Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Η αίτηση για Mehrbedarf καθορίζετε από το OAEΔ αλά επιδοτείτε από το Sozialamt / JobCenter για δικαιούχους επιδομάτων δλδ. για ανθρώπους χωρίς επαρκής μέσα διαβίωσης.
    Λόγου προστασίας προσωπικών δεδομένων σου έστειλα π.μ. που και σε ποιον να απευθυνθείς στο Rathaus της περιοχής σου, κατ' αρχήν για παροχή συμβουλών και ρωτα εκει ποιος ειναι ο Behindertenbeauftragter. Αυτοί θα σε καθοδηγήσουν αρμόδια και για το θέμα Behindertenausweis.
    Όπως είδα στην ιστοσελίδα τους τοποθετούνται πολλές αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης ενιαίος στο Rathaus εκεί. Αλλα γενικος υπευθυνη και αρμοδιοι για το Behindertenausweis ειναι το / τα www.versorgungsaemter.de
    Σου έστειλα και κάποια αλα λινκ. Αν θες ψάχνε στο ιντερνετ για Richtwerte für Grad der Behinderung (GdB)

Comment

ευχαριστω παρα παρα πολυ!!επιτελουσ καταλαβα τι ειναι.αυριο θα παω στο δημαρχειο για τα χαρτια!!

Comment

ειδες ελεονορα μου, τι καλα παιδια εχει το πατριωτακι??!!!προθυμα παντα για βοηθεια!!!χαιρομαι που πηρες τη βοηθεια που χρειαζοσουνα μεσα απο εδω!καλη συνεχεια σ αυτο που κανετε!!!και να τα πουμε καμια μερα οποτε σε βολεψει....

Comment

καλησπερα και απο μενα. Τελικα αφου βγαλαμε τις ατομικες μας καρτες ΑΟΚ , πηγα χθες τον μικρο μου στον παιδιατρο για την εξεταση για τον παιδικο.Οντως δεν καλυπτεται απο την ΑΟΚ ,αλλα κοστισε μονο 15 ευρω!!

Comment

Oδοντιατρος- Οφθαλμιατρος

κ παλι ζητω την βοηθεια σας!!
            ειμαστε ασφαλισμενοι στην ΑΟΚ.Διαβασα σε ενα παλιοτερο θεμα που αφορουσε την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ομω δυστηχωσ δεν βρηκα τις πληροφοριεσ που χρειαζομαι.το πρωτο που θα ηθελα να μαθω ειναι για τουσ οδοντιατρους,μπορω να παω μεσω ΑΟΚ? κ το δευτερο ειναι τι ισχυει για την αγορα γυαλιων μυωπιας?Καλυπτει καποιο ποσο η ασφαλεια η οχι?
            ευχαριστω πολυ!!!!!

Comment

Originally posted by eleonora@ View Post
              κ παλι ζητω την βοηθεια σας!!
              ειμαστε ασφαλισμενοι στην ΑΟΚ.Διαβασα σε ενα παλιοτερο θεμα που αφορουσε την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη ομω δυστηχωσ δεν βρηκα τις πληροφοριεσ που χρειαζομαι.το πρωτο που θα ηθελα να μαθω ειναι για τουσ οδοντιατρους,μπορω να παω μεσω ΑΟΚ? κ το δευτερο ειναι τι ισχυει για την αγορα γυαλιων μυωπιας?Καλυπτει καποιο ποσο η ασφαλεια η οχι?
              ευχαριστω πολυ!!!!!
              Στον οδοντίατρο και οφθαλμίατρο πάς κανονικά και συμπεριλαμβάνετε στην ασφάλεια (δεν πληρώνεις δηλαδή κάτι). Για τα Γυαλιά απο το 2004 οι GKV έχουν σταματήσει να πληρώνουν ολόκληρο το ποσό τα ταμεία. Εξαιρούνται παιδιά κάτω των 18, όπου το ταμείο τα πληρώνει ενα συγκεκριμένο ποσό. Όταν έχεις συνταγή για γυαλιά απο γιατρό για μεγάλη μυωπία σου καλύπτουν ένα μικρό ποσό μόνο όμως για τα τζάμια και όχι για το σκελετό (σε αυτό το ΙΚΑ είναι μπροστά ). Καλημέρα!

Brille: Das zahlt die Krankenkasse - geldsparen.de
              It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Μετά από 5 μήνες στην Γερμανία τελικά με κάναν πρόσληψη σε δουλειά κανονικά από την πρώτη μέρα. Χωρίς χαζά δοκιμαστικά.
                Τον προηγούμενο που με κοροϊδευε έναν μήνα θα πάω να τον καταγγείλω στην Arbeitsamt. Ελπίζω να είναι μια σωστή υπηρεσία και όχι ένα ΙΚΑ της Ελλάδος.

Comment

Κοσοφε διορθωσε με αν κανω λαθος, μου ειπαν πως οταν πας τα παιδια στον οδοντιατρο απο μικρα, και κανεις ελεγχο καθε 6μηνο, οταν καποια στιγμη μπορει να παρουσιαστει προβλημα μεγαλο, δεν πληρωνεις τιποτα, ενω αν δεν φαινεται οτι γινεται τακτικος ελεγχος και πας καποια δεδομενη στιγμη τοτε τα πληρωνεις ολα εσυ... ισχυει?

