Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ελληνικα μαγαζια στο Düsseldorf

Για φραπεδακι και οχι μονο

Die Konditorei in Düsseldorf - Konditorei Metropol

Byzantio - Cafe - Bistro - Konditorei - Startseite

Barco Bar Coffee Lounge

Comment

Rex-Club …live

Comment

Originally posted by matmalam View Post
        Αστο μην το ψαχνεις....δεν μπορει να γινει συζητηση με Ελληνες σε φορουμ για αυτο το θεμα.
        Πηγαινε και καλη τυχη.Αν θελεις να ξαναγυρισεις οπως ξαναγυριζουν και οι περισσοτεροι Ελληνες,σιγουρα η Ελλαδα θα ειναι σε καλυτερη κατασταση σε 3-4 χρονια,οπως και η Ρωσια-Τουρκια-Βραζιλια που και αυτες οι χωρες δανειστηκαν απο το ΔΝΤ,και μετα απο 4-5 χρονια βγηκαν πολυ ισχυροτερες.

matmalam αυτες οι χωρες στις οποιες αναφερεσαι εχουν μειωσει το προσδοκειμο ζωης 10-20 χρονια και εκει η πλειοψηφια του λαου ματωνει καθημερινα με τον οριμαγδο που αφησε πισω του το ΔΝΤ οπως και θρηνει ακομα τα θυματα του.Βγηκαν πιο δυνατες στις εξαγωγες τους σε εξευτελιστικες τιμες γιατι ξεπουλησαν στην κυριολεξια τις χωρες τους και μονο καμια δεκαρια πλουσιοι που μετα το ΔΝΤ γιναν δισεκατομμυριουχοι αγοραζουν τωρα και την ελλαδα κομματι κομματι(για ψιχουλα).Υγεια - παιδεια - ασθενεις κοινωνικες ομαδες η πεθαναν η ειναι στο δρομο...Ειλικρινα θα ηθελα να ισχυουν αυτα που λες για την Ελλαδα σε 4-5 χρονια εστω και σε 10 αλλα ουσα πολυ αισιοδοξο ατομο θα σου πω πως δεν το βλεπω για καμια τουλαχιστον 30ετια...Μακαρι να διαψευσθω....

Comment

ουτε σε 40 χρονια δεν βγαινουμε απο αυτον το κυκεωνα που μπηκαμε...το οτι καποιος μπορει να εχει διαφορετικη γνωμη απο καποιον άλλον δεν σημαινει οτι δεν μπορει να γινει και συζητηση... οταν υπαρχουν επιχειρηματα ορθα!γενικα πρεπει να ξεκαθαρισει καποιος μεσα του τι ζηταει, και μακαρι να βρει και την δουλεια που θελει, και ωραιο μεγαλο ανετο φθηνο σπιτι κοντα στην δουλεια του,η οποια θα αμειβεται αρκετα καλα, και με ελαστικο ωραριο και να μηνκουραζεται πολυ και να μην χρειαζεται να μαθει γερμανικα, γιατι ειναι δυσκολη γλωσσα, και να μπορει γρηγορα να παρει καποιο ωραιο αυτοκινητο και μακαρι να του ερθουν όλα τοσο βολικα χωρις στερησεις και περιεργες απαιτησεις, οταν βρεθει αυτος θα ηθελα πραγματικα να τον γνωρισω και δεν ειμαι καθολου ειρωνικη αλλα το τελευταιο καιρο ακουω περιεργα πραγματα και εξω απο το πατριωτακι...
          συμπατριωτες μεταναστευση χωρις θυσιες και στερησεις δεν υπαρχει... ουτε μας στρωνουν κοκκινο χαλι γιατι μας γουσταρουν ουτε τιποτα το κοκκινο χαλι θα το στρωσει οποιος μπορει και αντεξει με την αξια του... Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ!!!

