Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ LINK ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ..
    Αγαπητά μέλη και αναγνώστες,
    Όπως έχετε δει προχωρήσαμε σε αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας σε νεότερη έκδοση.

Comment

Originally posted by luke View Post
      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΑΛΛΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟ LINK ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΥΤΟ..
      Αγαπητά μέλη και αναγνώστες,
      Όπως έχετε δει προχωρήσαμε σε αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας σε νεότερη έκδοση.
      Νομίζω οτιο milu εννοεί αυτο το link

Comment

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

Comment

Επιστροφή στην πατρίδα..

Καλημέρα σε όλους,
          Είμαι νέα στο φόρουμ αν και σας διαβάζω τον τελευταίο καιρό τακτικά. Είμαι γερμανίδα αλλά μένω στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, όμως η κατάσταση εδώ μας παρακινούν να φύγουμε για Γερμανία.
          Επειδή πλέον δεν έχω επαφές εκεί, θα ήθελα να μάθω αν ξέρει κανείς ποια πόλη είναι η «ιδανική» για έλληνες μιας και η υπόλοιπη οικογένεια δεν έχουν σχέση με Γερμανία.

Επίσης αν γνωρίζετε που πρέπει να απευθυνθώ για να μάθω για ελληνόφωνα σχολεία μιας και τα παιδιά μου δεν μιλάνε γερμανικά.
          Βέβαια μέχρι να έρθουμε θα ξεκινήσουμε ομαδικώς εντατικά μαθήματα, αλλά σίγουρα δεν θα φτάσουν στο ιδανικό επίπεδο, έτσι ώστε να μιλάνε μόνο γερμανικά.
          Επίσης αν γνωρίζετε μπορούν τα παιδιά να κάνουν μετεγγραφή στην μέση της χρονιάς σε γυμνάσιο και λύκειο εκεί ή θα πρέπει να περιμένουμε να τελειώσει η σχολική χρονιά;

Και τελευταία ερώτηση.. για να μάθω για τις παροχές σε γερμανούς πολίτες όμως σε ποια γραφεία μπορώ να ρωτήσω;
          Από την πρεσβεία μου εδώ μου είπαν ότι κάθε κρατίδιο δίνει και διαφορετικές παροχές.
          Πχ. Εγώ είμαι άνεργη (ΟΑΕΔ) εδώ και 2 χρόνια αλλά δεν παίρνω ταμείο ανεργίας. Παίζει ρόλο εκεί αυτό; Για να πάρω επίδομα ανεργίας εκεί;

Σας ζάλισα… προς το παρών αυτά, γιατί με τόσες πληροφορίες που διαβάζω κάθε μέρα ζαλίστηκα…
          Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
          Χριστιάνα
          Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ‘θελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου.

Comment

Καλημέρα maxi2 κ καλώς ήρθες στην παρέα μας...!!!
            Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Στουτκάρδη vs Μοναχο

Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. έχουμε την επιλογή για μόναχο και για στουτκάρδη. απο μια έρευνα που έκανα είδα ότι απο άποψη προσφοράς εργασίας η προσφορά είναι και για τις δύο πολεις το ίδιο. αλλά το μόναχο είναι αρκετά πιο ακριβό. ποια η άποψη σας>?

