ακούγονται και τα πολωνικά και κάπως σε πιο χαμηλή ένταση τα αγγλικά! Το θέμα είναι να με διαφωτίσει η μιλου γιατί βλέπουμε και σειρές που παίζουν τώτα αμερική! Για την μουσική δεν καίγομαι τόσο γιατί αυτά που ακούω τα περισσότερα τα δίνουν τα ίδια τα συγκροτήματα φρι

Comment

Working...
                                X