Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Καλά αυτό με το καφέ είναι άστα να πάνε. Νεροζούμι χωρίς ποιότητα. Πάλι καλά που έχουμε προμήθειες απο Ελλάδα γιατί εγώ τον ελληνικό μου δεν τον αλλάζω τον χειμώνα. Το καλοκαίρι πάλι δεν υπάρχει κρύος καφές με τίποτα. Το Fredo δεν το ξέρουν. Άσε που κάθεσε για ένα καφέ και για να σου φέρουν νερό μαζί πρέπει να το πληρώσεις έξτρα και στο φέρνουν μετρημένο. και να πείς δεν έχουν νερά???χαμός. Στην Ελλάδα που δεν έχουμε κιολάς με μια κανάτα απο πάνω σου είναι. Τώρα αυτά βέβαια είναι και για να γελάμε μιάς και πραγματικά και ουσιαστικά κάτι που να μου δυσκολεύει την ζωή πρωσωπικά δεν υπάρχει στην Γερμανία. Είναι μια χώρα νέα για μένα που υποδέχθηκε εμένα και την οικογένεια μου, και μας προσφέρει ώς τώρα ότι χρειαστούμε. Βλέπω το επίπεδο σπουδών εδώ και μου έχει φύγει το καφάσι (εδώ για να πάρεις πτυχίο ή βαθμό πρέπει να το αξίζεις), όπου έκανα αίτηση για εργασία μου απαντήσαν το πολύ μέσα σε μια εβδομάδα και καταφέρνω να σπουδάζω και να δουλεύω (16 ώρες την εβδομάδα) και να μου δίνουν €10/ώρα και τα θεωρούσαν και λίγα. Εγώ τόσα έπερνα κάτω με 12ωρα κάθε μέρα στην δουλειά. Είναι μια χώρα με απόλυτους κανόνες, που ο 'ισχυρός' και ο ΄αδύνατος΄ είναι ίση απέναντι στο νόμο. Είναι μια κοινωνία που σε αφήνει να δημιουργήσεις!!!!
    It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Originally posted by kosofos View Post
      Καλά αυτό με το καφέ είναι άστα να πάνε. Νεροζούμι χωρίς ποιότητα. Πάλι καλά που έχουμε προμήθειες απο Ελλάδα γιατί εγώ τον ελληνικό μου δεν τον αλλάζω τον χειμώνα. Το καλοκαίρι πάλι δεν υπάρχει κρύος καφές με τίποτα. Το Fredo δεν το ξέρουν. Άσε που κάθεσε για ένα καφέ και για να σου φέρουν νερό μαζί πρέπει να το πληρώσεις έξτρα και στο φέρνουν μετρημένο. και να πείς δεν έχουν νερά???χαμός. Στην Ελλάδα που δεν έχουμε κιολάς με μια κανάτα απο πάνω σου είναι. Τώρα αυτά βέβαια είναι και για να γελάμε μιάς και πραγματικά και ουσιαστικά κάτι που να μου δυσκολεύει την ζωή πρωσωπικά δεν υπάρχει στην Γερμανία. Είναι μια χώρα νέα για μένα που υποδέχθηκε εμένα και την οικογένεια μου, και μας προσφέρει ώς τώρα ότι χρειαστούμε. Βλέπω το επίπεδο σπουδών εδώ και μου έχει φύγει το καφάσι (εδώ για να πάρεις πτυχίο ή βαθμό πρέπει να το αξίζεις), όπου έκανα αίτηση για εργασία μου απαντήσαν το πολύ μέσα σε μια εβδομάδα και καταφέρνω να σπουδάζω και να δουλεύω (16 ώρες την εβδομάδα) και να μου δίνουν €10/ώρα και τα θεωρούσαν και λίγα. Εγώ τόσα έπερνα κάτω με 12ωρα κάθε μέρα στην δουλειά. Είναι μια χώρα με απόλυτους κανόνες, που ο 'ισχυρός' και ο ΄αδύνατος΄ είναι ίση απέναντι στο νόμο. Είναι μια κοινωνία που σε αφήνει να δημιουργήσεις!!!!
      Εκτός από το νερό και τον καφέ δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να με χαλάει στη Γερμανία!

