Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ωραια!Οχι..δεν εχω θεμα με καμια περιοχη...Κ αν ειναι εναλλακτικη, τοσο το καλυτερο...Δεν εχω θεμα με ρετσετες σε ανθρωπους και επιπεδα ζωης.Το μονο που θελω ειναι να μην ειναι επικινδυνη.Ομως νομιζω πως γενικα στη Γερμανια δεν υπαρχει κινδυνος ιδιαιτερα.Θυμαμαι στο Βερολινο, στην Alexanderplatz, υπηρχαν πολλων ''ειδων'' τυποι...Punks, μεταλλαδες, χιπ-χοπαδες, αλλα δεν ειχα θεμα..Απτη στιγμη που δεν με ενοχλουν..οποτε γενικα στο λεω ,αν τον ρωτησεις, οτι δεν εχω θεμα με περιοχες..αρκει να ειναι καπως οικονομικες.Οσο για τη νυχτερινη ζωη, χαλαρα πραγματα ζηταω,να μπορει να δει το ματι μου λιγο κοσμο...Clubs δεν με ενδιαφερουν...και αν εχει και εναλλακτικη διασκεδαση τοσο το καλυτερο...κανενα jazz bar,lounge και τετοια.Η αληθεια ομως ειναι(για να μην τα ζηταμε και ολα) πως το μονο που με ενδιαφερει ειναι να μπορω να βγω να πιω το ποτο μου το πσκ και να δω λιγο κοσμο.Απο κει και περα την πολη την ανακαλυπτεις και μονος σου. Συνεπως, με καλυψες..Αλλωστε, δεν παμε για τουρισμο..παμε να ζησουμε-ποιος ξερει ποσα χρονια?Ευχαριστω πολυ!

Comment

Η αληθεια εινια πως και γω εψαχνα για κιελο και δεν ειχα δει κανεναν να ρωταει...Ειναι πολυ βορεια μωρε, και παιζει λογω κλιματος να μην το επιλεγουν πολλοι...Και παλι ομως ειναι Γερμανια, οποτε δεν παιζει να μην υπαρχουν Ελληνες...απλα μπορει να μην γραφουν στο patriotaki. Εδω και για το Αμβουργο προβληματιζομαι, επειδη ειναι βορεια πολυ, αλλα αν δεν βρω δουλεια εκει που ψαχνω τωρα, αναγκαστηκα θα ψαξω και εκει γτ βλεπω πως εδρευουν παρα πολλες πολυεθνικες εταιριες...Ειναι και το λιμανι πιο πανω..Μακαρι να βρεις καποιον απο Κιελο!Καλη αρχη και καλη επιτυχια ο,τι και αν κανεις!

Comment

Γενικα, αυτο που λες με τα σπιτια, οτι πρεπει να εχεις συμβολαιο δουλειας, ισχυει τις περισσοτερες φορες, αλλα οχι παντα.Θα σε συμβουλευα, να κοιταξεις να μιλησεις με mail με τους ενοικιαστες(αλλωστε νομιζω στις αγγελειες δινουν το mail τους) ,να δεις τις προθεσεις τους,αναφεροντας τους οτι σκοπευεις να ανεβεις μονιμα για δουλεια...Αν δεις οτι δεν ειναι δεκτικοι-ακομα και στα wohnungen auf zeit ,κοιτα να κλεισεις αν μπορεις καποιες συνεντευξεις για δουλεια απο δω και οταν ανεβεις πανω,νοικιασε καποιο ξενοδοχειο-hostel. Ξερω οτι αυτο προϋποθετει να εχεις μαζεψει χρηματα αλλα δεν γινεται και διαφορετικα. Ο αδερφος μου οταν ανεβηκε, ειχε κλεισει 2 συνεντευξεις, αλλα δεν το πηραν σε καμια και ετσι εμεινε σε ενα ξενοδοχειο και εψαχνε δουλεια και σπιτι ταυτοχρονα.Χαλασε σχεδον ο,τι ειχε και δεν ειχε στην ακρη, αλλα μετα απο καμια 20αρια μερες (ναι-ειναι πολυ να μεινεις σε ξενοδοχεια-γι αυτο χαλασε πολλα λεφτα εκει),εψαξε σε ελληνικα εστιατορια για Ελληνες που να νοικιαζουν σπιτια...Απο στομα σε στομα,βρηκε τελικα μια Ελληνιδα-σπαθι, της ειπε την κατασταση και του το δωσε.Της λεει ''κοιτα να δεις...Εχω ερθει εγω και η παρτη μου ,αγκαλια με μια βαλιτσα.Δεν νομιζω να πιστευεις οτι μπορω να σου την κανω.Καθε μηνα θα σου δινω το ενοικιο-χωρις να αργω μερα παραπανω, αλλα τωρα εχω να σου δωσω το τρεχον.Σοβαρος ανθρωπος ειμαι-ζημιες δεν θα σου κανω-να βαλω ενα κεραμιδι απο πανω απτο κεφαλι μου θελω''.Τελικα αυτη πειστηκε και του το δωσε.Τον βοηθησε πολυ σε ΟΛΑ!ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!Τι να λεμε τωρα? Οποτε, απο οτι καταλαβα, απο τη στιγμη που δεν εχεις και καποιον να σε φιλοξενησει, κανε καποιες κινησεις απο δω να δεις που βγαζουν και αν δεν καταφερεις κατι, αναγκαστικά επελεξε χοστελ και ψαξτο απο κει πανω. Καλη επιτυχια και καλη τυχη!

