Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by turms View Post
    εμενα η απορια μου εναι η εξης
    οκ θα παρω το πιστοποιητικο απο την Εφορια στην Γερμανια
    το θεμα ειναι οτι πχ εγω ξεκινησα δουλεια τον Αυγουστο αλλα γερμανια ειμαι απο τον Ιουνιο
    πως θα αποδειξω οτι ειμαι στην Γερμανια το μεγαλυτερο διαστημα του χρονου?
    ουτως ωστε να μην πρεπει να δηλωσω τα εισοδηματα γερμανιας στην ελληνικη φορολογικη δηλωση και να κανω απλα μια φορολογικη δηλωση στην ελλαδα για οσα εβγαλα στην ελλαδα

Apo tin ora pou ekanes tin eggrafi sto dimo sou (anmenldung) kataxorithikes kai sto sistima tis Germanikis eforias. Apo tote exeis to Id nummer sou.
    It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Originally posted by kosofos View Post
      Apo tin ora pou ekanes tin eggrafi sto dimo sou (anmenldung) kataxorithikes kai sto sistima tis Germanikis eforias. Apo tote exeis to Id nummer sou.
      α οκ....τοτε θα φαινεται απο την μερα του anmenldung

Comment

Originally posted by kosofos View Post
        ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Παιδιά προσοχή με την μηδενική δήλωση! Ακόμα και με μηδενική δήλωση αν δεν συμπληρώσεις της κατάλληλες αποδείξεις με το ισχύον φορολογικό στην Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσεις φόρο. Παραθέτω ένα παράδειγμα (για κάποιον που δεν έχει τεκμήρια διαβίωσης σπίτια, αμάξια στο όνομα του)

Άγαμος

-Τεκμήριο διαβίωσης 2012 - 3.000 €
        -Απαιτούμενες αποδείξεις 2012 για αυτήν την περίπτωση 25% ---> 0.25*3000= €750
        -Έλλειμμα αποδείξεων 2012 αφού δεν ζεί στην Ελλάδα ---> 750 €
        -Πέναλτυ για το έλλειμμα αυτό ----> 750 € * 10% = 75 €
        -Προκαταβολή φόρου για το 2013 ----> 75 € * 55% = 41,25 €
        -ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 - ---> 75 € + 41,25 € = 116,25 €

Έγγαμος

-Τεκμήριο διαβίωσης 2012 - 5.000 €
        -Απαιτούμενες αποδείξεις 2012 για αυτήν την περίπτωση 25% ---> 0.25*5000= €1250
        -Έλλειμμα αποδείξεων 2012 αφού δεν ζεί στην Ελλάδα ---> 1250 €
        -Πέναλτυ για το έλλειμμα αυτό ----> 1250 € * 10% = 125 €
        -Προκαταβολή φόρου για το 2013 ----> 125 € * 55% = 68,75 €
        -ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 - ---> 125 € + 68,75 € = 193,75 €

Αυτή αγαπητοί συμπατριώτες μου είναι η χώρα μας και οι νομοθετικοί-οικονομικοί εγκέφαλοι της....
        Κοσοφε ετσι ακριβως ισχυε μεχρι φετος αλλα Αν κανεις μηδενικη δηλωση απλα εβαζες αποδειξεις 750 ευρω και το συνολο φορου ηταν μηδενικο!! 0
        Πλεον απο απο φετος μηδενικες φορολογικες δηλωσεις δεν θα χρειαζονται ΚΑΜΙΑ αποδειξη! (εφοσον δεν συνοδευονται απο Ε9) Αν εχεις αυτοκινητο μηχανη φυσικα ειναι τεκμηριο διαβιωσης!