Comment

Originally posted by sportbilly79 View Post
        Εκτός από το νερό και τον καφέ δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να με χαλάει στη Γερμανία!
        Ευτυχώς χωρίς αυτό μπορώ να ζήσω με την κατάντια στην καθημερινότητα που ζόυσα κάτω δεν την πάλευα που για να πάω 7 χιλιόμετρα απόσταση απο το σπίτι στην δουλειά έκανα 1 ώρα και άλλη μισή να βρώ να παρκάρω με τα €900 ευρώ που μου δίναν και όταν ήταν η ώρα μου να σχολάσω με κρατούσα 2 ωρίτσες έτσι γιατί συνηθίζετε παραπάνω και αν έκανα και έφευγα που το έκανα κανα 2 φορές για να δώ τι θα γίνει, την άλλη μέρα να μου λέει το αφεντικό ξέρεις υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν. Να φτύσω στα μούτρα τους...πω πω τι τα θυμύθηκα πρωί πρωί και φιτιλιάστικα.

@sportbilly πάντως στην πόλη που θα πάς Munster έχει σούπερ φόυρνους που το χειμώνα είναι απόλαυση να πίνεις καφεδάκι και να τρώς απο αυτά τα ωραία ψωμάκια που φτιάχνουν. Είναι μια πόλη σούπερ
        It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

προσωπικα με τον καφε δεν ειχα ποτε προβλημα στο εξωτερικο.
          τον καφε τον εκοψα για λογους υγειας (οτι χειροτερο) και το γυρισα εδω και χρονια σε εσπρεσσο, καπουτσινο, γαλλικο κλπ
          στην γερμανια μου αρεσει ομως οτι μπορεις να βρεις οτι τραβαει η ορεξη σου απο ποικιλιες σε καφεδες
          απο καθε γωνια του κοσμου, ΒΙΟ, της πλακας, με γευσεις, χωρις γευσεις...
          μονο εκεινο τον καφε απο τα κακακια μιας αγριογατας δεν εχω πετυχει που λενε οτι ειναι ο καλυτερος καφες στον κοσμο (τωρα πως γινετια δεν ξερω...μην ρωτατε)

Comment

Ευτυχώς χωρίς αυτό μπορώ να ζήσω με την κατάντια στην καθημερινότητα που ζόυσα κάτω δεν την πάλευα που για να πάω 7 χιλιόμετρα απόσταση απο το σπίτι στην δουλειά έκανα 1 ώρα και άλλη μισή να βρώ να παρκάρω με τα €900 ευρώ που μου δίναν και όταν ήταν η ώρα μου να σχολάσω με κρατούσα 2 ωρίτσες έτσι γιατί συνηθίζετε παραπάνω και αν έκανα και έφευγα που το έκανα κανα 2 φορές για να δώ τι θα γίνει, την άλλη μέρα να μου λέει το αφεντικό ξέρεις υπάρχουν και άλλοι που περιμένουν. Να φτύσω στα μούτρα τους...πω πω τι τα θυμύθηκα πρωί πρωί και φιτιλιάστικα.

@sportbilly πάντως στην πόλη που θα πάς Munster έχει σούπερ φόυρνους που το χειμώνα είναι απόλαυση να πίνεις καφεδάκι και να τρώς απο αυτά τα ωραία ψωμάκια που φτιάχνουν. Είναι μια πόλη σούπερ

Φίλε δεν την διάλεξα τυχαία αυτην την πόλη! Τα έχεις σταμπάρει και εσύ ε; Broetschen mit Schokolade! αχ αχ αχ!
            ενα απωθημένο έχω! να πιάσω ένα Kaninchen από τα αυτιά να το πάω σπίτι, αλλά απαγορεύεται!

Comment

Δύο απορίες

Καλησπέρα σας και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τη βπήθεια που μας παρέχετε. Τέλη Αυγούστου εγκαθίσταμαι Γερμανία και θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:

1. Έχω κλείσει ένα Wohnung auf Zeit για 3 μήνες μέσω μεσιτικού γραφείου, έχω προπληρώσει το ενοίκιο του πρώτου μήνα και την εγγύηση και μου έχουν στείλει το Mietvertrag. Aυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να κάνω Αnmeldung στο δημαρχείο (δηλ. αν θεωρείται το Wohnung auf Zeit μόνιμη κατοικία)

2. Μπορώ να ανοίξω τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία χωρίς να εργάζομαι ακόμα και τι δικαιολογητικά χρειάζονται; Δηλαδή ισχύει αυτό που διάβασα σε κάποιο post ότι αρκεί το διαβατήριο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις

Comment

Originally posted by sp1980 View Post
                Καλησπέρα σας και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για τη βπήθεια που μας παρέχετε. Τέλη Αυγούστου εγκαθίσταμαι Γερμανία και θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:

1. Έχω κλείσει ένα Wohnung auf Zeit για 3 μήνες μέσω μεσιτικού γραφείου, έχω προπληρώσει το ενοίκιο του πρώτου μήνα και την εγγύηση και μου έχουν στείλει το Mietvertrag. Aυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι αν μπορώ να κάνω Αnmeldung στο δημαρχείο (δηλ. αν θεωρείται το Wohnung auf Zeit μόνιμη κατοικία)
                Ναι μπορείς να δηλωθείς εκεί και όταν βρεις σπίτι κάνεις αλλαγή διεύθυνσης.

