Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Μαλιστα....καταλαβα σε ποια περιπτωση αναφερεσαι...
    Τί να πω....
    Επισης ασχημα πραγματα συμβαινουν και αλλού... Μου τα χουν πει...κλοπες χρυσαφικων ,ηλεκτρικων και ηλεκτρονικων ειδων απο ατομα που καποιοι τα φιλοξενησαν μολις πρωτοπηγανε ή τους νοικιασαν δωματιο στο σπιτι τους....κλοπες υπολογιστων απο σχολές...νεοι σπουδαστες που παιρνουν μιζες για να φερουν σπουδαστες στην σχολη που εχουν γραφτει κι οι ιδιοι...

τί να λεμε τωρα....υπαρχουν πολλων ειδων ανθρωποι... και λαμογια και διαμαντια...και τετοιες συμπεριφορες κανουν ανθρωπους που εχουν/ειχαν ολη την καλη διαθεση να βοηθησουν,να ειναι πια υποψιασμενοι και επιφυλακτικοι...και με το δικιο τους..

Πηγα τωρα και διαβασα ολο το θρεντ ξανα...και λυπαμαι για την καταληξη...και επισης μου κανει εντυπωση που το ατομο στο οποιο αναφερεσαι ,δεν εγραψε τιποτα μετα που τακτοποιηθηκε....εστω να πει οτι ειναι καλά...Παντως πιστευω οτι θα διαβασει το θρεντ σου -και ειδικα την τελευταια παραγραφο-,γιατι μπαινει στο φορουμ ...
    ''Minds are like parachutes... they only function when open.''

Comment

Originally posted by fotios View Post
      Συγγνώμη, αλλά δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίω τέτοιες συμπεριφορές................
      Αυτές οι συμπεριφορές φίλε Φώτη, ονομάζονται ΑΓΝΩΜΟΣΥΝΗ, ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ, ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ και πολλά άλλα κοσμιτικά επίθετα με στεριτικό α-.... Όλα όμως φίλε μου είναι αποτέλεσμα μιας ενέργειας : της έλειψης παιδείας που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες. όταν αυτουνού του "ανθρώπου" δεν του έμαθε ο πατέρας & η μάνα του πως συμπεριφέρονται οι πολιτισμένοι (όχι μορφωμένοι) άνθρωποι, όταν δεν του μίλησε ποτέ για τις αξίες & τα ιδανικά, τα ήθη & τα έθιμα της Ελληνικής - & όχι μόνο - κοινωνίας δεν τον πήρε από το χέρι να τον πάει στην εκκλησία, τι συμπεριφορά μπορείς να περιμένεις;;;; μέχρι & τα ζώα σου δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους με τον τρόπο τους όταν τους προσφέρεις στέγη ή φαγητό, έστω κουνόντας την ουρά τους. ένα ευχαριστώ όμως για αυτούς είναι πολύ μεγάλη κουβέντα, για τον εγωϊσμό τους...... αυτοί είναι - κατά τη γνώμη μου - οι νεο-Έλληνες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση στην χώρα μας. οι λεγόμενοι "παρτάκηδες". γιατί αν είχαν από το σπίτι (ίσως & από το σχολείο, αλλά τι να σου κάνει & ο δάσκαλος.....; - άλλη μεγάλη κουβέντα....) τις σωστές βάσεις, δεν θα ενδιαφέρονταν μόνο για την προσωπική τους ευημερία, αλλά & το κοινό συμφέρον. & τότε φυσικά δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στο σημείο να φεύγουμε μετανάστες & να χρειαζόμαστε ο ένας τη βοήθεια του άλλου...... όσο για αυτούς που δεν βοηθάνε & αυτοί δεν απέχουν πολύ από αυτήν τη κατηγορία......τα ίδια σκ... δλδ!!!! Συγνώμη αν σας κούρασα. Εϊναι μαζί θυμός & αγανάκτηση που έχει χαθεί - ειδικά στις μέρες μας & την κατάστασή μας - η αλληλοβοήθεια & ο σεβασμός.... κυρίως προς τον εαυτό μας..... Να είστε καλά......

