Announcement

Collapse
No announcement yet.

Για όσους είναι Αυστραλοί υπήκοοι (1)

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Καλή σας μέρα.

Η σύζυγος μου έχει γεννηθεί στη Αυστραλία το 1966 και επέστρεψε στην Ελλάδα πριν κλείσει το πρώτο χρόνο και απο τοτε δεν ξαναπήγε ποτέ.
    Σήμερα διάβασα για πρώτη φορά οτι με τη γέννηση της απέκτησε την Αυστραλιανή υπηκοότητα.
    Αν και δεν σκεφτόμαστε προς το παρόν να μεταναστεύσουμε, αλλα ΄ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλλάσει το μέλλον θα σας παρακαλούσα θερμά να μου απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα μου
    1. Σε ποιές ενέργειες πρέπει να προβεί για να ανακτήσει την υπηκοότητα Αυστραλίας καθόσον σήμερα δεν έχει οποιοδήποτε χαρτί στα χέρια της?
    2. Μπορεί παράλληλα με την υπηκοότητα Αυστραλίας να διατηρήσει και την Ελληνική?
    3. Σε περίπτωση που αποκτήσει την υπηκοότητα Αυστραλίας εχουν δικαίωμα να τη ζητήσουν και ΄τα παιδιά μας , ηλικάς 20 χρονών ο μεγάλος που σπουδάζει μηχανικός και 17 η κόρη μας, μαθήτρια που γεννήθηκαν στην Ελλάδα??

Σας ευχαριστώ παρά πολύ για την προσοχή σας

Βαγγέλης

Comment

Originally posted by carlo View Post
      Καλή σας μέρα.

Η σύζυγος μου έχει γεννηθεί στη Αυστραλία το 1966 και επέστρεψε στην Ελλάδα πριν κλείσει το πρώτο χρόνο και απο τοτε δεν ξαναπήγε ποτέ....................ς
      Βαγγέλης
      Τα πράγματα είναι απλά.
      1)Αφού εχει γεννηθεί στην AUS είναι υπήκοος
      Στέλνει τα δικαιολογητικά (επικυρωμένη φωτοτυπία ελληνικού διαβατηρίου,επικυρωμένη φωτοτυπία ταυτότητας,φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ που είναι στο όνομά της,)και συμπληρωμένη τη φόρμα που θα βρείς εδώ.
      https://www.passports.gov.au/web/req...egistrars.aspx.
      όλα τα παραπάνω τα στέλνει στο registry office της πόλης που γεννήθηκε και σε καμια 15αριά μέρες έχει το birth certificate.
      Μετά κλείνει ραντεβού με την Αυστραλιανή πρεσβεία 210 870 4000 και αφού καταθέσει τα δικαιολογητικά της σε 10-15 εργάσιμες έχει το passport.
      2)Mπορεί να διατηρήσει και την Ελληνική υπηκοότητα(Στη Ελλάδα χάνεις τα ΠΑΝΤΑ εκτός απο την υπηκοότητα,σε συνοδεύει σαν "ρετσινιά" παντού)
      3)Και τα παιδιά μπορούν να πάρουν την υπηκοότητα citizenship by descent.

YΓ:Aν είχες αφιερώσει λίγο χρόνο να διαβάσεις το thread στο οποίο έκανες το Post θα έβλεπες ότι είναι ΟΛΑ απαντημένα,και δεν θα τα ξανάγραφα....

Comment

Καλησπέρα,

Πρώτον συγχαρητήρια για την όλη προσπάθεια που καταβάλετε καθημερινώς, είναι ένα σημαντικότατο βοήθημα για όσους έχουν σκοπό, όπως εγώ, να αφήσουμε την Ελλάδα για να βρούμε κάτι αξιοπρεπές.

