Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η ζωή στη Γερμανία ....

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Σήμερα πρώτη μέρα στην δουλειά. Ωραία να πιάνεις δουλειά 9 και όχι 5. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κάτσω.

Comment

Originally posted by Cj Georgio View Post
      Σήμερα πρώτη μέρα στην δουλειά. Ωραία να πιάνεις δουλειά 9 και όχι 5. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να κάτσω.
      Εύχομαι να μείνεις υγεία κ ότι καλύτερο...!!!+
      Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Οπώς είχα αναφέρει παραπάνω αν υπάρχει κάποιος με καλή γνώση γερμανικών που να είναι διατεθιμένος να ρήξη μία ματία στην προσφορά που μου έχει γίνει και να μου λύση καναδυό απόρίες θα του ήμουν ευγνώμων.
        Δεν χρειάζομαι μετάφραση απλά να το διαβάση , 5 σελίδες ειναι όλο όλο.

Comment

blacktulip καλησπέρα,
          Σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες σου.
          Όσον αφορά το επίδομα τον παιδιών, τα παιδιά μου είναι μικρά 4 χρόνον το ένα και 7 μηνών το άλλο.
          Εξακολουθώ πάλι να δικαιούμαι το επίδομα τον παιδιών?

Από ικα θα ζητήσω την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας. Η δεν χρειάζεται?

Σχετικά με αυτό που λες για τον λογιστή εννοείς λογιστή εκεί στην γερμανία? Επίσης αν θα μπορούσες να μου πεις ακριβώς οποία χαρτιά θα πρέπει να έχω μαζί μου προκειμένου να μεταναστεύω εκεί θα σου ήμουν ευγνώμων.

Comment

Originally posted by vag.kol View Post
            blacktulip καλησπέρα,
            Σε ευχαριστώ πολύ για της πληροφορίες σου.

Επίσης αν θα μπορούσες να μου πεις ακριβώς οποία χαρτιά θα πρέπει να έχω μαζί μου προκειμένου να μεταναστεύω εκεί θα σου ήμουν ευγνώμων.
            Διάβασε εδώ: http://www.patriotaki.net/%CE%BC%CE%...83%CE%B7-2955/

υ.γ. 1. Προς όλους-ες πατριωτάκια: ψάξτε καλά στις σελίδες για την χώρες που σας ενδιαφέρουν γιατί υπάρχουν σχεδόν 99 % όλες οι πληροφορίες που θέλετε...!!!

υ.γ. 2. Χωρίς παρεξήγηση...
            Κάποιοι αφιερώνουν πολύ από τον (ελεύθερο) χρόνο τους για να γράψουν όλες αυτές τις πληροφορίες.
            Αφιερώστε κ εσείς λίγο από τον δικό σας για να τις βρείτε μιας κ σας ενδιαφέρει πραγματικά.
            Όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση είναι καθήκον!!!

Comment

Απορια.

Καλησπερα,

Θα ηθελα να ρωτησω εαν η εκμαθηση της γερμανικης γλωσσας σε καποιο φροντιστιριο-σχλοειο γινεται στα ελληνικα η στα αγγλικα.

Comment

Καλησπερα,

Θα ηθελα να ρωτησω εαν η εκμαθηση της γερμανικης γλωσσας σε καποιο φροντιστιριο-σχλοειο γινεται στα ελληνικα η στα αγγλικα.
                ΝΑΙ. vag.kol ρώτα συγκεκριμένα πράγματα για να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις π.χ σε ποια πόλη ή περιοχή.

Φιλικά
                It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Καλησπερα,

Συνήθως γίνεται στα Γερμανικά.

Comment

Originally posted by kosofos View Post
                    ΝΑΙ. vag.kol ρώτα συγκεκριμένα πράγματα για να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις π.χ σε ποια πόλη ή περιοχή.

Φιλικά
                    Σωστή η παρατήρηση σου.
                    Συγκεκριμένα με ενδιαφέρει για νυρεμβέργη.

