Originally posted by Areti
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Η ζωή στη Γερμανία ....
Collapse
X
-
Originally posted by leonidas1973 View Postεγω σεπτεμβριο που ανεβηκα με ταυτοτητα δεν με σταματησαν ουτε με ρωτησαν τπτ αλλαξε κατι???????
Για μετεγκατάσταση και δημόσιες υπηρεσίες χρειάζεται το διαβατήριο σχεδόν σε όλα τα κρατίδια.
Comment
-
Originally posted by milu View PostΤίποτα δεν άλλαξε, με ταυτότητα σαν τουρίστας μπαίνεις βγαίνεις άνετα χωρίς τελωνειακές διαδικασίες...
Για μετεγκατάσταση και δημόσιες υπηρεσίες χρειάζεται το διαβατήριο σχεδόν σε όλα τα κρατίδια.
Comment
-
Originally posted by leonidas1973 View Postδιαβασε μιλου τι γραφει ομως στο αεροδρομιο οσοι ηταν με ταυτοτητα τους σταματουσαν και τους ρωτουσαν εαν ηταν ελληνες λιγο τραβηγμενο δεν ειναι?αλλο ειναι αυτο που λες...
Εγώ που είμαι μούτρο δεν με σταμάτησαν, και τη λοιπόν?
Δεν σταματάνε αυτούς που δεν έχουν διαβατήριο, αλά είναι γενικός έλεγχος που γίνεται στα αεροδρόμια, ζούμε στην εποχή τον “ταλιμπάν”, αλίμονο αν μπαίνουν όλη αβέρτα κουβέρτα από τα σύνορα!!
Την Αρετή μάλλον την σταμάτησαν γιατί είναι όμορφη κοπέλα και τα αγοράκια “παίξανε” λίγο τον “καμπόη”... ξέρεις, όλη “φρούτα” είμαστε..
Comment
-
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ
Φευγω κι εγω για Αννοβερο σε μια βδομαδα. Οι γονεις μου οταν ειχαν ερθει απο εκει στην Ελλαδα, ειχαν μεταφερει το νοικυριο μας ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΝΟ! Παιδια το ψαξατε απο εκει? Εγω δεν εχω ρωτησει ακομα, αλλα για ρωτηστε μεταφορα με τρενο... μπορει και να συμφερει!
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!
Comment
-
Griechenland Vs Deutschland
ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ.
Θα ήθελα να κάνω μια αναφορά για τις μισθολογικές διαφορές, Πτυχιούχων και μή:
ΕΛΛΑΔΑ:
Αυτή είναι η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας απο 14.02.2012 με τα κατώτα ημερομίσθια
Το πανεπιστημιακό πτυχίο είναι +20%. Δηλ ένας νέος πτυχιούχος στην Ελλάδα θα παίρνει ΑΓΑΜΟΣ 710 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΕΓΓΑΜΟΣ 774 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ !!! (ηλικίας >25) Οι κρατήσεις είναι κοντά στο 20%. Στο τέλος του έτους με το ισχύον φορολογικό θα πρέπει να πληρώσει 600-700 ευρώ φόρο εισοδήματος. Δηλ αν ακόμα είναι τυχερός και παίρνει δώρο 14*620 (καθαρά)= 8680-600 φόρο περίπου 8000 τον χρόνο. (8000/12 τον μήνα 660 ευρώ)
Χαρακτηριστικά έξοδα:
Ενοίκιο>=300 ευρώ
κοινόχρηστα>=70 ευρώ
ΔΕΚΟ>=120 ευρώ (στην καλύτερη περίπτωση)
και αν έχει και μεταφορικό μέσο 200 ευρώ το χρόνο κατα μέσο όρο φόρο και 150 ευρώ έξοδα κίνησης το μήνα. Ασφάλεια >=400 ευρώ
(Δεν προσθέτα δάνεια κτλ)
Και δεν έχω βάλει και το βασικό για να ζήσει κάποιος το φαγητό...και φασόλια κάθε μέρα να τρώς 200 ευρώ το μήνα θα τα φάς.
Απλά μαθηματικά γνωρίζετε όλοι κάντε μια πρόσθεση.Το προσωπικό έλλειμα του καθενός θα έχει εκθετική μορφή...
ΓΕΡΜΑΝΙΑ:
Αυτή είναι η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας απο 01.01.2012
TVöD Entgelttabellen 2023, Vergütungstabellen in der Übersicht. Sortiert nach dem Tarifvertrag TVöD, TV-L, Sozialversicherungen, Kirchen und Wohlfahrtsverbänden.
Im öffentlichen Dienst gibt es unterschiedliche Entgeltgruppen. Sie werden mit E 1 bis E 15 im TVöD, TV-H und TV-L wiedergegeben. Eine Eingruppierung in eine Entgeltgruppe im TVöD, TV-L und TV-H erfolgt vorrangig durch Qualifikation, Leistung und Berufserfahrung.
Για να έχουμε μια σύγκριση ο ανιδίκευτος εργάτης είναι στην κατηγορία Ε1-Ε4 (π.χ βοηθός κουζίνας),
ο πτυχιούχος Bachelor (3 έτη) Ε9-Ε12 και ο κάτοχος Μaster E13-E15.
Τα stufe είναι κατηγορίες. Π.χ στο Stufe1 είσαι για ένα χρόνο, στο Stufe2 για 2 χρόνια.
