Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Griechische Restaurants Düsseldorf - Die besten Adressen für griechische Restaurants - Prinz

Comment

Christina-tina εδώ είναι ενα δημόσιο φόρουμ και ο καθένας λέει της εμπειρίες του. Αυτά που έχει να πει μπορεί να είναι κρίσιμα για πολλούς που δεν γνωρίζουν. Εσύ με ποιο δικαίωμα καθεσε και παραπονιεσαι οτι το λέει παντού; Σε στέλνει προσωπικό μύνημα κάθε τρεις και λίγο; Γερμανία είναι η κοπέλα και στο θέμα της Γερμανίας θα τα γράφει. Οπότε την ειρωνία σας κάποιοι να την βάλλεται εκεί που ξερεται. Συζητάμε εδώ μέσα δεν ειρωνευομαστε ουτε σηκωνουμε τον σαρκασμό εδώ μέσα.
      Στο θέμα μας λοιπόν. Ο πατέρας μου είναι Γερμανία 23 χρόνια. Τότε περνάν με το τσουβαλι άτομα. Ανεβηκα Γερμανία με την ελπίδα να μπω κάπου. Πάω στον τρίτο μήνα που περιμένω. Μένω σε χωριό 1 ωρα απο το Μόναχο. Με φιλοξενεί ο πατέρας μου εμένα και την κοπελα μου. Να βρω σπίτι χωρίς χαρτί για δουλεια δύσκολο. Οτι και να λέμε δεν είναι όπως παλιά. Περνούν πολωνούς και όχι έλληνες εύκολα. Κάποιοι έλληνες είναι κολοφαρδοι και τους παίρνουν στην BMW μέσο Leihfirma και νομιμοποιούνται κάποιοι άλλοι θέλει να εχεις γνωστό για να μπεις κάποιοι δεν μπαίνουν. Πως θα κάτσει είναι. Πολλά άτομα έρχονται και περνάνε μήνες και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Τρώγονται όλα τα λεφτά και τι κάνεις; ξανά γυρνας Ελλάδα. Άλλοι με πτυχία πάνε καθαρίζουν τουαλέτες για 800€ τον μήνα.... Δεν έχω γνωστούς για να με βοηθήσουν είπα 2-3 ατομα που δουλεύουν στην BMW αν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τώρα τι θα γίνει ένας θεός ξέρει. Άμα ποιασεις δουλειά με Νορμάλ μεροκάματο 1500€-1800€ είναι καλά άμα όμως κάνεις χαμαλιλοδουλεια η δεν δουλευεις καθόλου τα πράματα είναι σκατά. Αφησαμε την χώρα μας οικογένεια φίλους για να έρθουμε σε μια χώρα για κάτι καλύτερο. Άμα δεν βρίσκεις δουλειά τι κάνεις;

