Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Συνάντηση Στουτκάρδη

Επείδη βλέπω ότι πολλοι είναι απο την περιοχή μήπως να κανονιζαμε καμια συνάντηση?Εγω πχ είμαι κοντα απο Καρλσρουη

Comment

καλησπερα εγω ειμαι ακριβως στα συνορα Βαυαριας-Βυτεμβεργης και ειμαι σχεδον 1 ωρα απο Στουτγγαρδη
      ομως ειμαι μεσα!!!

Comment

και εγω μέσα μένω διπλά στον κεντρικό σταθμο της Στουτγκάρδης. απλα ειμαι λίγο δύσκολα με τις ώρες...μπορώ απογέυματα μόνο...
        Never interrupt your enemy when he is making a mistake.

Comment

Απογευματα η ΣΚ καλύτερα

Comment

δεν διευκρινησες georget πως η συναντηση θα γινει και με τις οικογενειες? ή χωρις ?
            αν ειναι με τις οικογενειες μονο ΣΚ μπορω εγω, ειδαλως μου ειναι παραπολυ δυσκολο

Comment

Καλησπέρα Georg,
              αν επιτρέπετε ποιος σου επιβεβαίωσε ότι θα παίρνεις „sozial“ αν είσαι με 450 δηλωμένος!?
              Για εργασια ως οδηγος λίγο από εδώ http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%...html#post56926
              διάβασε τα ως τέλος, παρακολούθησε λίγο το φόρουμ, υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για οδηγούς και για τα επιδοματα τον παιδίων

Comment

Οπως θέλεται παιδιά, και γω με τη γυναικα μου θα είμαι, θεωρώ καλύτερα και γω ενα σκ , μόνο εμείς οι τρείς είμαστε :D ?

Comment

πιστευω πως θα μαζευτουν και άλλοι απλα δεν το γνωριζουν ακομα...

Comment

Δεν θελω να σε απογοητευσω, ενημερωτικα σου γραφω για να μην μεινεις στο δρομο εκει.

1. Αν δεν δουλεψες τουλαχιστον 3 μηνες σε φορολογουμενη εργασια στην Γερμανια δεν παιρνεις “sozial” το λεγομενο Hartz 4.
                    2. Η προυποθεσης για ο επιδομα σπιτιου, το Wohnberechtigungsscheins (WBS), διαφερει απο κρατιδιο σε κρατιδιο αν πας Μοναχο σχεδον ακατορθωτο..
                    3. Επιδομα για τα παιδια διαβασε ολα απο την αρχη εδω

Αν δεν υπαρχει κομποδεμα προτεινω να πάς στη Γερμανία πρωτα μόνος να ενημερωθεις για τα πάντα από κοντά και μόνο αν παει καλα με την εργασια νοικιαζεις ενα διαμέρισμα και μετα να ακολουθηση η οικογένεια.

Comment

και εγω με την συζυγο θα δωσουμε το παρον...αρκει να μην παμε σε μαγαζι που καπνιζουν ή σε κανα ελληνικο καφενειο

Comment

Θελετε να το κάνουμε αυτην την Κυριακή?Πιστευω ειναι η καλύτερη ημέρα...
                        Never interrupt your enemy when he is making a mistake.

Comment

Originally posted by turms View Post
                          και εγω με την συζυγο θα δωσουμε το παρον...αρκει να μην παμε σε μαγαζι που καπνιζουν ή σε κανα ελληνικο καφενειο
                          xaxaxa σωστός, εγω θα έλεγα να δώσουμε ακόμα μια βδομάδα για να οργανωθούμε περισσότερο και να μαζευτούμε περισσότεροι

Comment

Η συνέχεια της ιστορίας του διπλώματος. Η Landratsamt μου έστειλε ενα χαρτί οτι μπορώ για 2 μήνες να Κυκλοφορώ με το δίπλωμα και να το παραδώσω. Πήγα σήμερα το παρέδωσα σε έναν ευγενεστατο κύριο του εξηγεισα τι έγινε με κοιτούσε με περίεργα και γελούσε για τα χάλια του συστήματος μας. Θα στείλει το δίπλωμα Ελλάδα. Θα του στείλουν ένα χαρτί με της παραβάσεις που έκανα. Οι παραβάσεις-πόντοι στην Γερμανία σβηνονται μετά από δύο χρόνια. Οι παραβάσεις που έκανα στην Ελλάδα θα μετατραπούν σε γερμανικές. Δλδ. Άλλοι νόμοι εκεί άλλοι εδώ. Μόλις πάρουν το χαρτί με της πληροφορίες απο Ελλάδα και δουν οτι οι πόντοι δεν είναι απο κλήση με αλκοόλ (το κυνηγάνε πολλοί εδώ στην Γερμανία) θα μου βγάλουν Γερμανικό δίπλωμα με όλα όσα έχω χωρίς να ξανά δώσω εξετάσεις. Της χαζομαρες της Ελλάδας δεν θα της διωρθωσει η Γερμανία. Απλά για 1-2 μήνες δεν έχω δίπλωμα και θα περιμένω να με στείλουν χαρτί από την Landratsamt. Ελπίζω να τελειώσουν όλα καλά. Τώρα σπίτι και εκμάθηση Γερμανικών....;)

Comment

otan einai steilte minima se olous! egw eimai kamia wra gia stuttgart alla logika tha eimai s/k se kati filous ekei. einai poli kalo na mazeutoume oloi kapou! mpravo se opoion to ksekinise!!

Comment

Να στείλουμε μύνημα αλλα καλό είναι να ξέρουμε και ποιοι είναι απο την περιοχή και ενδιαφερονται να ερθουν :D

Comment

Working...
                                X