Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

10 μηνες ειμαι Γερμανια....αν εξαιρεσεις οτι μου λειπουν οι γονεις μου κατα τα αλλα δεν μου ελειψε τιποτα απο την ελλαδα....αντιμετωπισα καποια προβληματα στο θεμα εργασια αλλα το παλευω...
    οσο για τους γονεις μας;;;
    ας ειναι καλα το skype και το τηλεφωνο
    μιλαμε καθε βραδυ κανα μισαωρο....
    σιγουρα τους λειπουμε, και μας λειπουν...αλλα το δικαιωμα σε ενα καλυτερο μελλον για σενα και την οικογενεια σου (που θα κανεις αν δεν εχεις) ειναι πανω απο ολα...

Comment

Ναι, λέγε μου τέτοια! λολλλλ

Τιποτα στη ζωή δεν αποκτιέται χωρις θυσίες και κόπο. Απο καπου θα χάσεις και από καπου θα κερδίσεις. Εμενα πρωτα οι γονείς μου θα μου λείψουν και μετά όλα τα άλλα και όλοι οι άλλοι. Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Οι γονείς μας έχουν ζήσει τη ζωή τους, δημιουργισαν οικογενεια, καριερα, περιουσία (λέμε τώρα) και τώρα είναι η σειρά μας. Και τό ξέρουν και για αυτο δενουν τη καρδιά τους κόμπο. Οπως είπες: "το δικαιωμα σε ενα καλυτερο μελλον για σενα και την οικογενεια σου (που θα κανεις αν δεν εχεις) ειναι πανω απο ολα..."

Η σειρά μας.

Εγω απλα τα εχω βαλει κάτω και εχω πει:
      - Τι μου προσφέρει η Ελλάδα στη παρουσα φάση;
      - Τι εχω να προσφέρω εγώ;
      - Μπορώ να τα βγάλω πέρα;
      - Ποιο είναι το μέλλον μου εδώ;
      - Θα συνεχίσω να ζω μεσ' τη μιζέρια;

Και όλα τείνουν στο 0

Αν φύγω τι έχω να κερδίσω;
      Μια προοπτική για:
      - Καλύτερο μέλλον.
      - Καλύτερη ποιοτητα ζωής.
      - Καλύτερες απολαβές.
      - Ηρεμία, τάξη και ασφάλεια.
      - Ευτυχια Vs μιζέρια= 1-0

Απλά μαθηματικά.

Comment

Περίμενε λίγο, έχω στείλει την μαμά μου στην εφορία (Ηλιούπολης) αύριο με ότι χαρτιά έχω μαζέψει και ελπίζω να έχω νέα πολύ σύντομα (το πολύ σε μία εβδομάδα).

Comment

αντε να δουμε αν βγαλει ακρη...γιατι και στην εφορια ωρες ωρες

Comment

παιδεία καλησπέρα σας .Μήπως ξέρει κανεις τι γίνεται στην περίπτωση που η "δηλιση" στην ελλάδα ΔΕΝ είναι μηδενική αλλα φαίνεται και κάποιο μικρό εισόδημα από ενοίκια ποια θα είναι η "φορολιγικη" σου έδρα ; στην ελλάδα η στην γερμανία

Comment

χωρις να θελω να σε παρω στον λαιμο μου, το που ειναι η φορολογικη εδρα εξαρταται καταρχην απο το ποσες μερες μενεις και που
              αν εισαι γερμανια πανω απο 183 μερες τον χρονο, τοτε η εδρα σου ειναι γερμανια εκτος καποιων εξαιρεσεων
              αλλα για να εχεις εδρα γερμανια πρεπει να γινεις κατοικος εξωτερικου στην αρμοδια ΔΟΥ

τουλαχιστον εγω απο οσες φορες διαβαζα την σχετικη νομοθεσια αυτο καταλαβα

Comment

μην μασας αφροδιτη...σιγουρα ειναι δυσκολα στην αρχη αλλα....οταν πηγα πρωτη φορα σε δημοσιες υπηρεσιες στην γερμανια, στον γιατρο, στον οδοντιατρο, στο ταμειο υγειας κλπ τοτε καταλαβα που ζουσα και που ζω

Comment

εμενα το αμαξι ειναι το 2001 και το ανεβασα...κανενα προβλημα....αν ειναι σε καλη κατασταση γιατι δεν συμφερει;;;
                  90 ευρω τον χρονο πληρωνεις φορο
                  κανα 80αρι θα βγει να περασεις ΚΤΕΟ γερμανικο + πινακιδες
                  αυτο που δεν συμφερει ειναι η ασφαλεια που ειναι ακριβη, αλλα αυτην θα την πληρωσεις ειτε αγορασεις αμαξι απο γερμανια ειτε φερεις απο ελλαδα...
                  οποτε με κανα 200αρι θα εχεις το αμαξι σου γερμανια

για μηχανακι...εξαρταται....πχ στουτγγαρδη βλεπεις μηχανακια αρκετα αλλα κυριως ανοιξη καλοκαιρι
                  χειμωνα δεν πολυλεει σιγουρα
                  περα του κρυου , χιονιζει, παιζει που και που παγος....
                  δεν ειναι και οτι καλυτερο

μπορεις ομως να βγαλεις πινακιδες μονο για τους καλοκαιρινους μηνες.
                  το κανουν πολλοι εδω για τροχοσπιτα, μηχανες, καμπριο

αλλα και παλι δεν ξερω κατα ποσο συμφερει γιατι μου φαινεται οτι καθε ανοιξη θα πρεπει να πηγαινεις να παρεις πινακιδες.
                  οχι οτι ειναι και τιποτα ιδιαιτερο αλλα ειναι ανουσιο.

