Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by kosofos View Post
    Αν γνωρίζεις Αγγλικά μπορείς να βρείς πληροφορίες εδώ How To Germany - Having a Baby in Germany. Απο αυτές τις εξετάσεις δεν θα πάρεις τίποτα πίσω απο το ΙΚΑ μέσω της ΕΚΑΑ μιάς και δεν σε καλύπτει για όλα αυτά. Το site που σου έβαλα πληροφορεί για τον τρόπο που πρέπει να το χειριστείς.Αρχικά να βρείτε Γυναικολόγο που να συνεργάζεται με το νοσοκομείο και θα φέρει στον κόσμο το παιδί. Καλή τύχη και με το καλό!

εννοούσα αν θα πάρουμε τίποτα πίσω από κάποια υπηρεσία της Γερμανίας, αλλά φαντάζομαι ότι θα το έγραφες στο μήνυμα σου.
    btw πολύ κατατοπιστικό το αμερικάνικο site.

Vielen Dank

Comment

ΠΑΙΔΙΑ - ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ !!!!!
      ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
      ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,,ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ...
      ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΚ......ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΟΚ...ΑΠΟ ΙΧ ΟΚ...ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΚ....
      ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ...
      ΕΧΩ 2 ΑΓΟΡΙΑ 10 ΚΑΙ 13 ΕΤΩΝ ,,,ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ INTENSIVE KLASSE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .
      Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΑΝΕΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ,Η ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ..Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΕΙ ΤΗΣ ΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ...ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ,,,ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ,,ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ.Τ.Λ.
      ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΑΘΛΗΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑΚΙΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ,,,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΒΕΙΑ ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ??
      ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ,,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ .......ΚΑΙ ΣΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΛΩΔΟΥΛΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ,,,
      ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΖΩΗ ,,,,,,,,ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ!!!!!
      Β Ο Η Θ Ε Ι Α Ο Π Ο Ι Ο Σ Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι Ο Τ Ι Δ Η Π Ο Τ Ε

Comment

Καλημέρα Χρήστο!Το πρόβλημα σου είναι δύσκολο αλλά μπορεί να λυθεί. Θα πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Πιστεύω ότι ο γιος σου έχει δυσκολίες να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον (εδώ το παθαίνουν ενήλικες με εμπειρία ζωής οπότε ένα παιδί είναι ακόμα πιο ευαίσθητο). Η άποψη μου είναι να πας στην AWO (Arbeiter Wohlfahrt). Είναι οργάνωση που ασχολείται με μετανάστες και σίγουρα θα έχουν κάποιες συμβουλές ή τηλέφωνα που μπορείς να απευθυνθείς. Αυτό είναι το site: Wartungsarbeiten . Είναι το κεντρικό τους αλλά υπάρχει η περίπτωση να το βελτιώνουν γιατί τώρα δεν μου το φορτώνει. Απλά ψάξε για την αντίστοιχη οργάνωση της πόλης που μένεις στο Google. Ελπίζω να σε βοηθήσουν αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουν κάποιες καλές ιδεές δεδομένου ότι η βοήθεια προς μετανάστες είναι το πεδίο τους. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και ο γιος σου να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Άλλωστε έχει τις δυνατότητες να κάνει πολλά πράγματα οπότε πρέπει απλά να βρει τον δρόμο του. Αυτή η εμπειρία μπορεί να τον δυναμώσει για το μέλλον. Καλό σου μεσημέρι!