Nimowe Δεν θα κανεις τιποτα!!! Κανε φετος την φορολογικη σου κανονικα σαν να ησουν Ελλαδα και του χρονου μηδενικη και μην μπλεκεις με τιποτα!! Ρωτα και τον λογιστη σου αν θελεις να επιβεβαιωθεις!
        Better Think twice instead once

Comment

Something prepei na to koitaksoume sta sigoura ti ginetai me auto to thema gia tin periptosi midenikis dilosis tou 2013 giati kai mena me pedeuei. pantos stin egyklio tou ypourgeiou oikonomikon grafei oti sinexizei na isxuei to 25% gia apodeikseis apo tekmarto kai fysiko eisodima. diladi eggamos xoris alla eisodimata kai tipota sto onma tou exei tekmirio 5000 euro (to zeugari) ara prepei na exei apodeikseis 1250 euro. Tha doume!
          It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Φόροι 4.000 € από τεκμήρια σε μηδενικά εισοδήματα | TaxDevil

Αυτο το αρθρο ειναι πριν κανα 2μηνο αλλα το φορολογικο οριστικα δεν εχει κλεισει οποτε μεχρι τον μαιο παιζει να αλλαξει.Παντως σιγουρα πλεον οι ανεργοι μεχρι τελος του χρονου θα μπουνε ολοι σε νοσοκομειακη ασφαλιση ειτε δικαιουντε επιδοματος ειτε οχι αυτο ειναι κατι θετικο.
            παντως με φοροτεχνικο που μιλησα σε κανεναν με μηδενικη δηλωση δεν εχουν ζητησει τα 750 ευρω αποδειξεις για ελεγχο!!! εδω δεν προλαβαινουν να ασχοληθουν με τους καρχαριες ...με εμας τους πτωχους θα ασχοληθουν? :P

οκ παντως για τις μηδενικες τα πραγματα ειναι σχετικα ευκολα ουδεις λογος πανικου.
            Better Think twice instead once

Comment

Στο ΦΑ μου λένε πως χρειάζομαι τούτο: "034450 Ansässigkeitsbescheinigung nach DBA" (https://www.formulare-bfinv.de/ffw/content.do) και όχι αυτό BZSt-Portal: Internetauftritt des Bundeszentralamtes für Steuern - Allgemeine Informationen - Bescheinigung SteuerIdNr Wohnsitz. Το δεύτερο είναι λένε όταν έχεις Zinsrichtlinie κάτι με λογαριασμούς ταμιευτηρίου που δεν κατάλαβα.
              Ότι και να λέει το ΦΑ, στην Ελλάδα τι θα μου ζητήσουν;

Apostille από το Regierungspräsidium μετά

Comment

Originally posted by Nimowe View Post
                Στο ΦΑ μου λένε πως χρειάζομαι τούτο: "034450 Ansässigkeitsbescheinigung nach DBA" (https://www.formulare-bfinv.de/ffw/content.do) και όχι αυτό BZSt-Portal: Internetauftritt des Bundeszentralamtes für Steuern - Allgemeine Informationen - Bescheinigung SteuerIdNr Wohnsitz. Το δεύτερο είναι λένε όταν έχεις Zinsrichtlinie κάτι με λογαριασμούς ταμιευτηρίου που δεν κατάλαβα.
                Ότι και να λέει το ΦΑ, στην Ελλάδα τι θα μου ζητήσουν;

Apostille από το Regierungspräsidium μετά

Comment

Απορίες/ανησυχίες ενός νέου μετανάστη.

Γεια σας. Φιλοξενούμαι εδώ και μια βδομάδα στο Βερολίνο και ψάχνω για δουλειά μέσα από το internet. Είμαι πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός Τ.Ε. με καλά αγγλικά και λίγα γερμανικά. Επίσης, έχω εμπειρία ως βοηθός σε κουζίνα. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Να ψάξω και να πάω από κοντά σε ένα γραφείο του κρατικού "ΟΑΕΔ" ή/και ενός ιδιωτικού γερμανικού γραφείου εργασίας; Το πρόβλημά μου είναι φυσικά η γλώσσα και ότι δε γνωρίζω τις διαδικασίες. Υπάρχουν στάνταρ διαδικασίες που πρέπει να κάνει κάποιος για να βρει δουλειά; Άκουσα κάτι για ένα Job Center, αλλά δε γνωρίζω τι είναι. Επίσης, άκουσα ότι αν μείνω πάνω από 1 μήνα και δε βρω δουλειά θα με απελάσουν και θα πρέπει να περάσουν 3 μήνες για να ξανάρθω. Αν τελικά δεν καταφέρω να βρω δουλειά και δε μπορώ να μείνω κάπου μπορώ να αποτανθώ κάπου;
                  Ζητώ συγνώμη αν το μήνυμά μου φαίνεται κλισέ και κουράστικό σε μερικούς, αλλά βρίσκομαι σε άσχημη θέση και παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει και έχει διάθεση να με ενημερώσει.

