Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

οχι δεν χρειάζεται. Είσαι πολίτης ΕΕ. Μετά απο 5 χρόνια μόνιμης διαμονής θα αποκτήσεις το δικαίωμα αν θές να αλλάξεις ιθαγένεια. Τότε μόνο αν χρειαστεί θα πάς. Καλή τύχη!
    It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Originally posted by kosofos View Post
      οχι δεν χρειάζεται. Είσαι πολίτης ΕΕ. Μετά απο 5 χρόνια μόνιμης διαμονής θα αποκτήσεις το δικαίωμα αν θές να αλλάξεις ιθαγένεια. Τότε μόνο αν χρειαστεί θα πάς. Καλή τύχη!
      Dankeschön kosofos, μια διόρθωση μόνο(εκτός αν κάνω λάθος), δεν νομίζω ότι αλλάζεις ιθαγένεια, αλλά παίρνεις και δεύτερη υπηκοότητα.

Comment

Παιδια τι νεα απο Στουτγκαρδη;Να ξεκινησει να ερθει καποιος αυτο το μηνα,ποια η αισθηση σας απο την αγορα εργασιας;
        Επισης,οποιος ξερει καποιο φθηνο διαμερισμα κιοχι κοινοβιο ας μου προτεινει κατι,ευχαριστω!

Comment

kalimera apo to mainz.Eimai edw kai mia evdomada stin poli kai exw kapoies apories ,an mporesei na voithisei kapoios!!!i gineka mou douleuei edw kai 2 mines ,egw prospathw na vrw douleia....ta lefta pou pernei einai liga kai isa-isa pou vgazoume to enoikio...ithela na rwtisw pou na rotisoume gia tis oikonomikes voithies ,an exoume to dikaioma na tis exoume..na simiosw oti exw kanei mono to anmeldung kai exw anoiksei logariasmo se trapeza,avrio tha pame kai stin AOK:episis ithela na rwtisw an dikaioumaste na kanoume mathimata germanikwn sto sxoleio kai an exoume kapoia oikonomiki voithia sta mathimata...euxaristw kai signwmi gia to grapsimo alla den kserw pos na ta alaksw!!!

Comment

λοιπόν σχετικά με τα προγράμματα ασφάλισης βρήκα το παρακάτω που κάνει συγκρίσεις μεταξύ των εταιριων για μισθωτους και
            ελ.επαγγελματίες .δεν ξέρω εαν έχει αναφερθεί κάπου αλλου ,και που να το κανω post οπότε το πετάω εδω που είχαμε την κουβέντα

Gesetzliche Krankenkassen - Krankenkassenvergleich f

με την μετάφραση πάντως για το τί πληρώνεις κάθε μήνα συνολικά δεν έβγαλα άκρη .Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
            το μόνο που κατάλαβα είναι οτι οι ελ.επαγγελματίες πληρώνουν τα διπλά
            κανένας υδραυλικός δεν υπάρχει εκει έξω ρε παιδια ?

Comment

Καλησπέρα παιδιά. Είμαστε Στουτγάρδη και θέλουμε να κάνουμε μια εξουσιοδότηση για την Ελλάδα. Θα απευθυνθούμε στο Προξενείο; Γνωρίζει κάποιος πόσο θα κοστίσει;

Comment

Originally posted by nk_christina View Post
                Καλησπέρα παιδιά. Είμαστε Στουτγάρδη και θέλουμε να κάνουμε μια εξουσιοδότηση για την Ελλάδα. Θα απευθυνθούμε στο Προξενείο; Γνωρίζει κάποιος πόσο θα κοστίσει;

Προκειμένου να εξουσιοδοτήσει κανείς άλλο πρόσωπο να τελέσει πράξη ή να προβεί σε ενέργεια, οφείλει να έχει συνείδηση των πράξεών του και να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. Σχετικώς απαιτούνται :

1. Αίτηση.

2. Η αυτοπρόσωπη παρουσία του αιτούντος στο Προξενείο/Προξενικό Γραφείο και η προσκόμιση επίσημων εγγράφων που αποδεικνύουν την ταυτότητά του (όπως ιδίως Ελληνική αστυνομική ταυτότητα ή Ελληνικό διαβατήριο ή Γερμανικό διαβατήριο).

