Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by SakisZaf View Post
    Σημερινές πληροφορίες από φίλο που μετανάστευσε πριν έξι μήνες, αναφέρουν ότι ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ με Αστυνομική Ταυτότητα (Δήμος, Τράπεζα, Ασφάλεια κλπ), όπως επίσης δεν υφίσταται θέμα έκδοσης άδειας παραμονής, όπως κάποτε... Για το τελευταίο υπάρχει κάποια άποψη?
    Το ίδιο είπανε και στον άντρα μου, δεν χρειάζεται να έχει άδεια παραμονής, γιατί, απ' ότι κατάλαβε, παίρνουν πολλοί οι οποίοι μετά φεύγουν και γίνεται μπέρδεμα. Δεν ξέρω κάτι πιο συγκεκριμένο, θα τον ρωτήσω πάλι όμως...

Comment

Γεια σου Στεφι-Συμβουλές

Originally posted by Steffi View Post
      Γεια σας,

σημερα βρηκα τυχαια το φορουμ!!

Μενω εδω και 20 χρονια στη Γερμανια, ειμαι ορκωτη μεταφραστρια ελληνικα και γερμανικα και θα χαρω αν μπορω να βοηθησω με γνωμες, συμβουλες τους πατριωτες που μολις ηρθαν Γερμανια.

Εχω περασει τις δυσκολιες που εχουν οι ξενιτεμενοι, που ερχονται χωρις γλωσσα, χωρις καμια βαση........πραγματικα δεν θελω να θυμαμαι..

καλα να περνατε !!
      Γειά σου Στέφι,

ελπίζω όλα καλά! Λοιπόν, εγώ μένω στο Λονδινο, αλλά σκεφτομαι σοβαρά να φύγω για Γερμανία. Το που, το ψάχνω, έχω μόνο ένα φίλο στο Μάνχαημ.

Οι λόγοι που θέλω να φυγω είναι 3
      1) περισσότερες επαγγελματικές επιλογές: Δυστυχώς, οι σπουδές μου χτυπιόνται πρωτες πρώτες από την κριση. Είμαι με 2 μάστερ σε Public Management (Δημόσια Διοίκηση για να μιλάμε απλά), το 2ο το εκανα στο King's College London, όπου κ δουλευω τώρα παρτ ταημ. Αλλά ένα φιλαράκι μου από Μανχαημ μου λέει ότι σιγουρα ειναι καλυτερα από Λονδινο, διότι εδώ ο Καμερον υμνει λιτότητα κ κόβει θέσεις (ιστορικα υψηλη η ανεργία).Βλέποντας για από Σεπτεμβρη, εχω ψάξει από αμισθες πρακτικές ως και παρτ ταημ, αλλά δυσκολα τα πράματα..

2) κοστος ζωης: ξερω ότι ποικίλλει στη Γερμανία. πχ άλλο Μόναχο, άλλο Βερολίνο. Πάντως, σιγουρα λιγοτερο από Λονδινο

3) Γερμανική γλώσσα:εχω το mittelstuffe αλλά εχω να μιλησω γερμανικα από το 2005-6.Οπότε αν ερχομουν, θα τα βελτίωνα.

Θα ήθελα κάποιες επισημανσεις σε καθε τι από αυτες τις 3 συνιστώσες.

πχ1: ποια ειναι η αισθηση σου για την αγορά εργασιας για κοινωνικες επιστήμες. Μήπως έχεις κάποιον να μου προτεινεις να επικοινωνήσω;

πχ2: ισχυει το οτι πρεπει να προσεξω πολύ το περι κοστους; αν ναι, πως να το ψαξω; πχ δε ξερω αν το Αμβουργο, η Φρανκφουρτη περιλαμβανεται στις ακριβες περιοχες. Μόνο για Βερολίνο και Μανχαημ ξερω.

πχ3: ξερεις αν η γλώσσα ειναι τρομερό εμπόδιο πχ για τις συναλλάγές με τις υπηρεσίες ή για την αγορά εργασιας; διότι ακουσα ατομα πηγαν χωρις να ξερουν τη γλώσσα κ το παλεύουν.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Βαγγέλης

Comment

Καλησπέρα απο Ελλάδα

Originally posted by Steffi View Post
        Γεια σας,

σημερα βρηκα τυχαια το φορουμ!!