Comment

Originally posted by Blacktulip View Post
            μεταναστευση χωρις θυσιες και στερησεις δεν υπαρχει... ουτε μας στρωνουν κοκκινο χαλι γιατι μας γουσταρουν ουτε τιποτα το κοκκινο χαλι θα το στρωσει οποιος μπορει και αντεξει με την αξια του... Ο ΕΠΙΜΕΝΩΝ ΝΙΚΑ!!!
            Συμφωνω απολυτα

Comment

Askitis greekcuisine - Griechisches Restaurant D

Comment

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 07.06.13

Το γυναικείο τμήμα της Ελληνικής Κοινότητας του Ντίσελντορφ καλεί όλες τις Ελληνίδες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που θα γίνει την Παρασκευή 07.06.13 και ώρα 18.30 στα γραφεία του ΙΜΑΖ.ev (Interkulturelles Migrantinnenzentrum), στην Erkrather Str. 245, τρίτος όροφος. Μπορεί να έρθει κάποιος με το U75 κατεύθυνση Eller και να κατεβεί στην Ronsdorfer Straße. Θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε σε μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Comment

Γεια σου jose! Είμαι στο Μόναχο σχεδόν 9 μήνες. Εγώ, που βρήκα δουλειά μέσω φίρμας (εταιρείες που <νοικιάζουν> υπαλλήλους σε πχ. ΙΚΕΑ, επιχειρήσεις, εργοστάσια όπως ΒΜW κλπ, κλπ), η οποία φίρμα, με έστελνε για δουλειά, που χρειαζόμουν τουλάχιστον μία ώρα δρόμο για να πάω και άλλο τόσο για να γυρίσω. Ξυπνούσα λοιπό, συνήθως στις 4.15 το πρωί !!! (Για να πιω τον καφέ μου και να ετοιμαστώ), έπαιρνα το πρώτο λεωφορείο μέχρι τον σταθμό για μετρό (U-bahn), για να κάνω αρκετή ώρα, ώστε να φτάσω σε στάση, που έπρεπε να βγω για να πάρω το τρένο (S-bahn), και κάποια στιγμή να φτάσω στην επιθυμητή στάση για τη δουλειά μου. Εκεί, αν είσαι τυχερός, η δουλειά σου απέχει λίγη απόσταση με περπάτημα από και ώς τον σταθμό τρένου. Γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις, που μπορεί να χρειαστείς και 20 λεπτά περπάτημα, ως τη δουλειά.....
                  Αν ξεκινούσα πχ στις 7,00 το πρωί, σχολούσα γύρω στις 15.30. Από εκεί, πάλι 1 ώρα και δρόμο για επιστροφή, να πας να κάνεις τα ψώνια στο σούπερ, να γυρίσεις σπίτι, κοντά 18.00, να ετοιμάσεις κάτι για να φας (αν δεν το έχεις ήδη κάνει από την προηγούμενη), μετά να κάνεις ένα μπάνιο, να <ξαποστάσεις> λίγο στον καναπέ, για να ανακαλύψεις ότι 22.00 δεν έχει πάει ακόμα και σε έχει πάρει ο ύπνος, από την κούραση.