Comment

Originally posted by Blacktulip View Post
                    Κοσοφε διορθωσε με αν κανω λαθος, μου ειπαν πως οταν πας τα παιδια στον οδοντιατρο απο μικρα, και κανεις ελεγχο καθε 6μηνο, οταν καποια στιγμη μπορει να παρουσιαστει προβλημα μεγαλο, δεν πληρωνεις τιποτα, ενω αν δεν φαινεται οτι γινεται τακτικος ελεγχος και πας καποια δεδομενη στιγμη τοτε τα πληρωνεις ολα εσυ... ισχυει?
                    Den to gnorizo auto akrivos Blacktulip. Auto pou ksero gia ta pedia einai oti apo 6 xronon mporoun na pigenoun 2 fores ton xrono gia elenxo kai apo ta 12 mpenoun oi episkepseis sto legomeno bonusheft . Tora gia orthodotika kai alla logika yparxei kapia epivarinsei alla den to gnorizo sigoura. An matho tha sou po.
                    It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

kosofe ευχαριστω για την ανταποκριση,νιωθω υποχρεωμενη!!μηπωσ γνωριζεισ τι γινεται στην περιπτωση των κατω των 6 ετων?
                      ο μικροσ μου ειναι 4,5 ετων κ εχουμε ενα θεμα με τα δοντια, μπορω να κλεισω ραντεβου σε παιδοοδοντιατρο?

Comment

Originally posted by eleonora@ View Post
                        kosofe ευχαριστω για την ανταποκριση,νιωθω υποχρεωμενη!!μηπωσ γνωριζεισ τι γινεται στην περιπτωση των κατω των 6 ετων?
                        ο μικροσ μου ειναι 4,5 ετων κ εχουμε ενα θεμα με τα δοντια, μπορω να κλεισω ραντεβου σε παιδοοδοντιατρο?
                        Ναι κανονικά μπορείς να τον πάς τον μικρό χωρίς κανένα πρόβλημα. Τα παραπάνω είναι αυτά που καλύπτει το ταμείο σε περίπτωση που δεν έχεις πρόβλημα δηλαδή να κάνει έλενχο 1 ή 2 φορές τον χρόνο. Αν βρεθεί πρόβλημα και πρέπει να πάς στον οδοντίατρο ή όπου αλλού δεν σημαίνει ότι θα τα πληρώσεις. Καλό θα είναι να επιλέξετε ένα οδοντίατρο που θα πηγαίνει όλη η οικογένεια και αν χρειστεί να σας στείλει κάπου αλλού θα σας δώσει το παραπεμπτικό το "Überweisung" . Βέβαια απο το 2013 μπορέις να πάς κατευθείαν στον ειδικό γιατρό χωρίς "Überweisung" αλλά καλό είναι να υπάρχει ένας οδοντίταρος όπως και ένας οικογενειακός γιατρός "Hausarzt" που να ξέρουν το ιστορικό. Καλημέρα

Comment

Τι εγινε τελικα φιλε? εκανες την καταγγελια? πως σε αντιμετωπισαν στην Arbeitsamt? ρωταω γιατι κι εγω οδηγος ειμαι και σε κανενα μηνα θα΄ρθω να ψαξω για δουλεια και θελω να ξερω τι θα αντιμετωπισω....

Comment

Μεταναστευση λογω αγανακτησης πλεον αναγκη επιβιωσης

ειμαι γυμναστης κατοχος διπλωματος ποδοσφαιρου προπονητης.εχω δουλεψει μπουφε σε μπαρ σε καφε.εχω 1 μοναδα 100κw φοτοβολταικα στη κατοχη μου.εσοδα 0 απληρωτος εδω κ 7 μηνες .Αλλα υπογραψα με την Α.Ε του κρατους.Τωρα αλλαζουν κ τη συμβαση με το ετσι θελω...ΑΠΕΛΠΗΣΤΙΚΑ.πληρωνω τα παντα τραπεζα ασφαλεια ογα εφορια ασφαλεια εργου φπα ολαααα.δεν μενει ουτε για τσιγαρα
                            Μιλαω αγγλικα βουλγαρικα κ λιγα γερμανικα.Περυσι ο κολλητοσ μου εφυγε για γερμανια δουλεια σε εστιατοριο ... του ειπα τι τραβαω εδω παρεπιπτοντως παντρευομαι τωρα το σεπτεμβριο. Μου ειπε να ανεβω θα με παρει μαζι του στη δουλεια.Ξερω τι σημαινει αλλα προτιμω αυτο απο το να με κοροιδευουν εδω. το θεμα ειναι η γυναικα μου εχει πτυχιο ανθοκομιας κ αρχιτεκτονικης τοπιου.θελω να ρωτησω οποιν ξερει υπαρχει δουλεια σε αυτο τον τομεα? τι πληρωνουν?γερμασνικα βασικα. θα παει σχολειο να μαθει αν πρεπει.καλοδεχουμενες ολες οι πληροφοριες.ΑΜΑΝ πια.

Comment

Καλησπέρα... εγω θα σου συνηστουσα να αποφυγεις εστιατορια και ποσο μαλλον γερμανια θα σκλαβοθεις αδικα. Ψαξτε το για ολλανδια μιας και η μελλοντικη σου συζηγος ασχολειτε με ανθοι... εκει ειναι το κεντρο της ευρωπης σε τετοια.

Comment

ευχαριστω για την συμβουλη σου το εχουμε σκεφτει αλλα ...προτιμαμε γερμανια.σε εστιατοριο θα παω γιατι σε 2 με 3 χρονια θελω να ανοιξω δικο μου.τουλαχιστον να το παλεψω.

Comment

Working...
                                X