Υ.γ. Φώτη μη δίνεις σημασία. Καταλαβαίνω ότι σε "πνίγει" & εσένα αυτή η αχαριστία, αλλά είμαι & εγώ από αυτούς που πιστεύουν ότι : "ότι σπέρνεις, θερίζεις" ή αυτό που είπες πως αν κάνεις καλό, θα το βρεις μπροστά σου κάποια στιγμή..... εσύ τη συνείδησή σου την έχεις ήσυχη.... ακλή δύναμη σου εύχομαι για τη συνάχεια & κάθε ευτυχία στη νέα σας ζωή....
      Don't ever mistake someone's silence for ignorance, calmness for acceptance and kindness for weakness!

Comment

Originally posted by billy View Post
        μέχρι & τα ζώα σου δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους με τον τρόπο τους.
        Μα τα ζωα ,φιλε μου ,ειναι αυτα που παντα θα δειξουν την αγαπη και την ευγνωμοσυνη τους,οταν τα φροντιζουμε....

Comment

επιπεδο κλεφτοκοτα θα ελεγα.......μην χαλας την ζαχαρενια σου φιλε....αυτο που ψαχνουν θα το βρουν...ειναι σιγουρο........εχουμε και το μυρμηγκι αναγκη....αλλα την επομενη φορα εσυ δεν θα εισαι εκει να βοηθησεις.....και με το μυαλο που κουβαλανε παντα ζορια θα εχουν....και με την συμπεριφορα που εχουν, κανενας δεν θα βοηθησει την επομενη φορα.....εκτος και αν νομιζουν οτι βρηκαν τρυπα και μπηκαν και καθαρισαν.....αναγκη εχουμε τους παντες.....καλο ειναι να το θυμομαστε αυτο.

Comment

αυτα δεν ειναι ωραια πραγματα να συμβαινουν ιδιως οταν βοηθας με την καρδια σου η με το υστερημα σου, Πολλοι μεσα σε αυτο το φορουμ σπευσαμε να βοηθησουμε με οποιο τροπο μπορουσε ο καθενας, γιατι καταρχας ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! Φιλε fotie το να μην εμπιστευτεις ξανα ανθρωπους ειναι λιγο βαρυ δικαιολογημενο ομως απολυτα απο αυτο που επαθες!!! Και εγω περιμενα να γραψει μεσα στο φορουμ ξανα αλλα δυστυχως! Φαινεται πως καποιοι ανθρωποι μονο οταν εχουν αναγκη θυμουνται...Εσυ εκανες αυτο που νομιζες σωστο, τωρα όλα τα άλλα τα κρινει Αλλος,
            giorgopoule συμφωνω απολυτα, οτι όλοι εχουμε αναγκη και το μηρμυγκι και το εχω πει πολλες φορες, καποια στιγμη που ισως ξαναχρειαστουν βοηθεια θα ξαναρωτησουν οτι χρειαζονται, υπομονη σε όλους μας ειναι δυσκολα για όλους μας δεν εχουμε κοκκινο χαλι να παταμε, μην αφησουμε ομως τετοια περιστατικα να μας κανουν πιο σκληρους γιατι μπορει να βρεθουν και ανθρωποι που οντως εχουν αναγκη και δεν ειναι αχαριστοι, η αγνωμονες...

Comment

Ξέρω ότι θα ακουστεί κλισέ αυτό που θα πώ, αλλά ότι κάνουμε σ' αυτή τη ζωή μας επιστρέφεται. Άρα προσπαθήστε να αφήσετε πίσω σας αυτή την άσχημη εμπειρία και ναι, το καλό που έκανες θα σου επιστραφεί με κάποιο τρόπο. Κράτα την πίστη σου στη νέα αρχή που κάνεις με την οικογένειά σου και μην χάνεις την πίστη σου στην τιμιότητα των ανθρώπων