                  Αν πάλι έπιανες δουλειά 12,00 πάλι φεύγεις νωρίς από το σπίτι (κατά τις 9.30-10.30) για να σχολάσεις 20,30 ή λίγο αρτότερα, να είσαι σπίτι κατά τις 22,00, πτώμα κοινώς, και να μην έχεις διάθεση, να κάνεις τίποτα, πέρα από το κοιμηθείς.
                  Τα Σαββατοκύριακα, (εάν δεν έχεις βάρδια που δουλεύεις), είσαι ελεύθερος να κάνεις, ότι εσένα σε ευχαριστεί. Ξεκούραση? Καθάρισμα σπιτιού? Βόλτα στα πάρκα? Κάπου για καφέ? Ένα σινεμά? Δηλαδή, ότι έχει διάθεση ο καθένας, μπορεί να το κάνει. Η μόνη διαφορά είναι ότι εδώ, τις περισσότερες φορές, είναι γκρίζος ο καιρός, ή βρέχει ή (για χειμώνα) χιόνια και κρύο παντού. Επομένως, καταλήγεις να μην θες να κάνεις και πολλά (από προσωπική εμπειρία μιλάω), γιατί απλά, κοιτάς από το παράθυρο, απογοητεύεσαι, και απλά επιλέγεις, για άλλη μια φορά, να κάτσεις μέσα. Με το οποίο <μέσα> εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Λίγο ίντερνετ, λίγο τηλέφωνο, τηλεόραση έχω εδώ μόνο για να βλέπω ταινίες dvd -bluray, και έτσι περνάει η ώρα, (βαρετά πολλές φορές- αν μένεις σε συγκατοίκηση όπως μένω εγώ τους τελευταίους σχεδόν 4 μήνες- και ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τις ανάγκες σου την κουζίνα και το μπάνιο, στην ουσία, όλο σου το χρόνο τον περνάς σε 1 δωμάτιο!!!!!). Λοιπόν, ναι, θα ομολογήσω, ώρες ώρες, με πιάνει κατάθλιψη από τον καιρό, από τη βαρεμάρα, γιατί ενώ θα μπορούσα να πάω έξω μια βόλτα για περπάτημα, πχ. (δεν έχω πολλούς φίλους εδώ, και αποφεύγω την ελληνική κοινότητα, ή μέρη όπου συχνάζουν Έλληνες- όχι ότι δεν έχω γνωρίσει έλληνες εδώ- εννοείται- απλά προτιμώ να πηγαίνω σε μέρη -καφέ- μπαρ, (όταν είναι να βγω) όπου συχνάζουν γερμανοί- για να έχω περισσότερη επαφή μαζί τους- πέραν της δουλειάς, για να καλυτερεύω πάντα τα γερμανικά μου). Το οποίο, παρόλο που δεν βλέπω γερμανική τηλεόραση, γιατί δεν έχω, δεν ξεχνώ, καθημερινώς, να διαβάζω γερμανικές εφημερίδες, και γενικά διαβάζω ότι πέσει στα χέρια μου. 'Αρα, στον ελεύθερο χρόνο, βάλε και διάβασμα.
                  Αυτές είναι οι δικές μου <προσωπικές> εμπειρίες και έτσι περνάω τον ελεύθερό μου χρόνο εδώ...
                  Στην υγειά μας ρε παιδιά!