Είμαι αυστραλός υπήκοος, έχω δικαίωμα για όλα τα επιδόματα που διατίθενται,26 χρονών και έχω σπουδάσει δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά χωρίς σπουδαία προϋπηρεσία. Φεύγω για την άλλη άκρη της γης χωρίς χρήματα αλλά με πίστη ότι κάτι καλύτερο θα υπάρχει εκεί.Αναρωτιόμουν αν θα ήταν καλύτερο να επεκτείνω τισ επουδές μου με κάποιο άλλο πτυχίο ή να ξεκινήσω κατευθείαν να εργάζομαι, έστω και σε κάτι άσχετο με την εκπαιδευσή μου. Η όρεξη υπάρχει και για τα δύο αλλά τα φοιτητικά επιδόματα και η parttime απασχόληση νομίζω δεν θα αρκούν για να ανταπεξέλθω στις οικονομικές ανάγκες.

Θα ήθελα λοιπόν αν θέλετε να μου πείτε την γνώμη σας.

Comment

Originally posted by australian
          Mπορεί το ίδιο πρόσωπο να υπογράψει σαν εγγυητής?
          π.χ. στην αίτηση για την απόκτηση διαβατηρίου,και μετά στην αίτηση για την απόκτηση
          υπηκοότητας από καταγωγή.
          Ή σε κάθε αίτηση ο εγγυητής πρέπει να είναι διαφορετικό πρόσωπο?

ΝΑΙ! Μπορεί να είναι το ίδιο πρόσωπο, έτσι το έκανα και εγώ! κανένα προβλημα.

Comment

Αgorianni, Australian και όποιος άλλος γνωρίζει please help! Μου ήρθε το birth certificate και αναγράφει στο όνομα αντί Vasiliki, Vasso. Γνωρίζει κανείς αν θα έχω πρόβλημα να προχωρήσω στην έκδοση διαβατηρίου, ή θα πρέπει να κάνω κάποιες άλλες ενέργειες?

Comment

Originally posted by ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ View Post
              Αgorianni, Australian και όποιος άλλος γνωρίζει please help! Μου ήρθε το birth certificate και αναγράφει στο όνομα αντί Vasiliki, Vasso. Γνωρίζει κανείς αν θα έχω πρόβλημα να προχωρήσω στην έκδοση διαβατηρίου, ή θα πρέπει να κάνω κάποιες άλλες ενέργειες?
              γεια σου μην πανικοβαλεσαι και εγω το ιδιο επαθα το Κωσταντινος εγινε con εβγαλα το διαβατηριο με το ονομα con και επειδη ΟΛΑ τα ελληνικα χαρτια εγραφαν Κωσταντινος εκανα μια επεξηγιματικη δηλωση στα αγγλικα οτι ο con στα ελληνικα λεγετε Κωνσταντινος πηγα στην πρεσβεια εδω το υπεγραψα μπροστα τους και το εστειλα στο Λονδινο για να ετοιμασω τα διβατηρια των παιδιων και τωρα ειμαι ΟΚ ΦΕΥΓΩ 8/11 ΝΟ ΠΑΝΙΚ

Comment

Originally posted by κωστας γαργαλιανοι View Post
                γεια σου μην πανικοβαλεσαι και εγω το ιδιο επαθα το Κωσταντινος εγινε con εβγαλα το διαβατηριο με το ονομα con και επειδη ΟΛΑ τα ελληνικα χαρτια εγραφαν Κωσταντινος εκανα μια επεξηγιματικη δηλωση στα αγγλικα οτι ο con στα ελληνικα λεγετε Κωνσταντινος πηγα στην πρεσβεια εδω το υπεγραψα μπροστα τους και το εστειλα στο Λονδινο για να ετοιμασω τα διβατηρια των παιδιων και τωρα ειμαι ΟΚ ΦΕΥΓΩ 8/11 ΝΟ ΠΑΝΙΚ
                Εκτός απο το παραπάνω του Κώστας Γαργαλιάνοι, επειδή είναι ενα θέμα που πάντα σχεδόν προκύπτει υπάρχει και η σχετική οργάνωση και στο τμήμα μεταφράσεων του υπουργείου εξωτερικών το οποίο σου δίνει μια φόρμα όταν πας να μεταφράσεις τα χαρτιά που θες, στην οποία φόρμα συμπληρώνεις πως θες να αποδοθεί το όνομα ή τα ονόματα που αναγράφονται στα χαρτιά, στα Αγγλικά ώστε να υπάρχει ομοιότητα με τα υπόλοιπα χαρτιά σου ή διαβατήρια ή οτιδήποτε.
                Υπομονή και επιμονή patriotes.