Comment

Christina-tina εδώ είναι ενα δημόσιο φόρουμ και ο καθένας λέει της εμπειρίες του. Αυτά που έχει να πει μπορεί να είναι κρίσιμα για πολλούς που δεν γνωρίζουν. Εσύ με ποιο δικαίωμα καθεσε και παραπονιεσαι οτι το λέει παντού; Σε στέλνει προσωπικό μύνημα κάθε τρεις και λίγο; Γερμανία είναι η κοπέλα και στο θέμα της Γερμανίας θα τα γράφει. Οπότε την ειρωνία σας κάποιοι να την βάλλεται εκεί που ξερεται. Συζητάμε εδώ μέσα δεν ειρωνευομαστε ουτε σηκωνουμε τον σαρκασμό εδώ μέσα.
        Στο θέμα μας λοιπόν. Ο πατέρας μου είναι Γερμανία 23 χρόνια. Τότε περνάν με το τσουβαλι άτομα. Ανεβηκα Γερμανία με την ελπίδα να μπω κάπου. Πάω στον τρίτο μήνα που περιμένω. Μένω σε χωριό 1 ωρα απο το Μόναχο. Με φιλοξενεί ο πατέρας μου εμένα και την κοπελα μου. Να βρω σπίτι χωρίς χαρτί για δουλεια δύσκολο. Οτι και να λέμε δεν είναι όπως παλιά. Περνούν πολωνούς και όχι έλληνες εύκολα. Κάποιοι έλληνες είναι κολοφαρδοι και τους παίρνουν στην BMW μέσο Leihfirma και νομιμοποιούνται κάποιοι άλλοι θέλει να εχεις γνωστό για να μπεις κάποιοι δεν μπαίνουν. Πως θα κάτσει είναι. Πολλά άτομα έρχονται και περνάνε μήνες και δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Τρώγονται όλα τα λεφτά και τι κάνεις; ξανά γυρνας Ελλάδα. Άλλοι με πτυχία πάνε καθαρίζουν τουαλέτες για 800€ τον μήνα.... Δεν έχω γνωστούς για να με βοηθήσουν είπα 2-3 ατομα που δουλεύουν στην BMW αν μπορούν να κάνουν τίποτα. Τώρα τι θα γίνει ένας θεός ξέρει. Άμα ποιασεις δουλειά με Νορμάλ μεροκάματο 1500€-1800€ είναι καλά άμα όμως κάνεις χαμαλιλοδουλεια η δεν δουλευεις καθόλου τα πράματα είναι σκατά. Αφησαμε την χώρα μας οικογένεια φίλους για να έρθουμε σε μια χώρα για κάτι καλύτερο. Άμα δεν βρίσκεις δουλειά τι κάνεις;

Comment

Γεια σου Cj Georgio!

Απο μια γρηγορη ερευνα που εκανα βρηκα 175 θεσεις στην ΒΜW στο Μοναχο
          Ergebnisse Ihrer Jobsuche

Κανε ενα βιογραφικο στα γερμανικα και στειλε καμια αιτηση.
          Γιατι συν Αθηνα και χειρα κινει που λεγαν και οι αρχαιοι προγονοι ;-)

Comment

Cj Georgio απαξιω να σου απαντησω αναλογα αν και σου αξιζει με αυτα που εγραψες.
            η Katerilam πολυ καλα κανει και λεει την εμπειρια της, φυσικα και δεν ειμαι κατα του να λεει τι της συμβαινει,απλα της ειπα να μην αναγραφει τα ιδια πραγματα σε πολλα διαφορετικα (θεματα) στη Γερμανια.

Comment

Originally posted by trelllara View Post
              Γεια σου Cj Georgio!

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Αύριο θα κάνω την αίτηση.

Comment

Originally posted by trelllara View Post
                Γεια σου Cj Georgio!

Ευχαριστώ για την πληροφορία. Αύριο θα κάνω την αίτηση.

Comment

Αν βρείτε κάτι για μηχανικό σφυρίξτε :P

Comment

Originally posted by georget View Post
                    Αν βρείτε κάτι για μηχανικό σφυρίξτε :P
                    τσεκαρε εδω http://www.patriotaki.net/%CF%84%CE%...849/#post68630