Comment

Toxotis, D

Comment

Αυτό το ποστ με τα 35 ευρώ το έγραψα εγώ. Μου κάνανε από φίρμα 1 μέρας συμβόλαιο!!! Με στείλανε σε ένα παράρτημα της ΒΜW σαν βοηθός στην κουζίνα. Έτυχε να είναι Παρασκευή, ημέρα γενικού καθαρισμού. Τους βοήθησα λοιπόν, να καθαρίσουν όλα τα τμήματα της κουζίνας τους. Στα διαλείμματα, επειδή είμαι άτομο περίεργο από τη φύση μου, πάντα ρωτάω τι κα πως, ήταν και μία μεσήλικας γερμανίδα, και τη ρώτησα, πόσα χρόνια δουλεύει εκεί. Μου είπε 15, δεν θυμάμαι ακριβώς. Πάντως, αρκετά για να έχει εμπειρία η γυναίκα. Τη ρώτησα, από την εμπειρία της, πως της φαίνομαι εγώ. Αν είμαι καλή! Μου είπε- είσαι γρήγορη, αλλά, ξέρεις, δεν είσαι η μόνη. Τι εννοείς? ξαναρώτησα εγώ.-Κάθε μέρα μας στέλνουν άτομα σαν και εσένα οι Φίρμες! Για 1 μέρα. Και είναι σπαστικό και για εμάς τους μόνιμους, ξέρεις, κάθε μέρα, να εκπαιδεύεις καινούρια άτομα.
                      Έπαθα πλάκα. Μετά από κάποιους μήνες, κατάλαβα το σύστημα. Για αυτή τη μέρα που δούλεψα, λογικά έπρεπε να πληρωθώ. Μου είχαν στο συμβόλαιο, 10,19 η ώρα. Δούλεψα σχεδόν 8 ώρες, βγάλε εφορίες που σου κρατάνε, υπολόγιζα ότι θα πληρωνόμουν το τουλάχιστον, 60 ευρώ. Περίμενα, περίμενα, περίμενα, έκανα τηλεφώνημα, γιατί δεν έχουν μπει τα λεφτά στον λογαριασμό, με αρκετές δικαιολογίες ότι πχ δεν μας έχεις φέρει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογιτικά για την πρόσληψή σου και κάτι τέτοιες βλακείες. Πήγα ξανά στα γραφεία τους, και τους είπα, τα έχετε όλα τα χαρτιά που μου ζητήσατε, γιατί δεν με πληρώνετε? (έχουν ήδη περάσει σχεδόν 2 μήνες, έτσι?) Πάλι κάτι δικαιολογίες, κάτι λογιστικό θα είναι. Ξαναπερνάει ο καιρός, τελικά, για μία μέρα δουλειάς τον Οκτώβρη του 2012 πληρώθηκα αρχές του 2013! Και αυτό και μόνο ότι επειδή επέμενα. Και μου είπαν, έλα από τα γραφεία μας. Και πήγα, για να μου δώσουν στο χέρι (κάτι απίστευτο για γερμανικά δεδομένα- και από εκεί καταλαβαίνω ότι το έχουν σύστημα τελικά , να προσλαμβάνουν κόσμο για μία μέρα, να βγάζουν αυτοί λεφτά από εμάς, και εμείς να πληρωνόμαστε ψίχουλα), το υπέρογκο ποσό των 35 ευρώ!!!!!!! και χωρίς απόδειξη, χωρίς τίποτα. Τους είπα, μα μόνο τόσα? Μου είπαν- αυτά είναι.. Άμα θες!
                      Και τι να κάνεις? Για μία μέρα συμβόλαιο είχες! Δεν αξίζει ούτε δικαστικά να πας. Πιο πολλά θα σου στοιχίσει....Και τι κάνεις τελικά? Το <βουλώνεις>, παίρνεις τα λεφτά και φεύγεις....
                      Στην υγειά μας ρε παιδιά!

Comment

Απο την επιτροπη γυναικων της ελληνικης κοινοτητας:

Καθε πρωτη Τεταρτη του μηνος επισκεψη μουσειων και καλλιτεχνικων χωρων που ειναι δωρεαν.

Αυτη την πρωτη Τεταρτη του Ιουνη, 05.06.13, 18.00 ωρα, συναντηση στο καφε του Kaufhof-Wehrhahn, με το 707 ως Jakobistr.
                        Απο εκει θα ξεκινησουμε για το μουσειο/χωρο εκθεσεων K21.