Comment

se efxaristo poly gia to ameso ths apanthshs.

Comment

Originally posted by zita38 View Post
                      παιδεία καλησπέρα σας .Μήπως ξέρει κανεις τι γίνεται στην περίπτωση που η "δηλιση" στην ελλάδα ΔΕΝ είναι μηδενική αλλα φαίνεται και κάποιο μικρό εισόδημα από ενοίκια ποια θα είναι η "φορολιγικη" σου έδρα ; στην ελλάδα η στην γερμανία
                      Αν διαβάσεις το post http://www.patriotaki.net/μετανάστευ...431/#post61713 θα βρείς την απάντηση σου (link)
                      It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Ποσο περιπου κοστιζει η ασφαλεια για 250cc μηχανη?
                        Και ποσο για κανα 1000ρακι αυτοκινητο?

Αν δεν κανω λαθος την πληρωνεις με τον μηνα την ασφαλεια?

Αμαξι δεν εχω,γενικα ειναι πολυ δυσκολο με εναν μεσο μηνιαιο μισθο (1500 ευρω) απ τα οποια θα πληρωνονται και νοικια κτλ,να αγορασεις ενα μεταχειρισμενο αυτοκινητο εκει?

Συμφερει σε σχεση με τις συγκοινωνιες αν υπολογισουμε και την ακριβη μηνιαια ασφαλιση?

Comment

efxaristo, den to eixa prosexei

Comment

εγω παντως εχω μπερδευτει καπως

Comment

1. η ασφαλεια εξαραταται απο την προιστορια σου...παιρνεις απο την ασφαλιστικη σου ενα bonus malus...χωρις αυτο δεν κανεις τιποτα γερμανια...(δεν μπορεις να βγαλεις ασφαλεια στην γερμανια αρα δεν μπορεις να βγαλεις γερμανικες πινακιδες)...το ποσο κοστιζει λοιπον εινια σχετικο. εμενα μου βγαινει κανα 500αρι τον χρονο αλλα ειναι καπως μικτη...οχι απολυτως μικτη...ως ενα σημειο...κατι τετοιο. Εξαρταται απο πολλα...για παραδειγμα οταν αλλαξαμε σπιτι και ειχα γκαραζ, μου κοψανε κανα 20ευρο μου φαινεται γιατι πλεον το αμαξι κινδυενευει απο λιγοτερες ζημιες σε σχεση με το να το παρκαρεις εξω. Αλλα αυτο που μετραει πανω απο ολα ειναι το ιστορικο σου δηλ bonus malus
                              2. για 1400 αμαξι μου κοστιζει 500 τον χρονο....για μηχανη δεν ξερω. για κανα 1000αρι υποθετω ενα 400 ανα χρονο
                              3. να αγοαρσεις μεταχειρισμενο αμαξι δεν ειναι δυσκολο....βρισκεις και με 2000 .... αλλα δεν ξερω τι θα σου βγει...εινια το κλασικο ρισκο
                              4. σε σχεση με συγκοινωνιες....ειναι πολυ μπερδεμα
                              τι θελω να πω...καταρχην ας υποθεσουμε οτι δινει 500 τον χρονο δηλαδη 40 τον μηνα...βαζω κανα 60αρι βενζινες πας στα 100 ευρω (μην σου πω παραπανω)
                              βαλε και φθορες κλπ ισως θες 120-130 ευρω / μηνα αν εχεις αμαξι
                              με τα μεσα μεταφορας ομως εξαρταται παντα που μενεις και που δουλευεις
                              αν πχ το σπιτι σου ειναι 400 μ απο μια σταση s-bahn , u - bahn Kλπ και το ιδιο ισχυει για την δουλεια σου, και με 5-6 στασεις εισαι σπιτι - δουλεια τοτε συμφερει τα μεσα μεταφορας
                              Εγω για την μηνιαια πληρωνω 90 ευρω τον μηνα....για τρεις ζωνες. Αν ομως το σπιτι σου απεχει απο την δουλεια 5 ζωνες τοτε τα λεφτα ειναι πολλα για τα μεσα μεταφορας....Επισης αν πρεπει να παρεις λεωφορειο να πας στο μετρο, θες κανα 40 λεπτο με μετρο και μετα λεωφορειο να πας στην δουλεια τοτε αστα να πανε
                              θες 1 ωρα και στον δρομο και ισως τοτε να συμφερει το αμαξι
                              Απο την αλλη το αμαξι αν πας με την μαζα , τοτε θα πηξεις στο μποτιλιαρισμα (τουλαχιστον εδω σε εμας)

Δηλαδη, ολα ειναι σχετικα...προχωρας βλεποντας και κανοντας

Comment

KALISPERA THA ITHELA NA ROTISO AN ISXIOUN OLA TA PARAPANO KE GIA POSA ANO TON 10.000 EURO? IMUN STRATIOTIKOS KE PARETITHIKA I APOZIMIOSI INE STIN ETHNIKI KE EXO TORA LOGARIASMO STIN SPARKASSE!

Comment

Working...
                                X