Comment

Originally posted by Agoriani View Post
                  Εκτός απο το παραπάνω του Κώστας Γαργαλιάνοι, επειδή είναι ενα θέμα που πάντα σχεδόν προκύπτει υπάρχει και η σχετική οργάνωση και στο τμήμα μεταφράσεων του υπουργείου εξωτερικών το οποίο σου δίνει μια φόρμα όταν πας να μεταφράσεις τα χαρτιά που θες, στην οποία φόρμα συμπληρώνεις πως θες να αποδοθεί το όνομα ή τα ονόματα που αναγράφονται στα χαρτιά, στα Αγγλικά ώστε να υπάρχει ομοιότητα με τα υπόλοιπα χαρτιά σου ή διαβατήρια ή οτιδήποτε.
                  Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Παίρνοντας τηλ. στην πρεσβεία για να κλείσω ραντεβού για έκδοση διαβατηρίου μου είπανε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και απλά θα υπογράψω ένα χαρί που θα λέει ότι πρόκειται για το ίδιο όνομα. Πιστεύω τελικά να μην υπάρξει πρόβλημα, γιατί θα έχω μαζί μου μέχρι και τη ληξιαρχική πράξη βάπτισης από την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.

Comment

Originally posted by ΔΗΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ View Post
                    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση. Παίρνοντας τηλ. στην πρεσβεία για να κλείσω ραντεβού για έκδοση διαβατηρίου μου είπανε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα και απλά θα υπογράψω ένα χαρί που θα λέει ότι πρόκειται για το ίδιο όνομα. Πιστεύω τελικά να μην υπάρξει πρόβλημα, γιατί θα έχω μαζί μου μέχρι και τη ληξιαρχική πράξη βάπτισης από την Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.
                    Δεν θα υπάρξει πρόβλημα,ότι γράφουν οι Αυστραλοί,αυτό ισχύει

Comment

καλησπερα.
                      θα ηθελα να ρωτησω το εξης και οποιος γνωριζει ας βοηθησει.
                      εχω τελειωσει τει διοικηση και διαχειριση εργων, στα αγγλικα project management.
                      ειμαι υπηκοος by descent και καθως ετοιμαζομαι να κανω το μεγαλο ταξιδι θα ηθελα να αναγνωρισω το πτυχιο μου για να καταλαβουν και οι Αυστραλοι σε τι επιπεδο μορφωσης βρισκομαι καθως απο εμπειρια ειμαι 0.

λοιπον.. μπαινοντας στο immi.gov.au καταλαβα πως η αναγνωριση των project managers γινεte μεσω VETASSE http://www.vetassess.com.au/. εστειλα ε-μαιλ εκει και μου ειπαν πως δεν ειναι δουλεια τους, να απευθυνθω καπου αλλου που δυστυχως τωρα δεν θυμαμαι πως λεγεται γιατι καταλαθως εσβησα το μηνυμα.τελοσπαντων, εστειλα και εκει και παλι ειχα τα ιδια. απευθυνσου στο www.immi.gov.au. μου ειπαν.
                      και βρισκομαι σε αδιεξοδο...

βεβαια, ειδα τυχαια και το http://www.aei.gov.au/Pages/default.aspx, καθως διαβαζα και εδω μεσα διαφορα θεματα αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν τελικα η αναγνωριση γινετε απο αυτους. εστειλα μαιλ εδω και καιρο αλλα απαντηση δεν πηρα. περιεργο γιατι οι κυριοι στην Αυστραλια συνηθως μου απαντανε αμεσως.

