Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

[QUOTE=Blacktulip;71330]ναι να ξαναπας να την αλλαξεις, ειχε γινει λαθος και στο ονομα του αντρα μου, και την ξαναεβγαλε!!

ωχ...παλι ξανα??να δω τωρα ποιος θα με εξυπηρετησει...σ ευχαριστω Blacktulip...θα παρουμε τηλ κ θα δουμε τι θα γινει...

Comment

αρχηγε μου καλησπερα,σεβομαι την προσπαθεια που κανεις

ενα μονο εχω να σε πω
      μεινε εκτος ελλαδος
      ξεχνα την επιστροφη,εκτος αν πηγες επανω στο χαλαρο και υπαρχει κατι και πισω
      σε15-20 μερες ερχομαι και εγω
      ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ
      ΕΔΩ ΘΑ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ
      το χειροτερο ειναι η υποκρισια απο τακτοποιημενους εσωτερικου και εξωτερικου οτι δεν τρεχει τιποτα
      σου ευχομε καλη επιτιχεια

Comment

Καλησπερα καραγιαννιδη!Ευχομαι καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου για ενα καλυτερο μελλον αλλα η συμβουλη μου ειναι να ψαξεις κατι εκτος εστιασης εφοσον γνωριζεις και τη γλωσσα...στην ελλαδα με τι ασχολιοσουνα?απο τη στιγμη που γνωριζεις γλωσσα εχεις πολυ καλυτερες προοπτικες απο καποιον μη ομιλουντα τη γερμανικη!Καλη τυχη στα σχεδια σου!

Comment

Μια ερωτηση σχετικα με το θεμα (της δοκιμαστικης περιοδου) σαν οδηγος που αναφερθηκε στα προηγουμενα posts.

Αν γνωριζει καποιος να μας διαφωτισει σχετικα με το θεμα,υπαρχει μηπως καποιος οργανισμος στην Γερμανια (κατι αντιστοιχο με την Επιθεωρηση εργασιας στην Ελλαδα),που να πας να τους δηλωσεις εξαρχης οτι θα ξεκινησεις εργασια (στον ταδε εργοδοτη),αφου σου πει πρωτα ο εργοδοτης ελα στην δουλεια αρχικα δοκιμαστικα κτλ.Ωστε σε περιπτωση που τις 2 μερες,1 βδομαδα δοκιμαστικα αυτος στις κανει μισο και 1 μηνα?Και σου πει μετα φευγεις και δεν σε πληρωνω.Ωστε να μπορεσεις μετα να τον κυνηγησεις κανονικα και με τον νομο???

Κατι παρομοιο ισχυει και εδω στην Ελλαδα,πρεπει να υπαρχει καποια διαταξη,ασχετως βεβαια αν στην πραξη εφαρμοζεται η οχι.

Comment

Μετά από έναν μήνα που δούλευα Παρασκευή βρέθηκα με το αφεντικό και μιλήσαμε για το συμβόλαιο. Με λέει όλα καλά πήρε τα στοιχεία μου και με είπε μπορώ να αρχίσω από 9/9/2013 δλδ σε έναν μήνα από τώρα λόγο ότι τον Αύγουστο δεν έχει δουλειά. Αύριο θα πάω να πάρω το συμβόλαιο και δεν θα το υπογράψω για να το κάνω μια μετάφραση. Βρήκα και μία άλλη δουλειά και Δευτέρα θα πάω από εκεί να δω πως είναι χωρίς ένα μήνα δοκιμαστικό χωρίς πληρωμή. Άμα βολευτώ στην δεύτερη δουλειά θα πάω στην Arbeitsamt για να πάρω τον μήνα που δούλευα. Πάντως η εκμετάλλευση εδώ δεν πάει και πολύ πίσω σε σχέση με την χώρα μας.

Comment

Σαν νέος μετανάστης δεν μπορείς να γνωρίζεις τι είναι νόμιμο και το όχι. Εγώ για να βρω το δίκιο μου σε περίπτωση στραβης μεριμνησα να με βγάζω φωτογραφίες στην δουλειά να έχω οδηγήσει με την κάρτα οδηγού κάποιες φορές το φορτηγό να έχω τα τηλέφωνα όλων των συναδέλφων και το αφεντικόυ και να ανταλλάσσουν μηνύματα και τηλέφωνα να έχω στείλει μέσω viber όλα τα στοιχεία μου με φωτογραφίες και να έχω συνομιλία με το αφεντικό. Λίγο δύσκολο με όλα αυτά να αποδείξει ότι δεν ήμουν εκεί δεν δούλευα και οτιδήποτε άλλο. Πρώτη δουλειά είναι που κάνω στην Γερμανία οπότε έχω το ατού ότι ένα το φρέσκο θύμα. Παντός άμα βολευτώ από βδομάδα στην άλλη δουλειά θα τον δώσω στεγνά

Comment

Όντως ρε παιδιά με αυτά που διαβάζω για την Ελλάδα λένε αλλα και εδώ αμα μπορέσει να σε εκμεταλευτεί ο αλλος θα το κάνει. Η γλώσσα του χρήματος παντού η ίδια είναι

Comment

Behinderunskarte?