Comment

Γειά σας κι απο μένα.
                          Εμείς ήρθαμε πριν απο σχεδόν 2 χρόνια στην Γερμανία και θα ήθελά να πω κι εγώ την αποψη μου.
                          Πιστευω πως η σημερινή Γερμανία δεν ειναι η Γερμανια του 60΄. Τότε θέλανε χέρια για να ξαναφτιάξουν την χώρα τους. Τώρα αν είσαι χωρις κάποιο επάγγελμα, πολυ δύσκολα θα βρείς δουλειά. Εδω που ζούμε εμείς (Frankfurt) έχει παρα πολλές δουλειές, και απο Leihfirma αλλά και απο τις εταιρίες χωρις μεσαζον. Θέλει υπομονή και επιμονή. Ο άντρας μου πήγε 1 χρόνο στο σχολείο και πήρε το B1, τώρα έχουμε βάλει αρχή για να βρούμε δουλειά στον τομέα του. Στον ΟΑΕΔ (γερμανικό) δηλώσαμε οτι ψάχνουμε δουλειά και δηλώσαμε και ενδιαφέρον για Umschulung (μετεκπεδευση). Θα δούμε τι θα γίνει σε λίγο καιρό. Προς το παρόν δουλευω μονο εγω.
                          Το παιδί μας πηγε παιδικό σταθμό, κόστος 236,00 (ολοήμερο 8:30 – 17:00), αλλά πέρνουμε απο το κράτος καθε μήνα 184,00 (Kindergeld), οπότε δεν είναι πολλά.
                          Το σπίτι μας είναι 90 τετραγωνικά και δέινουμε 850,00 warm, εξτρά είναι το ρευμα (84,00) και τα τηλεφωνά μας.
                          Η ζωή εδώ είναι ενα θέμα που εξαρτάται απο τον ανθρωπο. Του άντρα δεν του αρέσει ΚΑΘΟΛΟΥ, αν μπορούσε θα εφευγε εχτες. Σε άλλους ταιριάζει αυτός ο τρόπος και σε αλλους οχι. Δεν μπορούμε να πουμε γενικά. Ο καθένας μας εχει άλλες προτεραιότητες......!
                          Αν πηγαίναμε σε χωριό.....θα τις είχαμε κόψει.....ολοι μαζι! 
                          Στην πολη μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, έχει να βγείς, έχει ελλ. Καφετέριες, πάρκα, εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ. Επίσης, για τα παιδιά μας.....είναι απλά υπέροχα, καμία σχέση με Ελλάδα και τους παιδικούς στην ελλάδα. Εδώ είναι ένας παραδεισος για τα παιδιά.
                          Η Ελλάδα θα μας λειπει πάντα και χαιρόμαστε που σε 6 εβδομάδες θα πάμε διακοπές στην πατρίδα.

Comment

katerilam αν καταλαβα καλα εισαι σε φιρμα καθαρισμου?? γιατι αυτες σε στελνουν οπου χρειαζονται... δεν ξερω για εκει που μενεις εσυ τι και ποσους ελληνες εχει... αλλα δεν βρισκω τον λογο γιατι να αποφευγεις την ελληνικη κοινοτητα?και εμενα μου ελεγαν οταν ηταν να ανεβω μακρυα απο ελληνες ζηλευουν, το δεχομαι, εχουμε ολα τα στραβα, ομως αν τυχει στραβη η οποιαιδηποτε βοηθεια χρειαστεις (η εσυ η ο καθενας και που δεν ξερει την γλωσσα καλα καλα) σε καποιον ελληνα θα τρεξει για βοηθεια, μετα στην κοινοτητα ξερω οτι κανουν διαφορες εκδηλωσεις π.χ εκδρομες, δραστηριοτητες άλλες, στο κατω κατω και εγω εδω που μενω δεν ειναι ολοι οι ελληνες καλοι, αλλα ενα καφε και να μιλησεις περι ανεμων και υδατων μπορεις να τον πιεις μεσα σε όλους αυτους δεν μπορει θα ειναι και καποιοι που αξιζουν, ετσι ουτε μοναξια μπορει να νοιωθει καποιος απο την άλλη νομιζω πως και στην ελλαδα αν δεν εχεις μεταφορικο μεσον και χρειαστει καποιος να αλλαξει ποσες συγκοινωνιες ξυπναει νωρις και ταλαιπωρειται... με λιγα λογια μην διυλιζουμε τον κονοπα, και ας δουμε η ας βρουμε και αναγνωρισουμε και καποια καλα στοιχεια για να νοιωσουμε εμεις καλα, γιατι αλλιως θα ειμαστε μια ζωη μες την μιζερια...βεβαια παντα εξαρταται και τι ζηταει ο καθενας, π.χ εμενα και μια βολτα στο δασος να κανω νοιωθω καλα, 3 εβδομαδες εδω που ειμαι βρεχει, δεν θα κατσω να σκεφτω πως στην ελλαδα τωρα μπορει να εχει 35 βαθμους και τι χαλια που ειναι εδω, δεν με αναγκασε κανενας να ερθω μονη μου το αποφασισακαι δεν εχω δικαιωμα να γκρινιαζω για τον καιρο π.χ, συμβιβαζομαι μαζι του και προχωρω...οπως και σε πολλα άλλα...χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν πιστευω πως πρεπει πρωτα να τα βρουμε μεσα μας για να ειμαστε εμεις καλα αλλιως θα ειμαστε παντα μιζεροι και γκρινιαρηδες...