Originally posted by sp1980 View Post
                2. Μπορώ να ανοίξω τραπεζικό λογαριασμό στη Γερμανία χωρίς να εργάζομαι ακόμα και τι δικαιολογητικά χρειάζονται; Δηλαδή ισχύει αυτό που διάβασα σε κάποιο post ότι αρκεί το διαβατήριο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις
                Ισχύει μόνο το διαβατήριο σου χρειάζεσαι.

Comment

Διαβατήριο η ταυτότητα έτσι;
                  ΑΦΜ κτλ δεν δηλώνεις όπως εδώ;

Comment

Originally posted by Dealer View Post
                    Διαβατήριο η ταυτότητα έτσι;
                    ΑΦΜ κτλ δεν δηλώνεις όπως εδώ;
                    Δεν χρειάζεται ΑΦΜ.
                    Με διαβατήριο σίγουρα, με ταυτότητα νομίζω θα σε δυσκολέψουν

Comment

για τραπεζικό λογαριασμό, χρειάζεστε κει την δηλωση (Anmeldung) απο το δημαρχείο

Comment

Originally posted by milu View Post
                        για τραπεζικό λογαριασμό, χρειάζεστε κει την δηλωση (Anmeldung) απο το δημαρχείο
                        Σε κάποιες τράπεζες μπορούμε να ανοίξουμε λογαρισμό με το διαβατήριο δηλώνωντας διεύθυνση στη Ελλάδα.

Comment

Originally posted by nk_christina View Post
                          Σε κάποιες τράπεζες μπορούμε να ανοίξουμε λογαρισμό με το διαβατήριο δηλώνωντας διεύθυνση στη Ελλάδα.
                          Συχνά υπάρχει και ένα θέμα εμπιστοσύνης και προθυμίας και ολα ειναι οκ. αν δεν σε παρουν με καλο ματι... το ζητουν

Comment

Εμένα μόνο διαβατήριο μου ζήτησαν. Διεύθυνση Ελλάδα γιατί να δηλώσεις? Στην διεύθυνση που θα δηλώσεις θα πάνε οι κάρτες, e-banking κτλ...(Επίσης τον άνοιξα χωρίς κάποιο ποσό).

Comment

Originally posted by nk_christina View Post
                              σωστο..αλλα αυτο αλλαζει απο τραπεζα σε τραπεζα.
                              Καποιες εχουν προβλημα να στειλουν πχ τα PIN εκτος γερμανιας κλπ

Εμένα μόνο διαβατήριο μου ζήτησαν. Διεύθυνση Ελλάδα γιατί να δηλώσεις? Στην διεύθυνση που θα δηλώσεις θα πάνε οι κάρτες, e-banking κτλ...(Επίσης τον άνοιξα χωρίς κάποιο ποσό).
                              και εγω χωρις καποιο ποσο τον ανοιξα. Βεβαια αν δεν μπαινει ενα 1000 καθε μηνα μου κρατανε 5 ευρω μου φαινεται...αλλα θα μπαινει μαλλον (ευτυχως)

Παντως Anmeldung δε μου ζητησαν. Ουτε με ταυτοτητα δειξαν να εχουν προβλημα αλλα τους εδωσα το διαβατηριο γιατι κολησε λιγο η υπαλληλος οταν ειδε την ταυτοτητα και δεν ειχα ορεξη για μπουρου μπουρου (προφανως επεσε το ματι στα ελληνικα και οχι στα λατινικα απο κατω)..

Comment

Διαδικασία αγοραπωλησίας αυτοκινήτου

Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να αναφέρει τα βήματα που πρέπει να γίνουν απο την στιγμή που έχεις βρεί αγοραστή(**) για το αυτοκίνητο σου. (πινακίδες, Γράμμα, Ασφάλεια κτλ). Πληρώνεις κάποιο φόρο για την πώληση? Μεταξύ ιδιωτών υπάρχει συμφωνητικό όπως αυτό (http://www.vkb.de/web/export/sites/v...ertrag_kfz.pdf) ή απλά με το που σου δώσει τα χρήματα δίνεις το γράμμα? Σε αυτήν την περίπτωση πως είσαι καλυμένος με την ασφαλιστική στην περίπτωση που γίνει ατύχημα μόλις το παραλάβει? Ευχαριστώ

(**) Στην Γερμανία

Comment

Working...
                                X