Καλημέρα πατριωτάκια, άνοιξα καινούργιο θέμα γιατί δεν βρήκα κάτι ανάλογο με την απορία μου. Ο γιος μου έχει αλλεργία στη γλουτένη (διαπιστωμένη ιατρικά από τον 6ο μήνα του). Μου είπαν εδώ να απευθυνθώ στο δημαρχείο να κάνω αίτηση για Behinderunskarte, και με αυτήν έχει κάποια προνόμια, πχ έκπτωση στα ειδικά προιόντα που πρέπει να του αγοράζουμε, ίσως εκπτώσεις σε εξωσχολικές δραστηριότητες κ.λ.π. Το πρόβλημά μου είναι -ίσως και λόγω νοοτροπίας - ότι η λέξη και μόνο Behinderung με "τρομάζει" και δεν θα ήθελα να βάλω τέτοια ταμπέλα στο παιδί μου που ίσως αργότερα έχει αρνητική επίδραση στη ζωή του (ίσως αποκλεισμό από κάποιες δραστηριότητες, ίσως ακόμα αλλαγή σχολείου ).
                  Εχει κάποιος πληροφορίες για αυτήν την "ταυτότητα"? Ποιά πλεονεκτήματα σου δίνει, και ποιές δυνατότητες - στο μέλλον- σου στερεί? (δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά μιλάω για το κρατίδιο Ρηνανίας -Βεστφαλίας). Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων !

Comment

Originally posted by meli_na View Post
                    Ο γιος μου έχει αλλεργία στη γλουτένη
                    Ποιος σου είπε για Behindertenausweis?

Μια νομικά καθορισμένη ομάδα ανθρώπων που χρειάζονται πιο δαπανηρή διατροφή για ιατρικούς λόγους, μεταξύ άλλων και η Zöliakie, δικαιούνται το λεγόμενο Mehrbedarf (συμπληρωματική βοήθεια).
                    Εδώ θα βρεις την αίτηση για Mehrbedarf από το γερμανικό OAEΔ.
                    Ότι άλλη απορία έχεις εδώ θα ήμαστε, κουράγιο και καλή δυναμη.
                    Φιλικα

Comment

χαιρεται κ απο μενα.αυτες τισ μερεσ προσπαθω να καταλαβω κ γω τα προνομια της καρτας.να ρωτησω λοιπον οι δυο καρτεσ bonus kai familie , ειναι διαφορετικεσ? μηπως θα μπορουσε κανεισ να μου δωσει λεπτομερειεσ για τις παροχεσ?Η familie κοστιζει ευρω?με συμφεει να την βγαλω τωρα που ειναι αυγουστοσ εαν η διαρκεια της ειναι ανα ημερολογιακο ετοσ?
                      ευχαριστω πολυυυ!!!

Comment

Originally posted by eleonora@ View Post
                        χαιρεται κ απο μενα.αυτες τισ μερεσ προσπαθω να καταλαβω κ γω τα προνομια της καρτας.να ρωτησω λοιπον οι δυο καρτεσ bonus kai familie , ειναι διαφορετικεσ? μηπως θα μπορουσε κανεισ να μου δωσει λεπτομερειεσ για τις παροχεσ?Η familie κοστιζει ευρω?με συμφεει να την βγαλω τωρα που ειναι αυγουστοσ εαν η διαρκεια της ειναι ανα ημερολογιακο ετοσ?
                        ευχαριστω πολυυυ!!!
                        Καλημέρα, οι κάρτες είναι μια βοήθεια για τις οικογένειες. Είναι δωρεάν. Μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου από τώρα. Η Bonus Card, είναι περισσότερο για τα σχολεία, υπάρχει μέσα ένα ποσό για να ψωνίσεις σχολικά, πληρώνεις με αυτήν τον παιδικό σταθμό, μπορείς ένα με δύο μήνες να πληρώσεις μηνιαία κάρτα στα μέσα μεταφοράς μετά τις 9. Την παίρνεις ανάλογα με το εισόδημα σου και την περιοχή που μένεις.
                        Η FamilienCard, πέρνεις μια κάρτα για κάθε παιδί που περιέχει 60 ευρώ, ανανεώνεται κάθε χρόνο, αν την πάρεις τώρα μπορείς να τα ξοδέψεις φέτος και τον Ιανουάριο θα πας να την ανανεώσεις και πάλι. Αν δεν ξοδέψεις όλα τα χρήματα μέσα στον χρόνο χάνεις τα χρήματα της προηγούμενης χρονιάς. Με αυτήν μπορείτε να πάτε οικογενειακώς σε μουσεία, πλανητάριο, ζωολογικό κήπο κλπ (θα σου δώσουν φυλάδιο), μπορείς επίσης να πληρωσεις με αυτήν κάποιες δραστηριότητες των παιδιων σε συλλόγους.
                        Πιστεύω οτι αξίζει να πας να κάνεις από τώρα τα χαρτιά σου.