Comment

Originally posted by miss espresso View Post
                Ξέρω ότι θα ακουστεί κλισέ αυτό που θα πώ, αλλά ότι κάνουμε σ' αυτή τη ζωή μας επιστρέφεται. Άρα προσπαθήστε να αφήσετε πίσω σας αυτή την άσχημη εμπειρία και ναι, το καλό που έκανες θα σου επιστραφεί με κάποιο τρόπο. Κράτα την πίστη σου στη νέα αρχή που κάνεις με την οικογένειά σου και μην χάνεις την πίστη σου στην τιμιότητα των ανθρώπων
                Σωστα οσα λες ,αλλά αν ησουν στην θεση του ,θα ξαναβαζες/ξαναφιλοξενουσες στο σπιτι σου ,παντελως αγνωστους ανθρωπους;Τελικα δεν ειναι τοσο αθωα οσο τα βλεπουμε τα πραγματα...ωραια η αλληλεγγυη κλπ .αλλά το να φιλοξενεις εναν παντελως αγνωστο ,εχει και ρισκα...απο κλοπη μεχρι και σοβαροτερα...

Comment

Γενικά είμαι πάρα πολύ καχύποπτη με ανθρώπους που δεν γνωρίζω καλά. Ο fotios έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και καλοσύνη, και συνήθως τέτοιοι άνθρωποι απογοητεύονται πολύ περισσότερο απ' ότι κυνικοί άνθρωποι σαν εμένα. Γι' αυτό λέω ότι θα ήταν κρίμα αν λύγιζε η πίστη του στους συνανθρώπους του γιατί ευτυχώς δεν είναι όλοι απατεώνες!

Προσωπικά η συμβουλή μου είναι βοηθήστε όσο μπορείτε αλλά κλειδώνετε καλά την πόρτα σας αν δεν είστε 100% σίγουροι για το ποιός μπαίνει στο σπίτι σας.

Originally posted by vertigo View Post
                  Σωστα οσα λες ,αλλά αν ησουν στην θεση του ,θα ξαναβαζες/ξαναφιλοξενουσες στο σπιτι σου ,παντελως αγνωστους ανθρωπους;Τελικα δεν ειναι τοσο αθωα οσο τα βλεπουμε τα πραγματα...ωραια η αλληλεγγυη κλπ .αλλά το να φιλοξενεις εναν παντελως αγνωστο ,εχει και ρισκα...απο κλοπη μεχρι και σοβαροτερα...

Comment

Originally posted by billy View Post
                    Όλα όμως φίλε μου είναι αποτέλεσμα μιας ενέργειας : της έλειψης παιδείας που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία τις τελευταίες δεκαετίες. όταν αυτουνού του "ανθρώπου" δεν του έμαθε ο πατέρας & η μάνα του πως συμπεριφέρονται οι πολιτισμένοι (όχι μορφωμένοι) άνθρωποι, όταν δεν του μίλησε ποτέ για τις αξίες & τα ιδανικά, τα ήθη & τα έθιμα της Ελληνικής - & όχι μόνο - κοινωνίας δεν τον πήρε από το χέρι να τον πάει στην εκκλησία, τι συμπεριφορά μπορείς να περιμένεις;;;; αυτοί είναι - κατά τη γνώμη μου - οι νεο-Έλληνες που ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την κατάσταση στην χώρα μας. οι λεγόμενοι "παρτάκηδες".γιατί αν είχαν από το σπίτι (ίσως & από το σχολείο, αλλά τι να σου κάνει & ο δάσκαλος.....; - άλλη μεγάλη κουβέντα.... τις σωστές βάσεις, δεν θα ενδιαφέρονταν μόνο για την προσωπική τους ευημερία, αλλά & το κοινό συμφέρον. &[/B] τότε φυσικά δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στο σημείο να φεύγουμε μετανάστες & να χρειαζόμαστε ο ένας τη βοήθεια του άλλου......
                    Δεν συμφωνω για το ποιος γραφεις οτο ευθυνεται για την καταντια της χωρας ,αλλά δεν ειναι του παροντος και βεβαια ο καθενας εχει δκαιωμα στην γνωμη του.
                    Απλα ,επειδη σημερα ειδα οτι συμπληρωσες το 1ο ποστ ,παιρνω αφορμη απ αυτο που γραψες για να πω οτι και καποιοι που φευγαν μεταναστες ,καναν διαφορα...απο σκηνοθετημενα ατυχηματα ..ειτε ταχα σοβαρες βλαβες στην υγεια απο ενα μικροατυχημα που στην πραγματικοτητα δεν τους τραυματισε..ειτε μαγαζια που παθαινανε κι αυτα ''ατυχημα'' .... για να παιρνουν απ το κρατος που τους δεχτηκε επιδοματα και αποζημιωσεις απ τις ασφαλιστικες εταιρειες....κοιτωντας το προσωπικο συμφερον και μονο..κι οχι το κοινο ...Και δεν ηταν μονο Ελληνες... αλλά και άλλες εθνικοτητες ,που μεγαλουργουσαν στον τομεα αυτο. Χθες σκεφτομουνα το θεμα αυτο...οταν στις ειδησεις ,διαβασα για εναν ομογενη που ζηταει αποζημιωση απο αεροπορικη εταιρεια ,γιατι τον τραυματισε πολυ σοβαρα με το τρόλλευ των ποτών η αεροσυνοδος...ελεος δλδ..πόσο σοβαρα θα σε χτυπησει; θα σε πατησει; δεν γινεται...θα σε χτυπησει ενω καθεσαι ; και θα ειναι τοσο τρομερη η συγκρουση...που θα παθεις ανηκεστες βλαβες;....
                    '' μήνυσε την αεροπορική εταιρία και διεκδικεί μεγάλο «αλλά αδιευκρίνιστο ποσό», ισχυριζόμενος ότι υπέστη «σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά τραύματα» όταν κτυπήθηκε από το τρόλεϊ με τα ποτά που σέρβιρε αεροσυνοδός κατά τη διάρκεια πτήσης./υποστηρίζει ότι το ατύχημα του προξένησε «χρόνιους πόνους, περιορισμό των κινήσεων του, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα που οδηγούν στο άγχος και την κατάθλιψη»

