Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by jo.. View Post
    καλησπερα.
    ηρθα το δεκεμβριο μονο με τη νεα αστ.ταυτ. και εκανα ολες τις απαραιτητες εγγραφες,
    μ'αυτη.(γρηγορος ελεγχος στο αεροδρομιο,δηλωθηκα,εργασια,λογ/σμος τραπεζας κτλ). αυτα στο ντορτμουντ,αν ισχυει κατι αλλο σε αλλο κρατιδιο.....οι πιο εμπειροι μας δινουν
    τα φωτα!!
    @matina εσυ μαλλον εμπλεξες
    για πεσ μου τζο πως ειναι τα πραγματα στο ντορτμουντ γιατι και εγω εκει θα ερθω απο θεμα εργασειας εννοω...

Comment

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απο κινητο προς κινητο ειναι ομως πιο ακριβο από οτι να καλεις απο σταθερο σε κινητο. Βασικα το πιο φθηνο ειναι να καλεις απο τον υπολογιστη ,μέσω VOIP δηλαδη, σε αλλο κινητο. Η πιο φθηνη που εχω βρει τελικα είναι με χρέωση 0,10€ το λεπτο.Είναι η top i card.Αλλα και αυτή μου δινει τελικα το μισο χρόνο ομιλιας από οτι αναφερεται στο ''εγχειριδιο''. Δηλαδη άλλο χρονο ομιλιας υποσχεται και αλλο δινει.Είναι των 5€ και ενω λεει οτι δινει 90 λεπτα ομιλιας τελικα δίνει 50 λεπτα. Θα το ψαξω κι αλλο.

Comment

@milu

@leonidas ειναι πολυ νωριςγια μενα,να βγαλω συμπερασματα.
        αυτο ομως που βλεπω με τα ματια μου και μπορω να πω με σιγουρια
        ειναι πως η αγορα κινειται!!τα καταστηματα εχουν κοσμο,οικοδομες
        χτιζονται-ανακαινιζονται,η μεταφορα απο μονη της (οδηγος και εγω)
        ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο στη γερμανια και τοσα αλλα.
        αυτο που ειχα ακουσει τοσες φορες απο γνωστους μου(σε σημειο εκνευριστικο)τωρα το λεω και εγω,η γλωσσα ειναι μεγαλο'αγκαθι'
        για οσους δεν τη γνωριζουμε αλλα παραλληλα η μιση επιτυχια.
        επισης εχω την εντυπωση πως περα απο το πρακτικο σκελος(επικοινωνια,
        δουλεια κτλ)αν τη μαθει κανεις και μαλιστα σωστα,τοτε κερδιζει και το
        σεβασμο των γερμανων!

Comment

Originally posted by jo.. View Post
          @milu

@leonidas ειναι πολυ νωριςγια μενα,να βγαλω συμπερασματα.
          αυτο ομως που βλεπω με τα ματια μου και μπορω να πω με σιγουρια
          ειναι πως η αγορα κινειται!!τα καταστηματα εχουν κοσμο,οικοδομες
          χτιζονται-ανακαινιζονται,η μεταφορα απο μονη της (οδηγος και εγω)
          ειναι ενα τεραστιο κεφαλαιο στη γερμανια και τοσα αλλα......................................
          ok γερμανικα κανω ιδιαιτερα στο σπιτι πιστευω εως το καλοκαιρι να ειμαι οκ..ευχαριστωωωωωωωωωωωωω

Comment

Γερμανικά τηλεοπτικά κανάλια στο ιντερνέτ.

Με σκοπό να εξοικειωθείτε με την γερμανική γλώσσα ακουστικά, σας προτείνω κάποια από τα παρακάτω τηλεοπτικά κανάλια που μόνον με δορυφορική ή καλωδιακή πλέον μπορείς να δείς στην Γερμανία. Μην ξεχνάτε ότι παρά τα γερμανικά που θα μάθετε στην Ελλάδα, υπάρχουν σχεδόν παντού τοπικοί διάλεκτοι που το αυτί σας θα είναι καλό να μπορεί να ξεχωρίσει. Τα γερμανικά που θεωρούνται επίσημη γλώσσα στην Γερμανία ονομάζονται "Hochdeutsch" (Hochdeutsch - Wikipedia, the free encyclopedia). Όποιος γνωρίζει και άλλες σελίδες ας τις προσθέσει εδώ.