Comment

Originally posted by CHRISTOS76DRAMA View Post
          ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ !!!!!
          ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΑΛΛΑ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
          ΜΕΤΑ ΑΠΟ 9 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,,ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΜΙΝΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ...
          ΑΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΚ......ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΟΚ...ΑΠΟ ΙΧ ΟΚ...ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ,ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΟΚ....
          ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ...
          ΕΧΩ 2 ΑΓΟΡΙΑ 10 ΚΑΙ 13 ΕΤΩΝ ,,,ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ INTENSIVE KLASSE ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ .
          Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΓΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΥΣΛΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΚΑΝΕΙ 7 ΜΗΝΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ,Η ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ..Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΥΣΙ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΕΙ ΤΗΣ ΕΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ...ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΑΞΗ ΑΡΧΙΣΕ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ,,,ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΧΟΛΕΙΟ,,ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κ.Τ.Λ.
          ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΩ ΝΑ ΤΟΝ ΓΡΑΨΩ ΣΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΝΑ ΑΘΛΗΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΑΚΙΑ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ,,,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΦΗΒΕΙΑ ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ??
          ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ,,ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ .......ΚΑΙ ΣΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΟΛΩΔΟΥΛΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ,,,
          ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΜΑΣ ΖΩΗ ,,,,,,,,ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ!!!!!
          Β Ο Η Θ Ε Ι Α Ο Π Ο Ι Ο Σ Γ Ν Ω Ρ Ι Ζ Ε Ι Ο Τ Ι Δ Η Π Ο Τ Ε
          Καλημέρα, ο μικρός λογικό είναι να αντιδράει έτσι, εφόσον δυσκολεύεται πολύ στην γλώσσα. Σίγουρα του λείπει η Ελλάδα και οι φίλοι του εκεί. Και τα παιδιά στην Ελλάδα, που είναι η μητρική τους γλώσσα και έχουν δυσλεξία, έχουν πολύ αρνητισμό για το σχολείο. Ο άνδρας μου είχε έρθει στην Γερμανία 10 χρονών. Πήγε σχολείο χωρίς να γνωρίζει την γλώσσα, είχε και εκείνος πολύ αρνητισμό. Στο σχολείο δεν μάθαινε τίποτα. Τον πρώτο καιρό έπαιζε με τα ξαδέρφια του που και εκείνα μιλούσαν Ελληνικά. Εκείνο που τον βοήθησε τελικά είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Ξεκίνησε σκάκι. Του άρεσε πάρα πολύ. Εκεί άρχισε να μαθαίνει τα γερμανικά. Καλά έκανες και τον έγραψες ποδόσφαιρο.Μίλησε μαζί του και δες αν υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που θα τον ενδιέφεραν. Έτσι και αλλιώς τα παιδιά που έχουν δυσλεξία μαθαίνουν πολύ καλύτερα με το παιχνίδι, παρά με το διάβασμα. Σας εύχομαι να σας πάνε όλα καλά.

Comment

Originally posted by nk_christina View Post
            Καλημέρα, ο μικρός λογικό είναι να αντιδράει έτσι, εφόσον δυσκολεύεται πολύ στην γλώσσα. Σίγουρα του λείπει η Ελλάδα και οι φίλοι του εκεί. Και τα παιδιά στην Ελλάδα, που είναι η μητρική τους γλώσσα και έχουν δυσλεξία, έχουν πολύ αρνητισμό για το σχολείο. Ο άνδρας μου είχε έρθει στην Γερμανία 10 χρονών. Πήγε σχολείο χωρίς να γνωρίζει την γλώσσα, είχε και εκείνος πολύ αρνητισμό. Στο σχολείο δεν μάθαινε τίποτα. Τον πρώτο καιρό έπαιζε με τα ξαδέρφια του που και εκείνα μιλούσαν Ελληνικά. Εκείνο που τον βοήθησε τελικά είναι οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Ξεκίνησε σκάκι. Του άρεσε πάρα πολύ. Εκεί άρχισε να μαθαίνει τα γερμανικά. Καλά έκανες και τον έγραψες ποδόσφαιρο.Μίλησε μαζί του και δες αν υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες που θα τον ενδιέφεραν. Έτσι και αλλιώς τα παιδιά που έχουν δυσλεξία μαθαίνουν πολύ καλύτερα με το παιχνίδι, παρά με το διάβασμα. Σας εύχομαι να σας πάνε όλα καλά.
            Συγνώμη το διάβασα πολύ γρήγορα. Αρνείται να πάει και στην μπάλα. Προσπάθησε να δεχτεί κάποιες δραστηριότητες να βγαίνει από το σπίτι.

Comment

Κατ' αρχάς ψυχραιμία.

Όταν λέμε ''δυσλεξία'' εννοούμε κανονικά διάγνωση από την Ελλάδα ήδη;

Γενικά, προσπαθήστε να μην αγχώνεστε, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Όταν μιλάτε μαζί του, δώστε του να καταλάβει ότι καταλαβαίνετε το πώς αισθάνεται, αλλά αυτή είναι τώρα η ζωή σας, αυτήν την απόφαση πήρατε εσείς ως υπεύθυνοι ενήλικες, ότι έχετε την κατάσταση υπό έλεγχο. Πάντα με σεβασμό στο παιδί και χωρίς καυγάδες, αν γίνεται.