Comment

γεια σου maxi2...κ δεν μας ζαλισες καθολου!!!!η βοηθεια στους συνανθρωπους ειναι το παν!!!!δεν μπορω να σε βοηθησω σε ολες σου τις αποριες..ομως αυτο που ξερω 100% επειδη η μητερα της φιλης μου ειναι γερμανιδα..κ αυτη επισης παρα πολλα χρονια στην ελλαδα..με 3 παιδια..εφυγε εδω κ 10-11 μηνες γερμανια(στουτγκαρδη) κ το κρατος της εδινε ταμειο ανεργιας(δεν γνωριζω για ποσο καιρο,γιατι το σταματησε,επειδη της βρηκαν δουλεια).ενα εξαμηνο ,κ παραπανω το επαιρνε σιγουρα!επισης σου πληρωνουν κ ενα αρκετα καλο ποσο για το σπιτι που θα νοικιασεις..τους πας το συμβολαιο.σχεδον ολοκληρο το ποσο!(ζεστο)εχουν καποιο οριο φυσικα.(τωρα αυτο πως θα γινει μην με ρωτας γιατι οι γερμανοι νοικιαζουν δυσκολα,αν δεν εχεις δουλεια εκει,εισοδημα,κ.τ.λ)το καλο με αυτους ηταν οτι τοσο καιρο φιλοξενουνταν απο συγγενεις.γιατι αλλιως θα ηταν δυσκολα!ειχε τα λεφτα απο το ταμειο,εβλεπε σπιτια ,εστελνε email κ οταν ελεγε οτι ειναι απο ταμειο ανεργιας ,δεν επαιρνε απαντηση.ομως την βρηκαν δουλεια κ τωρα νοικιαζουν ηδη!!τελοσπαντων μαλλον σε ζαλισα..θελω να καταληξω οτι το σιγουρο ειναι:στους γερμανους(σε αντιθεση για τους ελληνες που τα σταματησαν-παγωσαν)δινουν ταμειο ανεργιας σιγουρα.ασχετα αν εχεις ταμειο ανεργιας ελλαδα..η μητερα της φιλης μου δεν δουλευε ελλαδα,δεν φαινοταν πουθενα γιατι δουλευε με τον αντρα της στα χωραφια!κ οταν νοικιασεις πας συμβολαιο κ δινουν επιδοτηση ενοικιου.σιγουρα!!τωρα..αυτο που σε ειπαν στην πρεσβεια οτι απο κρατιδιο σε κρατιδιο αλλαζουν,ισχυει..οτι τα δινουν παντου τα δινουν απλα..αποτι καταλαβα ειναι αλλα τα ποσα ,η διαρκεια κ.τ.λ.για να μαθεις λεπτομερειες στειλε email στην γερμανικα πρεσβεια στο μερος που τελικα θα αποφασισετε να πατε..για να σε δωσουν το email του αντιστοιχου γερμανικου οαεδ.θα σου απαντησουν κ πολυ γρηγορα μαλιστα ,τσεκαρισμενο(καμια σχεση με ελλαδα δηλ.χι χι ).αν σκεφτω η μαθω κατι αλλο θα σου πω!!

Comment

Originally posted by zwta View Post
                  γεια σου maxi2...κ δεν μας ζαλισες καθολου!!!!η βοηθεια στους συνανθρωπους ειναι το παν!!!!δεν μπορω να σε βοηθησω σε ολες σου τις αποριες..ομως αυτο που ξερω 100% επειδη η μητερα της φιλης μου ειναι γερμανιδα..κ αυτη επισης παρα πολλα χρονια στην ελλαδα..με 3 παιδια..εφυγε εδω κ 10-11 μηνες γερμανια(στουτγκαρδη) κ το κρατος της εδινε ταμειο ανεργιας(δεν γνωριζω για ποσο καιρο,γιατι το σταματησε,επειδη της βρηκαν δουλεια).ενα εξαμηνο ,κ παραπανω το επαιρνε σιγουρα!επισης σου πληρωνουν κ ενα αρκετα καλο ποσο για το σπιτι που θα νοικιασεις..τους πας το συμβολαιο.σχεδον ολοκληρο το ποσο!(ζεστο)εχουν καποιο οριο φυσικα.(τωρα αυτο πως θα γινει μην με ρωτας γιατι οι γερμανοι νοικιαζουν δυσκολα,αν δεν εχεις δουλεια εκει,εισοδημα,κ.τ.λ)το καλο με αυτους ηταν οτι τοσο καιρο φιλοξενουνταν απο συγγενεις.γιατι αλλιως θα ηταν δυσκολα!ειχε τα λεφτα απο το ταμειο,εβλεπε σπιτια ,εστελνε email κ οταν ελεγε οτι ειναι απο ταμειο ανεργιας ,δεν επαιρνε απαντηση.ομως την βρηκαν δουλεια κ τωρα νοικιαζουν ηδη!!τελοσπαντων μαλλον σε ζαλισα..θελω να καταληξω οτι το σιγουρο ειναι:στους γερμανους(σε αντιθεση για τους ελληνες που τα σταματησαν-παγωσαν)δινουν ταμειο ανεργιας σιγουρα.ασχετα αν εχεις ταμειο ανεργιας ελλαδα..η μητερα της φιλης μου δεν δουλευε ελλαδα,δεν φαινοταν πουθενα γιατι δουλευε με τον αντρα της στα χωραφια!κ οταν νοικιασεις πας συμβολαιο κ δινουν επιδοτηση ενοικιου.σιγουρα!!τωρα..αυτο που σε ειπαν στην πρεσβεια οτι απο κρατιδιο σε κρατιδιο αλλαζουν,ισχυει..οτι τα δινουν παντου τα δινουν απλα..αποτι καταλαβα ειναι αλλα τα ποσα ,η διαρκεια κ.τ.λ.για να μαθεις λεπτομερειες στειλε email στην γερμανικα πρεσβεια στο μερος που τελικα θα αποφασισετε να πατε..για να σε δωσουν το email του αντιστοιχου γερμανικου οαεδ.θα σου απαντησουν κ πολυ γρηγορα μαλιστα ,τσεκαρισμενο(καμια σχεση με ελλαδα δηλ.χι χι ).αν σκεφτω η μαθω κατι αλλο θα σου πω!!
                  Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
                  Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μάθω μέσω internet όσα μπορώ περισσότερα, αλλά δυστυχώς και με την γλώσσα δεν τα πάω καλά (ακόμα). Ξεκινάω εντατικά μαθήματα τον Σεπτέμβριο για να επανέλθουν τα γερμανικά μου.
                  Σίγουρα πάντως πριν μεταφέρω όλη την οικογένεια εκεί, θα κάνω ενα αναγνωριστικό ταξίδι στην περιοχή που θα μείνουμε για να δω σπίτια, εργασία, γραφειοκρατία κλπ και μετά θα πάμε ομαδικώς..
                  Το καλό επίσης ότι και ο άντρας μου και η μητέρα μου που θα έρθουν, παίρνουν σύνταξη από εδώ οπότε και θα υπάρχει ενα εισόδημα για αρχή...
                  Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ‘θελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου.