Μενω εδω και 20 χρονια στη Γερμανια, ειμαι ορκωτη μεταφραστρια ελληνικα και γερμανικα και θα χαρω αν μπορω να βοηθησω με γνωμες, συμβουλες τους πατριωτες που μολις ηρθαν Γερμανια.

Εχω περασει τις δυσκολιες που εχουν οι ξενιτεμενοι, που ερχονται χωρις γλωσσα, χωρις καμια βαση........πραγματικα δεν θελω να θυμαμαι..

καλα να περνατε !!
        Καλησπέρα Στεφη,

Νέα άφιξη απο βδομάδα, με την ελπίδα πάντα για κάτι καλύτερο.Μετά απο 23 χρόνια δουλειάς στην Ελλάδα και με οικογένεια πήραμε και μεις την απόφαση να δοκιμάσουμε την τύχη μας έξω.Επιλογή η Γερμανία λόγω γνώσης της γλώσσας και κινήτρου για καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών.
        Έχω εργαστεί σε πωλήσεις αλλά και ως υπεύθυνος αγορών σε πολυεθνική η οποία αποχώρησε απο την Ελλάδα, έχω τελειώσει οικονομικά και μιλάω γλώσσες.Έχω βρεθεί στη Γερμανία σε νεαρή ηλικία (είμαι 48) και θαύμασα
        αρκετά πράγματα εκεί που δυστυχώς ακόμη λείπουν στην πατρίδα μας.
        Θα είμαι αρχικά στο Μόναχο, πάσα πληροφορία δεκτή!

Comment

Ετυχε να παω με εναν φιλο μου στο μαγαζι τον προηγουμενο μηνα που ημουν μια βδομαδα στην Γερμανια για επαγγελματικους λογους.Κοιτα να δεις που να φανταστω οτι εχει ατομα απο το φορουμ που συχναζουν εκει θα ειχαμε κανονισει καναν καφε ρε παιδια .. Οκ παιδια Ελληνας δεν σημαινει οτι θα ειναι και σωστος ακομα και στην Γερμανια.Το DNA μας ειναι λιγο ανωμαλο σε αυτα τα θεματα (κατα την γνωμη μου) Παρολα αυτα εγω γνωρισα και στοκους αλλα και φιλους που μου σταθηκαν και τους εχω σαν οικογενια μου οποτε δεν νομιζω η προκαταληψη αυτη να βγαζει πουθενα.Οκ καλο θα ειναι αν μπορειτε πριν να παιρνετε πληροφοριες αν ειναι δυνατον για τους εργοδοτες αλλα οκ σε ενα κρατος οπως η Γερμανια δεν νομιζω οτι θα μεινεις ακαλυπτος.Και οκ σιγουρα θα βρειτε κατι καθε αρχη και δυσκολη αλλα για ολους εχει ο θεος.Κουραγιο υπομονη και ψαξιμο!!!
          Better Think twice instead once

Comment

www greek-stuttgart.de ενα σαιτ για οσους ειναι στουτκαρδη μονοι και δεν γνωριζουν εχει μεσα ελληνες γιατρους δικηγορους μαγαζια και αλλα πριν το greek βαλτε τελια γιατι δεν μου επιτρεπη να κανω επικοληση

Comment

η αδεια παραμονης αν εννοειτε το freizugitkeitbescheinigung (ελπιζω σωστα το εγραψα) δεν εινια υποχρεωτικη. οταν δηλωθηκαμε στο δημαρχειο μας ρωτησαν αν θελουμε...ειπαμε ναι, και ειπαν οτι στελνουν αυτοι τα χαρτια στο υπουργειο και θα μας ερθει σπιτι ταχυδρομικως οπως και εγινε.
              Απο την αλλη καποιες εταιρειες zeitarbeit μου το ζητησανε .... θεωρω οτι αφου δεν εχει εξτρα κοστος , τοτε γιατι να μην το βγαλει κανεις;

Comment

geia sas patriotes. kainoyrios stin parea. thelo na paro to aytokinito stin germania. ti xartia tha xreiastei na exo mazi mou gia na paro germanikes pinakides?