Comment

Τι να πώ?Το Κιελο τελικά είναι δύσκολο μέρος.Ακόμα δεν κατάφερα κάτι.Εσύ τελικά που είσαι?

Comment

Εγω δεν ειμαι ακομα Γερμανια.Προς τον Οκτωβριο θα κλεισω εισιτηριο γτ περιμενω να παρουσιασω την πτυχιακη μου. Προς Αννοβερο προσανατολιζομαι, αλλα αν δεν βρω εκει, θα κοιταξω και Βερολινο(που ειναι ακομα πιο δυσκολο να βρεις δουλεια) και Αμβουργο

Comment

Originally posted by Blacktulip View Post
              υπαρχει και η arbeitzamt, αν εχεις κανει συμβολαιο και δεν σε πληρωσει απο τοτε που το εκανες, (συτο ομως μονο ελληνες εργοδοτες παιζει να το γινει) απο τους γερμανους εδω δεν παιζει, Το αντιμετωπισε ο συζυγος αυτο παλια απο ελληνα εργοδοτη δεν περιμενε αυτος να παει στo arbeitzamt και τα πηρε μεχρι τελευται σεντς ομως μετα δεν καθεσαι στην ιδια δουλεια δεν ευννοει το κλιμα... σε ολες τις δουλειες που πηγε εκανε παντα δοκιμαστικο για δυο μερες, τις οποιες δεν της πληρωνοταν και μετα συμβολαιο κανονικα,
              Ναι εδώ που είναι μεταφορική εταιρία όλοι κάνουν δοκιμαστικό μέχρι 2 βδομάδες και δεν το πληρώνονται.
              Με το που κάνουν συμβόλαιο πληρώνονται κανονικά.
              Πας στην Arbeitsamt παίρνεις τα λεφτά για της δύο βδομάδες και μετά δεν έχεις δουλειά. Κάτι από Ελλάδα μου θυμίζει αυτό και είναι η πρώτη απογοήτευση μετά από τέσσερις μήνες. Κανείς δεν τους κάνει τίποτα.
              Οπότε αυτό που λένε στην Γερμανία μόνο οι Έλληνες εργοδότες κάνουν παρανομίες δεν στέκει. Χιλιάδες άτομα σε μεταφορικές στην Γερμανία περνάνε από αυτό και κανείς δεν τους κάνει τίποτα. Άντερσον κανένας υπάλληλος αν θυχτη να πάει Arbeitsamt να πάρει της μέρες που δούλεψε και μετά να ψάχνει ξανά για δουλειά.

