Originally posted by Agoriani
View Post
Originally posted by pan_k7
View Post
Λοιπον να αναφερω οτι πηρα τηλεφωνο ενδεικτικα στο προξενειο της Γαλλιας και Τσεχιας και μου απαντησαν και οι δυο οτι για τουριστικους λογους και μονο, μπορω να ταξιδεψω με τα παιδια μου και με Αυστραλιανα διαβατηρια χωρις να χρειαζεται να βγαλω τουριστικη visa απο εκει.
Αλλα συμφωνα με τα λεγομενα και των δυο σας και για να μην εχουμε κανα μπλεξιμο προτεινετε να βγαλω για τα παιδια μου καλυτερα και τα ελληνικα διαβατηρια.
Θα μου πειτε ,αφου μου το διαβεβαιωσαν απο τις πρεσβειες τοτε τι παραπανω το ψαχνω? Το θεμα ειναι οτι αυτοι μου το επιβεβαιωσαν τηλεφωνικα (στο Γαλλικο προξενειο ηταν αμεση η απαντηση του , ενω στο Τσεχικο μου ειπε να το ψαξει λιγο και και ξαναπαρω σε 10 λεπτα), αλλα αν παω εκει και θελω να γυρισω πισω και γινει κανα μπερδεμα απο εκει, οπως π.χ.με τη θεια σου pan K7 ας πουμε, τοτε τι κανουμε?.... Οποτε μαλλον προσανατολιζομαι να βγαλω και τα ελληνικα.
Παντως αν καποιος γνωριζει κατι πανω στο θεμα ή γνωριζει οτι υπαρχει π.χ.καποια συμφωνια μεταξυ κρατων Ε.Ε. και Αυστραλιας για ελευθερη διακινηση πολιτων για τουριστικους λογους, ας το αναφερει.
Ολα αυτα τα αναφερω, γιατι ειναι σημαντικο καποιος με Αυστραλιανο διαβατηριο ,να γνωριζει αν μπορει να ταξιδεψει σε χωρα της Ε.Ε. μονο με το Αυστραλιανο διαβατηριο του ελευθερα(χωρις visa) και κυριως αναφερομαι στα μικρα παιδια που δεν εχουν Ελληνικη ταυτοτητα νεου τυπου οπως εμεις, οποτε για να ταξιδεψουν θα πρεπει να βγαλουν και Ελληνικο διαβατηριο το οποιο ειναι ενα κοστος επιπλεον το οποιο θα μπορουσε να αποφευχθει εφοσον γινεται η "δουλεια" μας και με το Αυστραλιανο.
Comment