Καλή τύχη.
              "Isn't it enough to see that a garden is beautiful without having to believe that there are fairies at the bottom of it too?" — Douglas Adams

Comment

σε καταλαβαινω γιατι εμενα ειναι μικρη σχεδον 6 χρονων και οταν πηγαμε παιδικο δεν ηθελε να μενει και εκλαιγε.ειχαμε πολυ αγχος.αλλα δεν το δειχναμε.προσπαθουσαμε να ενθαρυνουμε την ολη κατασταση και συνεχεις λεγαμε οτι ολοι το παθαινουμε αλλα μετα θα ξερεις 2 γλωσσες ενω οι αλλοι μια κλπκλπ.οσο πιο πολλες εξωσχολικες δρστηριοτητες,οσο πιο πολυ συναναστροφες με γερμανακια και απο εσας να μην δειχνετε οτι στεναχωριοσαστε.καποια στιγμη θα στρωσει..που θα παει??

Comment

Κλείσαμε τα εισιτήρια!!!

Ένα μεγάλο καλημέρα παιδιά!!!!Επιτέλους κλείσαμε τα εισιτήρια μας και 10 Οκτώβρη πετάμε για Στουτκάρδη!!!Το μεγάλο μου άγχος είναι τα άκυρα που έχω φάει απο δουλειές μέσω email. Ελπίζω να μην είναι έτσι και απο κοντά!!!

Comment

Originally posted by georget View Post
                    Ένα μεγάλο καλημέρα παιδιά!!!!Επιτέλους κλείσαμε τα εισιτήρια μας και 10 Οκτώβρη πετάμε για Στουτκάρδη!!!Το μεγάλο μου άγχος είναι τα άκυρα που έχω φάει απο δουλειές μέσω email. Ελπίζω να μην είναι έτσι και απο κοντά!!!
                    Καλή Επιτυχία. Σίγουρα θα διαπιστώσεις οτι από κοντά είναι διαφορετικά τα πράγματα. Διαφορετικά είναι να είσαι μακριά ή να πας και να σε δουν και διαφορετικά να έχεις διεύθυνση Ελλάδας ή Γερμανίας.

Comment

Καλή επιτυχία και να πάνε όλα καλά...
                      Άντε να παίρνουμε σειρά και εμείς σιγά σιγά...
                      Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ‘θελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου.

Comment

Φίλε μαχι απο γιαννιτσά είσαι?Δίπλα είμαστε

Comment

Originally posted by georget View Post
                          Φίλε μαχι απο γιαννιτσά είσαι?Δίπλα είμαστε
                          Για να είμαι ακριβής από Γαλατάδες 15χλμ μετά τα Γιαννιτσά..
                          Όταν είσαι ασφαλής σπίτι σου, θα ήθελες να ζεις μια περιπέτεια και όταν ζεις μια περιπέτεια, θα ‘θελες να είσαι ασφαλής στο σπίτι σου.

Comment

Θα ήθελα τη βοήθειά σας...

Καλησπέρα σε όλους,ξενιτεμένους και μη,

Παρακολουθώ και διαβάζω το φόρουμ εδώ και και λίγο καιρό και τώρα γράφτηκα για να κάνω τις ερωτήσεις μου και να με βοηθήσετε.
                            Είμαι οικογενειάρχης και ζω στην Ελλάδα.Δουλειά έχω ,αλλά δε με βλέπω στο μέλλον με τους μισθούς και την ακρίβεια να μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια,κάτι πολύ βασικό για μένα.Επειδή δε θέλω να φτάσει εκείνη η στιγμή που θα ζητιανέψω για να πληρώσω τη ΔΕΗ,έχω ξεκινήσει και ψάχνω να δω τι γίνεται στο εξωτερικό.
                            Λίγο την ιστορία μου πρώτα.Έζησα στη Γερμανία για 7 χρόνια,από το 1990-1997 και μετά επέστρεψα στην Ελλάδα.
                            Εργάστηκα σε συγκεκριμένο κλάδο στη Γερμανία αλλά και στην Ελλάδα(ακόμα),οπότε έχω αρκετές εμπειρίες στο συγκεκριμένο τομέα(συνολικά 15 χρόνια).Όλο αυτό χωρίς όμως τις θεωρητικές γνώσεις παρά μόνο πρακτικές.
                            Είμαι 40 ετών,γνωρίζω πολύ καλά Γερμανικά,αλλά επειδή έχω καιρό να τα εξασκήσω θα μου πάρει λίγο χρόνο,όπως και Αγγλικά.
                            Ελπίζω σε λίγο καιρό να μπορέσω να πάρω και το πτυχίο μου στον τομέα της Πληροφορικής,κάτι που πάντα αγαπούσα.

Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τι κλίμα επικρατεί εκεί αυτή τη στιγμή,αν αυτά είναι αρκετά προσόντα για να βρω μία οποιαδήποτε δουλειά για αρχή η οποία θα με ζει εμένα και την οικογένεια .Η σύζυγος βλέπω δύσκολο να εργαστεί αμέσως καθώς από γλώσσα δεν ξέρει τίποτα.
                            Επίσης τι γίνεται με τα σχολεία για τη μικρή μου κόρη;Θα ήθελα να πάει σε ελληνικό σχολείο,υπάρχουν ακόμη ή όχι και σε ποιές πόλεις;Το να μιλά η κόρη μου καλύτερα Γερμανικά απ'ότι Ελληνικα,είναι εφιάλτης για μένα.

Ντρέπομαι που θα το πω,αλλά είναι φορές που αναπολώ τα λίγα χρόνια που έζησα εκεί.Ήταν ξέγνοιαστα χρόνια,χωρίς σκοτούρες.
                            Κάτι που δε βρήκα εδώ.

Να είστε όλοι καλά και καλή δύναμη όπου και να είστε.

Comment

Originally posted by Kortik View Post
                              Καλησπέρα σε όλους,ξενιτεμένους και μη,

Παρακολουθώ και διαβάζω το φόρουμ εδώ και και λίγο καιρό και τώρα γράφτηκα για να κάνω τις ερωτήσεις μου και να με βοηθήσετε.

Είμαι οικογενειάρχης και ζω στην Ελλάδα.Δουλειά έχω ,αλλά δε με βλέπω στο μέλλον με τους μισθούς και την ακρίβεια να μπορώ να ζω με αξιοπρέπεια,κάτι πολύ βασικό για μένα.

Είμαι 40 ετών,γνωρίζω πολύ καλά Γερμανικά,αλλά επειδή έχω καιρό να τα εξασκήσω θα μου πάρει λίγο χρόνο,όπως και Αγγλικά.
                              Ελπίζω σε λίγο καιρό να μπορέσω να πάρω και το πτυχίο μου στον τομέα της Πληροφορικής,κάτι που πάντα αγαπούσα.

Ντρέπομαι που θα το πω,αλλά είναι φορές που αναπολώ τα λίγα χρόνια που έζησα εκεί.Ήταν ξέγνοιαστα χρόνια,χωρίς σκοτούρες.
                              Κάτι που δε βρήκα εδώ.

Να είστε όλοι καλά και καλή δύναμη όπου και να είστε.

Καλησπέρα Kortik κ καλώς ήρθες στην παρέα μας...
                              Εγώ δεν ξέρω για την Γερμανία πολλά αλλά θα πάρεις απαντήσεις από τα παιδιά που είναι εκεί ή εδώ κ ξέρουν.
                              Δυστυχώς όλοι θέλουμε να φύγουμε από εδώ για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια κ πάνω απ'όλα για τα παιδιά μας.
                              Το ότι ξέρεις γερμανικά, αγγλικά κ έχει ζήσει εκεί είναι μεγάλο προσόν.
                              ΟΧΙ να μην ντρέπεσαι....!!!
                              Αυτοί* που πρέπει να ντρέπονται για την κατάσταση της Ελλάδας σήμερα δυστυχώς δεν έχουν ούτε φιλότιμο αλλά ούτε ιερό κ όσιο...!!!
                              *(οι 300... φυσικά κ όχι του Λεωνίδα)

Να είστε καλά κ καλή τύχη σε ότι αποφασίσεις...!!!
                              Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Jim καλώς σε βρίσκω και καλή επιτυχία και σε σένα ότι και να κάνεις.

Δυστυχώς η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της.Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καλύτερο μέλλον όλοι μας.

Αναμένω απαντήσεις από τα παιδιά που ζουν επάνω.

Comment

Working...
                                X