οποιος μπορει, ας δωσει τα φωτα του βρε παιδια.

Comment

Παρατηρώ ότι υπάρχει μία παρανόηση λεκτική αλλά σημαντική.
                        Δεν υπάρχει Αυστραλός υπήκοος. Υπάρχει Αυστραλός πολίτης.

Αν υπήρχε Αυστραλός υπήκοος τότε το διαβατήριο θα ανέφερε Australian Subject (όπως έγραφαν τα παλιά Βρετανικά διαβατήρια πριν το 1983), όμως αυτό δεν ισχύει. Τα διαβατήρια γράφουν Australian Citizen. Το ότι υπάρχει Βασίλλισα η οποία είναι Head of the commonwealth δεν σημαίνει ότι οι πολίτες είναι υπήκοοι. Αυτά έχουν αλλάξει πολλά χρόνια τώρα.

Την βλέπω συχνά στο φόρουμ την παρανόηση και είναι κακό να την επαναλαμβάνουμε.

Comment

Originally posted by panultimate View Post

Αν υπήρχε Αυστραλός υπήκοος τότε το διαβατήριο θα ανέφερε Australian Subject (όπως έγραφαν τα παλιά Βρετανικά διαβατήρια πριν το 1983), όμως αυτό δεν ισχύει. Τα διαβατήρια γράφουν Australian Citizen. Το ότι υπάρχει Βασίλλισα η οποία είναι Head of the commonwealth δεν σημαίνει ότι οι πολίτες είναι υπήκοοι. Αυτά έχουν αλλάξει πολλά χρόνια τώρα.

λοιπον, ας ζητησω συγγνωμη τοτε.
                          δεν ειμαι υπηκοος, ειμαι ΠΟΛΙΤΗΣ αυτης της χωρας που λεγεται Αυστραλια.
                          παντως και το λεξικο στο citizenship γραφει ιθαγενεια και υπηκοοτητα. τι να πω...? η αληθεια ειναι πως τα αγγλικα μου δεν ειναι και αριστα....
                          αλλαζει ομως τοοοοσο πολυ το αποτελεσμα?????

Comment

Originally posted by panultimate View Post

τα διαβατήρια γράφουν NATIONALITY ουτε subject ούτε citizen
                            ps:Ας το γράφει όπως θέλει,το αποτέλεσμα μετράει.!

Comment

Originally posted by australian View Post
                              τα διαβατήρια γράφουν NATIONALITY ουτε subject ούτε citizen
                              ps:Ας το γράφει όπως θέλει,το αποτέλεσμα μετράει.!
                              Έχει ξαναγίνει λόγος στο forum σχετικά με τους όρους αυτούς. Μια καταπληκτική ανάλυση έκανε ο μεντορας του forum agoriani πριν λίγο καιρό. Υπήκοους έχει ένας βασιλιάς-βασίλισσα. Λόγω της βασιλευομένης δημοκρατίας της μαμάς Μεγάλης Βρετανίας και κατ επέκταση όλης της κοινοπολιτείας και των αποικιών καθιερώθηκε ο όρος "υπήκοος". Δεν γνωρίζω αν για λόγους διπλωματικούς και δημοκρατίας υπήρξε αναθεώρηση του όρου από υπήκοος σε πολίτης.

Comment

Υπηκόους πράγματι έχει ένας βασιλιάς. Η γυναίκα μου έχει dual citizenship Αγγλική και Αυστραλέζικη. Και τα δύο διαβατήρια αναφέρουν citizen. Αν κάπου θα έπρεπε να γράφει subject , αυτό θα ήταν το Αγγλικό, αλλά όπως είπα αυτό έχει καταργηθεί από το 1983 και μετά. Δεν υπάρχουν υπήκοοι πια. Διαβάστε εδώ σχετικά http://en.wikipedia.org/wiki/British_subject

Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά, αλλά καλό είναι να είμαστε ακριβείς σε αυτά που λέμε.

Comment

Working...
                                X