Comment

Griechisches Restaurant in Düsseldorf - Restaurant Orpheus

Comment

Originally posted by Katerilam View Post
                                Γεια σου jose! Είμαι στο Μόναχο σχεδόν 9 μήνες. Ξυπνούσα λοιπό, συνήθως στις 4.15 το πρωί !!! ,,,, μπορεί να χρειαστείς και 20 λεπτά περπάτημα, ως τη δουλειά.....

Τα Σαββατοκύριακα, ,,, Ξεκούραση? ,,..
                                Εαν μου επιτρεπεται, θα ηθενα να συγκρινω τη ζωη εδω τα περασμενα χρονια, όπως την ενοιωσα εγω απο συγκεκριμενες περιπτωσεις.
                                Παραδειγμα 1: Δεν εχω μεταφορικο. Λογω των απεργιων, αναγκάστηκα αεπανηλημένως να περπατησω αποσταση απο το μετρο Νομισματοκοπειο ώς την Πανεπιστημιουπολη ζωγράφου (7,6 χιλιομετρα για τους γνωστες) για να παρακολουθησω τα υποχρεωτικα μου μαθηματα και να μην κοπω απο απουσιες (μιλω για απεργιες ΜΜΜ και ταξι ταυτοχρονα)
                                Παραδειγμα 2: Για δουλεια στα κατω πατησια, ξυπνουσα απο Χαλανδρι 8,εφευγα 8μιση και εκανα μιαμιση ωρα να πάω διοτι το τρένο επι 6 μηνες "φτιαχνοτανε" και περναγε καθε 20 λεπτα (και αμα εμπαινες μεσα απο τον κοσμο) και σχολαγα 7(παντα 1 ωρα απληρωτη υπερωρια) για να φτασω σπιτι 8μιση. Και προφανως να κοιμηθω προλαβαινα μονο τα σαββατοκυριακα.επιπλεον δεν συμπεριλαμβανω το κοστος του ταξι τις μερες που ειχε απεργια, διοτι μια φορα το πληρωσα και μετα αποφασισα οτι προτιμω να με απολυσουνε που δεν παταω στις απεργιες,παρα να παινρω μεροκαματο λιγοτερα απο οσα δινω στο ταξι.
                                My point is: εκει την ταλαιπωρια την τρως με σκοπο να βρισκεσαι καπου που μπορεις να βρεις μια καλη δουλεια (πτυχιο εχεις).
                                Μια ταλαιπωρια 1-2 χρονια στην αρχη παντα θα υπαρχει,ειδικα με την ακρίβεια που εχει στην περιοχη σου.
                                Εδω,στη δουλεια που ημουν παραπανω λεφτα ΔΕΝ παιζει να παρει ποτε κανεις.κιομως απο αυτα λογω μετακινησεων και μονο θαπρεπε να τα δινω ολα(χρονος και χρημα).Εκει, εχεις μια δυνατοτητα παραπανω.
                                Και εχω ενα πραγμα να πω: ενα βημα μπροστα αξιζει μονο οταν δεν το ξανακανεις προς τα πισω.
                                Σκεψου τον χρονο που εφαγες,τα λεφτα που εχασες και οτι αλλο δαπανησες για αυτο το σκοπο. Για σενα πανω απο ολα,αφου εισαι που εισαι εκει,βγαζεις που βγαζεις τα προς το ζειν, ειναι μεγαλη ευκαιρια να ψαχτεις μανιωδως για κατι παραπανω

Comment

Working...
                                X