Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by australian View Post
    ....κι όσα δεν φτάνει η αλεπού....τα κάνει κρεμαστάρια......
    Οριστε;;

επειδη δεν εχω μαθει να μιλαω με γριφους αλλα να ειμαι σαφεστατος, μπορεις να μου εξηγησεις τι εννοεις;;

Comment

Μεγάλη επιτυχία!!!!!!!!!!!!!

Έχουμε πλέον την συγκατάθεση και του Βασιλέα εις το βασίλειον Δανημαρκίας.....η αυτου μεγαλειότης ο πρόεδρας της πάνσοφου εταιρίας Goldman Sachs μας δείχνει το δρόμο.....Ο Πρόεδρος της Goldman Sachs λέει ότι οι Έλληνες έπρεπε να δουλέψουν προσωρινά στη Γερμανία! | Τρομακτικό | www.tromaktiko.net
      Μέτρα τρεις και κόψε μια.......

Comment

Ποια είναι η γνώμη σας για την Φρανκφούρτη;

Μπορείτε να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για την πόλη;

Comment

'Ολες οι Γερμανικές εφημερίδες στο διαδύκτιο

Herzlich willkommen bei zeitung.de

http://www.allgemeine-zeitung.de/index.htm
          "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."

Comment

δε ξερεις γερμανικα;

πηγα να γραφτω σαν ανεργος..
            Ξερεις γερμανικα;
            οχι πολυ καλα.. Ταυτοτητα;
            Απο Ελλαδα;
            Ναι,
            Πως θα συννενοηθεις με τους εργοδοτες. Δεν γινεται.
            Αρα σαν ανεργος δεν μπορω ουτε να ασφαλιστω,

Πηγα να ανοιξω λογαριασμο στην τραπεζα παλι ακυρο..
            Και στα δυο πηγα με τη μητερα μου που ξερει πολυ καλα γερμανικα,
            Για επιδοματα ουτε λογος ενω δικαιουμε,
            Πριν δεκα μερες πηγα να δηλοθω ανεργος στην στουτγαρδη ομως, και ολα οκ, απλα τελικα δεν καταθεσαμε τα χαρτια γιατι ηρθαμε στο μόναχο
            Ειναι θεμα κρατιδιου;
            Μηπως εχει σχεση με την προσφατη ανακοινωση, Ελληνες δε σας θελουμε στην χωρα μας;
            Θεμα προς συζητηση..

Comment

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ?

Καλημερα,μηπως υπαρχει καποιος με συνεργειο αυτοκινητων στην περιοχη NRW (κοντα στο Εσσεν)? η ακομα καποιος που να να εχει χωρο γκαραζ και εργαλεια?
              ψαχνω μια οικονομικη λυση να κανω το αυτοκινητο μου σερβις μονος,δεν διαθετω ομως χωρο και εργαλεια.
              Ευχαριστω πολυ

Comment

Originally posted by giannisggg View Post
                Ξερεις γερμανικα;
                Απο Ελλαδα;
                Ναι,

Πριν δεκα μερες πηγα να δηλοθω ανεργος στην στουτγαρδη ομως, και ολα οκ, απλα τελικα δεν καταθεσαμε τα χαρτια γιατι ηρθαμε στο μόναχο
                Ειναι θεμα κρατιδιου;
                Μηπως εχει σχεση με την προσφατη ανακοινωση, Ελληνες δε σας θελουμε στην χωρα μας;
                Θεμα προς συζητηση..
                egw file m giannisggg exei 2 evdomades p eimai germania sto crailsheim 4 meres exei p ekana ta xartia se grafeia, ston oaed tis germanias k dilothika san monimos katoikos sto dimarxeio k anoiksa k logariasmo trapezeis. ola ta ekana me tin ksaderfi m p einai apo edw.
                to epidoma prepei na to ekopsan logo pollous metanastes apo edw k apo ekei.
                k emena gia douleia m eipan oti prepei na kserw germanika i agglka alla m eipan kati tha m vroun...dustixos den gnorizw germanika k etsi mathainw twra.
                oso gia to den sas theloume ellines emena o idios o ksa m me eipe oti oloi stin ellada eiste tempelides k m irthe na ton skotoso alla...alla
                ti munima exoun perasei autes oi kolo tileoraseis re paidia....ti na pw! auta!

Comment

Ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια για μετανάστες !

kanalia.eu - Το απόλυτο Ελληνικό portal

Πανελλαδικά Κανάλια | ALPHA | ANT1 | MEGA | STAR | LIVE TV

*Μερικές φορές είναι "εκτός" σύνδεσης κάποια κανάλια.
                  Το Ant1 είναι κλειδωμένο μόνιμα.
                  Εάν έχετε άλλες σελίδες, παρακαλώ προσθέστε τις.

Επίσης δύο λινκ http://veetle.com/index.php/listing#...ment/popular/1 και Watch movies online for free movie download at movie2k.to για δωρεάν "on-line" ταινίες σινεμά σε αγγλικά και γερμανικά, καθώς και διάφορά άλλα. Παλαιότερα για το πρώτο χρειαζόταν η εγκατάσταση ενός μικρού αρχείου.Δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμη. Πάντως δεν προέκυψε κάποιο πρόβλημα με την εγκατάστασή του.

Καλή διασκέδαση !
                  "Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις."

Comment

Ξερεις γερμανικα;
                    Απο Ελλαδα;
                    Ναι,

Ειναι θεμα κρατιδιου;
                    Θεμα προς συζητηση..
                    Καλησπερα σε ολους..σε ποια πολη εγινε αυτο το σκηνικο giannisggg??????

