και φυσικα παντε με λουρακι..(Στις βολτες)
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Η ζωή στη Γερμανία ....
Collapse
X
-
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη-οδηγίες για μετανάστες
Ανακάλυψα σήμερα το εξής φυλλάδιο και το βρήκα πολύ χρήσιμο:
"Leitfaden Gesundheit für Migrantinnen und Migranten - deutsch / griechisch"
http://www.stuttgart.de/img/mdb/publ/17853/51493.pdf
Πρόκειται για οδηγίες σε θέματα υγείας, όπως ασφάλιση ασθενείας, επίσκεψη ιατρού, δήλωση ασθενείας, φάρμακα,συνταγογράφηση, προληπτικές εξετάσεις, παιδικές εξετάσεις, οδοντίατρος κ.α. Απευθύνεται σε μετανάστες, είναι γραμμένο στα γερμανικά και στα ελληνικά με πολύ κατανοητό τρόπο και δίνει τις γερμανικές λέξεις που θα χρειαστεί κανείς σ' αυτά τα θέματα.
Το βρήκα στην επίσημη ιστοσελίδα της Στουτγκάρδης. Βλέπω ότι η συγκεκριμένη πόλη, μάλλον επειδή έχει και πολύ μεγάλο αριθμό μεταναστών, έχει δημιουργήσει πολλές υπηρεσίες υποστήριξης και ενημέρωσης.
Δεν το έχω δει δημοσιευμένο στο φόρουμ, αλλά αν ήδη υπάρχει πείτε μου, να το σβήσω.
Comment
-
Tina Rmp σε ευχαριστούμε για την ανάρτηση!
Το μόνο που έχω να διορθώσω σε σχέση με αυτά που αναγράφονται στον οδηγό είναι ότι απο 01.01.2013 δεν υπάρχουν τα λεγόμενα praxisgebühr (έξοδα ιατρείου) που ήταν €10/τρίμηνο.It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.
Comment
-
Καλησπέρα, χρειάζομαι την βοήθεια σας
Γειά σας, χρειάζομαι την βοήθεια σας στην παρακάτω ερωτηση μου, καταρχήν να σας πω λίγα πραγματα. Είμαι σχεδόν τρία χρόνια στην Γερμανία/Βερολίνο και ήρθα με τον σύζυγο ο οποίος είναι ξένος και ήρθαμε για οικονομικούς λόγους για ευρεση εργασίας κ για καλύτερα, δούλεψα για οχτώ μήνες και έπειτα έμεινα έγκυος στο παιδάκι μου που είναι σχεδόν δυο χρονών τωρα. Από τοτε μέχρι κ σήμερα δεν δουλεύω, παίρνω το επίδομα ανεργίας από το τζομπ σεντερ 355 ευρώ κ 184 για το μωρό μου. Τώρα έρχομαι στο πρόβλημα μου το οποιο δημιουργείται στην διαβίωση μου με τον συζηγο και θελω να σας ρωτήσω, εγω αυτη την στιγμή έχω μεγαλο πρόβλημα κ θελω να φυγω πίσω στο σπιτι μου κ στους γονείς μου αλλα οι οικονομικοί λογοι δεν μου το επιτρέπουν, πρέπει βα μαζέψω κάποια χρήματα όμως δεν μπορω να μείνω άλλο σε αυτήν την κατάσταση. Δεν εχω κανέναν εδω ειμαι μόνη μου, δεν γνωρίζω καθόλου γερμανικα μιλάω πολύ λιγα Αγγλικά κ ως γνωστών εδω στην Γερμανία δεν δέχονται με τπτ να μιλήσουν αγγλικά κ αν το κάνουν τα μιλάνε παρα πολύ καλα! Θελω να μου πείτε σε μια τέτοια περίπτωση οπως η δικη μου μια γυναικα μονη της με ενα παιδι, με συζυγικο προβλημα που δεν ειναι απο αυτη την χωρα κ με κανέναν. γνωστό που πρέπει να πάω να πω το προβλημα μου? Στο τζομπ σεντερ ίσως?! Και τι γινεται σε τέτοια περίπτωση δίνουν σπίτι κ κάποιο επίδομα? Και ποσο είναι αυτό το επίδομα? Υπάρχει τέτοια βοήθεια? Πείτε μου σας παρακαλώ, πρέπει να μαζέψω λεφτα να φύγω ή να κάτσω εδώ που ειμαι με υπομονή κ να Μαζεύω λίγα λίγα? Ρωτάω γτ αν τελικά υπάρχει τέτοια βοήθεια στο πρόβλημα μου κ είναι καλύτερα για μένα να φύγω απο αυτο το σπιτι τοτε να κανω ααυτό που είναι το καλύτερο. Βοηθηστεμε κ σας ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων.