Comment

Originally posted by maxi2 View Post
                    Σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.
                    Η αλήθεια είναι ότι προσπαθώ να μάθω μέσω internet όσα μπορώ περισσότερα, αλλά δυστυχώς και με την γλώσσα δεν τα πάω καλά (ακόμα). Ξεκινάω εντατικά μαθήματα τον Σεπτέμβριο για να επανέλθουν τα γερμανικά μου.
                    Σίγουρα πάντως πριν μεταφέρω όλη την οικογένεια εκεί, θα κάνω ενα αναγνωριστικό ταξίδι στην περιοχή που θα μείνουμε για να δω σπίτια, εργασία, γραφειοκρατία κλπ και μετά θα πάμε ομαδικώς..
                    Το καλό επίσης ότι και ο άντρας μου και η μητέρα μου που θα έρθουν, παίρνουν σύνταξη από εδώ οπότε και θα υπάρχει ενα εισόδημα για αρχή...
                    καλημερα maxi2. μην στεναχωριεστε ολα θα πανε καλα!!πιστη θελει!!(τα λεω σε σενα ,να τακουω κ γω).ο θεουλης δεν αφηνει κανεναν!!!κ αφου υπαρχουν και οι συνταξεις,μην το σκεφτεστε καθολου.αφου υπαρχει εισοδημα ολα θα πανε καλα!!κ οσον αφορα το αναγνωριστικο ταξιδι,ειναι το καλυτερο!γιατι αν πας απο εκει θα τα μαθεις ολα κ ακριβως, το τι θα χρειαστεις & το τι δινει το κρατος ακριβως!κ θα πατε προετοιμασμενοι...σας ευχομαι τα καλυτερα!!!

Comment

εγκυμοσύνη και καλύψεις με ΕΚΑΑ (ΕHIC)

Καλημέρα,
                      μήπως ξέρει κάποιος σε τι μας καλύπτει η ευρωπαϊκή κάρτα ασθενείας στο θέμα της εγκυμοσύνης.
                      παράδειγμα, που κάνουμε τις εξετάσεις (υπερήχους, αιματολογικές, γενικότερα επισκέψεις σε γυναικολόγο), σε νοσοκομείο ή σε ιατρείο έξω, τι πληρώνω.
                      Πως ασφαλιζόμαστε στην Γερμανία, τουλάχιστον μέχρι να πιάσω δουλειά(είμαι άνεργος τώρα και παίρνω ταμείο μέχρι τον Οκτώβρη.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Comment

Το θέμα που απασχολει πολλους συμπατριωτες μας που ερχονται εδω ειναι αν ειναι ασφαλισμενοι ή οχι και πως καλυπτονται τα εξοδα αν ου μη γενοιτο συμβει κατι.

Εδω θα βρειτε τις πληροφοριες που αναζητατε

η ευρωπαικη καρτα ασφαλισης
                        πληροφοριες εδω

που θα βρω την καταλληλη ασφαλεια για μενα και την οικογενεια μου;
                        εδω θα βρειτε μια λιστα
                        Ευχαριστώ πολύ synnefaki , το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω κάτι να αναφέρεται σε εγκυμοσύνη...