Ξερεις πόσες τετοιες περιπτωσεις υπηρχαν παλια; Ξερεις ποσοι παθαιναν δηθεν βλαβες ,απο ατυχηματα ελαφρια και πολλες φορες σκηνοθετημενα; Και ολοι παθαιναν το ιδιο..που δεν ανιχνευεται με εξετασεις...εντονες κεφαλαλγιες και ζαλαδες που τους εμποδιζουν να δουλεψουνε 'η να σπουδασουνε ,χρονιοι πονοι , καταθλιψη κλπ... ( α! και περιορισμο κινησεων.. διαβασα για ατομο που ακομα και ειδικες βρυσες εβαλε στο σπιτι-να τις δει η ασφαλιστικη- ,γιατι ταχα ζοριστηκε ο αυχενας σε ...ατυχημα και το δυσκολευε στις κινησεις του χεριου.. αλλά ηταν μια χαρά στην πραγματικοτητα)...Τωρα πια σφιξαν τα πραγματα....Δεν ξερω τί ακριβως μετρα πηραν οι ασφαλιστικες ,αλλά τα πηρανε...Πιθανον ,ειτε καποιος απ τους παλιους ηταν αυτος που εκανε την μηνυση ,ειτε καποιος νεος που τον συμβουλευσε καποιος παλιος να μηνυσει την εταιρεια...Εχω πολλα παραδειγματα απο τετοιες '' αεροπορικες μηνυσεις'' υπ οψιν μου...

Γι αυτο σου λεω....δεν εχει να κανει με παλιους και νεους και ελλειψη παιδειας τα τελευταια χρονια και ελλειψη αγωγης απ την οικογενεια και μη εκκλησιασμο...(ειδικα αυτο για τον εκκλησιασμο ,σηκωνει πολυ κουβεντα.. δεν ξερω να απετρεψε πολλους απο λαμογιες και απληστια το οτι τους πηγαιναν απο μικρους στην εκκλησια...ειτε οι γονεις ,ειτε υποχρεωτικα το σχολειο...για να μην πω για τους εχοντες σχεση με την Εκκλησια...)

Ειναι πιο βαθυ το θεμα....Και δεν θελω να επεκταθω αλλο ,απλα ενιωσα την αναγκη να πω οσα σκεφτηκα διαβαζοντας το ποστ σου.