Comment

Τετάρτη αρχίζω την δεύτερη δουλειά σαν οδηγός σε Έλληνα αφεντικό. Από την πρώτη δουλειά ο Αλβανός ακόμα δεν μου έδωσε το fatrag που μου χρωστάει. Θα τον δώσω στεγνά στην Arbeitsamt και ελπίζω να φάει γερό πρόστιμο. Η δεύτερη δουλειά που βρήκα είναι ποιο καλή από την άποψη ότι δεν θα κουβαλάω τόσο βαριά αντικείμενα (είναι αποκλειστικά με ψυγεία και κουζίνες) και θα μου δώσει το φορτηγό για να πηγαίνω έρχομαι στην δουλειά. Μετά τον τελευταίο πελάτη πάω σπίτι μου και όχι πίσω να ξεφορτοσω τα abholen (αφού δεν έχει να παίρνω πράματα πάρα μόνο να αφήνω)

Comment

Milu μου σ' ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Δε νομίζω ότι μπαίνουμε σε αυτές τις κατηγορίες γιατί δεν πρόκειται για κοιλιοκάκη, αλλά για αλλεργία, τα συμπτώματα δηλαδή είναι τελείως διαφορετικά σε αυτές τις δύο περιπτώσεις, παρόλο που η διατροφή που κάνει είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των ατόμων που πάσχουν από κοιλιοκάκη!
                            Οσο για την συμβουλή να κάνω αίτηση για Behidertenausweis, (μου επιβεβαίωσες την αρχική μου υποψία ότι το είχα "σκοτώσει" με τα γερμανικά μου) πολύ πιθανόν να δόθηκε καλοπροαίρετα για οικονομική διευκόλυνση.
                            Για παραπάνω πληροφορίες αν κατάλαβα καλά πάω στον οαεδ έτσι? Το δημαρχείο δεν έχει καμιά δουλειά με αυτό?

Comment

Εμένα πάλι πέρσι τέτοιον καιρό που έγραψα το γιο μου νηπιαγωγείο μου είπαν στον παιδίατρο ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν καλύπτεται από ΑΟΚ και τον πλήρωσα μόνη μου. Δε θυμάμαι πόσο έκανε (λίγα μου φάνηκαν σχετικά με την 60άρα που έδινα πάντα στον παιδίατρό μου στην Ελλάδα), και ήταν και η μοναδική περίπτωση που πλήρωσα γιατρό για παιδιά. Από τότε μόνο το ασθενοφόρο που κάλεσα μια μέρα για επείγουσα μεταφορά σε kinderklinik έχω πληρώσει 10 ευρώ... τίποτα άλλο! Ούτε φάρμακα ούτε τίποτα.
                              Οσο για τις διαφορετικές κάρτες, εμείς από την αρχή -παρόλο που όλη η οικογένεια είναι ασφαλισμένη πάνω μου- εχουμε διαφορετική κάρτα ο καθένας, εμείς οι δύο με φωτογραφίες, τα παιδιά χωρίς. Επίσης δε χρειάστηκε καν να τους πάω τις φωτογραφίες, έχουν μηχάνημα μέσα στην ΑΟΚ που βγάζει τις φωτογραφίες περιμένεις 10 λεπτά και σου δίνουν την κάρτα έτοιμη! (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό ισχύει παντού έτσι?)

Comment

Originally posted by meli_na View Post
                                Εμένα πάλι πέρσι τέτοιον καιρό που έγραψα το γιο μου νηπιαγωγείο μου είπαν στον παιδίατρο ότι ο συγκεκριμένος έλεγχος δεν καλύπτεται από ΑΟΚ και τον πλήρωσα μόνη μου. Δε θυμάμαι πόσο έκανε (λίγα μου φάνηκαν σχετικά με την 60άρα που έδινα πάντα στον παιδίατρό μου στην Ελλάδα), και ήταν και η μοναδική περίπτωση που πλήρωσα γιατρό για παιδιά. Από τότε μόνο το ασθενοφόρο που κάλεσα μια μέρα για επείγουσα μεταφορά σε kinderklinik έχω πληρώσει 10 ευρώ... τίποτα άλλο! Ούτε φάρμακα ούτε τίποτα.
                                Οσο για τις διαφορετικές κάρτες, εμείς από την αρχή -παρόλο που όλη η οικογένεια είναι ασφαλισμένη πάνω μου- εχουμε διαφορετική κάρτα ο καθένας, εμείς οι δύο με φωτογραφίες, τα παιδιά χωρίς. Επίσης δε χρειάστηκε καν να τους πάω τις φωτογραφίες, έχουν μηχάνημα μέσα στην ΑΟΚ που βγάζει τις φωτογραφίες περιμένεις 10 λεπτά και σου δίνουν την κάρτα έτοιμη! (Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό ισχύει παντού έτσι?)
                                Την εξέταση για τον παιδικό σταθμό από ότι θυμάμαι την πλήρωσα 5€

Comment

Working...
                                X