Comment

Originally posted by something View Post
                  Ετυχε να παω με εναν φιλο μου στο μαγαζι τον προηγουμενο μηνα που ημουν μια βδομαδα στην Γερμανια για επαγγελματικους λογους.Κοιτα να δεις που να φανταστω οτι εχει ατομα απο το φορουμ που συχναζουν εκει θα ειχαμε κανονισει καναν καφε ρε παιδια .. Οκ παιδια Ελληνας δεν σημαινει οτι θα ειναι και σωστος ακομα και στην Γερμανια.Το DNA μας ειναι λιγο ανωμαλο σε αυτα τα θεματα (κατα την γνωμη μου) Παρολα αυτα εγω γνωρισα και στοκους αλλα και φιλους που μου σταθηκαν και τους εχω σαν οικογενια μου οποτε δεν νομιζω η προκαταληψη αυτη να βγαζει πουθενα.Οκ καλο θα ειναι αν μπορειτε πριν να παιρνετε πληροφοριες αν ειναι δυνατον για τους εργοδοτες αλλα οκ σε ενα κρατος οπως η Γερμανια δεν νομιζω οτι θα μεινεις ακαλυπτος.Και οκ σιγουρα θα βρειτε κατι καθε αρχη και δυσκολη αλλα για ολους εχει ο θεος.Κουραγιο υπομονη και ψαξιμο!!!
                  Δεν υπάρχει καμία προκατάληψη.απλα αναφέρω γεγονότα και ειναι κάτι που έχουν διαπιστώσει και αλλα παιδιά στο φόρουμ.
                  Έχει γίνει φίλους με έλληνες που γνώρισε εκει ο άντρας μου και κάνουν και
                  καλή παρέα μαλιστα.απλα οι πλειοψηφία των ελλήνων που έχουν πετύχει εκει σνομπάρουν πολυ αυτούς που προσπαθούν τώρα..
                  Τι να πεις..υποτίθεται οτι ο Έλληνας έχει φιλότιμο αλλα φΑινεται τινει να γίνει είδος πολυτελείας για μερικούς ανθρώπους...

Comment

Και κάτι ακόμα..συμπληρωματικά επιδόματα εμεις οι έλληνες δικαιούμαστε στην Γερμανία.να το ψάξετε. Υπάρχουν έλληνες κοινωνικοί λειτουργοί που εργάζονται προς όφελος των ελλήνων εκει και παρέχουν όλες τις πληροφορίες για αυτα που πρέπει να γνωρίζετε.Δωρεάν.

Comment

Originally posted by alexgr444 View Post
                      geia sas patriotes. kainoyrios stin parea. thelo na paro to aytokinito stin germania. ti xartia tha xreiastei na exo mazi mou gia na paro germanikes pinakides?

Δές το post του milu
                      It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Originally posted by turms View Post
                        η αδεια παραμονης αν εννοειτε το freizugitkeitbescheinigung (ελπιζω σωστα το εγραψα) δεν εινια υποχρεωτικη. οταν δηλωθηκαμε στο δημαρχειο μας ρωτησαν αν θελουμε...ειπαμε ναι, και ειπαν οτι στελνουν αυτοι τα χαρτια στο υπουργειο και θα μας ερθει σπιτι ταχυδρομικως οπως και εγινε.
                        Απο την αλλη καποιες εταιρειες zeitarbeit μου το ζητησανε .... θεωρω οτι αφου δεν εχει εξτρα κοστος , τοτε γιατι να μην το βγαλει κανεις;
                        Freizügigkeitsbescheinigung...ναι, το ακούω πρώτη φορά! Λογικά, πλέον εμείς ως μέλη τις ευρωπαικής ένωσης (πανάθεμά μας...) δεν χρειαζόμαστε ΑΔΕΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ αλλά ΑΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ εντός των χωρών μελών.

Comment

@ Vangelis : φιλαρακι νομιζω οτι κανεις την πιο εξυπνη κινηση.Εφοσον εχεις και φιλαρακι στο Mannheim ΜΗΝ το σκεφτεσαι καθολου.
                          Επειδη εχεις σχεση με τα γερμανικα και δεν σου ειναι αγνωστα εφοσον εχεις το mittelstuffe σε πολυ λιγο καιρο θα τα εχεις φρεσκαρει μια χαρα.
                          Και φυσικα μπορεις να συννενοηθεις στα αγγλικα με ολους και ολες τις υπηρεσιες... τωρα αν πεσεις σε κανα τρομπα που δεν μιλαει αγγλικα θα σου βρουνε αυτοι εναν που θα μιλαει αρκει να γινει η δουλεια.
                          Και το mannheim ειναι και κοντα στην Φρανκφουρτη και εχει και αρκετους Ελληνες ... προχωρα!!!