Το κείμενο της εξουσιοδότησης μπορεί να συνταχθεί είτε στο Προξενείο είτε να έχει ετοιμαστεί προηγουμένως από τον αιτούντα. Ο αιτών πρέπει να υπογράψει το έγγραφο της εξουσιοδότησης ενώπιον του αρμόδιου Προξενικού υπαλλήλου, ο οποίος στη συνέχεια θα επικυρώσει το γνήσιο της υπογραφής του/της. Απαιτείται να γνωρίζετε πλήρως τα στοιχεία του προσώπου το οποίο εξουσιοδοτείτε να σας εκπροσωπήσει (πχ. πλήρες ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και αριθμός Ελληνικής αστυνομικής ταυτότητας, εφ' όσον υπάρχει).

Το κόστος απ ότι θυμάμαι είναι περίπου €10. Πάρε και ένα τηλέφωνο στο προξενείο να στο διευκρινίσουν http://www.griechisches-konsulat-stuttgart.de/
                It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Kosofos.

Comment

και να την χασεις πρεπει να εχει PIN ..... επισης .. αν πας σε καταστημα και παλι ζητανε ταυτοτητα και κοιτανε πολυ προσεχτικα ακομα και την υπογραφη !! αυτο φυσικα για τις πρωτες ωρες αφου υποτιθεται θα το παρεις χαμπαρι και θα την ακυρωσεις αμεσα.
                    Better Think twice instead once

Comment

Μαρία τη έγινε, χάθηκες. Βλέπω ότι ούτε το προσωπικό μήνυμα διαβάστηκε που σου έστειλα!?

Comment

βοηθεια!!!!!

παιδιά γεια σας!!έχω κάποιες απορίες και πραγματικά όποιος γνωρίζει θα ήθελα βοήθεια!
                        στις 1/12 θα έρθω γερμανία, είναι ο φίλος μου εκεί ήδη απο τον ιανουάριο και θα ακολουθήσω και εγώ..το θέμα είναι ότι εδώ στην ελλάδα δούλευα από το 2008, τώρα που θα σταματήσω τι κινήσεις πρέπει να κάνω εδώ, σε ικα, εφορίες ή σε οαεδ αν χρειαστεί?
                        περιμένω τις απόψεις σας!!!!!ευχαριστώ!!!!!

Comment

Λευκό ποινικό μητρώο

Καλησπέρα παιδιά, νέος στο φορούμ σας, έχω 2-3 χρόνια ακόμα για να τελειώσω τη σχολή μου αλλά ήδη σκέφτομαι πως το μέλλον μου είναι στο εξωτερικό... ήθελα να ρωτήσω: για να πάω να εργαστώ στη Γερμανία (πληροφορική σε ΑΕΙ σπουδάζω), είναι απαραίτητο να έχω λευκό ποινικό μητρώο? (για μικρή ποινή με αναστολή μιλάω)

Comment

Originally posted by Gspot View Post
                            Καλησπέρα παιδιά, νέος στο φορούμ σας, έχω 2-3 χρόνια ακόμα για να τελειώσω τη σχολή μου αλλά ήδη σκέφτομαι πως το μέλλον μου είναι στο εξωτερικό... ήθελα να ρωτήσω: για να πάω να εργαστώ στη Γερμανία (πληροφορική σε ΑΕΙ σπουδάζω), είναι απαραίτητο να έχω λευκό ποινικό μητρώο? (για μικρή ποινή με αναστολή μιλάω)
                            Να μην υπαρχει εις βαρος σου εκρεμη καταδικαστικη αποφαση... δηλαδη να σε ψαχνουν για μεσα.Αποφασεις δικαστηριων ανασταλτικου χαρακτηρα δεν σου δημιουργουν κανενα προβλημα.
                            Better Think twice instead once

Comment

Καλημέρα,

θέλει λίγο υπομονή και διάβασμα. Συνιστώ να διαβαστούν πρώτα 1 - 2 φορές τα κείμενα και μετά να ακολουθείται της συνδέσεις.

Μικρός Oδηγóς
                              Επισημάνσεις για εργασία και διαβίωση στη Γερμανία
                              Οδηγίες προσανατολισμού και πληροφορίες για μετανάστευση

Καλή τύχη!

Comment

Originally posted by something View Post
                                Να μην υπαρχει εις βαρος σου εκρεμη καταδικαστικη αποφαση... δηλαδη να σε ψαχνουν για μεσα.Αποφασεις δικαστηριων ανασταλτικου χαρακτηρα δεν σου δημιουργουν κανενα προβλημα.
                                Eυχαριστώ!!

Comment

Working...
                                X