Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Originally posted by foivos View Post
    ευχαριστω για την συμβουλη σου το εχουμε σκεφτει αλλα ...προτιμαμε γερμανια.σε εστιατοριο θα παω γιατι σε 2 με 3 χρονια θελω να ανοιξω δικο μου.τουλαχιστον να το παλεψω.
    Καλημέρα foivos κ καλώς ήρθες στην παρέα μας

Σας εύχομαι πάνω από όλα υγεία καλή τύχη κ να πραγματοποιηθούν όλα τα όνειρά σας
    Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

jim ευχαριστω για τις ευχες κ το καλωσορισμα.καθως κ για την χθεσινη πολυτιμη βοηθεια. να εισαι καλα.περιμενω πληηροφοριες για την αρχιτεκτονικη τοπιου κ ανθοκομιας απο οποιον γνωριζει.

Comment

starkjch ευχαριστω πολυ κατατοπιστικο. να σαι καλα

Comment

Αν είναι ο φίλο σου αξιόπιστος, νομίζω πως δεν θα βρεις καλύτερη ευκαιρία. Μιλάμε πάντα για το ξεκίνημα, έτσι! Μελλοντικά θα εξαρτηθούν όλα από την “όρεξη” και της δεξιότητες, το οποίο τελευταίο ισχύει και για τη σύζυγο. Η αλήθεια όμως είναι ότι σαν ανθοκόμος χωρίς καλή επικοινωνία (γλώσσα) και τις κοινωνικές δεξιότητες, δύσκολα, πάρα πολλή δύσκολα. Άντε να βρεις εν στιγμή 30 διαθέσιμες προσφορές, με πτωτική τάση εδώ και πολλά χρονιά σε όλη την Γερμανία, σαν ανθοκόμος.
          Για ανθοπωλεία υπάρχει μια συλλογική σύμβαση, ο ακαθάριστος μηνιαίος μισθός (μικτά) είναι γύρο στα 1200-1600 ευρώ. Σε πολλές μικρές εταιρείες ώμος δεν υπάρχει καμία δεσμευτική συλλογική σύμβαση δλδ. καταβάλλονται σημαντικά χαμηλότερες αμοιβές εδώ.
          Η τυπική εργασία στα ανθοπωλεία δλδ. σε μικρό ανθοπωλείο διευθύνεται σήμερα συνήθως από τα ίδια τα αφεντικά χωρίς προσωπικό. Στα μεγάλα κέντρα κήπου (Gartencenter) όπως στο Οbi, Sagaflor και Dehner ίσως κάτι .. ίσως... αλά όπως λέμε εδώ και πολλά χρόνια και σε αμέτρητα κείμενα. Χωρίς τα γερμανικά.. οτι προκύψει.

Comment

milu ευχαριστω για τις πληροφοριες.ο φιλος μου ειναι αξιοπιστος ειναι απο αυτες τισ φιλιες που κρατανε χρονια τορα ειμαι 40 γνωριζομαστε απο 12.για την γυναικα μου δυσκολα τα ακουω αλλα κ εδω πιο χαλια ειναι εστω κ 1 minijob se syper market? στην αρχη λεμε να παει στο γκαιτε για εκμαθηση γλωσσας .εχω κα ποια χρηματα μαζεμενα .

Comment

Originally posted by karmen1314 View Post
              Καλησπερα καραγιαννιδη!Ευχομαι καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου για ενα καλυτερο μελλον αλλα η συμβουλη μου ειναι να ψαξεις κατι εκτος εστιασης εφοσον γνωριζεις και τη γλωσσα...στην ελλαδα με τι ασχολιοσουνα?απο τη στιγμη που γνωριζεις γλωσσα εχεις πολυ καλυτερες προοπτικες απο καποιον μη ομιλουντα τη γερμανικη!Καλη τυχη στα σχεδια σου!
              συμφωνω απολυτα! Αφου γνωριζεις τη γλωσσα εχεις πολλες επιλογες οσον αφορα το θεμα της δουλειας. Ολοκαι κατι θα βρεις πιστευω. Μην το βαζεις κατω και προσπαθησε, δεν ειναι να γυρισεις πισω ουτε για πλακα, τα πραγματα καθε μερα και χειροτερα εδω.

Comment

kosofe σε ευχαριστω πολυ.βρηκα παιδοοδοντιατρο κοντα μασ και θα τον επισκεφτουμε συντομα.να ρωτησω κατι ακομη, πριν λιγεσ μερεσ που πηγαμε για την βεβαιωση για τον παιδικο σταθμο στον παιδιατρο ηταν κ η πρωτη μασ επισκεψη.σε φιλη μου σε αντιστοιχη περιπτωση της ειχε δωσει κ το βιβλιαριο εμβολιων.σε μενα δεν εδωσε τιποτα.πωσ μπορω να το αποκτησω?
                ευχαριστω εκ των πρωτερων!!