Comment

αστα να πανε, οι λαζο ειναι χειροτεροι μερικες φορες απο τους γερμανους..αλλα δε κατηγορω κανεναν ειναι ανενημερωτοι. Λογικο το βρισκω,
                      ολα αυτα εγιναν στο μοναχο, στον οαεδ θα παρουμε τηλ τη δευτερα ισως να εφταιγε η υπαλληλος, αλλα δε νομιζω να αλλαξει κατι

Comment

U2 απο ΟΑΕΔ

Originally posted by Areti View Post
                        Είμαι Στουτγκάρδη απο 22/1. Πως βλέπω τα πράγματα? Νομίζω ότι οπουδήποτε μακριά απο την Ελλάδα τα πράγματα είναι καλύτερα....

Ναι σε δικηγόρο έκανα τις μεταφράσεις μου και μέχρι στιγμής έχω πάει σε Arbeitsamt (ΟΑΕΔ Γερμανίας), Bürgerbüros (εκεί που δηλώνεσαι) και τους έχω δώσει χαρτία όπως τη βεβαίωση αποδοχών απο τον ΟΑΕΔ και την οικογενειακή μου κατάσταση. Το μόνο που θέλουνε οι άνθρωποι μέχρι στιγμής είναι να καταλαβαίνουνε τι γράφει το χαρτί. Άπαξ και είναι στα γερμανικά την άκρη τη βρίσκουνε. Φαντάσου ότι και το U2 που χρειάζεται για την μεταφορά του ταμείου ανεργείας το είχα βρει στα γερμανικά απο το internet και το έδωσα συμπληρωμένο μαζί με το ελληνικό για να καταλάβουν οι άνθρωποι απλά τι είναι αυτό που τους δίνω. Την Πέμπτη ξεκινάω και σχολείο
                        Αν έχεις άλλες απορίες ευχαρίστως (αν γνωρίζω ) να σου τις απαντήσω...
                        Areti που βρηκες γερμανικη μεταφραση του U2;
                        Ανθρωπους ψαχνουμε οχι ιδεολογιες

Comment

Originally posted by vald View Post
                          Areti που βρηκες γερμανικη μεταφραση του U2;
                          Εδώ

Στο 1ο αποτέλεσμα που σου δείχνει, πριν κατεβάσεις το έντυπο διάλεξε σε ποια γλώσσα το θέλεις.
                          making the wrong move at the right time

Comment

Καλα Areti

σκιζεις!!!Σε υπερ-υπερ ευχαριστω.Να σε ρωτησω και κατι αλλο τα δικα μας τα <<τσακαλια>> στον ΟΑΕΔ ποσο καιρο κανουν να δωσουν το U2;Επισης για ασφαλεια ασθενιας παιρνω χαρτι απο το Ι.Κ.Α.;
                            Ανθρωπους ψαχνουμε οχι ιδεολογιες

Comment

αστα να πανε, οι λαζο ειναι χειροτεροι μερικες φορες απο τους γερμανους..αλλα δε κατηγορω κανεναν ειναι ανενημερωτοι. Λογικο το βρισκω,
                              ολα αυτα εγιναν στο μοναχο, στον οαεδ θα παρουμε τηλ τη δευτερα ισως να εφταιγε η υπαλληλος, αλλα δε νομιζω να αλλαξει κατι
                              θα περιμενουμε νεα σου...να σαι καλα..

Comment

Originally posted by vald View Post
                                σκιζεις!!!Σε υπερ-υπερ ευχαριστω.Να σε ρωτησω και κατι αλλο τα δικα μας τα <<τσακαλια>> στον ΟΑΕΔ ποσο καιρο κανουν να δωσουν το U2;Επισης για ασφαλεια ασθενιας παιρνω χαρτι απο το Ι.Κ.Α.;
                                Παρακαλώ δεν κάνει τπτ Το U2 το παίρνεις αμέσως. Πας στον ΟΑΕΔ σου μια μέρα πριν φύγεις και σου το συμπληρώνουν (εγώ πήγα μερικές μέρες νωρίτερα, 3 συγκεκριμένα, πρώτον γιατί πετούσα Σάββατο και δεύτερον γιατί το τσακάλι η υπάλληλος που έκανε αυτή τη δουλειά δεν ήταν ποτέ στο γραφείο). Είχα εκτυπώσει μόνη μου και τα δυο, το ελληνικό και το γερμανικό, αυτοί μου συμπλήρωσαν το ελληνικό και το γερμανικό το συμπλήρωσα μόνη μου με λατινικούς χαρακτήρες σύμφωνα με αυτά που είχαν γράψει στο ελληνικό. Το γερμανικό δλδ δεν ήταν έγκυρο έγγραφο του ΟΑΕΔ απλά το είχα μαζί μου για να κάνω πιο εύκολη τη δουλειά μου στο Arbeitsamt στη Γερμανία και να μην με ρωτάνε τι και πως.
                                Τώρα όσον αφορά την ασφάλεια, θα πας στο ΙΚΑ σου στο μητρώο και θα ζητήσεις να βγάλεις την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας. Θα σου δώσουν ένα χαρτί προσωρινά πριν σου έρθει η κάρτα, η οποία κάνει 15-20 ημέρες να βγει και στην στέλνουν σπίτι σου με το ταχυδρομείο. Γι' αυτό καλό θα ήταν να πας να το κάνεις αυτό το συντομότερο δυνατό.
                                making the wrong move at the right time

Comment

Working...
                                X