Comment

Ελα συναδελφε,πανε παντου και αιτησου παντου,ετσι κανω κιεγω και περιμενω.
                    Δεν θα σε απελασει κανενας.Πολιτης της Ε.Ε. εισαι,που τις ακουτε αυτες τις μ@κ&*%$ς τελος παντων;

Comment

Καλησπέρα και απο μένα,

Γνώμη μου είναι αυτό που σου είπε ο Iraman! Απο το internet δεν βγαίνει άκρη. Τι ειδικότητα έχεις? Ηλεκτρονικός είναι πολύ γενικό στην Γερμανία. Έχεις κάποιο χαρτί που να δηλώνει συγκεκριμένη ειδικότητα? π.χ ηλεκτρονικός αυτοκινήτων, Υπολογιστών, τηλεοράσεων....κ.α. Έχεις κάνει αναγνώρισει του επαγγέλματος σου στην Γερμανία ή έχεις κάνει τις διαδικασίες? Με την γλώσσα? πάς σε κάποιο τμήμα εκμάθηνσης στο vhs ή αλλού για να μην αφήνεις τον καιρό να τσουλάει? Σου βάζω κάποιες ερωτήσεις ώστε να κινητοποιηθείς γιατί ο χρόνος είναι χρήμα εκτός απο άλλα πράγματα. Α και για την απέλαση ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΘΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗΝ. Αρκεί να μπορέις να ανταπεξέλθεις στα έξοδα!

φιλικά

Comment

Ναι ειναι πολυ γενικο Κοσοφε,το anabin μας βγαζει Elektrotechnik αλλα ειμαστε και Elektriker και Elektroniker και Μechatroniker,δεν ειμαστε Industrielektroniker ουτε Energieelektroniker.Αυτα για τους συναδελφους που ψαχνονται.
                        Α ναι,η αναγνωριση δεν ειναι απαραιτητη,μονο καποιες εταιριες(οι μεγαλες) την ζητανε κιαυτες ειναι λιγες.Οι περισσοτεροι αρκουνται με την μεταφραση.

Comment

Απαραίτητη είναι μόνο στα λεγόμενα „Reglementierte Berufe“.

http://www.patriotaki.net/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-78/%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-3-a-3300/#post45605

Comment

Καλημέρα.
                            Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

Comment

Γιωργο με απιδοματα το εχεις ψαξει; νομιζω δικαιουσε στην αρχη επιδομα ανεργειας! Κρατα μας ανημερους για την προοδο σου αν μπορεις, ειμαι συναδερφος και ενδιαφερομαι και εγω για Βερολινο.
                              Καλη τυχη και καλη αρχη! ;)

Comment

Υπαρχει συνδεσμος ελληνων στην Γερμανια (Μοναχο)?

Καλησπερα σε ολους τους ελληνες απανταχου ...παρακαλω θα ηθελα οποιος ξερει καποιον συνδεσμο ελληνων στην γερμανια ,συλογο,θα ημουν ευγνωμων αν μου απαντουσατε.
                                Ειμαι μαγειρας εχω αποφασισει να μεταναστευσω στην γερμανια και λογω των πολυ κακων αγγλικων και της ανυπαρκτης γνωσης γερμανκων εχω σκεφτει οτι θα μπορουσα να κανω την αρχη σε ελληνικο εστιατοριο.
                                Εχω 20ετη εμπειρια ειμαι 45 ετων εργενης(αυτα οσο αφορουν την ταυτοτητα μου)
                                Επισης αν υπαρχει καποιος φιλος που διαβασει το μηνυμα και γνωριζει κατι περισοτερο που θα μπορουσε να βοηθησει ευπροσδεκτο.
                                Καλo σαβατοκυριακο.

Comment

Working...
                                X