Comment

Vag.kol η εκμαθηση γινεται στα γερμανικα απο τα σχολεια που ειναι για τους αλλοδαπους καταλαβαινεις οτι εδω εχει πολλους αλλοδαπους οποτε πως θα γινει η διδασκαλια? δεν μπορει να γινει σε αλλη γλωσσα εκτος της γερμανικης, (μην σε αγχωνει αυτο, γιατι οπως και να εχει πηγαινοντας καθημερινα η θα δεις αν εχει σαββατο να παρακολουθησεις εφοσον δουλευεις τις καθημερινες) θα τα μαθεις εχουν τον τροπο και θα στα δωσουν να τα καταλαβεις, οσο αφορα το Ικα που λες καλο ειναι να πας πιο πριν και να βγαλεις καρτα ευρωπαικη μεσα απο το ΙΚΑ θα στο κανουν (γιατι μεχρι να πιασεις δουλεια και να ασφαλιστεις καλο ειναι να εχεις υγειονομικη ασφαλιση μην τυχον και την χρειαστεις...)απλα ρωτα ποσο διαρκεια θα εχει γιατι νομιζω ληγει καθε τελος του χρονου, και κραταει μονο για ενα χρονο, τα παιδια σου δεν παιζει ρολο το οτι δεν πανε σχολειο θα παρεις πιστοποιητικο γεννησης και εφοσον εσυ θα δουλευεις εδω γερμανια και θα φορολογεισαι απο το γερμανικο κρατος τα δικαιουσαι, εδω δεν τα παιρνει η μανα αλλα αυτος που δουλευει (δηλ εμενα εδω τα παιρνει ο αντρας μου που δουλευει)ξερω ανθρωπο που ζει και δουλευει εδω, η γυναικα του ειναι κατω ελλαδα με δυο μικρα και τα παιρνει...απλα θελει περισσοτερα χαρτια και ισως περισσοτερο χρονο, αυτο που θα πρεπει οπωσδηποτε να κανεις ειναι ενα πληρεξουσιο σε ενα δικηγορο οπως σου ειπα γιατι ολο και καποιο χαρτι θα χρειαστεις!ποιον θα τρεχεις να στο βγαλει...αυτος θα την βρει την ακρη και θα σε εξυπηρετει (φανταζομαι με το αζημειωτο)αυτο που σου γραφω με τον λογιστη εχεις δικιο δεν στο εκανα κατανοητο, (ο λογιστης σου θα σε κατατοπισει, πως, ποτε, θα γραφτεις στη εφορια αλλοδαπων, (φαντασου, οτι εμεις δεν το εχουμε κανει ακομα, καναμε δηλωση τωρα για το 2012, και τον επομενο χρονο που θα κανουν στην ελλαδα τις καινουργιες φορολογικες δηλ. εμεις θα κανουμε την αλλαγη)
                      Αυτες ειναι οι γνωσεις και οι εμπειριες που εχω εγω τους 7 μηνες που ζω εδω, ομως υπαρχουν περισσοτερο κατατοπισμενοι απο εμενα που μπορει να σου πουν κατι αλλο που δεν το σκεφτηκα η που δεν το ξερω....
                      απλα πρεπει να προσεξεις πολυ τις κινησεις σου, (διαμονης, μεχρι να βρεις δουλεια, μελετησε τα προσεκτικα γιατι εδω δεν προκειτε για ταξιδακι αναψυχης, αλλα αλλαγη ζωης...)πολλοι ηρθαν πανω με σκεπτικο να μεινουν και με την πρωτη δυσκολια εψαχναν να βρουν λεφτα να γυρισουν πισω... εχει δουλεια εχει προοπτικες να φτιαξεις την ζωη σου, ομως δεν θα σου ερθουν στρωμενα ολα με κοκκινα χαλια, θελω να σου πω με λιγα λογια εξοπλισου με υπομονη και επιμονη αν θελεις να πετυχεις!!!!!!!! την καλημερα μου!

Comment

βοηθεια στο reutlingen

καλημερα σε ολουσ ειμαι στο reutlingen εξω απο την stuttgart μαζι με την οικογενεια μου εδω και ενα μηνα μενουμε σε ενα δωματιο ολοι.ειμαι οδηγοσ σε φωρτηγα ειμαστε στα χαμενα δεν ξερω την γλωσσα οποισ μπορει να βοηθησει να μου πει αν υπαρχη καποιοσ συλογοσ ελληνων εδω ευχαριστω πολυ.

Comment

καλημερα σου εχω αφησει πμ.

Comment

Blacktulip, σε ευχαριστώ πάρα πολύ με κατατόπισες πλήρως.
                            Φυσικά και δεν περιμένω να τα βρω όλα ρόδινα δεν με πτοεί αυτό όμως καθόλου . Δόξα το θεό έχω αρκετή υπομονή και επιμονή.

Comment

καλύπτει ο ΑΟΚ ιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα

ΧΑΊΡΕΤΑΙ!ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΉΣΩ ΑΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΑΝ ΚΑΛΎΠΤΕΙ Ο ΑΟΚ ΤΥΧΌΝ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ;ΕΤΟΙΜΑΖΌΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΈΒΟΥΜΕ ΣΙΓΆ ΣΙΓΆ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΏΤΗ ΆΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΉΉ ΕΔΏ ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΟΥΜΕ ΟΎΤΕ ΚΑΛΆ ΤΗΝ ΓΛΏΣΣΑ ΟΎΤΕ ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΌΝΟ ΛΈΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΆΝΟΥΜΕ ΕΛΛΆΔΑ!ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΚΆΠΟΙΑ ΧΡΉΜΑΤΑ ΠΊΣΩ?ΚΑΙ ΤΙ ΕΝΈΡΓΕΙΕΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΆΝΟΥΜΕ?ΟΠΟΊΟΣ ΜΠΟΡΕΊ ΑΣ ΒΟΗΘΉΣΕΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

Comment

Είναι τόσο περίπλοκο που πραγματικά σε συμβουλεύω να κάνετε τις εξετάσεις στην Γερμανία και ας πάς και με λεξικό στο Γιατρό. Η κάρτα που έχετε απο την ΑΟΚ, είναι ταυτόχρονα και Ευρώπαική κάρτα ασφάλισης. Δές εδώ τι καλύπτει

ΕΕ - Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας - Η Ευρώπη σου

ΕΕ - Έκτακτη ιατρική επίσκεψη στο εξωτερικό - Η Ευρώπη σου

Είναι μόνο για περίπτωση έκτατης ανάγκης και όχι για να κάνεις απλά γενικές εξετάσεις. Εξαρτάται όμως αν υπάρχει χρόνια ασθένεια κ.α.
                                It’s simple. When someone does something nice for you, you pay it forward and do an act of kindness for someone else.

Comment

Working...
                                X