Comment

Foti συνέχισε να δίνεις την βοήθεια σου σε ανθρώπους που εχουν ανάγκη και να είσαι σίγουρος οτι θα γυρίσει σε σένα η καλοσύνη που προσφέρεις.Εκεινοι παλι που σε εξαπατησαν θα το βρουν μπροστα τους,έρχεται κάποια στιγμή στη ζωη που οτι δίνουμε παίρνουμε......

Comment

Είμαστε Κ@λ@φάρα 99 % ....!!!!
                        Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Συμφωνώ και επαυξάνω Τζίμ ......
                          Δεν υπάρχει τίποτε αδύνατο γι’ αυτόν που θα προσπαθήσει !!!
                          Μέγας Αλέξανδρος, 356-323 π.Χ.,

Comment

Ουδείς πιο αχάριστος από τον ευεργετηθέντα

Αυτο τα λεει ολα ..........
                            "Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός."

Comment

Originally posted by vertigo View Post
                              Δεν συμφωνω για το ποιος γραφεις οτο ευθυνεται για την καταντια της χωρας ,αλλά δεν ειναι του παροντος και βεβαια ο καθενας εχει δκαιωμα στην γνωμη του............................................... ..............
                              Ειναι πιο βαθυ το θεμα....Και δεν θελω να επεκταθω αλλο ,απλα ενιωσα την αναγκη να πω οσα σκεφτηκα διαβαζοντας το ποστ σου.
                              Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σουφίλη Vertigo!!! & πολύ καλά έκανες & μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζί μου/μας. Το ξέρω για τους "παλιούς" μετανάστες αυτό που λες, αλλά συμφωνώ μαζί σου ότι θέλουν πολύ συζήτηση αυτά τα θέματα & συνήθως οι απόψεις διίστανται....εγώ θα ευχηθώ να μας δωθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε κάποια στιγμή από κοντά.....γτ δεν εξηγούνται όλες οι σκέψεις μας μέσα από λίγες αράδες & ίσως κάποια πράγματα παρεξηγηθούν..... Να είσαι κάλα πάντως, τα λέμε.....
                              Don't ever mistake someone's silence for ignorance, calmness for acceptance and kindness for weakness!

Comment

Επειδή αρκετοί μου γράφετε "κουράγιο", "δύναμη" κλπ, να διευκρινήσω ότι δε νιώθω ότι χρειάζομαι ούτε κουράγιο, ούτε υποστήριξη σχετικά με αυτό που συνέβη.
                                Απλά, θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντικό και πολύ σοβαρό γεγονός και ίσως θα πρέπει να μας κάνει να σκεφτόμαστε λίγο τη δική μας συμπεριφορά και όχι μόνο όσων βρίσκονται ήδη στον τόπο υποδοχής.
                                Δε με ενόχλησε ότι πήραν κάτι από το σπίτι μου, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ αξία και αν είχε αυτό. Με ενόχλησε το ότι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ πήραν κάτι από το σπίτι μου (το οποίο δεν ήταν καν δικό μου) και δε μου ανέφεραν απολύτως τίποτα για 11 ολόκληρες μέρες.
                                Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι κι εγώ δε βγήκα χαμένος από όλη αυτή την υπόθεση. Έμαθα.
                                Κι έμαθα κάτι πολύ σημαντικό:
                                Έμαθα να είμαι επιφυλακτικός και προσεκτικός, γιατί αν την επόμενη φορά συμβεί κάτι πιο σοβαρό, θα είμαι υπόλογος απέναντι στον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένω ή πιθανόν να έχει πρόβλημα η οικογένειά μου.

Κοντεύει ένας μήνας από τότε που έλαβε χώρα το περιστατικό. Ήταν επιλογή μου να αφήσω να περάσει λίγος καιρός πριν το γράψω στο φόρουμ σκεπτόμενος ότι, αν το έγραφα τότε, ίσως να επηρεαζόμουν από τα έντονα συναισθήματα της στιγμής και να μην εκφραζόμουν με την πρέπουσα γλώσσα/γραφή.
                                (Και πιστέψτε με, όσα έγραψα μετά από τόσο καιρό ήταν πολύ light σε σχέση με αυτά που σκεφτόμουν όταν έγινε)

Comment

Working...
                                X