Comment
-
Νομιζω καταρχην θα πρεπει να πας στο Staatliche Hilfen für Familien.Εκει αναλαμβανουν γενικως προβληματα που αφορουν την οικογενεια... θελω να πιστευω οτι μιλαει καποιος στοιχειωδη αγγλικα εκει απλα η σελιδα τους ειναι στα γερμανικα απο οσο ειδα.
Familienratgeber: Staatliche Hilfen f γενικα αν δεν εχεις κανεναν εκει θα πρεπει να πας μονη σου και να εξηγησεις τι προβλημα εχεις.
μην σε πιανει πανικος δεν υπαρχει λογος.θα βρεις που ειναι αυτη η υπηρεσια στο μερος που μενεις.. (στο google θα το βρεις ευκολα )
επισης νομιζω αναλογες υπηρεσιες εχουν και τα κατατοπους δημαρχεια..
απορια μου ειναι πως μπορει να ειναι καποιος 3 χρονια σε ενα μερος και να μην εχει κανεναν να μιλησει Ακομα και στην φυλακη κάνει καποιος εναν κυκλο γνωριμιων.
ελπιζω να σου πανε ολα καλαBetter Think twice instead once
Comment
-
Σε υπέρ ευχαριστώ, αν η σελιδα ειναι στα γερμανικα δεν θα μπορώ να την διαβάσω αλλα θα παω εκεί που μου ειπες. Δυστυχώς ήξερε ο άνθρωπος πολυ καλα τι έκανε κ δεν καναμε καμία γνωριμία. Προφανώς για να ειμαι μονη μου, τρία χρονια ειμαι κλεισμένη σε ενα σπιτι με το μωρό κ μονο στο σούπερ Μάρκετ αν παω κ αυτο μονο αν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες γτ το μωρό είναι πολυ μικρο για να βγαίνει σε αυτο το κρύο. Τελος παντων μακάρι να τα καταφερω κ θα ξαναγράψω για τα νεα μου αλλα ειναι πολύ δύσκολο γτ συνήθως σου λένε καϊν ενγκλις! Ευχαριστώ κ παλι!
Comment
-
Someone μιάς και ανέφερες ότι θες να επιστρέψεις και το πρόβλημα είναι οικονομικό επικοινώνησε με τα γραφεία της ΙΟΜ. Εδώ σε Ελλάδα και εδώ σε Γερμανία. Αν και το πρόγραμμα επαναπατρισμού απευθύνεται σε μετανάστες τρίτων χωρών ίσως να γνωρίζουν κάποια άλλη λύση. Στο γερμανικό γραφείο πιστεύω ότι θα μπορείς να συνεννοηθείς και στα αγγλικά.A journey of a thousand miles begins with a single step.
Comment
-
Καλημέρα!
Μηπως γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος να ταξιδέψει κάποιος δυο διαφορετικες μέρες απο Muenster για Guetersloh και Bielefeld(μετ' επιστροφης)?
Εψαξα εδω bahn.com - your online travel booking tool for rail journeys, holidays, city trips and car rental αλλα δεν βλέπω οι bahncards να είναι καταλληλες γι αυτη την περιπτωση.
Καποια συμβουλη?
Comment
-
Originally posted by Penelope-v View PostΚαλημέρα!