για Maschinenbau

Comment

Μετά από τόσο καιρό και έχοντας αρχίσει να κοιταω για άλλες χώρες που να μην έχω θέμα με την γλώσσα όπως Αμερική-Αγγλία έπεσε τηλεφωνιμα από έναν φίλο μου από Ελλάδα που είναι δυο χρόνια πανω Γερμανία. Με λέει έλα να σε βάλω εκεί που δουλεύω. Οδηγός φορτηγού σε μια εταιρία που κάνει μεταφορές. Πρωινή δουλειά φορτωνεις και κάνεις 14-16 στάσεις. Σαν πακετας ενα πράμα όποιος ξέρει. Έχω δίπλωμα Γ (που αυτό χρειάζεται) αλλά δεν έχω δίπλωμα γιατί το παρέδωσα πριν δυο βδομάδες στην Landratsamt επειδή ανακαληψα εδώ στην Γερμανία οτι είναι μπλοκαριαμενο από το 2007 στην Ελλάδα (εδώ είναι που αρχίζουν τα βρισιδια για την χώρα μου και το σύστημα της) οπότε περιμένω να μου βγάλουν άλλο εδώ χωρίς να ξανά δώσω εξετάσεις. Θα πάρουν ένα χαρτί απο το συγκηνονιων από την Ελλάδα που θα λέει της παραβάσεις που έκανα και θα της μετατρέψουν με τον γερμανικό νόμο. Τους νοιάζει αν έχω παραβάσεις από ποτό. Αυτές που έχω απλές είναι και πληρωμενες. Όλο αυτό θα πάρει κανέναν μήνα. Πιστεύω από Ελλάδα να στείλουν το χαρτί στην Landratsamt γρήγορα. Φορτηγό λοιπόν.. Δεν απαιτείται γλώσσα το κυριότερο και τα λεφτά άμα είσαι παντρεμένος είναι 1700€-1800€ για 5 μέρες την βδομάδα και αν κάνεις και Σάββατο έχει και εξτραδακι. Δεν ήθελα τιμόνι όταν ήμουν Ελλάδα αλλά στο τιμόνι θα καταληξω...;) τουλαχιστον θα είμαι μέσα Γερμανία σε ακτίνα 40χλμ από εκεί που θα φορτωνω και δεν θα περνώ καράβια και να λυπω μέρες απο το σπίτι. Είναι ένα επάγγελμα που δεν θα τελειώσει ποτέ και ιδικά εδώ στην Γερμανία

Comment

ρε παιδια εμένα μου ζητήσαν ένα χαρτί απο την εφορία της γερμανιας, που ζητάνε να δηλώσα τα εισοδήματα που είχα τους 8 μήνες του 2012 που ήμουν στην ελλάδα. σε αυτό το χαρτί που θα στείλω να μου συμπληρώσουν στην ελλάδα αναγράφονται και τα εισοδήματα για τους δύο τελευταίους μήνες που ήμουν στη γερμανια. δηλαδή στην ελλάδα, για τους δύο μήνες που δουλεψα στη γερμανια θα με ξαναφορολογήσουν?

Comment

Παιδιά, έγινε το θαύμα… Επιτέλους είμαι στη ΔΟΥ Κάτοικοι Εξωτερικού…
                          Ακριβός όπως το έχω περιγράψει. Απλά τα κατάθεσε η μαμά μου τα χαρτιά και περιμέναμε αρκετά…
                          Δέχομαι ερωτήσεις

Comment

Καλησπέρα σας ειμαι η κοπέλα με το πρόβλημα, δεν εχω κάνει τπτ τελικά κ ήθελα να ενημερώσω τον φιλο "σομθινκ" ότι ο λόγος που δεν εκανα καμιά ενέργεια μετά απότόσο καιρό είναι γτ ρώτησα μια κοπέλα Ελληνίδα που έχει γεννηθεί εδω κ γνωρίζει πολύ καλά τα πραγματα εδώ, το πρόγραμμα που μου συνέστησες έχει πολύ μεγάλη διαδικασία και ίσως τελικά να μην με συμφέρει! Ευχαριστω πάντως αλλα η μονη μου λύση είναι το γνωστό όπως έστρωσα θα κοιμηθώ χα χα χα:/) ελπίζω σε ενα χρόνο το πολύ να ειμαι Κι εγω εκεί μαζί σας να κλαίω για την κατάντια της ελλαδας! τουλάχιστον θα εχω κ παρεα!

Comment

ΥΓ: Εδω στην Γερμανία είναι πααααααρα πολύ καλά! Αρκεί να εχεις έναν δικό σου άνθρωπο η τουλαχιστον να μιλάς πολύ καλά την γλώσσα! Αν δεν έχετε τπτ από τα δυο ως κύριο διαβατήριο μην επιχειρήσετε να έρθετε!;)

Comment

plirofories gia epidoma anergias sti germania

Kalispera,eimai 6mines germania.an doulepsw ena mina dikaioume Katholou epidoma anergias? Apo tin ellada dikaioume mporei na sinexistei sti germania? K kati akoma me ena mina douleia dikaioume kapio voithima?
                                . Na .mi ksexnas na xamogelas

Comment

Working...
                                X