Comment

μεταφορικη εταιρεια δουλευει και ο συζυγος μου αλλα πανω απο 2 μερες δοκιμαστικα δεν εκανε, και το προτεινε ο ιδιος το δοκιμαστικο, ειχαμε ακουσει παλαιοτερα για δοκιμαστικο για ενα μηνα απο ελληνα εργοδοτη παλι και μας φανηκε πολυ περιεργο δηλ. σε δοκιμαζει σε διωχνει, και μετα τι? αλλον ενα μηνα δοκιμαστικο σε αλλον και παλι απο την αρχη? και λεφτα ποτε θα παρει καποιος?εμεις αυτο δεν το εχουμε αντιμετωπισει μεχρι τωρα, αλλα νομιζω ειναι φυσιολογικο σε φορτηγο να σου κανουν δοκιμαστικο ειναι πολλοι που λενε πως ξερουν και μολις ανεβουν σε φορτηγο φοβουνται, εκει δεν πρεπει να σε δοκιμασει ο αλλος να δει αν του κανεις? σε μια δυο μερες φαινεται αν του κανεις και αν σου κανει και εσενα η δουλεια, τωρα για δυο εβδομαδες δεν ξερω...μεσα σε αυτες τις δυο εβδομαδες γινεται η δουλεια του εκαστοτε εργοδοτη, οποτε εχει φανει αν του κανεις η οχι...

Comment

Μακαρι να μας πανε ολα καλά φίλε μου τοτε!Καλη΄μας τυχη.!!!

Comment

Έναν μήνα μπορεί να σε δοκιμασει χωρίς να σε πληρωσει να είσαι σαν συνοδηγός. Είναι απόλυτα φυσιολογικό σε όποιον ρώτησα. Λες και είμαι Ελλάδα. Στην Arbeitsamt να πας δεν γίνεται κάτι. Περνεις τα μεροκαματα και χάνεις την δουλειά σου.

Comment

δεν αντιλεγω, μπορει να υπαρχουν και τετοιες περιπτωσεις, σε οσες εταιρειες εψαχνε να βρει δουλεια ο αντρας μου μεχρι να δει σε ποια μπορει να ανταπεξελθει ολες πανω απο τρεις μερες δοκιμαστικο δεν ζητησαν, και αυτον το οποιον καταγγειλε στο αρμπαιτσαμτ, ηταν ελληνας και ειχε συστημα να παιρνει ελληνες οδηγους που δεν γνωριζαν και καλα την γλωσσα και παντα τους ειχε μεσα στα λεφτα, ειχε φτασει να χρωσταει στον αντρα μου γυρω στα 1500 ευρω, ποσο υπομονη να κανει καποιος τον καταγγειλε τα πηρε, και βρηκε αλλου, απο μονος του δεν τον εδιωξε, εννοειτε πως τις τρεις μερες δοκιμαστικο δεν τις πληρωνεται αλλα 1 μηνα και αν δεν του κανεις οταν τελειωσει ο μηνας? και πας σε καποιον αλλον και παλι κανεις ενα μηνα δοκιμαστικο?και δεν του κανεις παλι τι γινεται εσυ θα κανεις συνεχεια δοκιμαστικα και δεν θα τα πληρωνεσαι? Μας ειχαν πει και εμας για ενα ελληνα παλι που θελει δοκιμαστικο ενα μηνα, τι δοκιμαστικο? Ο εκαστοτε οδηγος που εχει φαει τους δρομους με το κουταλι, και γνωριζει απο φορτηγα θελει ενα μηνα για να δει αν κανει στην δουλεια?

Comment

Kalimera sas kai apo mena!

Diavazo edo kai poli kairo ta forum!euxaristo gia tis plirofories oles einai poli xrisimes! 15 avgoystou pao Hamburg. Proti fora kai ego opos poloi xoris tin oikogenia mou! Kali mas tixi paidia! Tha einai diskolo xoris glossa ara prepei na tin mathoume grigora!

Comment

Καλή αρχή Κατερίνα!!!

Comment

καλη αρχη να εχεις κοπελα μου ολα καλα θα πανε θετικη σκεψη, και πιστη στο εαυτο σου, ολοι περασαμε απο εκειπου ξεκινας και εσυ!!!pantamazi_

Comment

Καλή αρχή Κατερίνα!

Comment

Καρτοκινητη στη γερμανια

Καλησπερα σε ολους!Κανω το πρωτο βημα και παω για ενα μηνα σε καποιο ινστιτουτο στη γερμανια για να τελειοποιησω τα γερμανικα μου. σκοπευω να παρω ενα γερμανικο νουμερο με καρτοκινητη. Μπορω να βαλω καποιο πακετο Ιντερνετ γ ενα μηνα που θα ειμαι εκει; εννοω τα αντιστοιχα πακετα που υπαρχουν εδω, οπως πχ 5 ευρω για 500 ΜΒ. Εχετε να μου προτεινετε καποια εταιρεια;
                                Ευχαριστω εκ των προτερων!
                                Νεφελη

Comment

Working...
                                X