Δηλ μετα απο 3 χρόνια εργασίας πάς στο Stufe3....μετά απο 14 χρόνια στο Stufe6.
Δηλαδή ένας νέος πτυχιούχος (Bachelor) στην Γερμανία θα παίρνει ΑΓΑΜΟΣ 2700 Euro ΜΙΚΤΑ.
Οκ οι κρατήσεις είναι 28-40%, που τις βλέπεις κάθε μέρα στους δρόμους, νοσοκομεία, σχολεία, επιδόματα κτλ
Και πείτε μου εσείς τώρα πώς στην Ελλάδα θα καταφέρεις να πληρώνεις ενοίκια, ή στην περίπτωση που έχεις σπίτι όλους αυτούς τους φόρους που είναι σαν να είσαι νοικάρης στο ίδιο σου το σπίτι?Τα έξοδα για φαγητό κτλ. Για παιδί δεν κάνω κουβέντα...
Αυτή είναι δυστυχώς η πικρή αλήθεια για την χώρα μας. Μια χώρα που δεν μπορείς να ονειρευτείς τίποτα. Όσοι έχουν μια εργασία την κάνουν σκύβοντας το κεφάλι και ότι πεί το αφεντικό γιατί δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά και περνάει ο καιρός και φτάνεις κάποια στιγμή γέροντας και μέσα σου λές τους στίχους του Γιάννη Ρίτσου
"Στην ζωή πορεύτηκα σαν να ήμουν κάποιος άλλος και όχι ο ευατός μου" αλλά είναι πολύ αργά τότε...It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.
Comment
-
Φθηνή χρέωση για κλήσεις από Ελλάδα προς γερμανικό κινητό
Καλησπέρα σας. Ξέρει κάποιος κάποια χρονοκάρτα με σχετικά φθηνή χρέωση?πχ βρήκα την Topitup και mubarak που δίνουν περίπου 100 λεπτά για κλήσεις προς γερμανικό κινητό με 5 ευρώ. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από κάποιο σταθερό τηλ.(κλήσεις δηλαδή από σταθερο προς κινητο) ή κάνοντας κλήσεις από κάποιο pc(pc προς κινητο).
Comment
-
Originally posted by aronios View PostΚαλησπέρα σας. Ξέρει κάποιος κάποια χρονοκάρτα με σχετικά φθηνή χρέωση?πχ βρήκα την Topitup και mubarak που δίνουν περίπου 100 λεπτά για κλήσεις προς γερμανικό κινητό με 5 ευρώ. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις από κάποιο σταθερό τηλ.(κλήσεις δηλαδή από σταθερο προς κινητο) ή κάνοντας κλήσεις από κάποιο pc(pc προς κινητο).
Comment
-
Όχι ρε παιδιά, όλους όσοι βγήκαμε απο την πτήση μας σταμάτησαν. Όσοι είχαν διαβατήριο πέρασαν χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όσοι ήταν με ταυτότητα τους ρωτούσαν αν μένουν Ελλάδα και σε ποια περιοχή. Εγώ είχα διαβατήριο και πέρασα στα μπαμ. Η κοπέλα μετά απο εμένα δεν ήξερε γρι Γερμανικά, ούτε Αγγλικά και την ρωτούσε ο αστυνομικός απο που είναι, αν είναι Ελληνίδα και που μένει στην Ελλάδα. Σας το λέω γιατί επειδή δεν καταλάβαινε την βοήθησα. Μετά όταν ήρθα εδώ έμαθα ότι πολλοί περνάνε μέσω της Ελλάδας στη Γερμανία, γιατί στην Ελλάδα μπορείς εύκολα (με τον γνωστό πάντα ελληνικό τρόπο) να βγάλεις ταυτότητα ή ακόμα και διαβατήριο!!!!making the wrong move at the right time
Comment
-
καλησπερα.
ηρθα το δεκεμβριο μονο με τη νεα αστ.ταυτ. και εκανα ολες τις απαραιτητες εγγραφες,
μ'αυτη.(γρηγορος ελεγχος στο αεροδρομιο,δηλωθηκα,εργασια,λογ/σμος τραπεζας κτλ). αυτα στο ντορτμουντ,αν ισχυει κατι αλλο σε αλλο κρατιδιο.....οι πιο εμπειροι μας δινουν
τα φωτα!!
@matina εσυ μαλλον εμπλεξες
Comment
-
Originally posted by jo.. View Postκαλησπερα.
ηρθα το δεκεμβριο μονο με τη νεα αστ.ταυτ. και εκανα ολες τις απαραιτητες εγγραφες,
μ'αυτη.(γρηγορος ελεγχος στο αεροδρομιο,δηλωθηκα,εργασια,λογ/σμος τραπεζας κτλ). αυτα στο ντορτμουντ,αν ισχυει κατι αλλο σε αλλο κρατιδιο.....οι πιο εμπειροι μας δινουν
τα φωτα!!
@matina εσυ μαλλον εμπλεξες
Ναι jo.. όχι μόνο από κρατίδιο σε κρατίδιο αλλά και από πόλη σε πόλη αλλάζει.. με το Freizügigkeitsbescheinigung
Η Matina είναι ακόμη μπλεγμένοι στην Ελλάδα.. LOL
Comment
Comment