Μηπως γνωρίζει κάποιος ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος να ταξιδέψει κάποιος δυο διαφορετικες μέρες απο Muenster για Guetersloh και Bielefeld(μετ' επιστροφης)?
Εψαξα εδω bahn.com - your online travel booking tool for rail journeys, holidays, city trips and car rental αλλα δεν βλέπω οι bahncards να είναι καταλληλες γι αυτη την περιπτωση.
Καποια συμβουλη?
Rikse mai matia edo Penelope-v http://www.avv.de/fileadmin/sites/av...rw_tickets.pdf
SchöneFahrtTicket NRW kai SchöneReiseTicket NRW Hin&Rück
An eiste parapono atoma mporeite na vgalete omadiko eisitirio kai erxete pio ftina. Ta pedia kato ton 6 taksideuoun dorean.It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.
Comment
-
kosofos eυχαριστω πολυ για το λινκ.
Είναι διαφορετικές εταιρίες?Ειδα απόκλιση στις τιμές.Τα γερμανικά μου δεν με βοηθάνε και πολύ στο να κατανοήσω τις λεπτομέρειες για το κάθε είδος κάρτας(για ποιες διαδρομες ισχυει κλπ).Αν πάει κανεις στο σταθμο-όπως λέει και ο Φώτιος πιο πάνω-θα ασχοληθούν να τον διευκολύνουν?
Comment
-
Originally posted by Penelope-v View Postkosofos eυχαριστω πολυ για το λινκ.
Είναι διαφορετικές εταιρίες?Ειδα απόκλιση στις τιμές.Τα γερμανικά μου δεν με βοηθάνε και πολύ στο να κατανοήσω τις λεπτομέρειες για το κάθε είδος κάρτας(για ποιες διαδρομες ισχυει κλπ).Αν πάει κανεις στο σταθμο-όπως λέει και ο Φώτιος πιο πάνω-θα ασχοληθούν να τον διευκολύνουν?
Θέλετε να πάτε απο Münster κατευθείαν Bielefeld μια μέρα και μια άλλη πίσω ή θα κάνετε και στάση στο Güetersloh? Πόσα άτομα θα ταξιδέψετε? Πάντως αν πάτε στο σταθμό θα σας κατατοπήσουν χωρίς πρόβλημα ακόμα και με νοήματα
*Οι εταιρεία είναι μία και αυτή είναι ο Γερμανικός σιδηρόδρος (DB) τα πακέτα εισητηρίων αλλάζουν ανάλογα την χρήση που θές να κάνεις!It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.
Comment
-
Μόνο ο αντρας μου είναι .Θα πάει μια μέρα Bielefeld και θα γυρισει Munster και αλλη μία Guetersloh και πάλι πίσω μέχρι να δούμε αν πάρει κάποια δουλεια.
Γνωρίζεις αν η μηνιαία κάρτα έχει κάποιο περιορισμό στις αποστάσεις ή κάτι αλλο που πρέπει να προσέξει?Μη φάει κανα πρόστιμο στα καλά καθούμενα.
Comment
-
Originally posted by Penelope-v View PostΜόνο ο αντρας μου είναι .Θα πάει μια μέρα Bielefeld και θα γυρισει Munster και αλλη μία Guetersloh και πάλι πίσω μέχρι να δούμε αν πάρει κάποια δουλεια.
Γνωρίζεις αν η μηνιαία κάρτα έχει κάποιο περιορισμό στις αποστάσεις ή κάτι αλλο που πρέπει να προσέξει?Μη φάει κανα πρόστιμο στα καλά καθούμενα.It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.
Comment
-
Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για τέτοιες αποστάσεις (είναι 1.20 με το τρένο, έτσι) δηλαδή σε NRW-tariff κοστίζει €280! Δεν νομίζω να αξίζει τον κόπο να δώσει τόσα λεφτά εκτός πραγματικά αν μετακινηθεί μέσα στο μήνα παραπάνω απο 10 μέρες σε τέτοιες αποστάσεις.It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.
Comment
Comment