Αυτά που βρήκα :

Hier können Sie ARD als Live Stream online schauen, kostenlos ARD Video-Streaming im Internet schauen, im Internet ARD live TV Stream gucken, ARD Live-Stream Übertragung im Netz ansehen, ARD Fernsehen im Internet

Αργεί λίγο και εμφανίζει ένα μικρό παράθυρο όπου ζητάει να συμμετέχετε στο streaming. Αν πατήσετε πάνω στο πράσινο "v" θα ανοίξει το κανάλι. Αλλιώς δεν σας συνδέει.

http://www.muenchen-tv.de/livestream.html (Μόναχο)
            "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."

Comment

Μπράβο Αντώνη! πολυ χρήσιμο.
              Την αλήθεια την ξέρουμε πάντα μέσα μας όλοι..

Comment

παιδια σος...σας παρακαλω πολυ παρα πολυ οποιος γνωριζει την Στουτγκαρδη παρα πολυ καλα ας μου πει γτ χρειαζομαι αμεσα πληροφοριες...σας παρακαλωωω..μολις μου πειτε θα ρωτησω τα σχετικα θεματα που θελω..αν θελετε στειλτε και προσωπικο μηνυμα.ευχαριστω εκ των προτερων.

Comment

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΦΝΗΝΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ->ΕΛΛΑΔΑ κλπ.

Όσοι έχετε ήδη σταθερό τηλέφωνο στην Γερμανία και με απεριόριστη χρήση από σταθερό προς σταθερό Γερμανίας, μπορείτε να καλείτε μέσω της εταιρίας klugtelecom το τηλεφωνικό νούμερο 0211-53-99-098.Η χρέωση στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι "0" διότι θεωρείται τοπική κλήση και αφού έχετε απεριορίστη χρήση για τοπικά, είναι δωρεάν ! Περιμένετε πρώτα να πει το μύνημα και μετά καλείτε 0030(αυτόματος Ελλάδας) με τον αυτόματο περιοχής και το σταθερό τηλέφωνο με το οποίο θέλετε να επικοινωνήσετε, πατώντας στο τέλος το πλήκτρο με την δίεση (#). Υπάρχει και δυνατότητα για κλήση κινητών Ελλάδας, αλλά με κάποια χρέωση.
                  Λεπτομέρειες θα βρείτε στην παρακάτω σελίδα Willkommen bei KlugTelecom με τις αντίστοιχες χρεώσεις για όλες τις χώρες που θα καλείτε από Γερμανία.
                  "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."

Comment

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ...:ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΠΟΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?ΕΧΩ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΝΩ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΙΠΟΤΑ (ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ).ΕΚΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ........

Comment

nai e?k ego skeutomai na pao germany ksero tin glossa alla o sizigos oxi k exume k 3 paidia to skeutomai autos oxi!alla pistevo pos tha eimaste kalitera ekei apoti edo!

Comment

Originally posted by marianna9999 View Post
                        nai e?k ego skeutomai na pao germany ksero tin glossa alla o sizigos oxi k exume k 3 paidia to skeutomai autos oxi!alla pistevo pos tha eimaste kalitera ekei apoti edo!
                        H ανάρτηση έγινε 26-03-08 !!!!!
                        Αν το 2008 ήταν δύσκολα,φανταστείτε πως είναι τώρα!!!!

Comment

Originally posted by marianna9999 View Post

μαριαννα εαν ειναι να πάω καπου χωρίς προοπτικές τότε προτιμώ την χώρα μου ... φιλικά
                          ΤΗΙΝΚ....It's not illegal ....YET!!!

Comment

sauto exeis dikaio ontos auto pu me anisixei polu k me kanei na thelo na giriso piso stin germania einai i paidia k i iatriki perithalpsi stin ellada i opoia einai xalia!

Comment

Originally posted by australian View Post
                              H ανάρτηση έγινε 26-03-08 !!!!!
                              Αν το 2008 ήταν δύσκολα,φανταστείτε πως είναι τώρα!!!!
                              καταρχας δεν θα ξοδεψεις μια περιουσια για βιζα και εαν βγει..

μετα..

6.5% ανεργια..και 2,5-3 ωρες απο ελλαδα

ασε που αεροπορικο εαν κλεισεις μηνες πριν μπορεις να βρεις με 150 ευρω πηγαινε ελα

Comment

Originally posted by mikael View Post
                                καταρχας δεν θα ξοδεψεις μια περιουσια για βιζα και εαν βγει..
                                μετα..
                                6.5% ανεργια..και 2,5-3 ωρες απο ελλαδα
                                ασε που αεροπορικο εαν κλεισεις μηνες πριν μπορεις να βρεις με 150 ευρω πηγαινε ελα
                                ....κι όσα δεν φτάνει η αλεπού....τα κάνει κρεμαστάρια......

Comment

Working...
                                X