@Mimas: Καλη επιτυχια φιλαρακι ολα να σου πανε καλα..
                          Better Think twice instead once

Comment

Steffi πόσο χάρηκα που είδα την προσφορά σου για βοήθεια δε λέγεται!! Πετάω στις 6 Σεπτεμβρίου για Stuttgart για 10 μερες να προετοιμάσω το έδαφος όσο μπορώ. Δεν έχω κανέναν στη Γερμανία και κάνω ένα τόλμημα γιατί δε πάει αλλο εδω Ελλάδα. Είμαι πτυχιούχος παραιατρικού επαγγέλματος και έκανα κάποια Γερμανικά εδω πριν φύγω έτσι για προετοιμασία ( επίπεδο Α2 προς Β1 είμαι). Θέλω να συνεχίσω τη γλώσσα Γερμανία αλλά αυτό που με απασχολεί είναι η εύρεση σπιτιού στη Stuttgart ή εκει γύρω μια και θα πάω γερμανία χωρίς ακομη να εχω βρει εργασία και ακουσα οτι θα είναι δύσκολο να βρω σπίτι αν δεν εχω ηδη βρει μια δουλεια.... Ψάχνω να βρω σπιτι χωρις τα μεσιτικα λογω στενοτητας χρηματων...Αν γνωρίζεις οποιαδηποτε πληροφορια για να ψαξω πριν φυγω online θα εκτιμήσω την πληροφορια μια και οτι εχω καταφερει να συγκεντρωσω το εχω κανει μόνη μου με ψάξιμο ωρες απο το διαδυκτιο. Επειδη ειμαι και μουσικος θα επιχειρησω για αρχη ( μια και δεδ γνωριζω τη γλωσσα καλα) να βρω μια πρωτη δουλιτσα σε κανενα ελληνικο μαγαζι... ισα να πληρωνω το ενοικιο μου. ψάχνω για μικρο πολυ σπιτι για να μπορω να το πληρωνω κιολας στην αρχη ή για συγκατοικηση με καποια αλλη Ελληνιδα που θα επιθυμουσε να μοιραστει τα εξοδα της. Να εισαι καλα πολλες ευχες απο την πατριδα και τα ταλαιπωρημενα παιδια της....

Comment

αν ξερεις τη γλωσσα, εχεις ενα εμποδιο λιγοτερο.
                              Μπορεις να κανεις οποιοδηποτε βημα μονος σου. Ειναι μεγαλο προτερημα

Στο μοναχο εψαξες για σπιτι ή εργασια;

Καλη τύχη

Comment

Σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς /κάρτες

Με ενδιαφέρει να μάθω πληροφορίες για το τι παίζει στη Γερμανία στο θέμα τράπεζες / κάρτες
                                Διάβασα αρκετά στο διαδίκτυο όπως αλλά έχω ακόμη μερικές απορίες

Καταρχήν οι κάρτες που έχω απο Ελλάδα, πχ στη Πειραιώς έχω την απλή χρεωστική visa που δίνουν με άνοιγμα λογαριασμού.Την χρησιμοποιώ χρόνια online για αγορές και δεν είχα ποτέ πρόβλημα, και σκοπεύω να την πάρω μαζί για να μην έρθω φορτωμένος με μετρητά.Θα μπορώ να τη χρησιμοποιήσω για αγορές απο lidl, βενζινάδικα κτλ;

Αυτό που αναφέρει ένα άρθρο (δεν μαφήνει να δώσω link)
                                Η πιστωτικές κάρτες όχι ότι είναι αποκλεισμένες, αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένες, ειδικά σε σούπερ μάρκετ. Οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ (Real, HIT, REWE, Tengelman) δέχονται, οι μικρότερες (Penny, Norma, Netto, Aldi, Lidl) όχι. Το Saturn πρόσφατα πρόσθεσε πιστωτικές στους τρόπους πληρωμής, το ΙΚΕΑ δεν τις δέχεται και νομίζω ούτε το Media Markt.

ισχύει;με φόβισε λίγο αν και μιλάει για πιστωτικές όχι χρεωστικές

Επίσης θα ήθελα πρόταση για κάποια αντίστοιχη κάρτα απο γερμανία (girokard), να μπορώ να τη χρησιμοποιώ και online η ακόμη καλύτερα πληροφορίες για τiς payback κάρτες (αυτές είναι χρεωστικές η πιστωτικές;)

Σε δεύτερη φάση θέλω πληροφορίες και για τραπεζικά ιδρύματα δεν τα ρωτάω όλα μαζί για να μη κουράσω

Comment

Working...
                                X