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι η σύζυγος και το πρώτο παιδί έχουν και γερμανική υπηκοότητα(λόγω της πεθεράς που είναι Γερμανίδα). Αυτό φαντάζομαι ίσως απλοποιεί κάποια πράγματα.

Comment

Originally posted by theomic View Post
                          Καλημέρα,
                          μήπως ξέρει κάποιος σε τι μας καλύπτει η ευρωπαϊκή κάρτα ασθενείας στο θέμα της εγκυμοσύνης.
                          παράδειγμα, που κάνουμε τις εξετάσεις (υπερήχους, αιματολογικές, γενικότερα επισκέψεις σε γυναικολόγο), σε νοσοκομείο ή σε ιατρείο έξω, τι πληρώνω.
                          Πως ασφαλιζόμαστε στην Γερμανία, τουλάχιστον μέχρι να πιάσω δουλειά(είμαι άνεργος τώρα και παίρνω ταμείο μέχρι τον Οκτώβρη.

Ευχαριστώ πολύ!!!

Καλημέρα theomic,
                          Δυστυχώς αυτή η κάρτα δεν είναι τίποτα άλλο απο μια "τυπική" ασφάλιση για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δεν πρόκειται να σου αναγνωρίσουν τίποτα απο όλα αυτά που αναφέρεις. Διάβασε στο ακόλουθο link για ποιές καταστάσεις είναι αυτή η κάρτα Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθένειας - Απασχόληση, κοινωνικές υποθέσεις και κοινωνική ένταξη - Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Θα πρέπει να κάνεις ιδιωτική ασφάλιση μέχρι να βρείς εργασία για να έχεις όλα αυτά που αναφέρεις ή οποία είναι αρκετά ακριβή.
                          It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπω κάτι να αναφέρεται σε εγκυμοσύνη...
                            Ρίξε μια ματιά στο ακόλουθο στο παράδειγμα (ΕΕ - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας - Η Ευρώπη σου).
                            Πιστεύω σου απαντάει στο ερώτημα σου. Για την Γερμανική υπηκοότητα δεν γνωρίζω πως γίνεται, λογικά θα πρέπει η γυναίκα σου να γραφτεί σαν άνεργη και να έχει την ασφάλεια του άνεργου. Αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα
                            It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Originally posted by kosofos View Post
                              Ρίξε μια ματιά στο ακόλουθο στο παράδειγμα (ΕΕ - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας - Η Ευρώπη σου).
                              Πιστεύω σου απαντάει στο ερώτημα σου. Για την Γερμανική υπηκοότητα δεν γνωρίζω πως γίνεται, λογικά θα πρέπει η γυναίκα σου να γραφτεί σαν άνεργη και να έχει την ασφάλεια του άνεργου. Αλλά δεν το γνωρίζω σίγουρα
                              Εμείς ανεβαίνουμε για μόνιμη εγκατάσταση στο Αμβούργο. Που θα πάμε για τις εξετάσεις της εγκυμοσύνης, στο νοσοκομείο ή στο ιδιώτη και τι θα πληρώσουμε στον ιδιώτη. Αν πληρώσουμε, δικαιούμαστε να πάρουμε κάποια χρήματα πίσω, από κάποια υπηρεσία - οργανισμό;

Comment

Εμείς ανεβαίνουμε για μόνιμη εγκατάσταση στο Αμβούργο. Που θα πάμε για τις εξετάσεις της εγκυμοσύνης, στο νοσοκομείο ή στο ιδιώτη και τι θα πληρώσουμε στον ιδιώτη. Αν πληρώσουμε, δικαιούμαστε να πάρουμε κάποια χρήματα πίσω, από κάποια υπηρεσία - οργανισμό;
                                Αν γνωρίζεις Αγγλικά μπορείς να βρείς πληροφορίες εδώ How To Germany - Having a Baby in Germany. Απο αυτές τις εξετάσεις δεν θα πάρεις τίποτα πίσω απο το ΙΚΑ μέσω της ΕΚΑΑ μιάς και δεν σε καλύπτει για όλα αυτά. Το site που σου έβαλα πληροφορεί για τον τρόπο που πρέπει να το χειριστείς.Αρχικά να βρείτε Γυναικολόγο που να συνεργάζεται με το νοσοκομείο και θα φέρει στον κόσμο το παιδί. Καλή τύχη και με το καλό!

Comment

Working...
                                X