Comment

καποιος γνωστος ανθοκομος συγγενης ενος φιλου ειχε θερμοκηπια με λουλουδια... αυτοδιδαχτος... εχει φυγει ολλανδια σε και ασχολειται με αυτα εκει χρονια και σιγουρα δεν ηξερε περισσοτερα γερμανικα η ολλανδικα απο σενα... δεν το ψαχνεις και για εκει ?
                  καλη τυχη σου ευχομαι
                  Better Think twice instead once

Comment

Originally posted by eleonora@ View Post
                    σε φιλη μου σε αντιστοιχη περιπτωση της ειχε δωσει κ το βιβλιαριο εμβολιων.σε μενα δεν εδωσε τιποτα.πωσ μπορω να το αποκτησω?
                    ευχαριστω εκ των πρωτερων!!
                    Καλησπέρα, εγώ είχα πάει με το ελληνικό βιβλιάριο εμβολίων στον παιδίατρο και εκείνος μου έδωσε το γερμανικό και με έστειλε σε ένα κέντρο που υπήρχε Ελληνίδα γιατρός για να περάσει τα προηγούμενα εμβόλια. Σε άλλες περιπτώσεις το κάνει και ο ίδιος ο παιδίατρος. Θα πας στον παιδίατρο για να μιλήσετε για τα εμβόλια.

Comment

καλησπερα... κ παλι.να ρωτησω κατι διοτι οι αποριες ειναι πολλες.Ta student works δουλειες για μαθητες. πως προσλαμβανεσαι εκει? θεωρησαι φοιτητης?αν εισαι στο gaite π.χ.για εκμαθηση γλωσσας?

Comment

Originally posted by foivos View Post
                        καλησπερα... κ παλι.να ρωτησω κατι διοτι οι αποριες ειναι πολλες.Ta student works δουλειες για μαθητες. πως προσλαμβανεσαι εκει? θεωρησαι φοιτητης?αν εισαι στο gaite π.χ.για εκμαθηση γλωσσας?
                        Πρέπει να είσαι εγγεγραμμένος σε κρατικό πανεπιστήμιο.
                        It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

kosofe καλησπερα. θελω να σε ρωτησω κατι .Αν η γυναικα μου μπορει να κανει μαστερ στο αμβουργο αρχιτεκτονικης τοπιου κ ανθοκομιας σπουδασε. Κ αν ναι τι προοπτικες αν ξερεις δημιουργουνται.?
                          το μαστερ στα αγγλικα εχει προφισενσυ.γερμανικα θα μαθαινει.σορρυ αν σασ κουραζω αλλα ψαχνω να βρω 1 λυση.μιλου κ εσυ αν ξερεις πληροφορησε μας.Η οποιος γνωριζει.σεβαστεσ κ οποιαδηποτες αλλες λυσεις.ευχαριστω

Comment

ξεκίνα με διάβασμα εδώ
                            Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων

μετά πάνε στον Anabin διάβασε αυτό
                            Ένα παράδειγμα πως να εξερευνήσετε το επάγγελμα σας και να οδηγηθείτε με αναφορά σε συγκεκριμένα δικαιολογητικά για την αίτηση αναγνώρισης.
                            και αναζήτα Garten- und Landschaftsarchitekt/in

δεν γνωρίζω αν υπάρχει μάστερ στα αγγλικά αλλιώς θέλεις γερμανικά επίπεδο C1 για να μπεις στο πανεπιστήμιο για Dipl.-Ing. η Dipl.-Ing. agr.
                            Προσωπική μου γνώμη, πολλή μακρόχρονα τα παραπάνω για να βγάλει το μάστερ η το Ing. εφόσον αναγνωρίζεται το Dipl. που ήδη έχει (βλεπε Anabin) Εγώ θα έκανα ένα portofolio με έργα και εργασίες (και φωτογραφίες!) που τελείωσα και θα έστελνα βιογραφικά εδώ Die Plätze 1 bis 5

Comment

Για Hamburg μάλλον δεν υπάρχει Uni
                              Βλέπε και εδώ
                              Studium Gartenbau studieren - 20 Studiengänge
                              Studium in Gartenbau und Landespflege

ψάχνε αν θες και για Duales Studium εδώ
                              Eine allgemeine Einführung und die Berufsperspektiven des Studiengangs Gartenbau

και άλλες πληροφορίες
                              AusbildungPlus - Duales Studium Landschaftsbau und Management
                              Landschaftsbau und Grünflächenmanagement (dual) Studium, Hochschule Ostwestfalen-Lippe (University of Applied Sciences): studieren . de

Comment

μιλου ευχαριστωωω.ειναι πολυ σημαντικη η βοηθεια σου.με εξεπληξες ευχαριστα .να σαι καλα.

Comment

Working...
                                X